Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1326 Postautor: $korzen$ » 16 listopada 2004, o 14:50

Nie popadajmy w panike, Karlsson kontraktu jeszcze nie podpisal i z Ostrowa nikt oficjalnie tez sie nie wypowiedzial wiec pozostaje czekac. Mam nadzieje ze jednak cos w klubie rozkminia i Harry jak bedziesz juz wiedzial jak te rozmowy to daj znac. Jesli nie powiodlo by sie z Karlssonem jestem za Iversenem Lub Loramem, chodz sklaniam sie ku pierwszemu.

Awatar użytkownika
WÄ…ski

#1327 Postautor: WÄ…ski » 16 listopada 2004, o 14:50

Facter pisze:Petera wolal iść do Ostrowa. Ciekawe kogo teraz TŻ zakontraktuje :?:

Atille Stefaniego i Igora Marko :D Kurde w Ostrowie bedzie ciezko ale co mam przeczucie ze Syn Karla nie bedzie juz tak smigal :twisted: tylko kurde chyba on juz zna nasz tor i to calkiem przyzwoicie!ale Dawid na pierwszym luku wbije go w perelke i bedzie po ptakach! :lol:
TÅ» SIPMA LUBLIN
FAN CLUB NIEDRZWICA

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1328 Postautor: kdsz » 16 listopada 2004, o 15:33

Attila ma kontrakt na dwa lata, wiec nie mart siÄ™ WÄ…ski, mamy go! ;)
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
WÄ…ski

#1329 Postautor: WÄ…ski » 16 listopada 2004, o 15:38

Ja juz nic nie wiem!Dziennik podaje ze Karlsson jednym butem w Ostrowie a kurier ze Gorzow go usilnie pragnie :!: :?: co sie dzieje :?:
TÅ» SIPMA LUBLIN

FAN CLUB NIEDRZWICA

meesha
Trener
Kontakt:

#1330 Postautor: meesha » 16 listopada 2004, o 15:41

WÄ…ski pisze:Ja juz nic nie wiem!Dziennik podaje ze Karlsson jednym butem w Ostrowie a kurier ze Gorzow go usilnie pragnie :!: :?: co sie dzieje :?:

Przecież jedno drugiego nie wyklucza. Pragnąć każdemu wolno :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1331 Postautor: mikas » 16 listopada 2004, o 15:41

WÄ…ski pisze:Ja juz nic nie wiem!Dziennik podaje ze Karlsson jednym butem w Ostrowie a kurier ze Gorzow go usilnie pragnie :!: :?: co sie dzieje :?:

To samo co co roku w okresie zimowym 8) :roll:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1332 Postautor: Łoptymista » 16 listopada 2004, o 15:42

Znaczy się , że trafi do Grudziądza :lol: . Spoko póki jeszcze nie ma podpisanych kontraktów można spekulować na maksa. Łatwiej podać nazwę klubu, który prawdopodobnie nie będzie miał Karlika w składzie. :cry:

meesha
Trener
Kontakt:

#1334 Postautor: meesha » 16 listopada 2004, o 15:57

No widać w Ostrowie lubią się porządnie spłukać jeszcze przed sezonem, a później "jakoś to będzie". Jak? Widzieliśmy w zeszłym sezonie... A zawodnicy domki budują :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1335 Postautor: Gelo » 16 listopada 2004, o 16:00

meesha pisze:No widać w Ostrowie lubią się porządnie spłukać jeszcze przed sezonem, a później "jakoś to będzie". Jak? Widzieliśmy w zeszłym sezonie... A zawodnicy domki budują :D

Przez takich patałachów dochodzi pozniej do paranoicznych sytuacji, ze inne patałąchy windują ceny w kosmos

Awatar użytkownika
Facter

#1337 Postautor: Facter » 16 listopada 2004, o 16:09

meesha pisze:No widać w Ostrowie lubią się porządnie spłukać jeszcze przed sezonem, a później "jakoś to będzie". Jak? Widzieliśmy w zeszłym sezonie... A zawodnicy domki budują :D
A niech wydają, a bedzie to co z Warszaą. Zakupili Maxów Kujaw i innych i co nie mieli pieniędzy i koniec 8)

meesha
Trener
Kontakt:

#1338 Postautor: meesha » 16 listopada 2004, o 16:34

Gawrzyk pisze:dlatego jest na to jedna rada. potrzeba konkurencji wsrod zawodnikow.
a skad wziac wiecej zawodnikow? odpowiedz bardzo prosta, otworzyc granice dla Szwedow, Angoli, Dunczyków...
\
Dla mnie odpowiedź jest równie prosta ale diametralnie różna: wychowywać, wychowywać i jeszcze raz wychowywać. A jak się znajdzie paru dobrych chłopaków, którzy zaczną jeżdzić to nie sprzedawać ich od razu do Grudziądza lub Wrocławia :wink: To oczywiście nie jest receptą na obniżenie żądań obcokrajowców, ale krajowców myślę że tak...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1339 Postautor: istred » 16 listopada 2004, o 16:39

Wychowasz, pojeździ sezon, dwa wybije się, chłopakowi sodówka uderzy do głowy, pomyśli że jest już mistrzem świata i zażada takiej kasy... że odejdzie za darmo do innego klubu - prawo bosmana.
Trzeba by podpisywać kontrakty długoterminowe, co chyba dość popularne nie jest.

meesha
Trener
Kontakt:

#1341 Postautor: meesha » 16 listopada 2004, o 16:46

Ależ nikt im nie utrudnia. Tylko trzeba oddzielić dwie różne sprawy. Pierwsza to zatrudnienie (czyli podpisanie umowy), druga to jazda w meczu. Nie mam nic przeciwko, żeby każdy klub mógł podpisać umowy nawet i z 50 zawodnikami z UE, ale nie jest to równoznaczne z tym, że 7 z nich ma jechać w jednym meczu. Tutaj wprowadzone ograniczenia nie są łamaniem prawa gdyż związane są ze specyfiką danej dyscypliny. Czy nakaz startu juniorów łamie Konstytucję RP lub UE? Nie wydaje mi się...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1342 Postautor: Łoptymista » 16 listopada 2004, o 16:48

Gawrzyk pisze:Tak, tylko ze ponadto trzeba przestrzegac prawa...i nie mozna utrudniac obywatelom UE prawa to zatrudnienia w Polsce.

