Pada... nie pada... czyli temat dla meteorologów :p
Re: Pada... nie pada... czyli temat dla meteorologów :p
3 tygodniu w połowie września to niemało. Też mi się wydaje że Ekstraliga powinna w porozumieniu ze Spartą i Stalą szukać pomysłu, póki co na półfinał. Biorąc pod uwagę co się dzieje w województwie, trudno sobie wyobrazić organizowanie policji, ochrony i ratowników medycznych na potrzeby meczu żużlowego w piątek. I nie ma tutaj znaczenia co się stanie w samym Wrocławiu
-
- Trener
Skomplikowana sytuacja z przenoszeniem meczu do innego miasta w takim sporcie jak żużel, gdzie tor robi dużą przewagę. Nie wiem, jak mogą z tego wyjść.
i tak i nie. Wyobraźmy sobie teoretycznie, że jedziemy finał w Poznaniu, część naszych zawodników jeździła tam MPPK 2022 i 2024 i chyba tyle. Jakby Sparta dostała 2 czy 3 dni treningów to przewaga w znajomości toru mogłaby być olbrzymia.
Żeby nie było, nic nie zakładam, to czysto akademicka dyskusja co się może zdarzyć
Żeby nie było, nic nie zakładam, to czysto akademicka dyskusja co się może zdarzyć
Cóż, jedno jest pewne - kolejna gównoburza w naszym piekiełku już tuż tuż na horyzoncie :D
Finał Ekstraligi na kurniku w Poznaniu i rewanż na lubelskim Estadio da Gruz. Najlepsza liga świata 

- tezetomaniak
- Trener
Myślę, że prędzej Leszno ;) Tak czy siak szanse raczej znikome, po prostu będzie przełożone i tyle.
Sparta gospodarzem w Lesznie? Jeszcze lepiej ;)

Czyli pewnie we Wrocławiu nic się nie odbędzie w tym tygodniu.
Według nowej prognozy fala kulminacyjna ma przyjść do Wrocławia w piątek, więc raczej małe szanse
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-minimal ... GNevNFq-ng
Ekstraliga jeszcze poczeka z decyzją, ale widać, że nikt we Wrocławiu już na tę decyzję nie czeka.
Ekstraliga jeszcze poczeka z decyzją, ale widać, że nikt we Wrocławiu już na tę decyzję nie czeka.
W piątek meczu nie będzie, to raczej niemożliwe, a co za tym idzie, niedzielnego finału też nie. Zakładam, ze na ten moment będą celować w drugi półfinał na końcówkę przyszłego tygodnia, a finały, albo Wrocław w terminie Lublina (jakby półfinał udało się pojechać np. w piątek 27.IX) , albo przesunięcie obu meczy na weekend 4-6.X. Dopiero jak to nie wypali, to będą szukać stadionu zastępczego.
Jest jeszcze możliwość, ze biorąc pod uwagę wynik pierwszego meczu, Sparta po prosu zgodzi się pojechać półfinał na neutralnym stadionie, a finał już bedzie chciała jechać u siebie
Jest jeszcze możliwość, ze biorąc pod uwagę wynik pierwszego meczu, Sparta po prosu zgodzi się pojechać półfinał na neutralnym stadionie, a finał już bedzie chciała jechać u siebie
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Teoretycznie na upartego istnieje opcja objechania półfinału w piątek na neutralnym torze i pierwszego finału w Lublinie. Ale to nie na rękę zarówno Sparcie jak i nam.
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"
Półfinał przeniesiony na... Niedzielę
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Termin rezerwowy 25.09
Czyli pewnie plany na finał to 27.09 i 29.09.
27 jest SGP2, więc nie może być ligi.
SGP przejmuje też stadion Apatora w przyszłym tygodniu, więc mecz o brąz też nie wiadomo kiedy odjadą, a zaczynają u siebie.
SGP przejmuje też stadion Apatora w przyszłym tygodniu, więc mecz o brąz też nie wiadomo kiedy odjadą, a zaczynają u siebie.
27.09 jest SGP2 w Toruniu, więc raczej wątpliwe.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Bierzyński:
Informacyjnie, bo dla wielu to dalej nieoczywiste. Z powodu kolejnego przełożenia meczu we Wrocławiu, mecz o 3. miejsce w Toruniu na pewno nie odbędzie się we wrześniu, bo w terminie 23-29.09 Motoarena jest zajęta przez Discovery.
Ekstraliga ma do wyboru albo zamienić gospodarza i pojechać pierwszy mecz w Gorzowie/Wrocławiu 29.09, albo rozegrać oba te mecze dzień po dniu w weekend 5-6 października.
Wydaje się, że jednak możliwości są większe bo chyba nie ma obowiązku jechać tego meczu o 3 miejsce w weekend.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Richie Faulkner:
Coś mi się kojarzy, że to nie pierwsze takie podejście do kibica ze strony Sparty, ale nie mogę sobie przypomnieć tej poprzedniej sytuacji:D
Motor mocny
- tezetomaniak
- Trener
Sparta słynie z takiego podejścia. Facebookowy ma mocne plecy. Mnie kiedyś nawet zbanowali za komentarz, że Janowski jest ligę niżej od Zmarzlika 

ja byłem na DPŚ we Wrocławiu i podczas barażu dowiedziałem się, że finał został przesunięty na 20 (na bilecie była informacja, że jest o 19 + znalazłem na jednym z wrocławskich portali zapowiedź finału o 19), a że miałem już kupione bilety na powrót itd. to było ryzyko, że mogę nie zdążyć. Napisałem do Sparty na facebooku kiedy zapadła taka decyzja i dlaczego nie było to jakoś szeroko komunikowane, dostałem odpowiedź:
"Nie pamietam dokładnej daty, ale dość dawno"
"Nie pamietam dokładnej daty, ale dość dawno"
- niespokojny
- Trener
Bartollo Czekański tam odpisuje? 

Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Jak ktoś ma konto na Twitterze to może w komentarzach podyskutować na temat banowania przez Sparte ;) Akurat klub do tego się odniósł.
https://x.com/MarcinKarwot/status/1836091427928875013
https://x.com/MarcinKarwot/status/1836091427928875013