Nasuwa się tez pytanie do tzw. znawców: ile szmalu dostał Jeleniewski?
Daniel Jeleniewski
Re: Daniel Jeleniewski
Rzut oka na statystyki i wynika z nich ze Jeleń miał lepszy sezon niż Kościuch, Karlsson, Andersen, Povazhny, Skórnicki czy Zetterstroem...nie bronie Daniela (bo to typowy zawodnik własnego toru a nam potrzeba punktów na wyjazdach jeśli mamy bić się o E-Ligę) ale teksty że zawalił sezon są mocno naciągane...
Davv pisze:kibicLBN pisze:Nie zrobił. Biorąc pod uwagę, że I liga była słabsza niż dotychczas to śr. 1,8.. jest mocno średnia.
Po czym wnosisz, że słabsza? 4 GP Rajderów to chyba jeszcze w 1 lidze nie jeździło. Ktoś musiał być słabszy, a ktoś lepszy.
Po czym wnosze, ja nie mogę
Po tym na przykład że Hansio i Ljung dostali start w GP łaski i z nich tacy GP riderzy że znalazło by się kilkunastu lepszych . W zeszłym sezonie startowali w I lidze Lindbaeck i Sajfutdinow. Ich można uważać za zawodników GP. Popatrz ilu zawodników z czołówki I ligi poprzedniego sezonu (śr. powyżej 2,0, bedzie z 15 chłopa) pozostał tylko Anton. Tak, tak tylko on jeden!
Więc jak nie jest słabsza jak jest o wiele słabsza. Wystarczy popatrzeć na składy Orła czy Ostrowa i po tym jak my sobie radziliśmy...
Zaprzeczaj prawdzie dalej, zaklinaj oszukuj się ale po co to robisz?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
SF: Daniel Jeleniewski czeka na propozycje
A to chyba najciekawszy fragment tej wypowiedzi:
A to chyba najciekawszy fragment tej wypowiedzi:
Z tego co wiem, w przypadku Roberta i Dawida było to raczej zapytanie niż złożenie konkretnej propozycji dalszych startów w Lublinie.

Jeleń: " Oczywiście, że dalsza jazda w Lublinie jest możliwa. Tu mam wielu znajomych, pozyskałem kilku sponsorów, mam wsparcie i dobrze się czuję. Klub musi jednak wcześniej spłacić zaległości. A moim zdaniem są one spore. Mam nadzieję, że do końca listopada wszystko będzie pozytywnie załatwione i otrzymam pieniądze zarobione na torze. " http://www.sportowefakty.pl/zuzel/32251 ... ych-klubow
hm - a gdzie jak nie w Lublinie może być potrzebny zawodnik który umie jezdzić tylko w Lublinie? jestem przekonany, że zostanie i będzie tak jak zawsze - u siebie dobrze, na wyjazdach - jeden mecz w sezonie.
Sprawa jest prosta. Gdzie Jeleń zarobi tyle kasy co w Lublinie i gdzie narypie tyle pkt? Wszyscy pamiętamy wyjazdy Daniela i przypuszczam że co do niektórych musiał dokładać z własnej kielni.
Jestem pewien że Daniel zostanie w lbn. Gdzie by poszedł? Do Łodzi gdzie dwa lata temu wybitnie się rozwinął
Do ovii gdzie tor mu nie pasuje, długopisy i grudziądz raczej też odpadają. Wiadomo, ekstra odpada z roku na rok coraz słabszy.
edit: uprzedziłeś mnie Gelu
Jestem pewien że Daniel zostanie w lbn. Gdzie by poszedł? Do Łodzi gdzie dwa lata temu wybitnie się rozwinął
edit: uprzedziłeś mnie Gelu
miedziany pisze:Gdzie by poszedł? Do Łodzi gdzie dwa lata temu wybitnie się rozwinąłDo ovii gdzie tor mu nie pasuje, długopisy i grudziądz raczej też odpadają.
Jelen Rawicz 2013, info 100% RAWAG
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Zawsze moze sprobowac pociagnac reaktywacje zuzla w Swietochlowicach. Umiejetnosci na II lige odpowiednie. Moze nawet w takim Krakowie zakrecil by sie kolo kompetu.
Jeśli dostanie gdzieś kontrakt z odpowiednią sumą za "przygotowanie do sezonu" ty myślę, że się skusi. Wtedy może nawet i we wszystkich meczach cieniować 
Gelo pisze:hm - a gdzie jak nie w Lublinie może być potrzebny zawodnik który umie jezdzić tylko w Lublinie? jestem przekonany, że zostanie i będzie tak jak zawsze - u siebie dobrze, na wyjazdach - jeden mecz w sezonie.
