Motor Lublin w sezonie 2023
Re: Motor Lublin w sezonie 2023
i zamieni ponad milionowy kontrakt na umowę za 8k/mies, z której zaraz może zostać zwolniony?
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Tego nie wiem. Ale wiem że są zawodnicy którzy chcą odejść w " chwale" nie rozdrabniając się na drobne.
-
NielsHansen
Sprawa jest do załatwienia bardzo prosto "po Ruskowemu", po prostu trzeba zmienić regulamin tak, żeby nam pasował i wszyscy seniorzy się zmieścili
Wydaje mi się, że dla - jak to wszyscy, wcale bez zawiści, twierdzą - ulubionego klubu partii rządzącej i spółek skarbu państwa powinno to być trywialne zadanie
Wydaje mi się, że dla - jak to wszyscy, wcale bez zawiści, twierdzą - ulubionego klubu partii rządzącej i spółek skarbu państwa powinno to być trywialne zadanie

rumburaquee pisze:Tego nie wiem. Ale wiem że są zawodnicy którzy chcą odejść w " chwale" nie rozdrabniając się na drobne.
Jarek taką postawą w play offach gwarantuje sobie solidny kontrakt na kolejny sezon. W momencie kiedy w perspektywie są do zarobienia naprawdę duże pieniądze nikt o zdrowych zmysłach nie wybierze się na sportową emeryturę.
Jak nie Motor, to Falubaz przyjmie go z otwartymi ramionami.
W sytuacji, w znajduje się teraz nasz sztab nie ma idealnej decyzji. Każda z nich ma swoje plusy, minusy i uzasadnienia.
Tak czy inaczej za rok z Przyjemskim będziemy mieli znów silną drużynę zdolną do zdobywania medali.
Tak czy inaczej za rok z Przyjemskim będziemy mieli znów silną drużynę zdolną do zdobywania medali.
Motor, Motor, tylko MOTOR!
Ghost pisze:Dziadek pisze:na przyszły sezon powinni zostać wszyscy seniorzy. Rozpoczynamy pierwszy mecz z jednym na ławce wybranym losowo , następnie ten który zdobył najmniej punktów w meczu siada na ławkę a do składu wchodzi za niego ten który nie jechał. I ta zasada obowiązywała by po każdym meczu. W takim systemie wszyscy by mieli zapewnione starty, a w razie jakiejś kontuzji dalej mamy pełny mocny skład. Radzę się zastanowić nad moją propozycją.
Już tak mieliśmy - Miesiąc i Jamróg. Spowodowało to zjazd formy u obu.
Miesiąc i Jamróg lekko mówiąc byli zawodnikami innej rangi. W tej sytuacji każdy z trzech zawodników jest silny i może przywieść dobre punkty, poza tym to ustawienie zapobiegło by osłabieniem drużyny przy kontuzjach, które zdarzają się nam dosyć często.
Motor, Motor, tylko MOTOR!
Janosik pisze:Ghost pisze:Dziadek pisze:na przyszły sezon powinni zostać wszyscy seniorzy. Rozpoczynamy pierwszy mecz z jednym na ławce wybranym losowo , następnie ten który zdobył najmniej punktów w meczu siada na ławkę a do składu wchodzi za niego ten który nie jechał. I ta zasada obowiązywała by po każdym meczu. W takim systemie wszyscy by mieli zapewnione starty, a w razie jakiejś kontuzji dalej mamy pełny mocny skład. Radzę się zastanowić nad moją propozycją.
Już tak mieliśmy - Miesiąc i Jamróg. Spowodowało to zjazd formy u obu.
Miesiąc i Jamróg lekko mówiąc byli zawodnikami innej rangi. W tej sytuacji każdy z trzech zawodników jest silny i może przywieść dobre punkty, poza tym to ustawienie zapobiegło by osłabieniem drużyny przy kontuzjach, które zdarzają się nam dosyć często.
Wy tak serio ..?
