W Stali nie mają szczęścia do prezesów. Co jeden to lepszy intelektualista.
Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Czy dobrze rozumiem, że odejście z Gorzowa grozi kalectwem? 
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Nie chcę być brutalnym, ale większość zawodników, która odeszła ze Stali, wróciła tutaj, ale niestety w charakterze tylko i wyłącznie widzów. Myślę tutaj o Krzysztofie Cegielskim, który wrócił na wózku inwalidzkim. Podobnie Bogusław Nowak. Zenon Plech też wrócił z ciężką kontuzją ręki, bo zaprosiłem go, żeby został trenerem. Piotr Świst też odszedł z Gorzowa i niczego dobrego mu to nie przyniosło. To jest taki sygnał ostrzegawczy.
Jak można być taką szmatą? Aż ciężko uwierzyć.
EDIT: Zdecydowałem się jednak przeczytać cały ten wywiad. Nieprawdopodobny kompleks wyższości w tym Gorzowie. Ciekawe czy kibice myślą podobnie.
Bartek odchodzi jednak z klasą. Wiedział, że już mleko się rozlało i nie ma co owijać w bawełnę, więc wydał oświadczenie o odejściu z klubu. Lepiej tak niż palić głupa do końca sezonu, skoro i tak wszyscy wiedzą.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Jak się okazuje można - zaskoczeń brak. Na tym zakończę, żeby nie być posądzonym o politykierstwo.
Czytając ten wywiad, a głównie to zdanie:
Ktoś ma jakieś jeszcze wątpliwości, że w ostatnich dniach robi się na nas nagonka w mediach, co można zobaczyć prawie wszędzie?
Nawet Speedway Euphoria dzisiaj wydała w tej sprawie oświadczenie.
Pierwsze, co zrobię, to odgrzebię ten wyrok i prześlę do Lublina celem realizacji. Jak nie, to będę ich ośmieszał w prasie, że jak to, tacy bogacze, pieniądze wydają na naszego zawodnika, a kiedyś skrzywdzili innego.
Ktoś ma jakieś jeszcze wątpliwości, że w ostatnich dniach robi się na nas nagonka w mediach, co można zobaczyć prawie wszędzie?
Nie wiem. Może mam dziury w pamięci. W 2006 r. nie było klubu Motor Lublin, lecz TŻ Lublin. Zupełnie inny podmiot. Jak można być prawnikiem i walić takie babole doszukując się odpowiedzialności za zobowiązania wśród podmiotów niezwiązanych kapitałowo, osobowo. Nie było żadnych przekształceń. Nic. Na pewnym egzaminie na UMCS u pewnego profesora jednocześnie autora niebieskiej księgi z prawa handlowego dostałby 2,0 :).
Tonując oburzenie, to przecież Synowiec nie powiedział, że będzie tego dochodził np. przez komornika, co oznacza, że ma świadomość, że prawnie należność jest nieściągalna (pomijając nawet kwestie zmiany podmiotów to jest to należność prawdopodobnie przedawniona). Powiedział, ze będzie używał tego do "ośmieszenia klubu w prasie", czyli w celach czysto wizerunkowych. Pomijając czy ośmieszy tym Motor czy ośmieszy siebie, to akurat zarzucanie mu nieznajomość przepisów jest niezasadne.
Natomiast widać u Synowca bardzo duże luki w pamięci. Świst sobie w Lublinie porządnie nagrabił i nie przez przypadek nie dostał całości wynagrodzenia ;)
A Gorzów tonie... i ten krzyk rozpaczy dochodzi ze wszystkich stron tego skłóconego i zaściankowego środowiska.
Natomiast widać u Synowca bardzo duże luki w pamięci. Świst sobie w Lublinie porządnie nagrabił i nie przez przypadek nie dostał całości wynagrodzenia ;)
A Gorzów tonie... i ten krzyk rozpaczy dochodzi ze wszystkich stron tego skłóconego i zaściankowego środowiska.
