Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Skład na sezon 2013

#1476 Postautor: meesha » 20 grudnia 2012, o 01:19

Przecież się nie denerwuję :) Przypominam tylko jedną z podstawowych zasad obowiązujących na forach internetowych :p
żużel jest dyscypliną która przyciąga największą widownię, można powiedzieć na trybunach target dla reklamodawców i sponsorów a miasto chce się promować przez piłkę?

I przez żużel przecież też. Przynajmniej tak było dotychczas, a póki co żadne decyzje nie zapadły co do następnego roku, a cała panika wynika z jednego wpisu o plotce zasłyszanej w kolejce w mięsnym :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

efeneJGH
Junior

#1477 Postautor: efeneJGH » 20 grudnia 2012, o 01:24

oby plotki z mięsnego były plotkami...myślę że nikt kto krytykuje Dariusza nie czyha na jego posadę a po prostu martwi się że zamiast Miśkowiaka czy Harrisa będzie musiał oglądać Czechowicza i Fierleja...ot cała tajemnica...

Awatar użytkownika
Majo
Szkółkowicz

#1478 Postautor: Majo » 20 grudnia 2012, o 01:59

efeneJGH pisze:oby plotki z mięsnego były plotkami...myślę że nikt kto krytykuje Dariusza nie czyha na jego posadę a po prostu martwi się że zamiast Miśkowiaka czy Harrisa będzie musiał oglądać Czechowicza i Fierleja...ot cała tajemnica...

Czechowicz w Opolu , tez odpada :D
Jacek Rempała:"Niezbyt ciepło przyjęli mnie kibice w Bydgoszczy, od jednego dostałem nawet morelem"

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1479 Postautor: niespokojny » 20 grudnia 2012, o 02:04

W demokratycznym panstwie decyduje wiekszosc. A skoro wiekszosc chodzi na zuzel, to zuzel powinien dostawac najwiecej. Proste i logiczne. Mielismy byc uwzglednieni w strategii rozwoju sportu w Lublinie i nie zostalismy. Nie szanuja nas. Zdefiniowano nas jako cyrk obiazdowy (dobrze ze nie zuzlozjeby) i byc moze wlasnie po cichaczu nas sie usuwa. W koncu gdybysmy awansowali do Ekstraligi, to cala Polska zobaczylaby ten stadion i pekla ze smiechu, na ktorego remont nie ma kasy, bo buduje sie stadion dla III ligowcow, walczacych o utrzymanie.

Jeden z radnych sam przyznaje sobie miejska kase na klub, ktorego jest prezesem. Przeciez to podchodzi pod prokurature. Bajki o marce Motoru, SPRu i innych takich pierdolach to sobie wlozmy w buty. Najprawdopodobniej łoża kase na SPR i Motor bo to sa S.A, ktorych udziały posiada miasto. Do tego dochodzi lobby, wlasne interesy i kolesiostwo.

Prezes nam sie trafil z lapanki. Nie dosc ze co roku mamy amatorszczyzne przy negocjacjach to jeszcze kreci przy utworzeniu spolki i robi dlugi. Na zawodnikow nie ma, ale na chwieje, zafiry, koszulki i inne pierdoly kasa jest. Prezydent mowil ze potrzeba utworzenia S.A juz dwa lata temu, Bogdanka to samo, a Sprawka dalej nas... oszukuje. Jeszcze moze Wojciechowski z Zukiem sie poklocili i wracamy do akcji pt. Ratujmy Lubelski Zuzel. Ktos tutaj mocno sp.... szanse i to na pewno nie my kibice, ani konstelacja gwiazd nad Lublinem, zyly wodne itp banialuki.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

meesha
Trener
Kontakt:

#1480 Postautor: meesha » 20 grudnia 2012, o 02:13

Najprawdopodobniej łoża kase na SPR i Motor bo to sa S.A, ktorych udziały posiada miasto. Do tego dochodzi lobby, wlasne interesy i kolesiostwo.

