Wielki finał DMP 2025: Apator Toruń - Motor Lublin
Re: Wielki finał DMP 2025: Apator Toruń - Motor Lublin
Żeby nie było. Naszych nie bronie. Zwłaszcza gdy pod stadionem wypadają z busów, autokarów bo nie mają siły stać. Potem jak podskakują policji, wymiotują na schodach stadionu, rzucają się do kibiców gospodarczy którzy również dobrze mogliby robić ekipę na piłce nożnej.
Co nie zmienia faktu, że póki co naszych gazem na stadionie nie potraktowano.
Co nie zmienia faktu, że póki co naszych gazem na stadionie nie potraktowano.
No i Flagg włożył kij w mrowisko :)
Nie popadajmy w skrajności. Trzeba sobie jasno powiedzieć, że faworyt finału jest jeden i jest nim Motor Lublin.
Co oczywiście nie musi oznaczać, że będzie łatwo i że sprawa się rozstrzygnie już na Motoarenie. Może, ale nie musi. To jest finał. Stają przeciwko sobie dwie najmocniejsze drużyny sezonu więc jasne jest, że to powinien być najtrudniejszy dwumecz sezonu. A, że finał... emocje są jak najbardziej wskazane.
Chyba za bardzo się tu przyzwyczailiśmy to łatwych wygranych i meczów, które w zasadzie rozstrzygają się po pierwszej serii startów. Teraz w końcu czeka nas trochę emocji. I bardzo dobrze! :D
PS. Podkreślam. Faworyt jest jeden.

Co oczywiście nie musi oznaczać, że będzie łatwo i że sprawa się rozstrzygnie już na Motoarenie. Może, ale nie musi. To jest finał. Stają przeciwko sobie dwie najmocniejsze drużyny sezonu więc jasne jest, że to powinien być najtrudniejszy dwumecz sezonu. A, że finał... emocje są jak najbardziej wskazane.
Chyba za bardzo się tu przyzwyczailiśmy to łatwych wygranych i meczów, które w zasadzie rozstrzygają się po pierwszej serii startów. Teraz w końcu czeka nas trochę emocji. I bardzo dobrze! :D
PS. Podkreślam. Faworyt jest jeden.
Gdzie wy te wpociny czytacie? Czy ja żyję w jakiejś bańce, że nie dochodzą do mnie żadne wypowiedzi kibiców innych drużyn?To jest jedyny minus jazdy z Apatorem - przynajmniej przez dwa tygodnie chcąc nie chcąc będzie trzeba czytać wypociny tych troglodytów.
Cooper pisze:Oczywiście nie to co wzorowe zachowanie naszych kibiców na Motoarenie.
Nasi mają swoje za uszami, ale jednak nie przypominam sobie, żeby z ich powodu przerywane były spotkania, klub dostawał kary finansowe, a oni sami dostawali zakazy wyjazdowe :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Gdzie wy te wpociny czytacie? Czy ja żyję w jakiejś bańce, że nie dochodzą do mnie żadne wypowiedzi kibiców innych drużyn?
Nie - po prostu jesteś zbyt poważnym człowiekiem żeby czytać sportsboard czy komentarze na sportowych faktach :) Nie wiem - mam jakąś perwersyjną radochę gdy widzę jak to wulgarne bydło wyzywające Motor podczas meczu u siebie - co roku sapie się po rewanżowym gangbangu :)
Ostatnio zmieniony 11 września 2025, o 11:21 przez Gelo, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja poważnym człowiekiem? :) Miło mi :)
Na sportsboardzie mam konto i nawet kiedyś coś napisałem, ale widząc poziom "dyskusji" wydaje mi się, że naprawdę są lepsze sposoby na marnowanie czasu.
Na sportsboardzie mam konto i nawet kiedyś coś napisałem, ale widząc poziom "dyskusji" wydaje mi się, że naprawdę są lepsze sposoby na marnowanie czasu.
Komentarze na FB to też bywa wylew inteligencji. Przy czym nasi też niekiedy nie lepsi.
Cooper pisze:Oczywiście nie to co wzorowe zachowanie naszych kibiców na Motoarenie.
Akcja - Reakcja. Spadly tekturowe drony na Polske? Jedziemy wdeptac Putina w ziemie.
Zbluzgali nas na MA to my bluzgamy ich. Proste
W Toruniu idą już po calosci. Właśnie uruchomili sprzedaż biletów na miejsca stojące - 120 zł za sztukę :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Frajerzy. Jakby nie mieli numerowanych miejsc, to by mogli sprzedawać stojące po cenie normalnych jak u nas.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Jak tam, nasi juz w polowie zgrupowania na torze w Lodzi, czy jeszcze nigdzie nie wyjechali przed najwazniejszym dwumeczem sezonu?
