Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

Re: Żużel w TV

#14801 Postautor: grzesieck » 26 sierpnia 2022, o 19:19

Rusek pisze:Miałem apetyt na obejrzenie zaciętego meczu a tu baty niesamowite... Bydgoszcz już raczej bez szans na finał. Niestety. No to czas kibicować dla Wilków Krosno.

kolega z Podlasia?
METHANOL ADVENTURE TEAM

Flagg
Trener

#14802 Postautor: Flagg » 26 sierpnia 2022, o 19:21

Polonia ma duży problem. Za rok będzie Krosno/Zielona + bardzo mocny Ostrów z silnie obsadzoną juniorką. A potem okienko na awans się zamknie, bo Przyjemski już zapowiedział, że w 2024 będzie jeździć w Elidze. Albo w Bydgoszczy albo w innym klubie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Rusek
Kadrowicz

#14803 Postautor: Rusek » 26 sierpnia 2022, o 20:08

grzesieck pisze:
Rusek pisze:Miałem apetyt na obejrzenie zaciętego meczu a tu baty niesamowite... Bydgoszcz już raczej bez szans na finał. Niestety. No to czas kibicować dla Wilków Krosno.

kolega z Podlasia?

Nie, dlaczego?
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'

Ge(L)o
Trener

#14804 Postautor: Ge(L)o » 26 sierpnia 2022, o 20:09

Że Miedziński przez całą karierę nie posłał nikogo na tamten świat to cud. Mam nadzieję, że on sam wyjdzie z wypadku cało i skończy karierę.

Maretzky76
Szkółkowicz

#14805 Postautor: Maretzky76 » 26 sierpnia 2022, o 20:11

Podobno mecz w ZG jeszcze trwa, Patryk Malitowski napisał na Twitterze że Bydgoszcz złożyła protest co do motyckla Fricka bowiem tu cytat "motocykl niekompletny"

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#14806 Postautor: kdsz » 26 sierpnia 2022, o 20:32

Miedziński mówił w wywiadzie, że często go podnosi na wyjściach z wiraży, bo tak ma agresywnie ustawiony sprzęt. Jeśli problem został zdiagnozowany, to dlaczego nic z tym nie zrobił?
Wypadek wyglądał makabrycznie. Oby obyło się bez większych konsekwencji.

Przyjemski ma sylwetkę niczym John Travolta Rune Holta. Norweg dojechał do czwartego miejsca na świecie i wygrywał nawet rundy SGP. Do dziś nie wiem jak to możliwe. Może Wiktor przejmie rolę największego drewniaka w czołówce światowej. Niech mu się wiedzie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#14807 Postautor: GIGI » 26 sierpnia 2022, o 20:33

grzesieck pisze:

kolega z Podlasia?

No wlasnie, Falubaz wygral zasluzenie a Kanclerz za swoja pyche zostanie skarcony.

A Tymczasem...Benzenglish: You are higher than(pytanie o wzrost) .......
Drazni mnie angielski Benza......

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#14808 Postautor: Gelo » 26 sierpnia 2022, o 21:01

Krosno robi wszystko żeby przegrać. Musielak taśmą podał Łodzi tlen. Bajerski - jest śliździej. Mistrz

Awatar użytkownika
papi
Trener

#14809 Postautor: papi » 26 sierpnia 2022, o 21:17

Iversen jeszcze lepszy :D
chociaż Duńczyk już wcześniej miał jakieś problemy, że sprzęgło mu nie trzymało, jakoś w połowie sezonu był taki mecz

Sebekmotor
Kadrowicz

#14810 Postautor: Sebekmotor » 26 sierpnia 2022, o 21:56

Awatar użytkownika
istred
Trener

#14811 Postautor: istred » 26 sierpnia 2022, o 23:03

Człowiek już trochę upadków na żużlu widział i ten nie wyglądał jakoś szczególnie niebezpiecznie. A takie często są właśnie tragiczne w skutkach. Już podczas upadku widać było, że ciało jest bezwładne, co świadczyło o utracie przytomności. Reakcja służb medycznych to potwierdziła.

