To juz w sumie do Radzia sprawa aby poprawił na LKŻ, a na poziom niektorych dyskusji na LubForum to sam fakt ze jest informacja ze jest wychowankiem Lublina powinna wystarczyćmeesha pisze:Koper, na tym plakacie czy ulotce czy co to tam jest, który wkleiłeś na LubForum jest napisane, że Daniel Jeleniewski to wychowanek TŻ Lublin. A to g... prawda
Żużlowy happening pod lubelskim ratuszem
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: Żużlowy happening pod lubelskim ratuszem
Daniel jest wychowankiem LKŻ Lublin
Niedługo skończe czarno-biały plakat i umieszcze go na forum.
Naczelny obrońca Karola Barana.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Cooper pisze:Radzio pisze:
Więc:
- ulotka informująca o turnieju
- ulotka informująca o happeningu
- ulotka ze zdjęciami kolorowa
- plakat czarno-biały drukowany przez kibiców o turnieju
- plakat kolorowy oficjalny
Troche tego jakby sporoZwlaszca, ze troche racji Gelo ma, szczegolnie o zywocie ulotki. Wiec moze np. ta kolorowa ze zdjeciami zrobic w jakims mocno okrojonym nakladzie i rozdysponowac je tylko na stoliku podczas happeningu? Kolorowe sa chyba najdrozsze w druku. Nie mowiac juz o ich xerowaniu. Dla lepszego efektu mozna czarnobiale powielac na kolorowym papierze. (w sensie zolty, niebieski arkusz).
Sporo ale mysle ze ostatecznie nie za duzo, tym bardziej ze dwa ostatnie puknty maja dluższy zywot niz ulotka (plakaty kibicow i plakat oficjalny). Jesli chodzi o rozdysponowanie na stoliku to ja jednak zdecydowałbym sie na tą Piotrussa, z dosc duza iloscią tekstu, to juz bedzie dla osob ktore zdecydują sie podejsc do takiego stolika bo zainteresuje ich to co bedzie sie dzialo na happeningu.
Natomiast dla ludzi ktorzy braliby ulotkę niejako w biegu to postawilbym na te ktore przekazują meritum. Jesli chodzi o turniej to taka jest Radzia, jesli chodzi o happening taka bedzie kolorowa (moze jednak uda sie ją wydrukowac w jakims niemalym nakładzie przy okazji druku plakatów oficjalnych) Naprawde bardzo fajny pomysl z tymi zdjęciami i znakiem zapytania przy "zdjeciu" podpisanym jako rok 2009.
Jesli chodzi o ulotkę to Radziu sam dobierz jej format tak aby nie byla za duża, w koncu to ma byc ulotka, ale tez nie za mało, przez co tracilaby na czytelności. No i popraw na ulotce o turnieju ten bład o ktorym wspomniał meesha
Propozycja plakatu czarno-białego:

Coś poprawić ?

Coś poprawić ?
Jak dla mnie plakat 1-sza klasa 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
To co? Plakat taki jak wyżej? A teraz na którą z ulotek Radzia stawiamy (mamy propozycje xero ok. 500 sztuk tylko trzeba sie zdecydowac na jedną)?
I bedziemy sprawe informacji o turnieju ze strony inicjatywy kibiców zamkniętą.
Pozostanie dopracowanie przez Piotrka ulotki z duża iloscia tresci do rozdawania przy stoliku na happeningu, oraz przygotowanie projektu prostej ulotki happaningowej kolorowej ze zdjęciami do wydrukowania przy okazji druku kolorowych oficjalnych plakatów.
Radzio pisze:![]()
I bedziemy sprawe informacji o turnieju ze strony inicjatywy kibiców zamkniętą.
Pozostanie dopracowanie przez Piotrka ulotki z duża iloscia tresci do rozdawania przy stoliku na happeningu, oraz przygotowanie projektu prostej ulotki happaningowej kolorowej ze zdjęciami do wydrukowania przy okazji druku kolorowych oficjalnych plakatów.
Ładniej prezentuje się nr 2 ale jak to ma iść "pod ksero" to lepiej jedynka. Bo różnie może być z jakością tego zdjęcia po przejściu przez kserokopiarkę.
Moim zdaniem:
Plakat ten:
Ulotka ta:
+ strona, ulotka Piotrka, kolorowa ulotka którą pewnie zaraz wrzuci Kosa i kolorowe plakaty
Plakat ten:
KosaRKS pisze:
Ulotka ta:
Radzio pisze:
+ strona, ulotka Piotrka, kolorowa ulotka którą pewnie zaraz wrzuci Kosa i kolorowe plakaty
Takie coś, o czym mówił Koper. Do rozdawania przy happeningu.