Ależ oczywiście, ale czymś to oficjalnie trzeba uzasadniać.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Majo
Szkółkowicz

#1481 Postautor: Majo » 20 grudnia 2012, o 02:46

meesha pisze:
Najprawdopodobniej łoża kase na SPR i Motor bo to sa S.A, ktorych udziały posiada miasto. Do tego dochodzi lobby, wlasne interesy i kolesiostwo.

Ależ oczywiście, ale czymś to oficjalnie trzeba uzasadniać.

Ale w co te pieniadze pakowac? w bande amatorow??To troche bez sensu...
Jacek Rempała:"Niezbyt ciepło przyjęli mnie kibice w Bydgoszczy, od jednego dostałem nawet morelem"

Awatar użytkownika
Extreme

#1482 Postautor: Extreme » 20 grudnia 2012, o 03:34

dumbli pisze:
Extreme pisze:
Watt - za duża kasa go interesuje na nasze możliwości.
Max - to cień dawnego Maxa, ryzyko zbyt duże.
Ktoś się jednak znajdzie jeszcze spokojnie (swoje typy mam), tylko działacze się muszą ruszyć ostro, bo nikt z dobrych zawodników nie będzie sam się prosił o jazdę w KMŻ.

No ale co dopiero obiecywałeś że Miesiąc i Baran dogadani. Już nieaktualne?

Z krajowych zawodników dogadani, podpisów tylko nie ma, jakoś bardzo nikt nie jest tymi zawodnikami zainteresowany oprócz nas, dlatego po dostaniu zaległych pieniążków (chyba i jeden i drugi jeszcze wszystkiego nie dostał za poprzedni sezon) będzie ok. Pisałem tam wcześniej tylko na temat obcokrajowców. Tak pomyślałem chwilę i powstało mi coś takiego:

Troy Batchelor - "płacze", że nie ma w Polsce roboty, bardzo drogi, tylko w przypadku pojawienia się nagle bogatego wujka z Ameryki u nas byśmy go mogli zatrudnić, marzenia fajna sprawa...

Maksim Bogdanow - bardziej realny cel, ale czy zawodnik godny uwagi? Pewnie wróci na Łotwę, ostatnie godziny żeby go "łapać", ryzyko czy wypali i da gwarancję przynajmniej 10 punktów jednak spore.

Renat Gafurow - na I ligę dobry zawodnik, wymagania finansowe realne do spełnienia, waleczny i pomocny w parku maszyn, jak dla mnie gość się nadaje, około dyszki spokojnie może robić zawsze, w realiach I ligi.

Adam Shields - tak, tak był taki pan, pewnie pamiętacie, dobry walczak, lubiliśmy go nie?
Złamana noga to chyba była, ta kontuzja mocno i nam i jemu utrudniła zabawę. Ostatnie sezony słabe, nawet gdzieś wyczytałem kilka miesięcy temu, że już w 2013 r. ma nie startować, sam zawodnik uznał inaczej niż gazety i na pewno pojedzie w szwedzkiej lidze. O swoich planach mówi tak: "Jeśli sprawy potoczą się tak jak tego bym chciał, to będę się ścigał na takim poziomie jak jeszcze kilka lat temu, kiedy rywalizowałem prawie codziennie" . Opcja mocno rezerwowa, ale warto pamiętać, że taki ktoś nadal jest.

Jesper Monberg - był wielką nadzieją Duńczyków, ale nie spełnił ani swoich ani marzeń kibiców, na Wyspach Brytyjskich sobie radził, miał i u nas kiedyś epizod, nawet jeszcze w ramach TŻ Lublin, było podpisane ale już nie jechane ani razu (poprawcie, jeśli dyńka mnie zawodzi o trzeciej w nocy). Na pewno nie jest to nasz cel podstawowy, bardziej jako odwód.

Danił Iwanow - na lodzie idzie mu miło, w tradycyjnym słabiej, nadal wolny.