Nie wiem czy z wiekiem robię się bardziej wrażliwy, ale jakoś po tym wypadku zawody przestały mnie interesować.

Rusek pisze: No to czas kibicować dla Wilków Krosno.
Kibicuje się komuś, a nie "dla kogoś". To drugie sformułowanie jest typowe dla mieszkańców Podlasia. Stąd aluzja.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#14812 Postautor: Saint » 27 sierpnia 2022, o 00:25

Wypadek nie ale to jak Miedziak leciał już tak … to była „kukła” … jestem zazwyczaj optymista ale tu to zle wygladalo. Mam nadzieje ze sie myle… ostatni raz taki zly „feeling” mialem po Wardzie

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#14813 Postautor: Gelo » 27 sierpnia 2022, o 06:15

Mam takie same odczucia.W życiu nie widziałem czegoś takiego. Miedziak leży w każdym meczu ale tu ewidentnie go odcięło od prądu. Niepokojące że nikt nic nie mówi...

Kaman
Kadrowicz

#14814 Postautor: Kaman » 27 sierpnia 2022, o 06:28

Gelo pisze:Mam takie same odczucia.W życiu nie widziałem czegoś takiego. Miedziak leży w każdym meczu ale tu ewidentnie go odcięło od prądu. Niepokojące że nikt nic nie mówi...

Walczy o życie. Z dużym prawdopodobieństwem po przebudzeniu może zostać "warzywem". O czym trąbić? Wola rodziny niech będzie uszanowana.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#14815 Postautor: Kargolo » 27 sierpnia 2022, o 07:53

Saint pisze:Wypadek nie ale to jak Miedziak leciał już tak … to była „kukła” …

Dokładnie. Ta głowa turlała się jakby miała się zaraz oderwać od szyi. Wyglądało to strasznie.
Cholera, kibice od kilku lat trąbili, że Adrian praktycznie w każdym wyścigu jest zagrożeniem. Czy nikt z najbliższego otoczenia nie potrafił przeprowadzić z nim poważnej rozmowy? Ile warte jest to środowisko? Czy to może sam Miedziak olewał te ostrzeżenia?

Walcz Adrian!
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#14816 Postautor: tezetomaniak » 27 sierpnia 2022, o 08:20

Kaman pisze:
Gelo pisze:Mam takie same odczucia.W życiu nie widziałem czegoś takiego. Miedziak leży w każdym meczu ale tu ewidentnie go odcięło od prądu. Niepokojące że nikt nic nie mówi...

Walczy o życie. Z dużym prawdopodobieństwem po przebudzeniu może zostać "warzywem". O czym trąbić? Wola rodziny niech będzie uszanowana.

Jestem pewny, że hieny jak tylko coś wyciągną to okraszą to stosownym nagłówkiem

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#14817 Postautor: ravajas » 27 sierpnia 2022, o 09:27

tezetomaniak pisze:Jestem pewny, że hieny jak tylko coś wyciągną to okraszą to stosownym nagłówkiem
Np "PiSowska drożyzna: Miedziński odcięty od prądu!"
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

KDS
Junior

#14818 Postautor: KDS » 27 sierpnia 2022, o 10:27

https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... gu/fry945y

Życie sportowca bezpośrednio nie jest obecnie zagrożone, ale 90 proc. pacjentów po tego typu urazach nigdy nie odzyskuje przytomności. Dla tych zaś, którym się to udaje, powrót do zdrowia jest bardzo długotrwałym procesem.

Przerażające. Adrian walcz!

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#14819 Postautor: niespokojny » 27 sierpnia 2022, o 10:34

Praktycznie to samo miejsce co Ward. I chołota zielonogorska znow staneła podobno na "wysokosci zadania". Po upadku Warda krzyczeli "koniec kariery". Oby ich ktos wyeliminowal w finale.

