Motor Lublin-GKM Grudziądz - 18.08.2013 g. 19.30

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

Re: Motor Lublin-GKM Grudziądz - 18.08.2013 g. 19.30

#126 Postautor: GeloSMT » 15 sierpnia 2013, o 20:54

Zobacz. W tamtym roku zabrakło kasy w Daugavpils. Pewnie też im poobcinali kasę, bo przestali w RF zupełnie jechać, pewnie jechali na tych rezerwach. Wszystko przegrywali, ale jechali podstawowym składem. Nikt się nie obrażał, nikt nie robił afery. Prezes ich też nie rozgłaszał tego na SF, co u nas miało miejsce. Ale jakoś załatwili temat i teraz jadą bo ich stać. Można? Można.

Jerry dlatego też w tym roku przed rozpoczęciem sezonu kontrakty poleciały o jakieś 30-40% w dół tylko po to aby nie dopuścić do w/w sytuacji. Dla mnie wygląda to tak,że Prezes wynajął sobie najemników żeby odwalili dla niego robotę a w połowie tej ciężkiej jakby nie patrzeć pracy pokazuje Im środkowy palec zatrudniając ogórków którzy nie łapali sie w swoich 2 LIGOWYCH drużynach. Dla mnie jest to typowy brak szacunku po pierwsze dla zawodników a po drugie dla kibiców.
Ciekaw jestem jak coś takiego można nazywać sukcesem organizacyjnym. Zeszły sezon był zupełnie inny bo kontrakty były wyższe i wtedy można było coś ewentualnie odłożyć na "czarną godzinę" ale ten sezon uwierz mi na słowo taki już nie jest a jak się domyślasz wiem co mówię. Nie przemawia do mnie jazda na "starym" silniku czy lekko śmiganej oponie bo tutaj mowa o ryzykowaniu własnego zdrowia a dla kogo to robić???
Ja życzę zawodnikom aby się dogadali ale na pewno nie jechali za darmo bo to nie jest żadna instytucja charytatywna.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#127 Postautor: Łoptymista » 15 sierpnia 2013, o 20:56

ravajas pisze:to teraz zerknij na datę tej wypowiedzi i odpowiedz mi: czy Sprawka znał wtedy skład oraz sytuację finansową w sezonie 2013? bez urazy, ale traktowanie poważnie takich słów to tak, jak byś uznawał partię-przewodniczkę za ugrupowanie liberalne

nie no jasne
data srata
facet robi z gebu cholewe, ale jemu wolno, bo go znowu rzeczywistosc zaskoczyla, tak?

przeciez do xxxx pana on jest w tym klubie nie tylko od pierdzielenia glupot, ale planowania, budowania wizerunku klubu, tworzenia budzetu, ktory jest realny nie tylko przez tydzien, ale takze pod koniec sezonu. czy to tak ciezko pojac?

no chyba, ze prezesowi wolno gadac jak potluczony i jedno obiecywac, a robic drugie?
poza tym meesha pytal czy byla kiedys mowa o walce w pierwszej czwrce to mu odpowiedzialem:p
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2013, o 20:58 przez Łoptymista, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#128 Postautor: $korzen$ » 15 sierpnia 2013, o 20:56

Jerry i reszta tez zapominacie o jednym. Generalnie jak troche ochlanalem to nawet po czesci troche rozumiem prezesa. Jest jednak nadal jedno bardzo wielke, wrecz ogromne i smierdzace "ale" o ktorym pisalem i o ktorym napisze jeszcze raz i koncze walkowac temat. Kto przez cala zime zgrywal wielkiego zwyciezce i wszem i wobec oglaszal, ze podpisalismy fenomenalne kontrakty ktore pozwola nam splacic dlug i przejechac bez problemu caly sezon? Kto bebnil, ze cel to pierwsza czworka? Cel osiagniety, wszyscy nastawieni, ze dopiero zacznie sie zabawa i prawdziwe sciganie i nagle k***a co!? serwuje nam sie odpady a Prezes mowi mi i wam wprost, ze ma w dupie to, czy przyjdziemy na stadion czy nie a nad cena biletow sie wogole nie zastanawial. Wiec ja sie pytam poraz setny, kto zrobil z geby dupe i kto jest dupa a nie prezes? Pawel Miesiac, Robert Miskowiak czy moze Dawid Stachyra :?