Zgodzę się z tobą kolego że jeleń miał w tym sezonie takie mecze jak piszesz ale powiem tobie tak że mecz meczowi nie równy a co do czego sezon do sezonu. Przypomnę tylko mecze np.2010 rok i mecze z rawiczem i 2011 z równem(rawicz pierwszy mecz sezonu w lbn i dopiero biegi nominowane decydowały o wygranej a w rewanżu zdecydowana wygrana do 29. równe jest podobnie do rawicza 4 do przodu u siebie a w rewanżu zdecydowane zwycięstwo naszych) Tak samo nie wolno skreślać zawodników po takim sezonie jaki miał jeleń bo np. PUZON w tamtym roku w 2 lidze miał gorszy sezon u nas a wydaje mi się że wielokrotnie pojechałby lepiej od np carlosa,łełka czy dawidka nawet w 1 lidze. WIĘC NIE WIEMY JAK JELEŃ BĘDZIE JEŻDZIŁ W PRZYSZŁYM ROKU BO ZNAJĄC ŻYCIE ZOSTANIE W LBN BO NIE SĄDZE ŻEBY GDZIEŚ INDZIEJ ZNALAZŁ PEWNE MIEJSCE JAK NIE W LBN I TO ZE WZGLĘDU WŁAŚNIE NA TEN SEZON I POPRZEDNI W ŁODZI GDZIE TEŻ CIENKO JEŻDZIŁ
Nikt Jelenia nie skresla, kazdy kto chociaz troche zna sie na zuzlu wie, ze Daniela stac na bardzo skuteczna jazde w I lidze. Z reszta, po to wlasnie zostal u nas zakontraktowany. Niestety Daniel rozwija sie bardzo po lubelsku, liznal zuzla przez "duze Z" i w pewnym momencie przyszlo zalamanie formy i Daniel caly czas rowna w dol. Na chwile obecna nie bez powodu okreslam go mianem "matadora wlasnego toru" bo jest to dla niego, na chwile obecna, idealne podsumowanie. Niestety ja takich zawodnikow ogolnie rzecz biorac srednio trawie. Owszem Daniel moze zostac, ale jezeli bedzie mial wymagania "lidera" to ja bym mu podziekowal, za ta kase znajda sie lepsi. Tak jak zawiodlem sie srogo 2 lata temu na Puzonie, tak teraz tak samo zawiodlem sie na Jeleniu.
Daniel na naszym torze bardzo solidny ale patrząc na średnią Miśkowiaka okazuje się że lepszy solidny jeździec z e-ligowym zacięciem (znający wcześniej tor z opowieści) a dodatkowo średnia Miesiąca u nas niewiele mniejsza a na wyjeździe lepsza...należy też zwrócić uwagę że Daniel najwięcej razy w naszej drużynie przyjeżdżał ostatni...
"Nie ma zawartych żadnych umów z żużlowcami, nie znane są cele, o które ewentualnie będziemy walczyć. A jazda dla samej jazdy nie ma sensu."
Dobrze chłopak kombinuje, jeździ się dla pieniędzy, a tych więcej zarobić można gdy zespół walczy o jak najwyższą lokatę i bierze udział w rundzie finałowej.
Dobrze chłopak kombinuje, jeździ się dla pieniędzy, a tych więcej zarobić można gdy zespół walczy o jak najwyższą lokatę i bierze udział w rundzie finałowej.
Jeleń mówi że we wtorek bądź w środę będzie wiedział gdzie wystartuje, a za chwilę w wywiadzie Skrzydlewski mówi że do wtorku ma się określić potencjalny sponsor Orła...
Jeśli Łodź wystartuje, to Jeleń jest pierwszym z Lublina i chyba nie ostatnim, który tam podpisze.
Wróbelki ćwierkają, że przy starcie Orła planowany jest rozbiór KMŻ. Swoją część zabrał już Gdańsk. Resztę zabrałby Orzeł.
Wróbelki ćwierkają, że przy starcie Orła planowany jest rozbiór KMŻ. Swoją część zabrał już Gdańsk. Resztę zabrałby Orzeł.
Kuźwa, trafi się jeszcze jeden zaborca i trzeba będzie "robić Rejtana" przed klubem..
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Hans pisze:
Tak. Niech wszyscy, którzy umieją się składać w łuk w Lublinie zasilą konkurencję - będzie się wtedy komu bić o utrzymanie
Nie wystarczy w zamian zatrudnić - przepraszam za wyrażenie - leszczy, którzy teoretycznie lubią pod koło. To byłoby kolejne samobójstwo. Nikt nie wymienia składu w całości - koniec kropka i nie ma dyskusji
We wróbelki nie wierzę, rok temu ćwierkały, że u nas Harris z Nichollsem 
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Danielu witaj w domu!
Bardzo liczymy na Ciebie w tym sezonie! 
Daniel Jeleniewski: Mam jeszcze sporo do zrobienia
Nie wiem czy zauważyliście, ale Daniel zmienił gadkę. Przed poprzednim sezonem twierdził, że jeszcze kupę może zrobić i z początku rzeczywiście tak było.
W tym roku kupę zmienia na sporo....
Czekamy na efekty
Nie wiem czy zauważyliście, ale Daniel zmienił gadkę. Przed poprzednim sezonem twierdził, że jeszcze kupę może zrobić i z początku rzeczywiście tak było.
W tym roku kupę zmienia na sporo....
Czekamy na efekty
moze chodzi o to, że "sporo kupy"
Dla fanów Daniela jest do nabycia kufel do piwa w groszku. Przy zakupie 3 piw lecha szklana z koziołkiem w barwach naszego klubu i podpis na szklanie Daniela