Adrianowi duzo zdrowia, oby wyszedl z tego.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Czarek
Trener

#14820 Postautor: Czarek » 27 sierpnia 2022, o 10:42

Kaman pisze:

Rozlany uraz aksonalny to najbardziej zaawansowana postać urazu zamkniętego. Ogniska krwotoczne powstają w mechanizmie gwałtownego przyspieszenia i hamowania. Najczęściej obserwuje się je w obrębie ciała modzelowatego, ale mogą być też rozsiane w innych obszarach mózgowia. Ewolucja tego rodzaju uszkodzenia widoczna również w badaniach obrazowych następuje przez ok. 48 godzin. Skutki rozlanego urazu aksonalnego zależą oczywiście od siły i mechanizmu urazu. Stan chorego może być zmienny – od krótkotrwałej utraty przytomności, poprzez długotrwałą śpiączkę do stanu wegetatywnego lub zgonu włącznie.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#14821 Postautor: kibicLBN » 27 sierpnia 2022, o 10:48

Teraz jest zgrzyt. Bo faktycznie, głupio mówić w obecnej sytuacji źle o poszkodowanym, ale! No właśnie, 99% żużlowego świata mówi pod nosem ,, wiedziałem, że to się kiedyś tak skończy ". Powinno być to nauczką dla nas kibiców, działaczy i władz. Może czas wprowadzić zawieszenie licencji dla zawodników którzy powodują np. Więcej niż 5 upadków w sezonie? Fakt, że Adrian był wyjątkowym egzemplarzem, ale chyba czas pomyśleć aby uniknąć takich wydarzeń które były do przewidzenia. Pawlicki, Kowalski, niektórzy juniorzy. Przecież nauczką był już karambol w Grudziądzu i zawieszona na włosku kariera Nickiego. Kości zatrzeszczaly też w ostatni piątek...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Czarek
Trener

#14822 Postautor: Czarek » 27 sierpnia 2022, o 11:22

kibicLBN pisze:Teraz jest zgrzyt. Bo faktycznie, głupio mówić w obecnej sytuacji źle o poszkodowanym, ale! No właśnie, 99% żużlowego świata mówi pod nosem ,, wiedziałem, że to się kiedyś tak skończy ". Powinno być to nauczką dla nas kibiców, działaczy i władz. Może czas wprowadzić zawieszenie licencji dla zawodników którzy powodują np. Więcej niż 5 upadków w sezonie? Fakt, że Adrian był wyjątkowym egzemplarzem, ale chyba czas pomyśleć aby uniknąć takich wydarzeń które były do przewidzenia. Pawlicki, Kowalski, niektórzy juniorzy. Przecież nauczką był już karambol w Grudziądzu i zawieszona na włosku kariera Nickiego. Kości zatrzeszczaly też w ostatni piątek...

W ligowym żużlu są stosowane żółte i czerwone kartki. Zbyt rzadko. Gdyby nieodpowiedzialny zawodnik dostał czerwoną kartkę i karę absencji w kilku spotkaniach, a egzekwowano by to wg obiektywnych kryteriów z uwzględnieniem recydywy, to na pewno miałoby to wpływ na zachowania kilku (pewnie jest ich nie więcej niż 5) żużlowych piratów.
Minus jest taki, że mamy bardzo słabych sędziów, więc wolałbym by taką karę orzekało jury, które zbierałoby się z dala stadionowych emocji, gdy już kurz po wypadku dawno opadł.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#14823 Postautor: Hayden » 27 sierpnia 2022, o 19:28

Sparta powinna jakieś kary dostawać za to preparowanie toru i pól startowych a przez to psucie widowiska. Co mecz to nudy a co GP to wyjątkowo ściąganie
Ostatnio zmieniony 27 sierpnia 2022, o 19:28 przez Hayden, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor mocny

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#14824 Postautor: kdsz » 27 sierpnia 2022, o 19:28

Super wyścigi we Wrocławiu podczas Grand Prix. Wreszcie, bo sezon pod wodzą Discovery, One Sport i Morrisa jest jak dotąd beznadziejny.
Ale to WTS! WTS! po wygranej Bewley'a mogli sobie kibice darować.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#14825 Postautor: RadeKas » 27 sierpnia 2022, o 19:29

Jak myślę, że w przyszłym roku będziemy oglądać Zmarzlika u nas co dwa tygodnie to uśmiecham się szeroko.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.