Cameron Woodward - znamy tego gościa, jest takie powiedzonko stare "lepszy rydz niż nic" - jeśli tak by się działo, to łapać rydza, bo i jego nam zabiorą...

Andrzej Lebiediew - już podpisał chyba na Łotwie niestety, a strasznie szkoda, bo rozwija się świetnie i to by był strzał w "10" gdyby go podebrać, zobaczycie jak on już w tym sezonie będzie jeździł, zakład o dobre piwko, że biegowa wyjdzie mu minimum 1,900, jeśli zdrowie dopisze?

Peter Kildemand - sporo o nim na naszym forum, na szansę zasługuje, nie ma na co czekać.

Rory Schlein - nie zawojował naszej ligi, talent jest, błysku brak, kasy gigantycznej nie chce, jednak większego sensu to nie ma.

Magnus Zetterstroem - najlepsze lata uciekły, u nas potrafił wygrywać, kto wie, może by to było dobre wyjście.

David Ruud - ostatnio w polskiej lidze kiepsko, nie ma się co dziwić, że nadal bez kontraktu.

Ilja Czałow - wielki talent, zabrał go Ostrów i będzie miał z niego dużo radości, strasznie szkoda, takich talentów wiele nie ma, szczególnie jeżeli nie jest jeszcze dobrze znany i podatny na duże sumki

Pontus Aspgren - pewnie za słaby, nie podpisał nigdzie jeszcze.

Ostatecznie wyszło mi, że Gafurow jako cel podstawowy a Woodward i Kildemand również potrzebni, gdyby Gafurow był chory, kontuzjowany czy nie mógł przyjechać. Cała trójka na trudniejsze mecze (czyli wszystkie?) i na wyjazdy. Do roboty bo i o nich będzie można za klika dni zapomnieć!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1483 Postautor: Gelo » 20 grudnia 2012, o 07:55

tak po prawdzie to po rozbudzonym apetycie, podsyconym deklaracją prezesa ze w przyszłym sezonie zaatakujemy ekstralige i że zespoł ktory zajął trzecie miejsce musi zostać WZMOCNIONY - to cała ta lista jest do d... moze z wyjatkiem Batchelora

Awatar użytkownika
TomBronx

#1484 Postautor: TomBronx » 20 grudnia 2012, o 09:07

Extreme pisze:
TomBronx pisze:Świderski nie dla nas.

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/32949 ... tu-gniezno

Poważnie myślałeś, że Świderski mógł być dla nas? ;)
Chciał znacznie więcej niż Miśkowiak.

Nie wiem czy chciał więcej czy mniej, nie orientuje się. Jednak w jakimś tam stopniu łączono go z naszym klubie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1485 Postautor: Cooper » 20 grudnia 2012, o 09:27

meesha pisze:
A kogo wspiera miasto?

Wspiera najbardziej rozpoznawalną markę wśród lubelskich klubów (Motor) oraz najbardziej utytułowany klub, grający w pucharach Europejskich (SPR). KMŻ żadnego z powyższych warunków niestety nie spełnia :/

Zaraz, zaraz, a moze po prostu KMZ za malo akcentuje sukcesy? Final IMP, ZK, Misiek vicemajstrem Europy, Cam na dlugich torach... to malo? Toz to ewdientne sukcesy na skale Polski, Europy i wiecej nawet.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1486 Postautor: istred » 20 grudnia 2012, o 09:34

Napisałem tylko o swoich przypuszczeniach co kieruje radnymi z komisji sportu i komisji budżetowej (czy jak tam się ona nazywa) przy rozdziale środków na sport. Dlaczego w pierwszej kolejności idą one na Motor i SPR.
Warto też zauważyć kto jest właścicielem SPR i Motoru piłkarskiego. Miasto.
Radni przyznają więc po prostu kasę swoim spółkom.
KMŻ to natomiast prywatny folwark Sprawki i Wojciechowskiego.
Myślę, że właśnie ten fakt ma decydujący wpływ na wysokość kasy z miasta jaką te kluby dostają.

