Motor Lublin w sezonie 2023
Re: Motor Lublin w sezonie 2023
Tak - to były dwie szkółki Cierniaka i Kołodzieja, które swego czasu były w mocnym konflikcie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Trzeba zapytać Gortata.
No i gdzie są Ci, co twierdzili, że takie cuda jak porażka z Grudziądzem -22 się nie zdarzają? :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Flagg pisze:No i gdzie są Ci, co twierdzili, że takie cuda jak porażka z Grudziądzem -22 się nie zdarzają? :D
Przekupili nas Wyspiarze Owieccy :D
Kopacze to są debile do sześcianu. Wstyd, zenada, kompromitacja, hańba i frajestwo.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Brakowało DNA drużyny.
Druga połowa przebiła cały mecz w Grudziądzu.
Druga połowa przebiła cały mecz w Grudziądzu.
To temat o żużlowej drużynie lubelskiej, a nie jakichś skórokopach. Założyć se temat o kopaczach w hyde parku i tam się podniecać.
https://www.facebook.com/10006384084541 ... Go3C5LSJl/
Ciekawa inicjatywa. Czy ktoś z Was jeśli się wybierze mógłby spytać dlaczego Fred jeździ 3 razy po równaniu toru? Czy serio mu to odpowiada?
Ciekawa inicjatywa. Czy ktoś z Was jeśli się wybierze mógłby spytać dlaczego Fred jeździ 3 razy po równaniu toru? Czy serio mu to odpowiada?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Pozytywnie, fajny pomysł. Frajda dla najmłodszych przede wszystkim. Dzisiaj już nie mają opcji ganiania się z ochroniarzami przy próbie wejścia do parkingu po meczu, taki sterylny ten speedway się zrobił :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Dzisiaj już nie mają opcji ganiania się z ochroniarzami przy próbie wejścia do parkingu po meczu
Pomyśleć, że jeszcze całkiem niedawno ("za Sprawki") wchodziło się właściwie swobodnie, a teraz nawet nie bardzo widać jak wygląda park maszyn :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Jakoś bez echa przeszły dzisiejsze wywiady w magazynie. Z nich wynika że MM raczej zostaje w Czewie (mam dejavu z zeszłego roku) a z wypowiedzi Sadowskiego wynika że Bartek zostaje przynajmniej na nastepny rok. Tak mu dawałem - 2 lata. Chociaż pojawiły się plotki (kibicowskie), że po następnym sezonie jest możliwość przedłużenia współpracy o kolejne dwa lata.
Gelo pisze:Jakoś bez echa przeszły dzisiejsze wywiady w magazynie. Z nich wynika że MM raczej zostaje w Czewie (mam dejavu z zeszłego roku) a z wypowiedzi Sadowskiego wynika że Bartek zostaje przynajmniej na nastepny rok. Tak mu dawałem - 2 lata. Chociaż pojawiły się plotki (kibicowskie), że po następnym sezonie jest możliwość przedłużenia współpracy o kolejne dwa lata.
Zasłyszałem wersje, że ten nowy jest dwuletni dogadany.
Gelo pisze:Jakoś bez echa przeszły dzisiejsze wywiady w magazynie. Z nich wynika że MM raczej zostaje w Czewie (mam dejavu z zeszłego roku) a z wypowiedzi Sadowskiego wynika że Bartek zostaje przynajmniej na nastepny rok. Tak mu dawałem - 2 lata. Chociaż pojawiły się plotki (kibicowskie), że po następnym sezonie jest możliwość przedłużenia współpracy o kolejne dwa lata.
Co to znaczy deja vu w sprawie MM? W sensie mówi jedno, a zanosi się na coś innego?
W sensie, że pytany o przyszłość odpowiada to samo - że to dziennikarze lubią wielkie tytuły a w zasadzie jego te tematy nie interesują, bo jest skupiony na sezonie bla bla bla. Trzeba czytać między wierszami i zdanie "nie ma powodów żeby coś zmieniać" mówi wszystko.
Zmarzlik to nie jest Doyle, żeby sobie robić roczne objazdowki po klubach. Jeśli hajs i wyniki się zgadzaja, to nie ma powodu, żeby z Lublina się ruszać zaledwie po roku. Oczywiście nie znaczy to, że Zmarzlik w Lublinie jeździć będzie do końca kariery, ale myślę, że te minimum 3-4 lata pojeździ
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ja myślę, że jeżeli będzie chciał opuścić Lublin to tylko z powrotem do Gorzowa jak tamtejszy smrodek do końca wywietrzeje i będzie szansa zbudować ekipę do walki o złoto.
Naprawdę nie widzę powodu, dla którego miałby odchodzić do innego klubu.
Naprawdę nie widzę powodu, dla którego miałby odchodzić do innego klubu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Mam nadzieję, że fakt zasiedzenia Jacka w Toruniu to nie był tylko sentyment do pierwszego klubu i gdyby nie konieczność itd itd. Jack jakoś mi nie pasuje do "Jasia Wędrowniczka" po klubach. A ten gość ciągle jest stosunkowo młody i może być tylko lepszy. Wiem, że wysokie miejsce w GP zawdzięcza jak to określił Chris "jeździe strategicznej" czyli mówiąc wprost - ciułaniem punktów - ale może się okazać, że nie będzie innego wyjścia jak związać się na kilka sezonów. Z całą świadomością, że może być chimeryczny. W topie ligowym od lat przewijają się te same nazwiska. Zamieniają się tylko miejscami. A jak miałby u nas jeździć Artiom to ja już wolę chimerycznego Jacka.
Skład seniorki Zmarzlik, Kubera, Thomsen, Holder, Cierniak? Dla mnie wygląda mega i wyglądałoby na to, że tytuł rozstrzygaliby juniorzy...
Szczerze wątpię, żeby Thomsen wylądował w Lublinie
Bardziej prawdopodobne jest że wykorzystuje nas do podbicia kontraktu w Stali. Pewnie zresztą nie on jedyny.
Jak wynika z symulacji na syfach - jeżeli wszystkie wyniki będą "prawidłowe" kończymy na drugim miejscu z 25 punktami. Wychodzi na to, żeby móc podpiąć tlen wilkom trzeba kibicować... Sparcie w Częstochowie. Trochę niechętnie ale co tam. Na dogonienie Sparty nie mamy szans, a przy drugim miejscu trafiamy na Toruń. Jak dla mnie sytuacja dość komfortowa - możemy porozdawać trochę kart.
Myślę, że nie ma większego znaczenia czy trafimy na Toruń czy na Gorzów w 1/4. W obu przypadkach Motor będzie wyraźnym faworytem. Nawet zaryzykuję tezę, że ze Stalą mamy większą szansę wygrać oba spotkania dzięki obecności BZ.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Ale Toruń słabo wypada na wyjazdach (Gorzów lubi płatać figle). U siebie nawet jak wyszarpią 2-4 punkty to wszystko. Na wyjazdach - z każdą drużyną z czwórki 10+ do tyłu