Kliknij sobie w profile autorów tych odkrywczych postów, zobacz staż i będziesz wiedział co jest grane.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
To pewnie ci sami, co we Wrocławiu mnie przekonywali, że Cierniak może jechać 6 razy bez taktycznej, bo jest rezerwowym to może.
Kolejna aktualziacja kursów STS na DMP.
Nie będe cytował swoich poprzednich wpisów, więc je podsumuję tutaj:
Przed sezonem:
Lublin - 2,25
Wrocław - 2,00
Po meczu Lublina we Wrocku:
Lublin - 1,70
Wrocław - 2,25
Po meczach pierwszych ćwierćfinałowych:
Lublin - 1,57
Wrocław - 2,45
Przed meczami rewanżowymi:
Lublin - 1,47
Wrocław - 2,75
Po rewanżach ćwierćfinałowych:
Lublin - 1,57
Wrocław - 2,75
Po pierwszych półfinałach:
Lublin - 1,30
Wrocław - 3,50
Przed sezonem:
Lublin - 2,25
Wrocław - 2,00
Lublin - 1,70
Wrocław - 2,25
Lublin - 1,57
Wrocław - 2,45
Lublin - 1,47
Wrocław - 2,75
Lublin - 1,57
Wrocław - 2,75
Lublin - 1,30
Wrocław - 3,50
-
Marcin0203
Saeyl pisze:Kolejna aktualziacja kursów STS na DMP.
Przed sezonem:
Lublin - 2,25
Wrocław - 2,00
Lublin - 1,70
Wrocław - 2,25
Lublin - 1,57
Wrocław - 2,45
Lublin - 1,47
Wrocław - 2,75
Lublin - 1,57
Wrocław - 2,75
Lublin - 1,30
Wrocław - 3,50
Małe sprostowanie, mam kupon obstawiony 8 kwietnia na STS po kursie 2.5
Marcin0203 pisze:Małe sprostowanie, mam kupon obstawiony 8 kwietnia na STS po kursie 2.5
Wtedy zaczął się już sezon, a ja podaję kurs sprzed sezonu z 31 marca. Później się więcej działo i np. po naszym przegranym meczu w Lublinie na Spartę spadł bardzo mocno kurs. Ale skupiłem się głównie na ostatniej rundzie fazy zasadniczej i PO, a przed sezonem to tylko taka ciekawostka, że Sparta była faworytem od początku.
Ale tak jak mówisz, mogło być wtedy już 2,50. Wiem, że po 8 kwietnia było 2,25 na Spartę i na Motor.
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2023, o 22:56 przez Saeyl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Marcin0203
Saeyl pisze:Marcin0203 pisze:Małe sprostowanie, mam kupon obstawiony 8 kwietnia na STS po kursie 2.5
Wtedy zaczął się już sezon, a ja podaję kurs sprzed sezonu z 31 marca. Później się więcej działo i np. po naszym przegranym meczu w Lublinie na Spartę spadł bardzo mocno kurs. Ale skupiłem się głównie na ostatniej rundzie fazy zasadniczej i PO, a przed sezonem to tylko taka ciekawostka, że Sparta była faworytem od początku.
Ok, to wszystko jasne.
No i śmichy-chichy z petycji, a Jarek w magazynie powiedział, że jest mu bardzo miło i że go cieszy :)
Nie wierzę mu nic a nic, że nie zainwestował w sprzęt
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Oby silnik wytrzymał do końca sezonu ;)
A tak poważniej to kapitalnie ogląda się Hampela z formy sprzed ponad 10 lat.
A tak poważniej to kapitalnie ogląda się Hampela z formy sprzed ponad 10 lat.