Zastanawiam się czy zamiast fotki z 2007 nie dać zdjęcia samych, pustych trybun i podpisać 2008... Co do plakatu, to już poprawiłem z riderów na zawodników

Zastanawiam się czy zamiast fotki z 2007 nie dać zdjęcia samych, pustych trybun i podpisać 2008... Co do plakatu, to już poprawiłem z riderów na zawodników
2 wersje:

Co do druku plakatów kolorowych itd. to znam drukarnie, gdzie pewnie byłaby jakaś zniżka. Drukowane były tam m. in. plakaty Jeleniewskiego i naklejki na busa Mordela.

Co do druku plakatów kolorowych itd. to znam drukarnie, gdzie pewnie byłaby jakaś zniżka. Drukowane były tam m. in. plakaty Jeleniewskiego i naklejki na busa Mordela.
Poprawiłem już błąd z TŻem na LKŻ.
zmniejszyłem wielkość ulotek o 10mm aby każdy bez problemu mógł sobie wydrukować 3 na jednej stronie.
gotowe do druku można ściągnąć stad
Druk 3 na jednej kartce a4
http://www.creati.pl/zuzel/ulotka1druk1.jpg
Jedna ulotka nie ustawiona na kartce a4
http://www.creati.pl/zuzel/ulotka1druk.jpg
a tak wygląda ulotka

zmniejszyłem wielkość ulotek o 10mm aby każdy bez problemu mógł sobie wydrukować 3 na jednej stronie.
gotowe do druku można ściągnąć stad
Druk 3 na jednej kartce a4
http://www.creati.pl/zuzel/ulotka1druk1.jpg
Jedna ulotka nie ustawiona na kartce a4
http://www.creati.pl/zuzel/ulotka1druk.jpg
a tak wygląda ulotka

Kosa RKS pamiętaj, że jak przygotowujesz plakaty, ulotki itp to przygotuj do ściągnięcia w 300 pix/ cm bo po druku piksele ci wyjdą z fotek. może nie zawsze ale drukarnie takie wymagają wiec przy tych kolorowych trzeba duże fotki.
ja czekam na zdjęcia to przygotuje jeszcze plakat czarnobiały
a co do tych ulotek kolorowych to potrzeba zdjęć dużych aby po wydruku nie powstały pixele.
Gawrzyk czy mógłbyś mi udostępnić fotke z 91 w większej rozdzielczości?
ps.;p na trzech fotkach z 1991, 2003 i 2007 znajduje się Śledź;)
ja czekam na zdjęcia to przygotuje jeszcze plakat czarnobiały
a co do tych ulotek kolorowych to potrzeba zdjęć dużych aby po wydruku nie powstały pixele.
Gawrzyk czy mógłbyś mi udostępnić fotke z 91 w większej rozdzielczości?
ps.;p na trzech fotkach z 1991, 2003 i 2007 znajduje się Śledź;)
Ostatnio zmieniony 5 października 2008, o 16:49 przez Radzio, łącznie zmieniany 1 raz.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Poprawiona ulotka:

PDF i Obraz wysokiej rozdzielczości (na format A4):
http://rapidshare.com/files/151152078/r ... l.zip.html

PDF i Obraz wysokiej rozdzielczości (na format A4):
http://rapidshare.com/files/151152078/r ... l.zip.html