jerry78
Trener

#129 Postautor: jerry78 » 15 sierpnia 2013, o 20:59

GeloSMT pisze:Jerry dlatego też w tym roku przed rozpoczęciem sezonu kontrakty poleciały o jakieś 30-40% w dół tylko po to aby nie dopuścić do w/w sytuacji. Dla mnie wygląda to tak,że Prezes wynajął sobie najemników żeby odwalili dla niego robotę a w połowie tej ciężkiej jakby nie patrzeć pracy pokazuje Im środkowy palec zatrudniając ogórków którzy nie łapali sie w swoich 2 LIGOWYCH drużynach. Dla mnie jest to typowy brak szacunku po pierwsze dla zawodników a po drugie dla kibiców.
Ciekaw jestem jak coś takiego można nazywać sukcesem organizacyjnym. Zeszły sezon był zupełnie inny bo kontrakty były wyższe i wtedy można było coś ewentualnie odłożyć na "czarną godzinę" ale ten sezon uwierz mi na słowo taki już nie jest a jak się domyślasz wiem co mówię. Nie przemawia do mnie jazda na "starym" silniku czy lekko śmiganej oponie bo tutaj mowa o ryzykowaniu własnego zdrowia a dla kogo to robić???
Ja życzę zawodnikom aby się dogadali ale na pewno nie jechali za darmo bo to nie jest żadna instytucja charytatywna.

Ja też bym tak chciał. Chciałbym naprawdę, żeby prezes się ze wszystkiego wywiązał. Ale mamy taką sytuację jaką mamy. Podejrzewam, że nic już nie zrobimy z tym, że prezes się przeliczył. Kasy pewnie od naszego narzekania nie przybędzie. Trzeba to rozpatrywać w kategoriach: tu i teraz.

Teraz jesteśmy w takiej sytuacji, że albo jedziemy na full i kończymy z ogromnym długiem, albo oszczędzamy w imię ratowania klubu.
Jak myślisz? Co byłoby lepsze dla zawodników? Zawodnicy wystawiaja faktury za RF łącznie powiedzmy na 300tyś i Sprawka nagle ogłosza upadłość klubu i wyrzuca do śmieci te faktury, czy lepiej, że postawił sprawę jasno?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#130 Postautor: Maxx » 15 sierpnia 2013, o 21:02

Odpowiedź jest prosta. O idiotyzmach i robieniu z gęby d...py się nie dyskutuje. Ciężko to "udźwignąć", że o zrozumieniu nie wspomnę.

jerry: "Tu i teraz" było przed sezonem w chwili podpisywania oszczędnościowych kontraktów, czyż nie? Teraz mamy "Tu i Sprawka" czyli wielkie bagno.
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2013, o 21:04 przez Maxx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#131 Postautor: GeloSMT » 15 sierpnia 2013, o 21:04

Dobra pójde o krok dalej zawodnicy ugięli się i zgodzili na prawie 50% obniżenie i tak 30% niższych kontraktów jak rok temu.
Co więcej mieli zrobić???
Jak ja mam to rozumieć??? Dariusz vel "Prezes" jest dobrym prezesem???
Jak nie zobaczę w Niedziele czterech seniorów rundy zasadniczej to dla mnie człowiek który "udaje" prezesa będzie zwykłym bachorem z piaskownicy...

