Żużel w TV
-
CKM1946
- Zawodowiec
Re: Żużel w TV
Falubaz jak zawsze wioska ale trzeba przyznać że Krosno się wreszcie doigrało. Ten tor już któryś raz był na granicy dziadostwa i to sie wreszcie musiało tak skończyć.
6 milionów z kontraktu leży i czeka w ekstralidze nikt jeńców brać nie będzie nawet jak spadek to sporo zostanie w kasie
Sebekmotor pisze:Ten tor wczoraj to na początku zawodów wyglądał jak asfalt. Jedynym celem służb za niego odpowiedzialnym było to żeby się nie rozleciał. A gdzie w tym wszystkim widowisko?
Jeszcze nie słyszałem, by ktoś rozgrywał zawody żużlowe w szpitalu.
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
- tezetomaniak
- Trener
Rozpadający się tor w Krośnie, w Warszawie, w Poznaniu. Wyprana z emocji Motoarena, znowu jedna ścieżka we Wrocławiu, standardowe dziury w Lublinie i pewnie jeszcze kilka innych przykładów, o których nie pamiętam. Instytucja komisarza toru ma się dobrze...
Dokładnie. Te bałwany to mają płacone za picie kawy i towarzyszenie sędziemu?
Przez cały dzień świeci słońce i facet, który ma być specjalistą nie potrafi do godziny 20:00 toru ogarnąć.
Przez cały dzień świeci słońce i facet, który ma być specjalistą nie potrafi do godziny 20:00 toru ogarnąć.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargule to Kargule... Wał i tyle. Niech Żyto mówi co chce i cała reszta a i tak każdy wie o co chodziło...
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
tezetomaniak pisze:Rozpadający się tor w Krośnie, w Warszawie, w Poznaniu. Wyprana z emocji Motoarena, znowu jedna ścieżka we Wrocławiu, standardowe dziury w Lublinie i pewnie jeszcze kilka innych przykładów, o których nie pamiętam. Instytucja komisarza toru ma się dobrze...
Odkąd są komisarze jest mniej mijanek.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Walkower w Krośnie śmierdzi na kilometr. Falubaz ma awansować, a że się zorientowali, że gówno z tego może być, to zaczęli odstrzeliwać konkurencję.
Nie zdziwiłbym się, jakby faktycznie jakaś rekomendacja z centralki poszła do Krosna, o dosypaniu nawierzchni, ale zrobili to tak, że są kryci. A Krosno jeszcze nie obyte ze zgnilizną na najwyższym szczeblu, i dali się ograć. Nam też trochę czasu zabrało nabranie ekstraligowego cwaniactwa.
Nie zdziwiłbym się, jakby faktycznie jakaś rekomendacja z centralki poszła do Krosna, o dosypaniu nawierzchni, ale zrobili to tak, że są kryci. A Krosno jeszcze nie obyte ze zgnilizną na najwyższym szczeblu, i dali się ograć. Nam też trochę czasu zabrało nabranie ekstraligowego cwaniactwa.
To, że walkower śmierdzi to jedno, ale nie szukałbym winy centrali w dosypywaniu nawierzchni. Zasady dosypywania nawierzchni są określone w regulaminie i centrala ma nad tym nadzór tj. wyraża zgodę na każdorazowe grzebanie w nawierzchni - za to beknął Włókniarz, bo dosypali bez gody centrali.
Nie wiem czy centrala w ogóle ma możliwość nakazać dosypanie nawierzchni (nie sądzę), ale nawet jakby mieli taką regulaminową możliwość to nie mają interesu w tym, żeby z takiego uprawnienia korzystać, bo wtedy biorą na siebie odpowiedzialność wszelkie problemy z torem, a po co im to?
Poza tym takie rzeczy odbywają się formalnie i na wszystkie jest papier, co oznacza, że jest to dość proste do zweryfikowania.
Już prezes Krosna sprostował, że to klub wystąpił o zgodę na dosypanie glinki w marcu (i to ma ręce i nogi), a centrala wyraziła zgodę. Tylko telewizja przeinaczyła słowa Kwiecińskiego.
Nie wiem czy centrala w ogóle ma możliwość nakazać dosypanie nawierzchni (nie sądzę), ale nawet jakby mieli taką regulaminową możliwość to nie mają interesu w tym, żeby z takiego uprawnienia korzystać, bo wtedy biorą na siebie odpowiedzialność wszelkie problemy z torem, a po co im to?
Poza tym takie rzeczy odbywają się formalnie i na wszystkie jest papier, co oznacza, że jest to dość proste do zweryfikowania.
Już prezes Krosna sprostował, że to klub wystąpił o zgodę na dosypanie glinki w marcu (i to ma ręce i nogi), a centrala wyraziła zgodę. Tylko telewizja przeinaczyła słowa Kwiecińskiego.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Dziwne w tym jest już nawet nie to, że nie było próby toru, ale zakaz wejścia na tor dla zawodników. Co to w ogóle jest?
istred pisze:Już prezes Krosna sprostował, że to klub wystąpił o zgodę na dosypanie glinki w marcu (i to ma ręce i nogi), a centrala wyraziła zgodę. Tylko telewizja przeinaczyła słowa Kwiecińskiego.