Saeyl pisze:Czytając ten wywiad, a głównie to zdanie:Pierwsze, co zrobię, to odgrzebię ten wyrok i prześlę do Lublina celem realizacji. Jak nie, to będę ich ośmieszał w prasie, że jak to, tacy bogacze, pieniądze wydają na naszego zawodnika, a kiedyś skrzywdzili innego.
Ten wywiad to kolejny (niestety) dowód na to, że przyjście Zmarzlika przy całym sportowym wymiarze ma swoje minusy i już zepsuło atmosferę. Na początek wewnątrz drużyny - a teraz i wokół klubu. Należało się spodziewać, że im jako ośrodek zajdziemy wyżej tym będziemy mieli więcej wrogów. To takie polskie. "W mieście, które żużel gościło sporadycznie w swojej historii?" - wypadałoby się zaznajomić z historią zanim się chlapnie taką bzdurę. A hejtować można na wiele sposobów. Ja mogę napisać, że Bartek nie chciał dłużej jeździć w poniemieckiej mieścinie, w której psy dupami szczekają i w skompromitowanym klubie, kojarzącym się ze spaloną rozdzielnią i prezesem w pierdlu.
Gelo pisze:Ja mogę napisać, że Bartek nie chciał dłużej jeździć w poniemieckiej mieścinie, w której psy dupami szczekają i w skompromitowanym klubie, kojarzącym się ze spaloną rozdzielnią i prezesem w pierdlu.
+1
Przestaliśmy być tym fajnym, ciekawym klubikiem, który na chwilę, w ramach odskoczni zawitał do Ekstraligi, a zaczęliśmy być poważnym graczem na tej arenie. Dopóki jeździliśmy zawodnikami niechcianymi nigdzie indziej i nie pchaliśmy się do playoffów to dla wszystkich innych byliśmy spoko. Jak chłopaki dowiozą to złoto w playoffach to możemy zostać najbardziej znienawidzonym klubem Ekstraligi.Saeyl pisze:Ktoś ma jakieś jeszcze wątpliwości, że w ostatnich dniach robi się na nas nagonka w mediach, co można zobaczyć prawie wszędzie?
I w ogóle mi to nie przeszkadza, będzie jeszcze większa motywacja do zdzierania gardła na stadionie!
W tej najwyższej lidze faktycznie rzadko bywaliśmy, może chłop nie wie o istnieniu niższych klas rozgrywkowych? Mam nadzieję, że niedługo będzie miał okazję poznać je z bliska razem z kolegami spod znaku Myszki Miki.Gelo pisze:"W mieście, które żużel gościło sporadycznie w swojej historii?" - wypadałoby się zaznajomić z historią zanim się chlapnie taką bzdurę.
I będzie to chyba bliższe prawdy niż ten wysryw Synowca, zwłaszcza ta część o klubie.Gelo pisze:Ja mogę napisać, że Bartek nie chciał dłużej jeździć w poniemieckiej mieścinie, w której psy dupami szczekają i w skompromitowanym klubie, kojarzącym się ze spaloną rozdzielnią i prezesem w pierdlu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Przestaliśmy być tym fajnym, ciekawym klubikiem, który na chwilę, w ramach odskoczni zawitał do Ekstraligi, a zaczęliśmy być poważnym graczem na tej arenie. Dopóki jeździliśmy zawodnikami niechcianymi nigdzie indziej i nie pchaliśmy się do playoffów to dla wszystkich innych byliśmy spoko. Jak chłopaki dowiozą to złoto w playoffach to możemy zostać najbardziej znienawidzonym klubem Ekstraligi.Saeyl pisze:Ktoś ma jakieś jeszcze wątpliwości, że w ostatnich dniach robi się na nas nagonka w mediach, co można zobaczyć prawie wszędzie?
