Żużlowa Spółka Akcyjna
Re: Żużlowa Spółka Akcyjna w Lublinie
Albo mecz reprezentacji.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:I po co takie glupie teskty i niepotrzebna napinka? Zygmuntowskie to nie jest stadion pilkarski z prawdziwego zdarzenia, Lublin potrzebuje czegos na ksztalt stadionu w Kielcach, natomiast Zygmuntowskie po lekkim liftingu beda pod zuzel w sam raz (ja naprawde lubie zuzel na tym stadionie ogladac).
Wszystko sie zgadza, mi tez odpowiada profil naszego toru, ale twoja polityka jest Cooper krotkowzroczna. Ja wiem ze tolerancja wladz dla zuzla to juz szczyt naszych/wladz mozliwosci, ale ta Kresową specjalnie łaski nie robili.
A Zygmuntowskie.. no coz. Tak jak mowisz pewnie po liftingu za 500tys zl przypadna nam. Sa najgorsze, nie ma na nie amatora, nie wiadomo co z nimi robic, kasy na toto szkoda, nie ma tym jak zakombinowac specjalnie i wlasnie dlatego zuzel bedzie je dodzieral, jak spodnie po starszym bracie, az sie przetra od chodzenia na kolanach po coroczne dotacje.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2009, o 22:15 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
Wisz co, po Rwaiczu stwierdzilem, ze nasz stadion jest zajebisty. A po Opolu pewnie utwierzde sie w przekonaniu:)
Cooper pisze:Wisz co, po Rwaiczu stwierdzilem, ze nasz stadion jest zajebisty. A po Opolu pewnie utwierzde sie w przekonaniu:)
He, he.. nie byles w Opolu? Bardzo naturalny stadion. Wiecej trawy niz betonu
Generalnie po zakonczeniu meczu cale otoczenie wraca do normy, czyli wyglada jak nasza odlewnia zeliwa i przylegle budynki
PS. Jakby na tej trawce mozna bylo piwo wypic to bym tez chyba wolal niz np. torunskie pierniki
go! pisze:He, he.. nie byles w Opolu? Bardzo naturalny stadion.
No wlasnie nie bylem... Generalnie to ja wielu stadionach nie bylem:) Ale za to bylem 3 razy w Grudziadzu:D
Cooper pisze:go! pisze:He, he.. nie byles w Opolu? Bardzo naturalny stadion.
No wlasnie nie bylem... Generalnie to ja wielu stadionach nie bylem:)
Ja na studiach to właśnie zwiedziłem 80% polskich stadionów. Do Zielonki nigdy nie mogłem dojechać. Pierwszy raz byłem tam w 2004 roku 
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
go! pisze:(...)Ide o zaklad ze kasjerki lawiruja miedzy gownami:) (...)
Moge sprawdzic...
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
sadychor pisze: mnie to w sumie grzeje.
Grzeje, grzeje, ale jak jest inaczej niz mowie to mozna cos wygrac
A ja jak ostatni raz tam bylem to w sumie juz pare lat ladnych minelo.
(PS. poczekaj na mnie 4 posty, bedziemy miec po tyle samo)
No to zalozmy, ze mam odmienne zdanie od Twojego i zaklad stoi. Teraz moja w tym glowa jak to sprawdze
Moze zapytam kasjerki wprost?
Teraz musze czekac 6 postow, go go go!
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
sadychor pisze:No to zalozmy, ze mam odmienne zdanie od Twojego i zaklad stoi. Teraz moja w tym glowa jak to sprawdzeMoze zapytam kasjerki wprost?
![]()
W momencie jak nie sprzedaja biletow, kazdy moze do kasy wlezc. Ten caly stadion, to fragment jakiejs opuszczonej, industrialnej dzielnicy, powybijane szyby, wystajace druty zbrojeniowe, kruszace sie mury a na nich hasla pisane jeszcze na polecenie tow. Wieslawa.
Temat o Zuzlowej Spolce Akcyjnej w Lublinie, a tu na dobre rozgorzala dyskusja o opolskich gownach...
Jest w tym coś symbolicznego
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
auganoff pisze:Temat o Zuzlowej Spolce Akcyjnej w Lublinie, a tu na dobre rozgorzala dyskusja o opolskich gownach...
W przypadku pilkarskiej społki tez jeszcze pewnie daleka droga do realizacji. Z Dziennika Wschodniego:
Motor wjedzie na giełdę?
Jeden z portali internetowych poinformował o zapisach na akcje tworzonej spółki Motor Lublin SA.
-W moim polu działań jest m.in. doprowadzenie do utworzenia spółki akcyjnej - mówi Grzegorz Bednarz
(Fot. Bartek Żurawski)
Doszło nawet do spotkania kandydatów na akcjonariuszy i planowane jest kolejne zebranie.
- Zarząd nie zna szczegółów tego przedsięwzięcia - powiedział Grzegorz Szkutnik, który niedawno zastąpił Grzegorza Bednarza na stanowisku prezesa Motoru - Owszem, utworzenie spółki jest priorytetem, ale z ostatnimi działaniami, o których dowiedzieliśmy się z internetu, nie mamy nic wspólnego. O spotkaniach nie byliśmy poinformowani.
Grzegorz Bednarz przyznał, że to z jego inicjatywy prowadzone są już zaawansowane negocjacje z kandydatami na akcjonariuszy.
- Taki podział zadań uzgodniliśmy przy ukonstytuowaniu się zarządu - stwierdził Grzegorz Bednarz. - W moim polu działań jest m.in. doprowadzenie do utworzenia spółki akcyjnej. Zamierzam szczęśliwie zakończyć całą sprawę i czekam, czym wykażą się pozostali członkowie zarządu.
W Motorze czekają na wieści z Krajowego Rejestru Sądowego, który został poinformowany o zmianach w kierownictwie klubu - o odwołaniu Bednarza ze stanowiska prezesa i przekazaniu tej funkcji Szkutnikowi.
Jest to jakis argument. Fakt. Mi Zygmuntowskie nie przeszkadzaja, tylko w takich ruchach, jak szykuja, wietrze zawsze szwindel. Niestety rzadko sie myle.sting126 pisze:Zygmuntowskie sa optymalne - tam chociaz ludzie sie przyzwyczaili, ze w tym miejscu miasta od 50 lat jest zuzel i nie ma problemu.
PS. Ja bym wolal warczenie maszyn od czasu do czasu niz przemarsz koneserow pilki noznej przez osiedle.
sting126 pisze: Protesty mieszkancow,ze glosno, ze nie ma jak przejechac bo duzo samochodow w czasie meczy.
Jakos jak meczą te samochody pod Makro i pod Obi to nikomu nie przeszkadza
sting126 pisze:Z drugiej strony - na Krochmalnej zbyt duzego osiedla nie ma, a to ktore jest cieszy sie opinia podobna jak wspomniani przez Ciebie koneserzy pilki noznej
He he fakt
Tyle ze ja myslalem o Kresowej i Kalinie
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Do takiej żużlowej spółki akcyjnej jeszcze w Lublinie daleko, ale tymczasem są plany aby piłkarski Motor przekształcić w S.A. w której udziałowcem miałoby być miasto:
http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640, ... padek.html
I jedno ciekawe zdanie:
http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640, ... padek.html
I jedno ciekawe zdanie:
Motor przyniesie zysk dopiero, gdy miasto wyłoży ok. dwóch milionów złotych na dotację, marketing i kapitał zakładowy spółki, a do tego znajdzie się hojny sponsor - mówi radny Michał Widomski, szef komisji budżetowo-ekonomicznej rady miasta, który gorąco popiera powstanie "nowego" Motoru.