Telewizja płaci, to se może przeinaczyć ;)
https://twitter.com/wojtekkoerber/statu ... 806MQ&s=19
Celnie Koerber. Mi to już szkoda nerwów na tą szopkę. Po ludzku szkoda mi tego Krosna, tak fajnie budowany klub i dostaną srogo po dupie.
Celnie Koerber. Mi to już szkoda nerwów na tą szopkę. Po ludzku szkoda mi tego Krosna, tak fajnie budowany klub i dostaną srogo po dupie.
Czy ktoś z Was oglądał transmisje ligi brytyjskiej w playerze? Dla mnie to spore zaskoczenie. Większość akcji widzimy z jednej nudnej kamery ustawionej na wprost linii mety. Czasem realizator przełączy się na jakieś zbliżenie, czasem widzimy tor wprost z kasku zawodnika, ale generalnie wygląda to wszystko mega budżetowo. Gdzie te czasy Sky Sports, który te dziadowskie rozgrywki pięknie opakowywał w błyszczące sreberka.
Na plus komentarz Jakuba Pieczatowskiego, który może wprost nie szydzi z tych kiepskich (i często otyłych
) zawodników, ale też nie robi z nołnejmów pokroju Connora Mountaina tytanów światowego speedway'a. Takiemu Lorkowi przychodziło to przecież z dziecinną łatwością. Na bank niejakiego Danyona Hume'a nazwałby gwiazdą Ipswich Witches. I byłoby to zresztą ze wszech miar uprawnione, bo facet występuje na pozycji tzw. "rising star", pomimo całkowitego braku sukcesów sportowych i 25 lat na karku 
Na plus komentarz Jakuba Pieczatowskiego, który może wprost nie szydzi z tych kiepskich (i często otyłych
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
a mi tego 'fajnego' Krosna w ogole nie jest szkoda, zaluje tylko, ze walkower dostal Falubaz, a nie jakies Gniezno.
od wielu lat przygotowuja beznadziejny i niebezpieczny tor, dobrze, ze w koncu dostana po dupie
od wielu lat przygotowuja beznadziejny i niebezpieczny tor, dobrze, ze w koncu dostana po dupie
METHANOL ADVENTURE TEAM
Mimo, że Krosno ma swoje za uszami to zostali potraktowani nie fair i jest mi ich szkoda. Prawda jest taka, jak niektórzy pisali: gowniany tor w Poznaniu - jedziemy, gowniany tor w Warszawie - jedziemy, narobie sobie wrogów ale uwaga: gowniany tor w Lublinie (finał z Rybnikiem) - jedziemy, gowniany tor w Krośnie - walkower i walimy grubo po kieszeni. Kurde, albo pozwalamy jeździć na różnych torach albo pilnujemy regulaminu (którego swoją drogą nie zna jury) i odwołujemy co 3 zawody w Polsce. Brak konsekwencji rodzi spekulacje, że jak centrala chce kogoś uwalić to to zrobi.
Fajnie rozwijający się klub, rosnące zainteresowanie kibiców i sponsorów. Ja nie miałbym nic przeciwko żeby był taki dodatkowy klimatyczny bliski wyjazd. Mam sentyment do tego toru i miasta, swego czasu bywało się tam co roku. A tak dostaną pół miliona kary to może być początek końca.
Tylko 1 mecz 2LŻ i 2 mecze 1LŻ z tej kolejki będą transmitowane w TV.
C+ przejęło 2LŻ i robi łaskę, że pokaże jakieś mecze.
Ja wiem, że poprzednie sezony z wszystkimi meczami 2LŻ w Motowizji nas rozpieściły, ale po co było przejmować prawa do transmisji nie mając zamiaru ich realizować?
C+ przejęło 2LŻ i robi łaskę, że pokaże jakieś mecze.
Ja wiem, że poprzednie sezony z wszystkimi meczami 2LŻ w Motowizji nas rozpieściły, ale po co było przejmować prawa do transmisji nie mając zamiaru ich realizować?
Przecież kluby 2lż nie wyraziły zgody na transmisję ich meczów i chcą tylko jeden w kolejce.
A jaki był tego powód?
Policzyli sobie, że więcej kasy z biletów wpadnie?
Policzyli sobie, że więcej kasy z biletów wpadnie?
Kluby musiały dokładać do transmisji żużlowych, zbyt duże koszty są tego i jeszcze jeden powód mówili, że przy transmisji telewizyjnej jest mniej kibiców na stadionie.
Okej, zbyt pochopnie oskarżyłem C+ w tej kwestii.
^^^Czyli C+ też nic nie płaci klubom ,tak jak Motowizja ?
Cz@rek pisze:^^^Czyli C+ też nic nie płaci klubom ,tak jak Motowizja ?
Szymański wypowiadał się, że pieniądze dostaje tylko ekstraliga i I liga żużlowa. II liga nie dostaje. Część kosztów pokrywa jedynie GKSŻ.
Uznali, że same transmisje będą dobrą reklama dla sponsorów, więc kluby powiedziały, że takich transmisji nie chcą i wystarczy jedna na kolejkę.
Dziwne wykluczenie Boryny w Częstochowie. Nie dość że Kasprzak go pakował w płot to jeszcze ewidentnie go pociągnęło.
Motor mocny
Szacunek za wytrwałość. Tego nie da się oglądać.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz