Nasi rywale w sezonie 2020
Re: Nasi rywale w sezonie 2020
Dziwna ta liga w tym roku... 8 meczów i we wszystkich emocje jak na rybach. Miejmy nadzieję, że zespoły się ogarną, bo póki co to jest jakaś tragedia.
Twierdzisz że w meczu Leszna z Wrocławiem nie było emocji? Oglądałeś w tv czy tylko spojrzałeś na suchy wynik na sf?
Wynik właściwie oddaje poziom emocji w tym meczu :D
Jablo1981 pisze:Twierdzisz że w meczu Leszna z Wrocławiem nie było emocji? Oglądałeś w tv czy tylko spojrzałeś na suchy wynik na sf?
Ale czym się emocjonować w meczu, jeśli na tablicy wyników jest 15+? Nawet jeśli bieg jest w takich warunkach na styku, to już zupełnie inaczej się to ogląda.
W jednym się z Tobą mogę zgodzić że wynik byk jaki był. Ale nie oddawał tego co się działo na torze. Mijanek było sporo a kilka akcji naprawdę fantastycznych.
- tezetomaniak
- Trener
Obstawiajcie mecze za dużą kasę, od razu będziecie mieli emocje, nawet w 2 lidze. 
Lindgren dwa sezony temu. Miał chyba jeszcze dłuższą serię na początku.Kargolo pisze:Mimo wszystko sytuacja niespotykana w ostatnich 15 latach.
11 trójek z rzędu i średnia 3,0 po dwóch kolejkach.
Mial świetny początek sezonu i zrobił 18 pkt na inaugurację, ale w drugiej kolejce 2 razy w Czewie zrobił go Pedersen i Szwed zdobył 13 pkt. Potem kolejny komplet 14+1 z Falubazem i komplet ze Spartą w 4 kolejce. Zatrzymali go dopiero w Lesznie (14 pkt w 6 startach), a potem był chyba ten upadek w Gorzowie i zjazd
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Źle się dzieje w Rybniku, że nawet kilkuset złotych stanowi problem...
https://po-bandzie.com.pl/pgg-row-bez-l ... dzajacych/
https://po-bandzie.com.pl/pgg-row-bez-l ... dzajacych/
- tezetomaniak
- Trener
Kto wie, może sezon skończy się z 7 zespołami. Szkoda Lamberta.
Od 18 trwa spotkanie kibiców z zarządem, zobaczymy czy coś więcej wyjdzie na jaw.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Nasi rywale w sezonie 2020
Nie wiem czy się czegoś dowiemy. Wątek dotyczący tego spotkania został na ich forum zarchiwizowany.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
_piotrusss pisze:Nie wiem czy się czegoś dowiemy. Wątek dotyczący tego spotkania został na ich forum zarchiwizowany.
http://forumrowrybnik.pl/viewtopic.php?t=623&start=7380
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
A tutaj wrzutka na YouTube jednej z dyskusji: https://www.youtube.com/watch?v=185XwNv-exw
- niespokojny
- Trener
DonKamillo pisze:O sprawie z odszkodowaniem Łaguty Prezes nic nie może powiedzieć. Na moje pytanie jaka kancelaria adwokacka nas reprezentuje Prezes w swoim stylu odpowiadania na niewygodne pytania odpowiedział: kancelaria DonKamillo. No i to tyle co usłyszeliśmy o odszkodowaniu.
Współczuje im ale to wciąż lepiej niż bujanie się po II ligach, więc nie przesadzajmy ;)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Kiedyś w pewnej drużynie z południa "wywożono" taczkami panią prezes a potem srogo tego żałowano :)
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Z tą różnicą, że tamta pani prezes wykładała na żużel swoje pieniądze, a pan z Rybnika już niekoniecznie.
ptgt pisze:Kiedyś w pewnej drużynie z południa "wywożono" taczkami panią prezes a potem srogo tego żałowano :)
Wywożono, czego nigdy nie rozumiałem. Nie gryzie się ręki, która Cie karmi. Dlatego dzisiaj są tam gdzie są - czyli można powiedzieć, że ich nie ma... Co do Rybnika - to szczerze mi ich żal. No bo co mają zrobić? My w zeszłym roku byliśmy w podobnym położeniu - tylko nam się udało. To wielce zasłużony klub, z tradycjami. Pretensje do Mrozka? Zupełnie bez sensu. Można go nie lubić - ale jest zabawny i przez to barwny i potrzebny środowisku. I tu oczywiście ma rację. Krzykaczu - przynieś jeden z drugim walizkę dolarów, kupuj Zmarzlika i Madsena i ustawiaj skład...
