Motor Lublin - Stal Gorzów 07.08.2022 (46:44)
Re: Motor Lublin - Stal Gorzów 07.08.2022 (46:44)
Jest tak jak sobie wymarzyłem. Wysoka wygrana a judasz najsłabszym seniorem. Idealnie. W sytuacji z Wiktorem wyszło całe napompowane ego judasza. Wiktor nie patrzy to fakt. Ale kapitan ścigający się ze swoim juniorem to żenada.
Gelu, strasznie emocjonalnie podchodzisz do odejścia Michelsena. Zrozumiałbym to, gdybyś był egzaltowaną nastolatką, a nie gościem, który widział na własne oczy pewnie setki transferów w polskich ligach. Mikkel uznał, że w Częstochowie będzie mu lepiej i ok, powodzenia. Przecież nigdy nie udawał gościa, który dobru klubu podporządkuje swoje osobiste cele. To nie Adams czy Woffinden, którzy podpisywali wieloletnie kontrakty. Mikkel umowę przedłużał zawsze o rok i moim zdaniem jasne było, że kiedyś odejdzie. Styl rozstania jest oczywiście mega słaby. Z drugiej strony to żaden nasz wychowanek, żeby przeżywać po nim kilkumiesięczny okres żałoby.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
W pełni podpisuję się pod tymi słowami. Kto nie słyszał, to niech sobie powtórkę obejrzy. Tomek dosadnie i w bardzo prosty sposób wytłumaczył dlaczego jest zdegustowany transferowym szambem, które wybiło jeszcze w trakcie sezonu zasadniczego.Szacunek dla Tomka Dryły który powiedział parę słów Majewskiemu w magazynie odnośnie tego jak media nakręcają doniesienia transferowe.
Wiem, że to myślenie życzeniowe, ale chciałbym żeby przynajmniej część forumowiczów poświęciło kilka sekund na odrobinę refleksji czy fajnie było dołożyć swoją cegiełkę do tego wszystkiego...
PS. Zostanę pewnie zbesztany, ale jakoś cieszyłem się jak Zmarzlik pokazywał Michelsenowi miejsce w szeregu i na torze wytłumaczył dlaczego dostał wyższy kontrakt od Duńczyka.
Oczywiście nie cieszyłbym się gdyby mecz był na styku i punkty MM miały jakieś znaczenie.
A co do sytuacji torowych, to MM nie miał dzisiaj szczęścia. Pomijając sytuację z Lampartem, którą moim zdaniem można różnie interpretować, to Kubera zrobił Zmarzlikowi wyścig blokując Michelsena. Czy tylko ja zauważyłem, że wszystko było pod kontrolą dopóki nasi próbowali jechać parą? W pewnym momencie Kubera zaczął poszerzać, aż poszedł wręcz po bandzie, oszprycował Michelsena, co natychmiast wykorzystał Zmarzlik. Komentatorzy i studio rozpływało się nad Zmarzlikiem, a chyba nikt nie zauważył, że w praktyce to bardziej Kubera spieprzył bieg niż Zmarzlik się popisał.
istred pisze:W pełni podpisuję się pod tymi słowami. Kto nie słyszał, to niech sobie powtórkę obejrzy. Tomek dosadnie i w bardzo prosty sposób wytłumaczył dlaczego jest zdegustowany transferowym szambem, które wybiło jeszcze w trakcie sezonu zasadniczego.Szacunek dla Tomka Dryły który powiedział parę słów Majewskiemu w magazynie odnośnie tego jak media nakręcają doniesienia transferowe.
Wiem, że to myślenie życzeniowe, ale chciałbym żeby przynajmniej część forumowiczów poświęciło kilka sekund na odrobinę refleksji czy fajnie było dołożyć swoją cegiełkę do tego wszystkiego...
PS. Zostanę pewnie zbesztany, ale jakoś cieszyłem się jak Zmarzlik pokazywał Michelsenowi miejsce w szeregu i na torze wytłumaczył dlaczego dostał wyższy kontrakt od Duńczyka.
Oczywiście nie cieszyłbym się gdyby mecz był na styku i punkty MM miały jakieś znaczenie.
Mi to w ogóle w tym meczu wszystko się pomieszało. Już nie miałem pojęcia, czy kibicować MM (którego jestem wielkim fanem, uważam że dzik jakich mało w lidze) czy cieszyć się, że BZ tak śmiga. Chyba jeden z najdziwniejszych dla mnie meczy, jakie do tej pory podejrzałem.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Dominik w mix zonie powiedział, że w tym biegu powinien po prostu jechać swoje i uciekać do przodu, także przyznał się, że popełnił po prostu błąd.
Ja też gdzieś tam w środku cieszyłem się , że Zmarzlik pokazał naszemu "kapitanowi" miejsce w szeregu. Nie sprawia mi już żadnej przyjemności oglądanie Michelsena
w naszych barwach. Także jak napisał Ge(L)o jeszcze 6 meczów i żegnamy.
Ja też gdzieś tam w środku cieszyłem się , że Zmarzlik pokazał naszemu "kapitanowi" miejsce w szeregu. Nie sprawia mi już żadnej przyjemności oglądanie Michelsena
w naszych barwach. Także jak napisał Ge(L)o jeszcze 6 meczów i żegnamy.
Ja uważam coś wprost przeciwnego. Zmarzlik był szybszy od Kubery. Gdyby ten współpracował z MM to przywieźli by Zmarzlika na 3 miejscu, a że Kubera zdecydował się obrać szybką ścieżkę i oszprycował MM, który robił mu robotę blokując przez 3 okrążenia Zmarzlika, to z 5:1 zrobiło się 3:3.Dominik w mix zonie powiedział, że w tym biegu powinien po prostu jechać swoje i uciekać do przodu, także przyznał się, że popełnił po prostu błąd.
Zmarzlik przy kredzie by nie wyprzedził. Po zewnętrznej natomiast szpryca była na tyle ciężka, że jadąc na 3 miejscu wręcz nie dało się jej uniknąć. Dlatego dwójce wolniejszych zawodników Motoru łatwo było utrzymywać za sobą Zmarzlika. Jak Kubera wpakował się przed Michelsena, potraktował go szprycą aż ten musiał zamknąć gaz to Zmarzlik to od razu wykorzystał, a z samym Kuberą już poradził sobie bez problemów.
Dominik fajny chłopak, ale tutaj popełnił błąd.
Zresztą, mam wrażenie, że zarówno ten wyścig, jak i wypowiedź Dominika pokazuje, że w tej drużynie coś pękło.
...choć może to tylko nadinterpretacja kibica, który nie ma pojęcia co się dzieje wewnątrz drużyny. Oby tak właśnie było.
- Retrospeedway
- Senior
Maciej Kuciapa powiedział że Michelsen i Drabik odchodzą jednak to prawda i nie ma co się łudzić.
Fredka i Rasmus muszą dość i będzie git.Mam nadzieje że to co piszą media o Jacku Holderze to wymysł z sufitu,już bym wolał Pawła Miesiąca od australijczyka.
Fredka i Rasmus muszą dość i będzie git.Mam nadzieje że to co piszą media o Jacku Holderze to wymysł z sufitu,już bym wolał Pawła Miesiąca od australijczyka.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Retrospeedway pisze:Maciej Kuciapa powiedział że Michelsen i Drabik odchodzą jednak to prawda i nie ma co się łudzić.
A kiedy to powiedział bo nie widziałem ?
spokojnie, on regularnie widzi rzeczy, których nie ma. Pewnie mu Kuciapa powiedział w Żabce po meczu.
Tak tylko przypomnę, z cytatem na wypadek wyedytowania posta
viewtopic.php?p=413110#p413110
Tak tylko przypomnę, z cytatem na wypadek wyedytowania posta
viewtopic.php?p=413110#p413110
Retrospeedway pisze:To jest skład Motoru na 2023,jak będzie inny to możecie dać bana dożywotniego.
1.Michelsen
2.Hampel
3.Kubera
4.Smektała
5.Zmarzlik
6.Cierniak
7.Bańbor (menadżer i mechanik Dawid Lampart który kończy karierę po tym sezonie)
* Drabik wyfruwa do Częstochowy
* Wiktor Lampart wypożyczony na u24 do Krosna.
Zajrzę tu w listopadzie,dobrej zabawy na stadionie przy ul Olsztyńskiej.
Możliwe. Czuję się oszukany jako kibic i nabrany na puste gesty i słowa.kdsz pisze:Gelu, strasznie emocjonalnie podchodzisz do odejścia Michelsena.
Ale co nazywasz pustymi gestami i słowami? Bo ja osobiście nie pamiętam, by Michelsen powiedział, że związał się z Motorem na całe życie.