Jarek mówił, że przed PO spędził kilka dni u Graversena "pracując" nad silnikami :)Cooper pisze:No i śmichy-chichy z petycji, a Jarek w magazynie powiedział, że jest mu bardzo miło i że go cieszy :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Tak samo było w poprzednim sezonie jak wyszedł z dołka, problem taki, że on coraz później w trakcie sezonu z tych dołków wychodzi. Ale dobrze go widzieć w formie, nie tylko ze względu na fakt, że to nasz zawodnik. Trochę ciekaw jestem jak to będzie wyglądało poza Lublinem, czy też będzie tak zdeterminowany.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Jarek sam wspomniał, że dopiero w play-off zaczyna czuć presję co w jego przypadku działa pozytywnie. Średnia 2,4 mówi za siebie.
Z czystej ciekawości policzyłem średnią zawodników w decydującej fazie, czyli PO.
Hampel - 2,47
Zmarzlik - 2,25
Kubera - 2,07
Lindgren - 1,93
Cierniak - 1,21
Bańbor - 1,00 (9 startów)
Grzelak - 0,33 (6 startów)
Zrobiłem takie samo porównanie do naszego największego rywala w walce o złoto, czyli Sparty.
Woffinden - 2,27
Kowalski - 2,09
Łaguta - 2,07
Bewley - 2,00
Janowski - 1,54
Pawlicki - 1,43
Małkiewicz - 0,67
Hampel - 2,47
Zmarzlik - 2,25
Kubera - 2,07
Lindgren - 1,93
Cierniak - 1,21
Bańbor - 1,00 (9 startów)
Grzelak - 0,33 (6 startów)
Zrobiłem takie samo porównanie do naszego największego rywala w walce o złoto, czyli Sparty.
Woffinden - 2,27
Kowalski - 2,09
Łaguta - 2,07
Bewley - 2,00
Janowski - 1,54
Pawlicki - 1,43
Małkiewicz - 0,67
Bez Jacka u nas Sparta mocniejsza...
Tzn? Bo sumę tych średnich Motor ma wyższą :D Zresztą to jest oczywiste, bo suma średnich to nic innego jak suma zdobytych punktów, a tych Motor w tych PO zdobył póki co więcej. Z tego kompletnie nic nie wynika jeśli chodzi o porównanie sił.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ciekawe jak te średnie wypadają w Toruniu za ostatni ich i nasz mecz. My bez Jacka 47, Sparta 45 .. to będzie ciekawy finał. Upatruje szansy w tym, że mimo wszystko my chyba lepiej radzimy sobie we Wrocławiu niż oni u nas.
Przed finałem te statystyki wszystkie pójdą w kąt. Taki wystrzał jak wczoraj Kowalski sprawę załatwi. Oby w finale był to Cierniak albo np. Holder.
Na dzisiaj to Motor jest bardziej przewidywalny i obliczalny i po prostu lepszy. Sparta ma gorszego drugiego juniora i Pawlickiego, który zawsze pomoże jakąś taśmą czy wykluczeniem.
Sytuację może zmienić jedna kontuzja, jest po drodze GP, finał MIMP i IMP. Więc do jednej godziny przed rozpoczęciem pierwszego meczu finałowego pieniędzy bym nie postawił, kto zgarnie złoto.
Na dzisiaj to Motor jest bardziej przewidywalny i obliczalny i po prostu lepszy. Sparta ma gorszego drugiego juniora i Pawlickiego, który zawsze pomoże jakąś taśmą czy wykluczeniem.
Sytuację może zmienić jedna kontuzja, jest po drodze GP, finał MIMP i IMP. Więc do jednej godziny przed rozpoczęciem pierwszego meczu finałowego pieniędzy bym nie postawił, kto zgarnie złoto.
Ja bym nie postawił nawet na minutę przed startem ;)
W pełnych składach obu drużyn stawiam 52-48% na Motor. Ale te 4% róznicy to bardziej od serca niż na logikę :)
W pełnych składach obu drużyn stawiam 52-48% na Motor. Ale te 4% róznicy to bardziej od serca niż na logikę :)
Czy ja wiem, biorąc pod uwagę obecną formę zawodników obu drużyn, zwłaszcza Hampela i Janowskiego i zakładając powrót Holdera, to ja nie widzę szans wroclawia w finale.
Motor mocny