Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Takie prawdy objawione to już pisali niektórzy w komentarzach na fb na profilu Ekstraligi.
Tylko, ze Lublin skonczy na raczej na 3 miejscu, wiec argumenty troche podkoloryzowane 
mundzio pisze:A nie wiem czy wiecie, co tu w Toruniu na trybunach mówią o naszym meczu. Znafcy spitłeja wiedzą info 100%kmo ze Leszno się podłożyło, odpuszczali gaz już od 4 biegu i w ogóle to taka taktyczna rozgrywka żeby trafić na Lublin w play-off i mieć łatwy pierwszy dwumecz...
Jeśli chce się przegrać mecz, mając go pod kontrolą to nie robi się dużej przewagi, bo to wygląda podejrzanie. Poza tym najlepiej zdobyć 44 punkty i mieć więcej kasy.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Hans pisze:Tylko, ze Lublin skonczy na raczej na 3 miejscu, wiec argumenty troche podkoloryzowane
W takim wypadku chcą mieć łatwiejszy finał
mundzio pisze:A nie wiem czy wiecie, co tu w Toruniu na trybunach mówią o naszym meczu. Znafcy spitłeja wiedzą info 100%kmo ze Leszno się podłożyło, odpuszczali gaz już od 4 biegu i w ogóle to taka taktyczna rozgrywka żeby trafić na Lublin w play-off i mieć łatwy pierwszy dwumecz...
No to chujowa taktyke sobie obrali, bo oddawanie punktów Lublinowi może jedynie mam pomoc zająć 2-3 miejsce. No ale to Toruń, tam znafcy spidweja prezentują poziom równający do liczby mijanek na tym torze
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ciekawostki z niższych lig:
- nasz stary znajomy Pontus Aspgren zdobył w Gnieźnie 10 punktów, po meczu wszystkie zostały anulowane ze względu na niezgłoszenie do meczu jednego z silników;
- Sebastian Niedźwiedź pojechał do szpitala po swoim pierwszym biegu - doznał kontuzji kolana... chodząc po parkingu.
- nasz stary znajomy Pontus Aspgren zdobył w Gnieźnie 10 punktów, po meczu wszystkie zostały anulowane ze względu na niezgłoszenie do meczu jednego z silników;
- Sebastian Niedźwiedź pojechał do szpitala po swoim pierwszym biegu - doznał kontuzji kolana... chodząc po parkingu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
To w jakim kierunku poszedł współczesny zuzel dobitnie pokazuje tor w Bydgoszczy. Przyczepnie nie zawsze oznacza handicap dla gospodarzy, a beton jednak tak ;)
Kolejne zawody w Bydgoszczy i kolejne kapitalne widowisko.
Jak ten Lyager szeroko jechał w pierwszym łuku! :O
Jak ten Lyager szeroko jechał w pierwszym łuku! :O
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Z innej beczki. Czy ktoś zna strone internetową z rozbudowanymi i kompleksowymi statystykami Eligi? Olkowicz przecież tych swoich statystycznych ciekawostek z głowy nie bierze. Szukałem, szukałem, ale nigdzie nie mogę znaleźć. Jest GuruStats, ale tam statystki są jednak dość ograniczone.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Zdaje się, że ich źródłem jest Karol Płonka z pobandzie. Ale czy ma on jakąś ogólnodostępna bazę to nie wiem
http://zuzel.ugu.pl/index.php
tu jest duzo statystyk ale chyba nie sa aktualizowane na biezaco, tylko po sezonie
przyklad co na tej stronie mozna wygrzebac - wykluczenia w 1 lidze w sezonie 1998:
tu jest duzo statystyk ale chyba nie sa aktualizowane na biezaco, tylko po sezonie
przyklad co na tej stronie mozna wygrzebac - wykluczenia w 1 lidze w sezonie 1998:
Kod: Zaznacz cały
zawodnik Drużyna mecze Wykluczenia
Arkadiusz Owsięga Świętochłowice 16 7
Andrzej Zieja Opole 22 7
Jerzy Głogowski Lublin 15 6
Jarosław II Kalinowski Krosno 17 6
Tomasz Piszcz Lublin 22 5
Sebastian Trumiński Lublin 18 5
Dariusz Fijałkowski Kraków 22 5
Daniel Strzelbicki Rawicz 16 5
Sławomir Piskorz Kraków 12 4
Krzysztof Mrowiec Opole 13 4METHANOL ADVENTURE TEAM
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
Za sprawą Ligi Juniorów młodzież Włókniarza ma konkretny trening przed meczem ligowym; bardzo ważnym w kontekście walki o play-off 31 sierpnia w Lublinie.
^^^A pro po zdajcie jakąś krótką relację z tych zawodów dla tych co na urlopie ;)
Jeśli chodzi o naszych to widziałem tylko 2 pierwsze biegi. W pierwszym Firmuga od startu jechał niezagrożony przed juniorami z Rybnika. Całkiem przyzwoicie wyglądał. W drugim biegu naszych, Wiktory za Miskowiakiem i w sumie tez bieg bez historii. Tyle widziałem :-)
W końcu pierwszy żużel "na żywo".
Uwaga sarkazm:
Brawa dla organizatorów i ochrony za ganianie ludzi z korony stadionu.
Jakoś na lidze nie robią problemu gdy siedzi się na cudzym miejscu, gdy nie trzyma się dystansu społecznego lub pali na trybunie. A tutaj gdy ludzi garstka, to nagle pokazują swoją władzę...
Uwaga sarkazm:
Brawa dla organizatorów i ochrony za ganianie ludzi z korony stadionu.
Jakoś na lidze nie robią problemu gdy siedzi się na cudzym miejscu, gdy nie trzyma się dystansu społecznego lub pali na trybunie. A tutaj gdy ludzi garstka, to nagle pokazują swoją władzę...
od 1988 tylko SPEEDWAY
moze dlatego, ze na lidze masz wiecej ludzi i juz wola zeby ktos stal na koronie stadionu, a nie przeciskal sie miedzy rzedami, a na jakiejs lidze juniorow bylo pewnie 100 osob i jakbys chcial to moglbys miec caly sektor dla siebie?
METHANOL ADVENTURE TEAM
Niepokonany Miśkowiak trochę niepokoi przed ligą...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
To nie był on.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/89568 ... artu-relac
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Perez pisze:To nie był on.
Dzięki :)
A ktoś wie na czym polega strategia rozwoju naszych juniorów?
WT, który zaraz kończy z nami przygodę, dostaje 5 biegów, a nasz nowy Wiktor tylko 2?
Przecież to jest zupełnie bezsensu.
WT, który zaraz kończy z nami przygodę, dostaje 5 biegów, a nasz nowy Wiktor tylko 2?
Bez przesady.Kierownik zabrał słupek jak zawodnicy byli w szczycie drugiego wirażu ale fakt ze ludzie mu krzyczeli.
piotr81 pisze:A ktoś wie na czym polega strategia rozwoju naszych juniorów?
W lidze juniorów raczej chodzi naszym o jak największą liczbę startów Wiktorów, co ma pomóc w ich przebudzeniu i powrocie do zeszłorocznej formy. A czy to pomoże, czy nie, to już inna kwestia.
Od objeżdżania reszty młodych pewnie będą DMPJ
Dzisiaj nikt ani nie potwierdzi, ani nawet nie chce rozmawiać o transferowych przymiarkach, żeby nie spalić tematu. My jednak dowiedzieliśmy się, na razie nieoficjalnie, że Cierniak jest przymierzany do Motoru Lublin. Więcej – jest już po słowie z przedstawicielami lubelskiego klubu. Sprawy nabrały tempa.
https://magazynzuzel.pl/mateusz-ciernia ... ma-apetyt/