jerry78
Trener

#132 Postautor: jerry78 » 15 sierpnia 2013, o 21:05

$korzen$ pisze:Jerry i reszta tez zapominacie o jednym. Generalnie jak troche ochlanalem to nawet po czesci troche rozumiem prezesa. Jest jednak nadal jedno bardzo wielke, wrecz ogromne i smierdzace "ale" o ktorym pisalem i o ktorym napisze jeszcze raz i koncze walkowac temat. Kto przez cala zime zgrywal wielkiego zwyciezce i wszem i wobec oglaszal, ze podpisalismy fenomenalne kontrakty ktore pozwola nam splacic dlug i przejechac bez problemu caly sezon? Kto bebnil, ze cel to pierwsza czworka? Cel osiagniety, wszyscy nastawieni, ze dopiero zacznie sie zabawa i prawdziwe sciganie i nagle k***a co!? serwuje nam sie odpady a Prezes mowi mi i wam wprost, ze ma w dupie to, czy przyjdziemy na stadion czy nie a nad cena biletow sie wogole nie zastanawial. Wiec ja sie pytam poraz setny, kto zrobil z geby dupe i kto jest dupa a nie prezes? Pawel Miesiac, Robert Miskowiak czy moze Dawid Stachyra :?

Korzen, ja się z tym wszystkim zgadzam. Wyszła dupa, a zapowiedzi były inne. Ja to wiem, naprawdę. Ale stanęliśmy w takiej sytuacji jakiej stanęliśmy. Dlatego, uważam, że teraz prezes dobrze robi wdrażając plan oszczędnościowy, co nie znaczy, że chwalę za to, że nie podołał finansowo całego sezonu.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#133 Postautor: Maxx » 15 sierpnia 2013, o 21:06

Gelo nie obrażaj bachorów... 8)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#134 Postautor: Łoptymista » 15 sierpnia 2013, o 21:06

Jerry a nie uwazasz, ze byla trzecia droga? Trzymasz sie tylko wyborow narzuconych przez DS.

Wiadomo, ze jak jest pozar to trzeba go gasic. Ale metody dzialania wybrane przez zarzad wolaja o pomste do nieba. Pomijajac podstawowa kwestie: czemu mialo byc oszczednie, a wyszlo jak zawsze, pojawia sie pytanie: czemu nikomu do lba nie przyszlo, ze pranie takich brudow publicznie nam wszystkim wyjdzie bokiem?

jerry78
Trener

#135 Postautor: jerry78 » 15 sierpnia 2013, o 21:07

GeloSMT pisze:Dobra pójde o krok dalej zawodnicy ugięli się i zgodzili na prawie 50% obniżenie i tak 30% niższych kontraktów jak rok temu.
Co więcej mieli zrobić???
Jak ja mam to rozumieć??? Dariusz vel "Prezes" jest dobrym prezesem???
Jak nie zobaczę w Niedziele czterech seniorów rundy zasadniczej to dla mnie człowiek który "udaje" prezesa będzie zwykłym bachorem z piaskownicy...

Naprawdę też chcę zobaczyć chłopaków w niedzielę i może dlatego przekornie jadę im trochę po ambicji, żeby przekonać ich do jazdy ;)
Ale w takim razie Gelu jaki widzisz plan? Proponujesz, żeby klub się zadłużał biorąc kredyty?

jerry78
Trener

#136 Postautor: jerry78 » 15 sierpnia 2013, o 21:09

Łoptymista pisze:Jerry a nie uwazasz, ze byla trzecia droga? Trzymasz sie tylko wyborow narzuconych przez DS.

Wiadomo, ze jak jest pozar to trzeba go gasic. Ale metody dzialania wybrane przez zarzad wolaja o pomste do nieba. Pomijajac podstawowa kwestie: czemu mialo byc oszczednie, a wyszlo jak zawsze, pojawia sie pytanie: czemu nikomu do lba nie przyszlo, ze pranie takich brudow publicznie nam wszystkim wyjdzie bokiem?

To akurat krytykowałem wielokrotnie. Należało to załatwić tak jak w Daugavpils. Po cichu, bez rozgłosu.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener