20-lecie zuzel.info - WSPOMNIENIA
Re: 20-lecie zuzel.info - WSPOMNIENIA
Dla mnie skóry i kevlary indywidualne miały swój urok. Nie trzeba bylo patrzeć w program żeby wiedzieć kto jedzie :) a teraz przyznaję że czasem w trakcie biegu spoglądam w program żeby sprawdzić kto w którym kasku. A może to starość :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Fajnie że na forum wracają " stare Dziady" ja tak mniej więcej od 2003 -2004 roku. Najpierw jako studenciak21, potem rumburaque, teraz rumburaque. Wszystko to przez to że haseł człowiek nie jest w stanie spamiętać:) Boxing, trochę starość, nie ten refleks, sam parę razy złapałem się na krzyczenie " dawaj Maks" a to był Hampel hehe i szybka korekta z programu meczowego.
No ja też z kategorii starych dziadów, gdzieś kiedyś z laptopa przez jakąś wyszukiwarkę wszedłem i tak zostało :) chyba z 18 lat na forum - teraz rzadko piszę, ale jestem na forum ibczytam codziennie - a przynajmniej 6 razy w tygodniu :) rumburaquee coś mi się kojarzysz z jakimś Saabem, ale nie wiem co - starość jak nic :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
rumburaquee
- Zawodowiec
No zielona 900 była na paru wyjazdach potem 9-3 srebrna. Zabierałem Bartoscha i Wojtka S.Potem nauka, " kariera" zawodowa. Teraz jak wyjazdy na mecze to rodzinne , żeby młodym trochę przy okazji Polski pokazać. Tzn taka przykrywką.
maestro76 pisze:To były czasy...
Teraz nie ma czasów;)
Jak to mądrze mówi forumowicz Yeste - to nie za czasami się tęskni, bo one wcale lepsze nie były, tylko za nami samymi z tamtych czasów. Czy jakoś tak. I z tym żużlem jest tak samo - wg mnie meczów z lat 90 w większości nie da się oglądać, trzyma mnie przy nich tylko sentyment i powiedzmy folklor. Ale osobiste wspomnienia mam wspaniałe, tylko czy zawsze zgodne z rzeczywistością? Zgodzę się że teraz to zupełnie inny sport, ale wg mnie dużo lepszy, na każdym polu. Sentymenty za 2 liga już pomijam całkiem, bo to już naprawdę tylko sentyment, ale coś w stylu "teraz to się je stejki argentyńskie, a kiedyś człowiek z pajda chleba z cukrem biegał i był szczęśliwy".
rumburaquee pisze:No zielona 900 była na paru wyjazdach potem 9-3 srebrna. Zabierałem Bartoscha i Wojtka S.
Na ulicy bym Cię nie poznał, ale doskonale pamiętam jak Saabiną do Krosna leciałeś, a my wtedy ze Stingiem bodajże Scenikiem :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Cooper parę kilo więcej i siwych włosów;) tak to był scenic i wspólny start na światłach w Rzeszowie.
Ge(L)o pisze:To dziwne, bo obiektywnie zawody teraz są 15 razy ciekawsze niż kiedyś. Wystarczy włączyć dowolny mecz z lat 90 albo 00. Mam to samo. Nie wiem czy żużel mi się przejadł czy co. Nawet zapachu nie czuję. Chyba, że to po covidzie.
Zapach zniknął przez postęp technologiczny. Covida w to nie mieszajmy ;-)
Teraz zapach jeśli jest to głównie spalonych sprzęgieł.
Postęp, postęp.
Ale co to za postęp? Tak jakby Chanel ogłosił, że zaczyna produkować bezwonne perfumy
Ale co to za postęp? Tak jakby Chanel ogłosił, że zaczyna produkować bezwonne perfumy
PawelSl pisze:Teraz zapach jeśli jest to głównie spalonych sprzęgieł.
I marynarek.
Cooper pisze: W tym roku pełnoletność na forum......
No tak, 18 lat minęło... Widzę, że odzywają się staruszkowie ze swoimi wspomnieniami, to i ja się ośmielę :)
To było chyba moje pierwsze forum, na którym coś publicznie napisałem. Początki były trudne
Od '88 "choroba" przybierała na sile, ale chyba jeszcze bardziej rozchorowałem się na żużel, jak zacząłem czytać forum. Wcześniej to tylko TŻ (Speedway Journal Kraśnickiego jeszcze był, choć to pewnie pamiętają tylko najstarsi górale) i krótkie relacje z meczów w lokalnej prasie. A że poza początkiem lat 90. różowo nie było, to o Motorze mogliśmy przeczytać mało. Kończył się sezon o na pół roku cisza.