I w ogóle mi to nie przeszkadza, będzie jeszcze większa motywacja do zdzierania gardła na stadionie!W tej najwyższej klasie faktycznie rzadko bywaliśmy, może chłop nie wie o istnieniu niższych klas rozgrywkowych? Mam nadzieję, że niedługo będzie miał okazję poznać je z bliska razem z kolegami spod znaku Myszki Miki.Gelo pisze:"W mieście, które żużel gościło sporadycznie w swojej historii?" - wypadałoby się zaznajomić z historią zanim się chlapnie taką bzdurę.I będzie to chyba bliższe prawdy niż ten wysryw Synowca, zwłaszcza ta część o klubie.Gelo pisze:Ja mogę napisać, że Bartek nie chciał dłużej jeździć w poniemieckiej mieścinie, w której psy dupami szczekają i w skompromitowanym klubie, kojarzącym się ze spaloną rozdzielnią i prezesem w pierdlu.
Jak to mówią, psy szczekają, karawana jedzie dalej ;)
Najbardziej mnie urzekł moment, w którym Synowiec stwierdza, że za publiczne pieniądze wydali 10 mln zł na GP dla Bartka w Gorzowie.
Czyli 10 mln na GP z miasta, sponsorowanie przez Orlen jest już bardzo dobre, ale publiczna kasa dla Motoru parzyć w ręce nas powinna?
Kali ukraść krowa - dobrze, Kalemu ukraść krowa - źle.
istred pisze:Tonując oburzenie, to przecież Synowiec nie powiedział, że będzie tego dochodził np. przez komornika, co oznacza, że ma świadomość, że prawnie należność jest nieściągalna (pomijając nawet kwestie zmiany podmiotów to jest to należność prawdopodobnie przedawniona). Powiedział, ze będzie używał tego do "ośmieszenia klubu w prasie", czyli w celach czysto wizerunkowych. Pomijając czy ośmieszy tym Motor czy ośmieszy siebie, to akurat zarzucanie mu nieznajomość przepisów jest niezasadne.
Ja nie zakładałem, że on tego nie wie. Wie doskonale, ale mówiąc coś takiego publicznie - jako adwokat - najzwyczajniej w świecie się kompromituje.
Ta wypowiedź narusza dobra osobiste Klubu. Mam nadzieję, że wezwanie do przeprosin i wplaty sybolicznych 50.000 na PCK zł już się pisze.
Myślę, że dzisiaj Synowiec - jako radny - bardziej identyfikuje się jako polityk niż jako prawnik, a tytułu używa wtedy kiedy mu wygodniej. Wywiad ewidentnie godny polityka.
Dannie, pewnie masz rację. Ja generalnie mam takie podejście, żeby nie kopać leżącego, więc może na siłę szukam usprawiedliwienia. Gorzów ma ogromne problemy i całe środowisko daje upust swoim emocjom i pokazuje swoje prawdziwe zaściankowe oblicze.
Dannie, pewnie masz rację. Ja generalnie mam takie podejście, żeby nie kopać leżącego, więc może na siłę szukam usprawiedliwienia. Gorzów ma ogromne problemy i całe środowisko daje upust swoim emocjom i pokazuje swoje prawdziwe zaściankowe oblicze.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2022, o 11:00 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
O grubo idą. Ale na dłuższą metę robią szkodę tylko sobie. Jak to Zmarzlik swego czasu rzekł do Grzyba "Można wybaczyć, ale nie zapomnieć".
Cóż, niestety nie ma bardzo innego wyjścia, jak atak tego całego gówna przeczekać. W końcu temat przestanie być "hot". Może gdzies tam się spali rozdzielnia albo inny prezes wyląduje za kratkami. Póki co to jest, ze zrozumiałych wzgledów, temat nr. 1 i pismaki bedą z niego wyciskac ile sie da. A im bardziej kontrowersyjnie, tym lepiej dla nich.
Oczywiscie też jestem zdania, ze jak granica zostanie przekroczona, to klub powienien reagowac.
Cóż, niestety nie ma bardzo innego wyjścia, jak atak tego całego gówna przeczekać. W końcu temat przestanie być "hot". Może gdzies tam się spali rozdzielnia albo inny prezes wyląduje za kratkami. Póki co to jest, ze zrozumiałych wzgledów, temat nr. 1 i pismaki bedą z niego wyciskac ile sie da. A im bardziej kontrowersyjnie, tym lepiej dla nich.