- niespokojny
- Trener
Michelsen w weekend popelnial glupie bledy. Ale moze chlopak potrzebuje wiecej presji. Taka na pewno dostanie w Czestochowie. Ja tam juz sie pogodzilem z tym i nawet SEC sie przyjemnie ogladalo bo kibicowalem Polakom a nie Dunczykowi co by wyplynal na szerokie wody w naszych barwach.
Bardziej mi szkoda Drabika. Pomimo dosc pretensjonalnego stylu bycia wciaz uwazam ze ma duzy talent i powinien odpalic w najblizszych latach jesli bedzie mial spokojne warunki do pracy.
Bardziej mi szkoda Drabika. Pomimo dosc pretensjonalnego stylu bycia wciaz uwazam ze ma duzy talent i powinien odpalic w najblizszych latach jesli bedzie mial spokojne warunki do pracy.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Serduszka, bicie w piersi, machanie witkami z zachęcaniem do kibicowania. Z tekstów "dziękuję Motorowi za danie szansy w ekstralidze", "jestem dumny z bycia kapitanem tak wspaniałej drużyny", "mamy najlepszych kibiców na świecie" itd itd. Tekstu o związaniu na całe życie nie spodziewam się po żadnym żużlowcu na świecie. Jeszcze raz napiszę - nawet gdy finalnie zostanie - szambo wybiło. W dodatku w fatalnym momencie. Przez niego. Atmosfera w drużynie i na trybunach wyraźnie siadła. Zamiast cieszyć się żużlem i fantastyczną jazdą naszej drużyny wszyscy mają z tyłu głowy to, że jego już tu nie ma.
Ostatnio zmieniony 8 sierpnia 2022, o 10:00 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Dobra fota, dobre wyścigi. Cieszę się ze zmiany. Teraz wyzwanie przed zarządem i managementem - konsolidacja zespołu przed PO.
- tezetomaniak
- Trener
Szkoda tylko, że w przypadku Zmarzlika ciężko zakładać wieloletnią współpracę. Taki duet z Kuberą to petarda na lata, w dodatku polska. Trzeba się cieszyć chwilą :)
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
We Wlokniarzu panuje cudowna atmosfera, każdy dostaje nieograniczony kredyt zaufania, także Michel$en z Maksem będą mieli świetne warunki do rozwoju. A jak cierpliwy Michał publicznie beszta swoich zawodników to są to tylko takie żarciki, żeby się wszyscy w klubie mieli z czego śmiać. Trzymam kciuki za Spartę, mam nadzieję, że im wklepią. Jakieś szanse na to są.
Dlaczego uważasz tezetomaniak, że Bartek nie zostanie na dłużej u nas?
Dlaczego uważasz tezetomaniak, że Bartek nie zostanie na dłużej u nas?
Gelo pisze:Serduszka, bicie w piersi, machanie witkami z zachęcaniem do kibicowania...
O Jezu, a jak po energetycznym koncercie entuzjastycznie dziękujesz publiczności, to jednocześnie dajesz widzom do zrozumienia, że dla chłopaków i dziewczyn z Częstochowy nigdy w życiu nie zagrasz? :)
Zepsucie atmosfery to oczywiście prawda, ale jest to pewnie domino po ofensywie medialnej po pozyskaniu Zmarzlika. Nie chcę bronić Michelsena, bo żegna się z nami dosyć niefajnie, ale moim zdaniem nazywanie go Judaszem jest zwyczajnie krzywdzące. Tak to mogli mówić kibice ROW-u o Twoim ulubieńcu grogoriju.
Michelsen jak Michelsen … ale wypuszczenie Drabika to będzie nam się śniło po nocach. Jeśli wszystko poukłada to będzie lepszy nawet od Dominika moim zdaniem. Niestety nie w naszych barwach …
Mówi się, że ma podpisać na rok. Ale myślę, że przecież nie tylko na jeden.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Sebekmotor pisze:We Wlokniarzu panuje cudowna atmosfera, każdy dostaje nieograniczony kredyt zaufania, także Michel$en z Maksem będą mieli świetne warunki do rozwoju. A jak cierpliwy Michał publicznie beszta swoich zawodników to są to tylko takie żarciki, żeby się wszyscy w klubie mieli z czego śmiać.
Myślę, że kuchnie meczów Częstochowy, zwłaszcza gdy będą na styku mogą być niezwykle ciekawe … MM i LM, Drabik Senior i Junior i do tego „przemiły” prezes Ś. który, się w język nie gryzie … a zapomniałem o Panu Miśkowiaku, którego Team nie potrafi dopasować więc są do niczego … Zapowiada się rodzinna atmosfera ;)
P.S. Tak tak wiem .. coś mnie uwiera;) Uwiera mnie Drabik, bo nie potrafie zrozumieć jak można takiego grajka wypuścić, tym bardziej że na początku chciał zostać podobno ..
