Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Żużel w TV

#12926 Postautor: Gelo » 19 października 2021, o 16:47

Być może ustalili, że obaj pojadą najlepszą na ten moment ścieżką? Tego nie wiemy. Angole zapewne też mieli taki plan. A kalkulować żeby nie być ostatnim i jak tu "zwycięsko zremisować" można sobie w fotelu przed telewizorem z piwem w jednym i kiełbasą w drugim ręku. W finale rangi mistrzostw świata pod taśmą staje czterech gości i każdy chce wygrać. A nie żeby nie być ostatnim. Dopiero potem ewentualnie można coś kombinować w zależności jak się układa. Ale i to jest cholernie trudne przy takim poziomie i kilku ścieżkach do jazdy.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#12927 Postautor: niespokojny » 19 października 2021, o 16:53

papi pisze:poważnie porównujesz sytuacje z Lindgrenem, w której MM stracił płynność jazdy, do bandyckiego ataku Zmarzlika na Emila?

Tak, porównuje. Bandycki atak nie może być usprawiedliwiony utratą kontroli nad motocyklem czy przerostem ambicji. A jeżeli chodzi o sytuacje z Emilem to polecam poczytać jak to wyglądało z jego strony.

Właśnie. Groźny upadek tuż za metą 10. biegu. Wielu kibiców twierdzi, że Bartek Zmarzlik za tak agresywną jazdę powinien być wykluczony.

- Moim zdaniem nie powinien. To było za metą. Wiadomo mógł mi zostawić trochę więcej miejsca, nie będę tego ukrywał. Powiedziałem mu o tym, że mógł mi dać trochę więcej przestrzeni przy ogrodzeniu, bo i tak byłby drugi (obaj jechali za Artiomem Łagutą - przyp. red.). Sam też mam jednak do siebie pretensje, że przez swoją głupią ambicję nie zamknąłem gazu, tylko próbowałem walczyć do końca. Mam jednak taki charakter i to się nie zmieni. Przez to czasem trochę boli, ale dziś już o tym bólu nie myślę. Wywalczyłem podium, medal w klasyfikacji generalnej. Bardzo się z tego cieszę.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

blajar
Trener

#12928 Postautor: blajar » 19 października 2021, o 17:25

Gelo pisze:Widocznie oglądaliśmy inne zawody skoro Ty widziałeś Zmarzlika jadącego dwanaście wyścigów przy krawężniku. Cóż bywa... A to że w ostatnim wyścigu w dodatku bez równania Zmarzlik pojedzie ekstremalnie szeroko było oczywistą oczywistością.Nie zdziwiłbym się jakby ustaloną przed wyścigiem. W takich wyścigach nikt nie myśli o tym żeby nie być ostatnim. Takie biegi chce się i powinno się wygrywać jak się wygrało start.

Raczej Ty wolisz pamiętać to, co Ci pasuje bo ja te biegi dziś specjalnie obejrzałem pod tym kątem i zapisałem stan faktyczny.
Mówię o drugim dniu zawodów bo wtedy tor był inny niż dnia pierwszego, który nie ma tu zupełnie nic do rzeczy.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#12929 Postautor: Gelo » 19 października 2021, o 17:36

Stan faktyczny widziany Twoimi oczami dodajmy. Który w dodatku sugeruje - no właśnie co? Że dwa dni Zmarzlik jeździł po kredzie a w finale zrobił Maćkowi psikusa i zajechał mu drogę?
Ostatnio zmieniony 19 października 2021, o 17:43 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

blajar
Trener

#12930 Postautor: blajar » 19 października 2021, o 17:42

No tak, bo jak ja widzę Zmarzlika w połowie szerokości toru to faktycznie on się znajduje pod balotami :lol:
Spoko, nawet jak bym tu wrzucił screeny z każdego łuku ze Zmarzlikiem w najszerszym miejscu toru na każdym okrążeniu to byłoby przekłamanie kadru albo po prostu nieprawda :lol: Taka to dyskusja :D
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#12931 Postautor: Gelo » 19 października 2021, o 17:53