Oczywiscie też jestem zdania, ze jak granica zostanie przekroczona, to klub powienien reagowac.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- _piotrusss
- Kadrowicz
Mam wrażenie, że Bartek tylko utwierdzi się w słuszności podjętej decyzji. Strasznie toksyczne środowisko.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Torsen pisze:Ta wypowiedź narusza dobra osobiste Klubu. Mam nadzieję, że wezwanie do przeprosin i wplaty sybolicznych 50.000 na PCK zł już się pisze.
Lepiej na https://fundacja.orlen.pl/
Wow, co za wysryw pana radnego. Pamięć bywa zawodna ale tak na szybko ciężko mi przypomnieć równie groteskową i absurdalną wypowiedź w polskim sporcie. A pomyśleć, że na tle Grzyba i Władka wypadał najnormalniej :D
Motor mocny
kilar pisze:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1012682/zuzel-byly-prezes-stali-uderza-w-zmarzlika-odszedl-tylko-dla-pieniedzy-to-co-zro
Mocny artykuł na SF. Czepiają się Zmarzlika jakby był ich zakładnikiem do końca swojej kariery. Za dużo jadu sie zaczyna pojawiać.
W sumie to ja się cieszę z tego artykułu, bo nie pokazuje prawdy o Lublinie, a prawdę o Gorzowie.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Obrona przez atak to normalna praktyka. Zresztą my tutaj przez tydzień naklepaliśmy od groma postów o przebiegłym Świąciku, którzy zmanipulował naszego kapitana. Złośliwie, bo po co mu w klubie gość z piątą średnią ekstraligi :)
I teraz, cholera jasna, nie wiadomo, czy można temu Michelsenowi życzyć dobrze w kolejnych rundach Grand Prix. Był kryształowy, etycznie na najwyższym poziomie, ale nagle miał czelność odejść z Motoru. Bez wystarczającego powodu, dodajmy. Odszedł od najlepszych kibiców w najszybszej, najbogatszej i najbardziej nieprzewidywalnej lidze żużlowej świata!
I teraz, cholera jasna, nie wiadomo, czy można temu Michelsenowi życzyć dobrze w kolejnych rundach Grand Prix. Był kryształowy, etycznie na najwyższym poziomie, ale nagle miał czelność odejść z Motoru. Bez wystarczającego powodu, dodajmy. Odszedł od najlepszych kibiców w najszybszej, najbogatszej i najbardziej nieprzewidywalnej lidze żużlowej świata!
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
U nas w porównaniu z Gorzowem to wywalilo studzienke z wodą mineralną. Byliśmy źli, ale nikt nie życzyl źle MM, a tam idą teksty o jakiś wózkach inwalidzkich. Najbardziej przykro może być Bartkowi, bo zrobił dużo dobrego dla gorzowskiego żużla.
Pretensji do Świącika to generalnie na tym forum nie było (być może pomijam jakieś pojedyncze posty). Raczej do MM, a początkowo do Kępy, któremu zamarzył się Zmarzlik.
Dzisiaj też pretensje są formułowane głównie w stronę Michelsena i to nawet nie za samo to, że zdecydował się odejść, a o sposób w jaki tego dokonał.
Dzisiaj też pretensje są formułowane głównie w stronę Michelsena i to nawet nie za samo to, że zdecydował się odejść, a o sposób w jaki tego dokonał.
Czewie dostało sie jedynie, gdy nasz kolega próbował wszystkim przekonać, że Włókniarz to nasz biedny krewny, co zjada okruchy z pańskiego stołu ;) No i potem padło jeszcze kilka uszczypliwych uwag, ale bardziej w formie żartu.
Ale nikt nie miał do Świącika pretensji, że robi swoją robotę i ściaga zawodników. Normalna rzecz :)
Ale nikt nie miał do Świącika pretensji, że robi swoją robotę i ściaga zawodników. Normalna rzecz :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
U nas też mam wrażenie, że emocje powoli opadają i ludzie oswajają się z informacją, że jednak MM nie będzie. Tam jest wręcz przeciwnie. Nawet ludzie, którzy wydawali się być bardzo rozsądni, zachowują się jak rozgoryczona gimbaza.