Ale czy ktoś oficjalnie podejmie działania zmierzające do zmiany naszych przepisów żużlowych?
Możemy sobie pisac na forum o łamaniu prawa, ale co to zmieni. Inicjatywa musi wyjść od działaczy klubowych. Ważne też jest czy nasza kochana GKSŻ zechce dostrzec zmiany w rzeczywistości i na nie zareagować.

meesha
Trener
Kontakt:

#1343 Postautor: meesha » 16 listopada 2004, o 16:58

A i jeszcze jedno - może obniżyliby stawki za punkt, ale nie sądzę aby dało się zaoszczędzić na kosztach "ściągnięcia" 7 Szwedów, Anglików czy Duńczyków na jeden mecz. Bo chyba jakąś kasę na pokrycie kosztów transportu dostają. Jeśli się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu :)

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1344 Postautor: jas » 16 listopada 2004, o 17:07

istred pisze:Wychowasz, pojeździ sezon, dwa wybije się, chłopakowi sodówka uderzy do głowy, pomyśli że jest już mistrzem świata i zażada takiej kasy... że odejdzie za darmo do innego klubu - prawo bosmana.
Trzeba by podpisywać kontrakty długoterminowe, co chyba dość popularne nie jest.

tak jak ja zrozumialem Meesha to chodzilo raczej o kompleksowe rozwiazanie, nie tylko dla Lublina. aby bylo wiecej zawodnikow (w ogole w Polsce) to nalezaloby postawic na szkolenie modziezy wszedzie - a nie niograniczona ilosc zawodnkow z UE. gdyby w kazdym klubie wybijalo sie kilku chopakow (a o to chyba chodzilo Meeshowi :lol: ) to rzadziej zdarzalyby sie sytuacje transferow po 2-3 latach w juniorce, gdyz w innych klubach mlodziezowcy prezentowaliby porownywalny poziom.

no chyba, ze zle go zrozumialem :wink:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

meesha
Trener
Kontakt:

#1346 Postautor: meesha » 16 listopada 2004, o 17:23

(a o to chyba chodzilo Meeshowi )

O to to, dobrze mnie Jaś zrozumiał :D

Gawrzyk, nie jestem specjalistą od prawa pracy, ale wydaje mi się, że jednak mieszasz cały czas pojęcia. Co innego podpisać umowę (i te przepisy które ograniczają coś w tym względzie powinny zostać zniesione) a zupełnie co innego UDZIAŁ W ZAWODACH SPORTOWYCH Myślę że orientujesz się w miarę dobrze jak jest z kwestią dojazdu obco na mecz (o czym pisałem wyżej) - krótko mówiąc kto za to płaci :?:

I mam jeszcze pytanie: czy uważasz, że zawodnikom ogranicz się prawa przez to, że muszą jeździć w barwach tej samej drużyny przez cały sezon? Może woleliby po kilka meczów w różnych? Jako pracownik nie musisz kurczowo trzymać się przedsiębiorstwa w którym pracujesz. Możesz zmieniać miejsce pracy po 10 razy w roku (oczywiście nie w naszym kraju :) ) a żużlowcy nie mogą... I nikt nie marudzi bo to jest specyfiką tego zawodu
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2004, o 17:34 przez meesha, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mrucky

#1347 Postautor: Mrucky » 16 listopada 2004, o 17:28

Gawrzyk pisze:utrudnia, utrudnia. Mozliwosc startu w zawodach tylko jednego obywatele UE nie jest utrudnianiem ??

A jak jest w koszykówce i innych dyscyplinach sportu ? Wszystko zależy tak jak powiedział ktoś wcześniej od wewnętrznych ustaleń i nikt tego nie zmieni bo tak jest w całej Europie.

Dogadanie się z Karlssonem potwierdził prezes KM-u Ostrów.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1348 Postautor: ravajas » 16 listopada 2004, o 17:43

Gawrzyk pisze:dlatego jest na to jedna rada. potrzeba konkurencji wsrod zawodnikow.
a skad wziac wiecej zawodnikow? (...) Angoli

chcesz brać zawodników z Angoli? :shock:

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1349 Postautor: dilucio » 16 listopada 2004, o 17:43

http://www.speedway.fakt.pl/news.php?id=538
kolejni kandydaci do jazdy w rzeszowie.. :D :D :D

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1350 Postautor: Talib » 16 listopada 2004, o 18:02

Gawrzyk napisał:

"utrudnia, utrudnia. Mozliwosc startu w zawodach tylko jednego obywatele UE nie jest utrudnianiem ??"

I to jakim, przecież Polacy to też obywatele UE :lol: .

Ale pomijając czepianie się słówek, masz rację takie kluby jak Ostrów psują rynek, potem kończą tak jak Piła robiąc wierzycieli w bambuko, lądując w II lidze i głośno pokrzykując: precz z II ligą! Łączmy się z I!

Sam ciekaw jestem jak GKSŻ wybrnie z sytuacji gdy w UE obowiązuje swobodny przepływ siły roboczej.