Sam sprowadziłeś dyskusję do poziomu że każdy widzi co chce. Więc pretensje proszę kierować do siebie. A prawda jest taka, że w każdym wyścigu Zmarzlik oprócz pierwszego łuku wynosił się szerzej. I nigdzie nie napisałem że do samych balotów. Czasem jechał środkiem czasem szerzej niż środkiem. Maciek ogólnie też dlatego ta jazda parą była kulawa. Zauważyli że pod koniec zawodów ścieżka przeniosła się do bandy (może się po prostu odsypało) a po półfinale nie było równania. W takich sytuacjach Zmarzlik w GP często bierze czwarte i jedzie po starcie prosto. Dlatego było pewne że przy takim wyborze pól (Zmarzlik z wewnętrznego) na drugim zakręcie będzie gęsto akurat pod płotem.

blajar
Trener

#12932 Postautor: blajar » 19 października 2021, o 17:58

Nie, to Ty sprowadzasz dyskusję do tego, że ja widzę na ekranie co innego (niż było w rzeczywistości), a Ty co innego (w jedyny słuszny sposób). Problem w tym, że ja świetnie widzę. Teraz próbujesz się wykaraskać pisząc, że może nie pod baloty ale szerzej. Postawiłeś tezę: "Przez dwanaście poprzednich wyścigów widział także, że Zmarzlik jadący z wewnętrznych pól po pierwszym łuku wynosi się na szeroką - stąd "jazda parą" ale gęsiego.", która jest nieprawdziwa. Kropka.
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#12933 Postautor: Gelo » 19 października 2021, o 18:04

No i?

blajar
Trener

#12934 Postautor: blajar » 19 października 2021, o 18:06

I skoro teza fałszywa, to cały jej późniejszy proces dowodzenia, o kant d... potłuc. Naprawdę, od przyznania się czasem do błędu nic złego się z człowiekiem nie dzieje. Ściany się nie walą, korona nie spada, normalnie się dalej żyje. Amen.
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#12935 Postautor: Gelo » 19 października 2021, o 18:11

No cóż czekam na przyznanie się do błędu w takim razie. A może z oczami nie jest jednak tak świetnie?

blajar
Trener

#12936 Postautor: blajar » 19 października 2021, o 18:25

Nie mam nic do dodania :shock: :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#12937 Postautor: Kshyhu » 20 października 2021, o 09:23

To ja może podsumuję:

w zawodach rangi Mistrzostw Świata, gdzie jedzie się parowo (nie GP), a regulamin skonstruowany jest tak bzdurnie, że w ostatnim biegu całą dotychczasową rywalizację można wrzucić do kosza, a dodatkowo biegu nie da się zremisować (nie występuje wynik 3-3), zawodnicy z jednej reprezentacji mają PSI OBOWIĄZEK patrzeć na siebie. Zmarzlik może sobie być i 10-krotnym mistrzem wszechświata, ale jeśli jedzie dla Polski, to powinien włożyć indywidualne ambicje do kieszeni i pojechać z kolegą z pary tak, żeby sięgnąć po najwyższe cele (nie dla siebie, a dla KRAJU!). Za zwycięstwo indywidualne w biegu finałowym nie dają nawet czapki śliwek, więc swoje 4 punkty może sobie pan mistrz w d*** wsadzić. Tłumaczenie, że kolega z pary (nie przeciwnik!!) powinien przewidzieć, że Zmarzlik tak pojedzie, bo przecież zawsze tak jeździ jest nawet nie tyle śmieszne, co żałosne. Nie miał prawa się tak zachować, jadąc w zawodach drużynowych, koniec i kropka. Świadczy to o jego małości i mam nadzieję, że kiedyś ktoś mu to dobitnie wytłumaczy. Najlepszym nie jest się wiecznie.
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#12938 Postautor: grzesieck » 20 października 2021, o 10:27

blajar pisze:I skoro teza fałszywa, to cały jej późniejszy proces dowodzenia, o kant d... potłuc. Naprawdę, od przyznania się czasem do błędu nic złego się z człowiekiem nie dzieje. Ściany się nie walą, korona nie spada, normalnie się dalej żyje. Amen.