Na forum zawsze były jakieś mniej lub bardziej sprawdzone 100% KMO czy piekarnie i nagle przez dyskusje, sezon zaczął się naturalnie wydłużać.
No i po tylu latach nas i tego forum, spadków, upadków, reaktywacji, baraży, "cały życie w II lidze", dziadostwa, doczekaliśmy ... MISTRZOSTWA! Wspaniałe uczucie, co nie? :)
Każdemu jego Everest...
ermen pisze: Zaraz przypieprzył się do mnie jakiś Hoolywood (chyba jakoś tak się zwał), który wyraźnie nie pasował do tego forum. No i szybko je opuścił albo dojrzał i się przechrzcił :)
najpierw opuscil, a potem wrocil jako Retrospeedway ❤️
METHANOL ADVENTURE TEAM
grzesieck pisze:ermen pisze: Zaraz przypieprzył się do mnie jakiś Hoolywood (chyba jakoś tak się zwał), który wyraźnie nie pasował do tego forum. No i szybko je opuścił albo dojrzał i się przechrzcił :)
najpierw opuscil, a potem wrocil jako Retrospeedway ❤️
Ale chyba znow nas opusci , na własną prośbę - dożywotnio ;)
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Ja tam go lubię czytać :)
Sebekmotor pisze:Ja tam go lubię czytać :)
Ja tam jestem tolerancyjny nawet wobec „masochistów” …;)
A pamiętacie zawody amatorów na dwa okrążenia? Zdzichtex? Jeździło się też.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Tak, Tarczyluk, Sternik...
A Klimek i Brzozowski komplety stukali.
A Klimek i Brzozowski komplety stukali.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Jedyna amatorska drużyna w jednakowych kevlarach. Wyglądali profesjonalniej, jak niejeden zespół zawodowej ligi.
dannie pisze:Myślę, że największą nagrodą dla nas wszystkich z okazji tej zacnej rocznicy byłby tytuł DMP 2022 :)
Patrzcie, nie zauważyłem, że się spełniło :)
Forum na 20-lecie dostało mistrzostwo :D
dannie pisze:dannie pisze:Myślę, że największą nagrodą dla nas wszystkich z okazji tej zacnej rocznicy byłby tytuł DMP 2022 :)
Patrzcie, nie zauważyłem, że się spełniło :)
Forum na 20-lecie dostało mistrzostwo :D
Super!
Gratulacje, ja sie boje swoich czytac sprzed 20 lat ;)
Heh, "przez Ciebie" dannie przeczytałem ten cały wątek jeszcze raz. Z przyjemnością :)
Łeee, myslalem ze cale forum przeczytales, a nie tylko pare stron ;p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
W sumie przez te 22 lata to całe może nie, ale z 75% niestety tak :D Choć zdarzały się przerwy w odwiedzinach, więc może mniej nawet.
Cooper pisze:W sumie przez te 22 lata to całe może nie, ale z 75% niestety tak :D Choć zdarzały się przerwy w odwiedzinach, więc może mniej nawet.
Chyba zdarzaly Ci sie przerwy w dostawie internetu ;)
Zart oczywiscie. A tak apropos, to co bysmy tu nie gadali i kto jakie pogladay nie prezentowal, to trzeba przyznac, ze jestesmy w miare hermetyczni i samowystarczalni. Na Sportboardzie, malo kto z Lublina ma potrzebe wynurzen i postrzegam to (dla nas wszystkich) jako duzy komplement. Moze inni maja inne zdanie, to chetnie przedyskutuje ;)
Ale swego czasu podobne fora w innych ośrodkach też fajnie działały i na niektórych można było jakoś na poziomie pogadać.
Wiem, że wielu z nas wizytowało forum rzeszowskie czy gorzowskie (ale nie to obecne).
Fakt, że chyba tylko nasze przetrwało próbę czasu i desant Facebooka itp.
Wiem, że wielu z nas wizytowało forum rzeszowskie czy gorzowskie (ale nie to obecne).
Fakt, że chyba tylko nasze przetrwało próbę czasu i desant Facebooka itp.
Tak ogólnie jest to jedno z nielicznych forum które przetrwało rozwój Internetu.