Według mnie to zdanie jest ciekawsze- Biznesplan oceniam jako logiczny, ale zanim przygotowujemy uchwałę i podejmiemy decyzję, sytuację Motoru powinien zbadać zewnętrzny audytor finansowy - uważa zastępca prezydenta Włodzimierz Wysocki.
Ale czemu tylko 2 mln? Niech maisto da 5 baniek, to z pewnoscia jeszcze bardziej poprawi sytuacje Motoru, a i jakie "zyski" beda, hoho.
Rozumiem, ze radny Widomski zaklada, ze miasto inwestujac 2 mln w spolke, po roku bedzie na plusie? Skoro maja byc zyski?
Rozumiem, ze radny Widomski zaklada, ze miasto inwestujac 2 mln w spolke, po roku bedzie na plusie? Skoro maja byc zyski?
Tylko, że głupio by się zrobiło tym wszystkim prawnikom i biznesmenom na tym forum, co nie popierają dotacji jakby piłka dostała 2 bańki od miasta, a żużel został w czarnej dupie.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Nie mam nic przeciwko aby klub przeksztalconoby w Speedway Motor Lublin S.A. w którym udziałowcem byłoby miasto...
ale w takim przypadku tego samego moga domagać się kibice męskiej koszykówki i innych dyscyplin.
Tylko do przeforsowania takiej rzeczy trzeba lobbingu w radzie miasta, działaczy, którzy w ratuszu zabiegaliby o takie rozwiązanie, a tego ani koszykówka, ani żużel na chwilę obecną nie mają.
ale w takim przypadku tego samego moga domagać się kibice męskiej koszykówki i innych dyscyplin.
Tylko do przeforsowania takiej rzeczy trzeba lobbingu w radzie miasta, działaczy, którzy w ratuszu zabiegaliby o takie rozwiązanie, a tego ani koszykówka, ani żużel na chwilę obecną nie mają.
Nie rozumiesz różnicy między dotacją a inwestycją. 2 bańki, o których mowa, to nie dotacja, tylko inwestycja. Dotacje to pieniądze wywalone w błoto, a na inwestycjach się zarabia. Osoby, które wypowiadały się przeciwko wspieraniu sportu przez organy władzy publicznej, miały oczywiście na myśli dotacje.mustafa pisze:Tylko, że głupio by się zrobiło tym wszystkim prawnikom i biznesmenom na tym forum, co nie popierają dotacji jakby piłka dostała 2 bańki od miasta, a żużel został w czarnej dupie.
W lubelski żużel, póki co, zainwestować się nie da.
o czym piszesz chyba sie dobrze nie zastanowiłeś, zainwestować to da się i w piłkę
i w zużel i w koszykówkę tylko MUSIAŁBY zainwestować prywatny inwestor,
MIASTO nie jest od prowadzenia spółek sportowych owszem miasto powinno inwestować
w infrastrukturę podpisywać umowy reklamowo-sponsorskie (nie mylić z dotacjami)
ps
przeciez ten biznes plan motoru to kompromitacja autora "jeżeli miasto da! 2mln
i znajdzie się sponsor to... przecież to nie rózni się od koncepcji Wojciechowskiego
niech miasto da więcej to może znajdzie się sponsor...
Panowwie działacze socjalizm skończył się 20 lat temu!
i w zużel i w koszykówkę tylko MUSIAŁBY zainwestować prywatny inwestor,
MIASTO nie jest od prowadzenia spółek sportowych owszem miasto powinno inwestować
w infrastrukturę podpisywać umowy reklamowo-sponsorskie (nie mylić z dotacjami)
ps
przeciez ten biznes plan motoru to kompromitacja autora "jeżeli miasto da! 2mln
i znajdzie się sponsor to... przecież to nie rózni się od koncepcji Wojciechowskiego
niech miasto da więcej to może znajdzie się sponsor...
Panowwie działacze socjalizm skończył się 20 lat temu!