Gelo i przyznanie sie do bledu? :lol:

tylko raz sie udalo, jak probowal wmowic calemu forum, ze Nielsen wyprzedzal Ermolenke w Lublinie jakims kosmicznym atakiem pod banda
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#12939 Postautor: Gelo » 20 października 2021, o 10:39

Nie mam z tym najmniejszego problemu. Ważne, żeby tych błędów nie popełniać.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#12940 Postautor: Perez » 20 października 2021, o 17:03

Gelo to najtrwalszy elektorat, przyznanie sie do bledu graniczy z cudem. Lepiej iść dalej w zaparte nawet jak sie nie ma racji, czysty populizm. Ktoś tu miał kiedyś dobry cytat w stopce, chyba Cooper "NIGDY NIE DYSKUTUJ Z IDIOTĄ. NAJPIERW SPROWADZI CIĘ DO SWOJEGO POZIOMU, A POTEM POKONA DOŚWIADCZENIEM" - MARK TWAIN
Bez urazy tak mi sie jakoś skojarzyło czytając to co pisał Gelo i inni :P
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#12941 Postautor: Cooper » 20 października 2021, o 21:22

To na pewno nie ja :roll: :shock: :!:

Ja miałem kiedyś, że prawdziwy mężczyzna nie je miodu tylko żuje pszczoły, ale to chyba nie w temacie :?: :twisted:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#12942 Postautor: Gelo » 20 października 2021, o 23:19

Perez pisze:Gelo to najtrwalszy elektorat, przyznanie sie do bledu graniczy z cudem. Lepiej iść dalej w zaparte nawet jak sie nie ma racji, czysty populizm. Ktoś tu miał kiedyś dobry cytat w stopce, chyba Cooper "NIGDY NIE DYSKUTUJ Z IDIOTĄ. NAJPIERW SPROWADZI CIĘ DO SWOJEGO POZIOMU, A POTEM POKONA DOŚWIADCZENIEM" - MARK TWAIN
Bez urazy tak mi sie jakoś skojarzyło czytając to co pisał Gelo i inni :P
ojojoj. Lejemy wodę że aż szukam taboretu, bo grozi powodzią. Ps.. Bardzo brzydki wypadek Dominika. Oby nic się nie stało. Idiotyczne ściganie o pietruchę dla 20 osób.

Robson
Senior

#12943 Postautor: Robson » 21 października 2021, o 10:47

Badania wykazały uraz barku. :/

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#12944 Postautor: Torsen » 24 października 2021, o 16:11

https://po-bandzie.com.pl/zuzel-angiels ... e-ogladal/
Nicholls też nie ma pojęcia o żużlu, chyba Gelo musi mu wytłumaczyć parę rzeczy.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#12945 Postautor: RadeKas » 24 października 2021, o 17:43

Tylko że on akurat obwinił obu zawodników z naszej reprezentacji. I ma rację, bo obaj zawalili ten finał Każdy kto pisze że 100% winny jest jeden czy drugi robi to chyba tylko po to żeby nie ustąpić na krok drugiemu forumowiczowi.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#12946 Postautor: Perez » 24 października 2021, o 18:02

Scott dobrze gada, polać mu.

Raf
Zawodowiec

#12947 Postautor: Raf » 19 listopada 2021, o 20:03

Ptaszki ćwierkają, że Grand Prix ma być transmitowane w TVN :) To byłoby coś, gdyby żużel na najwyższym poziomie, po tylu latach, wrócił na ogólnodostępne pasmo.

Kaman
Kadrowicz

#12948 Postautor: Kaman » 19 listopada 2021, o 23:21

Tak dostaniesz w TVN, ale w Player premium

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#12949 Postautor: kdsz » 20 listopada 2021, o 08:30

Nie wierzę, że TVN poświęci w sobotni wieczór >3h czasu antenowego na niszowy żużel. Ludzie w weekendy chcą oglądać śpiewających lub gotujących amatorów, tańczących celebrytów czy zakochanych rolników. Sami przyznacie, że to konkurencja nie do pokonania.
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2021, o 10:25 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#12950 Postautor: Perez » 20 listopada 2021, o 09:57

Może w TVN turbo?