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#1487 Postautor: Blinki » 20 grudnia 2012, o 09:50

No i rozjebał SPRAWKA Motor.
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1488 Postautor: $korzen$ » 20 grudnia 2012, o 10:00

istred pisze:Warto też zauważyć kto jest właścicielem SPR i Motoru piłkarskiego. Miasto.
Radni przyznają więc po prostu kasę swoim spółkom.

KMŻ to natomiast prywatny folwark Sprawki i Wojciechowskiego.
Myślę, że właśnie ten fakt ma decydujący wpływ na wysokość kasy z miasta jaką te kluby dostają.

Brawo Istred. Wszyscy powinnismy zakodowac to w swoich umyslach, zwlaszcza Dariusz Sprawka.

Zaratustra
Kadrowicz

#1489 Postautor: Zaratustra » 20 grudnia 2012, o 10:03

Zobaczymy, jak się sytuacja rozwinie. Od dawna mówiło się o konieczności założenia S.A. Sprawka miał przekuć tą ciągłą paplaninę o spółce w czyn. Nie znalazł warunków do tego? Najzabawniejsze, że dalej twierdzi o budowaniu klubu na solidnych fundamentach i że to "tworzenie" się "dzieje".

Jeśli chodzi o zaangażowanie miasta ze względu na nazwę i osiągnięcia, to zgadzam się z meeshą. No może poza tym stwierdzeniem o "marce Motor". Bardziej mówiłbym tu o historycznej nazwie, niż marce rozumianej - przez chociażby sponsorów - marketingowo.

luckylbn
Szkółkowicz

#1490 Postautor: luckylbn » 20 grudnia 2012, o 10:13

Obawiam się, że Darkan może uciec jak szczur z tonącego okrętu..........

Piguła
Szkółkowicz

#1491 Postautor: Piguła » 20 grudnia 2012, o 10:20

Extreme pisze:Andrzej Lebiediew - już podpisał chyba na Łotwie niestety, a strasznie szkoda, bo rozwija się świetnie i to by był strzał w "10" gdyby go podebrać, zobaczycie jak on już w tym sezonie będzie jeździł, zakład o dobre piwko, że biegowa wyjdzie mu minimum 1,900, jeśli zdrowie dopisze?

Lebiediew to ma kontrakt do 22. roku życia i podpisał go zaczynając jeździć w Lokomotivie

Awatar użytkownika
smerf_997
Junior

#1492 Postautor: smerf_997 » 20 grudnia 2012, o 10:22

Extreme pisze:
dumbli pisze:
Andrzej Lebiediew - już podpisał chyba na Łotwie niestety, a strasznie szkoda, bo rozwija się świetnie i to by był strzał w "10" gdyby go podebrać, zobaczycie jak on już w tym sezonie będzie jeździł, zakład o dobre piwko, że biegowa wyjdzie mu minimum 1,900, jeśli zdrowie dopisze?

Ostatecznie wyszło mi, że Gafurow jako cel podstawowy a Woodward i Kildemand również potrzebni, gdyby Gafurow był chory, kontuzjowany czy nie mógł przyjechać. Cała trójka na trudniejsze mecze (czyli wszystkie?) i na wyjazdy. Do roboty bo i o nich będzie można za klika dni zapomnieć!!!

Z tego co mi się wydaje, Kokin mówił kiedyś, że wychowankowie w zamian za pomoc otrzymaną od klubu przy rozwoju podpisują kontrakty do 22 roku życia.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1493 Postautor: Gelo » 20 grudnia 2012, o 10:25

a po jaką cholerę nam taki zawodnik bez polskiej licencji?