Za rok to dopiero będą w Czewie cyrki. Nazwiska są świetne, ale będzie jazda bez trzymanki po porażkach. Te oczywiście przyjdą bo juniorzy dopiero na dorobku. MM opierd... Worynę i reakcja tamtego, Madsen ściemniający z ustawieniami bo przecież jest mniejszy i nikomu się nie przydadzą, Maks czytający w przerwach biegów Nitschego, jego papa wyskakujący z babcią z szafy z Jackiem Danielsem pod pachą, no i prezes aż spocony i czerwony z emocji kiedy za bardzo zbronuje i wtopią u siebie. A prawda jeszcze młody Misiek. Też zbierze opierd.... od MM, i wuja dostanie rykoszetem.Ja to kupuję. Będzie się działo.
jeśli sobie poukłada to może i będzie bardzo dobry. Na ten moment ma zbudowany team (sądząc po filmiku na youtubie) podobnie jak jego dobry kolega od L4, Piotruś Pan. Używanie wyszukanych słów nie gwarantuje niestety podejmowana mądrych decyzji.
A tak zwyczajnie, po kibicowsku, fajnie jest mieć w zespole zawodników, których się po prostu lubi, mi Drabika brakować nie będzie.
A tak zwyczajnie, po kibicowsku, fajnie jest mieć w zespole zawodników, których się po prostu lubi, mi Drabika brakować nie będzie.
Weźmy Pawła M. … jego wszyscy lubili. A i jeszcze Jakub Jamróg - też jest w środowisku bardzo lubiany
Ostatnio zmieniony 8 sierpnia 2022, o 10:25 przez Saint, łącznie zmieniany 1 raz.
istred pisze:Ja uważam coś wprost przeciwnego. Zmarzlik był szybszy od Kubery. Gdyby ten współpracował z MM to przywieźli by Zmarzlika na 3 miejscu, a że Kubera zdecydował się obrać szybką ścieżkę i oszprycował MM, który robił mu robotę blokując przez 3 okrążenia Zmarzlika, to z 5:1 zrobiło się 3:3.
Zmarzlik przy kredzie by nie wyprzedził. Po zewnętrznej natomiast szpryca była na tyle ciężka, że jadąc na 3 miejscu wręcz nie dało się jej uniknąć. Dlatego dwójce wolniejszych zawodników Motoru łatwo było utrzymywać za sobą Zmarzlika. Jak Kubera wpakował się przed Michelsena, potraktował go szprycą aż ten musiał zamknąć gaz to Zmarzlik to od razu wykorzystał, a z samym Kuberą już poradził sobie bez problemów.
Dominik fajny chłopak, ale tutaj popełnił błąd.
Zresztą, mam wrażenie, że zarówno ten wyścig, jak i wypowiedź Dominika pokazuje, że w tej drużynie coś pękło.
...choć może to tylko nadinterpretacja kibica, który nie ma pojęcia co się dzieje wewnątrz drużyny. Oby tak właśnie było.
Ja z kolei nie mam wątpliwości, że pary ustawić się nie dało bo $$ był wolny. Na prostych nie dojeżdżał do Domina po dużej. Był krok za i dlatego dostawał szprycę.
Fakt że na 5 wirażu Domin nie utrzymał małej i to był pewnie błąd, ale wolny "kapitan" tak czy siak by poległ.
Drabika szkoda, ale Częstochowa jest dla niego naturalnym miejsce i prędzej czy później by tam w końcu trafił.
Świącik taki zły, charaktery fatalne, a jednak to w Częstochowie, a nie w Lublinie zawodnicy podpisują kilkuletnie kontrakty. Ja bym się lepiej patrzył na własne podwórko.
CKM robi świetną ekipę, która - jak się wszystko poukłada - będzie dominowała, a jak się nie poukłada to i tak będzie jednym z głównych kandydatów do medali.
Świącik taki zły, charaktery fatalne, a jednak to w Częstochowie, a nie w Lublinie zawodnicy podpisują kilkuletnie kontrakty. Ja bym się lepiej patrzył na własne podwórko.
CKM robi świetną ekipę, która - jak się wszystko poukłada - będzie dominowała, a jak się nie poukłada to i tak będzie jednym z głównych kandydatów do medali.