Jak się nie ma miedzi, to się w I lidze siedzi.
Można zrozumieć, że przy zabetonowanym rynku ROW miał problem ze zbudowaniem składu (a myślę, że nazwisko prezesa również nie było magnesem dla solidnych zawodników), ale że Hampelowi Mrozek nie zaproponował godziwego kontraktu, to mi się w głowie nie mieści. Przecież Jarek spadł mu z nieba.
Można zrozumieć, że przy zabetonowanym rynku ROW miał problem ze zbudowaniem składu (a myślę, że nazwisko prezesa również nie było magnesem dla solidnych zawodników), ale że Hampelowi Mrozek nie zaproponował godziwego kontraktu, to mi się w głowie nie mieści. Przecież Jarek spadł mu z nieba.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
kdsz pisze:ale że Hampelowi Mrozek nie zaproponował godziwego kontraktu, to mi się w głowie nie mieści. Przecież Jarek spadł mu z nieba.
Gelo pisze:Krzykaczu - przynieś jeden z drugim walizkę dolarów, kupuj Zmarzlika i Madsena i ustawiaj skład...
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Zobaczymy co będzie po ewentualnym awansie Torunia, ale uważam że trzeba się przygotowywać do 10 zespołowej Ekstraligi. Nie może być tak, że beniaminek co roku skazywany jest na pożarcie. O czym prezes głównego faworyta do awansu ma rozmawiać w lipcu z zawodnikiem ze światowej czołówki? Jak awansujemy za 3 miesiące to dam Ci złote góry? To jest skazane na niepowodzenie.
10 zespołów w elicie i skasowanie drugiej ligi to skrócenie drogi do najlepszych. Zdaję sobie sprawę, że w obu obniży się poziom, ale mimo wszystko trzeba brać po uwagę, że będzie taka konieczność. Są problemy ze szkoleniem, 4 ośrodki zuzlowe nie mają drużyny ligowej, a zaraz mogą być następne. Dauga może wypaść, Rawicz istnieje tylko dzięki Unii Leszno, Rzeszów jest zupełnie nowy, a porywa się na Lamparta...
Nie twierdzę, że już należy powiększać Ekstraligę, ale trzeba brać to pod uwagę, bo ośrodków raczej ubywa, a beniaminek Eligi co roku walczy z całym swiatem
10 zespołów w elicie i skasowanie drugiej ligi to skrócenie drogi do najlepszych. Zdaję sobie sprawę, że w obu obniży się poziom, ale mimo wszystko trzeba brać po uwagę, że będzie taka konieczność. Są problemy ze szkoleniem, 4 ośrodki zuzlowe nie mają drużyny ligowej, a zaraz mogą być następne. Dauga może wypaść, Rawicz istnieje tylko dzięki Unii Leszno, Rzeszów jest zupełnie nowy, a porywa się na Lamparta...
Nie twierdzę, że już należy powiększać Ekstraligę, ale trzeba brać to pod uwagę, bo ośrodków raczej ubywa, a beniaminek Eligi co roku walczy z całym swiatem
Problem jest zlożyć 8 druzyn na poziomie ekstraligowym a co mowic 10. Wtedy w ektralidze beda nie 1 a 3 druzyny pierwszoligowe. Niestety ale predzej KSMem to zalatwia :/
kdsz pisze:Przecież Jarek spadł mu z nieba.
Jarkowi spadła z nieba Bogdanka. Jak nie mają sponsora to czym mieli go przeciągnąć do siebie? Przecież nie charyzmą wąsatego :D
Trzy ligi jest ok, bo każdy jedzie o coś. Przy dwóch ligach - w najwyższej lidze pięć drużyn jedzie o nic (o wygranie jednego meczu żeby nie spaść) w niższej lidze - walczą dwie drużyny (o awans i baraż), reszta jedzie o nic. Jakoś nie wyobrażam sobie meczów Torunia z Wittstockiem. Dlatego żeby beniaminek nie był skazany na pożarcie już na wstępie pewnie wprowadzą ksm albo utrzymają obecny stan, powołując się na casus... Motoru Lublin.
Jeśli ROW-u stać wyłącznie na zawodników pokroju Szczepaniaka, Łogaczewa czy Batchelora, to ja ich awansu do ekstraligi nie potrafię racjonalnie wytłumaczyć.Kaman pisze:Jarkowi spadła z nieba Bogdanka. Jak nie mają sponsora to czym mieli go przeciągnąć do siebie? Przecież nie charyzmą wąsatego :D
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"