Zaratustra
Kadrowicz

#1494 Postautor: Zaratustra » 20 grudnia 2012, o 11:24

Po to, by oglądać ludzi, którzy mają zadatki na dobrego "żużlowca" i dadzą nam trochę emocji. W naszej sytuacji żużlowcy, którzy nie gwarantują pewnych punktów są bardzo realną opcją. Ale tu nie ma o czym gadać. Przede wszystkim Lebedew raczej nie znajdzie lepszego miejsca do "objeżdżania" niż na Łotwie. Jak mu na to umiejętności pozwolą, to kiedyś odejdzie do extraligi lub klubu, który o tą extraligę skutecznie powalczy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1495 Postautor: Gelo » 20 grudnia 2012, o 11:33

to zalezy kto w czym upatruje atrakcji. ja nie czerpałbym atrakcji z podziwiania w akcji młodego Łotysza, który nie dość, że nie gwarantuje punktów to w dodatku nie mógłby jezdzić jako junior. Taki transfer do Lublina byłby kilkupłaszczyznowo nielogiczny. Jego miejsce jest na Łotwie i niech tak zostanie.

Zaratustra
Kadrowicz

#1496 Postautor: Zaratustra » 20 grudnia 2012, o 11:40

Ja z kolei wolałbym oglądać Łotysza, który robi postępy i trochę już punktów w lidze natrzaskał (nie tylko na Łotwie),niż na przykład Kuciapę, czy Trojanowskiego, którym bliżej do emerytury, a również nie gwarantują odpowiedniej liczby punktów ;)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1497 Postautor: kibicLBN » 20 grudnia 2012, o 11:44

Na początku wkurzyła mnie ta plotka. Wkurzyłem się na miasto, ale myślę. Przecież Żuk, Bogdanka i wszyscy dookoła mówili: Załóżcie spółkę! I tak już 2,5 roku nie potrafił/nie chciał/bał się Dariusz założyć S.A i wylądował w dupie - tam jest jego miejsce zresztą... Mniejsza o to. Pytanie, czy jest ktoś kto to odratuje, wytrzyma rok totalnej posuchy, założy spółkę i stworzy z tego klubu atrakcyjny produkt dla kibica i sponsora, a nie twór co roku motany na wariata, do którego inni sponsorzy mają obiekcje. Jeśli przystąpimy do rozgrywek to będziemy czerwoną latarnią. Nie chodzi o brak nazwisk (to po pierwsze), ale o brak kasy. Szanse na utrzymanie I ligi na sezon 2014 są niewielkie. Jedyną drogą ratunku jest to, że te ogórki których zatrudnimy ( o ile spłacimy zaległości i wystartujemy, bo to jest chyba dla DS za trudne) po heroicznej walce utrzymają I ligę, ale u nas trzeba ze 2 razy przepłacić, i mieć potencjał 3 razy większy żeby zrealizować plan minimum. Bo w to że przyjdzie ktoś kto sypnie kasą jak Stokłosa w Pile nie wierzę.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1498 Postautor: Gelo » 20 grudnia 2012, o 11:44

to wszystko prawda - ale jest jeszcze kilku zawodników lepszych od Kuciapy i Trojanowskiego - niestety wszyscy to 35+ ;)

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#1499 Postautor: Rabiosa » 20 grudnia 2012, o 11:46

Zgadzam się z Gelem , to tym wieku zmiana środowiska i przeskok na wyższą presje może źle na niego podziałać , cytując ulubione słowo niektórych użytkowników " nie gwarantuje nic ".
Woodward przed pierwszym startem w Lublinie też nie gwarantował nic , a jednak coś pokazał ....
Dlaczego zatem zawodnicy elite league lepsi od Woodwarda na tamtym podwórku nic dla was nie gwarantują ? Większość z forum zna tylko zawodników których widziało na żywca na oczy na stadionie w Lublinie , a to że ktoś prześmiewa Kinga , Klindta , BaRkera , Bridgera to mam to w d..... , ot widać jaka jest jego znajomość europejskiego speedwaya.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1500 Postautor: $korzen$ » 20 grudnia 2012, o 12:04

Akurat Bridger to ogorek do kwadratu. Jechal w 2011 taka padline w Gnieznie, ze glowa mala. Absolutnie go nie chce, oprocz tego powaznie storpedowaly go kontuzje.