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Ja tam nie wiem. Obstawiam że czwartek-sobota jeśli już.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
luCas pisze:Jak tam, nasi juz w polowie zgrupowania na torze w Lodzi, czy jeszcze nigdzie nie wyjechali przed najwazniejszym dwumeczem sezonu?
Trening w niedziele na MotoArenie w Turoniu. ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Cześć wszystkim, sprzedam bilet na wyjazd do Torunia - 160zł. Jazda z nimi! Zapraszam !
łysy pisze:Cześć wszystkim, sprzedam bilet na wyjazd do Torunia - 160zł. Jazda z nimi! Zapraszam !
jest inny temat od biletow
Ogólnie ciekawa sprawa. Nie licząc sezonu w 2 lidze, wszystkie nasze serie PO przebiegają wedle jednego z dwóch scenariuszy. Albo załatwiamy sprawę w pierwszym meczu na wyjeździe, albo dostajemy minimum -10 i robimy remontadę przy Z5. Nie było ani jednej serii, żebyśmy przegrali gdzieś 2/4/6 punktami, a potem spokojnie odrobili u siebie :) Wyjątkiem jest oczywiście jedyna przegrana seria w PO - finał 2021, ale tam też w sumie na wyjeździe było -10 :) Tyle, że przewagi u siebie nie udało się wypracować.
Marzę o tym, żebyśmy wreszcie puknęli ten Apator na motoarenie. Ale wydaje mi się to tak abstrakcyjne, że głowa podpowiada tylko, żeby za dużo nie stracić. Już od dzisiaj cały chodzę. Najgorzej, że potrafię sobie wyobrazić wynik w stylu 55-35 jak wszystko zagra Apatorowi, a nam nic.
Kluczem chyba neutralizacja juniorów i Kvecha. We czterech więcej jak 50 nie ujadą. Mimo, że ostatni nasz mecz tam wyglądał słabo, to wynik biorę w ciemno. Ale co będzie jak Zmarzlik nie będzie sobą, to nawet nie chcę myśleć.
Kluczem chyba neutralizacja juniorów i Kvecha. We czterech więcej jak 50 nie ujadą. Mimo, że ostatni nasz mecz tam wyglądał słabo, to wynik biorę w ciemno. Ale co będzie jak Zmarzlik nie będzie sobą, to nawet nie chcę myśleć.
- niespokojny
- Trener
luCas pisze:Jak tam, nasi juz w polowie zgrupowania na torze w Lodzi, czy jeszcze nigdzie nie wyjechali przed najwazniejszym dwumeczem sezonu?
Dzisiaj zdaje się że pojeździli w Łodzi.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ge(L)o pisze: Ale co będzie jak Zmarzlik nie będzie sobą, to nawet nie chcę myśleć.
Z naszej perspektywy bardzo fajnie, że cykl SGP już się skończył i Zmarzlik będzie jechał z czystą głową. W okresie bezpośrednio poprzedzającym rundę w Vojens mental Bartka nie był chyba w najlepszym stanie, o czym przekonał się m. in. Bańbor podczas meczu Motor-GKM ;)
A propos zawodów indywidualnych - trochę szkoda, że SEC jest już dzisiaj. Dudka te zawody mogą zmęczyć psychicznie, ale będzie miał dodatkowy dzień na odpoczynek, więc nie ma co liczyć na kiepski występ w Toruniu.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
- niespokojny
- Trener
Taka mała ciekawostka. W zasadzie jesteśmy jedyną drużyną w PO która spełnia wymóg Polaków w składzie. Całą reszta zastąpiła jednego Polaka seniora Rosjaninem.
Edit: zapomniałem że w Sparcie Kowalski i Janowski. Nie mniej jednak w Kujawsko-pomorskim kombinują :)
Edit: zapomniałem że w Sparcie Kowalski i Janowski. Nie mniej jednak w Kujawsko-pomorskim kombinują :)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Co jest dozwolone, nie jest zabronione. Nie widze tu kombinacji
Przez cały sezon stawiałem na Motor, ale od paru tygodni mam wątpliwości. W Toruniu mogą dostać taki nokaut, że się nie podniosą — ocenił były reprezentant Polski, Jan Krzystyniak.
— Gdybym dziś miał wskazać mistrza, to stawiam zdecydowanie na Toruń — podsumował były reprezentant Polski.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ki/x7htkg0
— Gdybym dziś miał wskazać mistrza, to stawiam zdecydowanie na Toruń — podsumował były reprezentant Polski.
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ki/x7htkg0
Brzmi jak przed rokiem XD
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ekstraliga/byly-reprezentant-polski-wskazal-kandydata-nr-1-do-mistrzostwa-polski/wpvycpf
https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ekstraliga/byly-reprezentant-polski-wskazal-kandydata-nr-1-do-mistrzostwa-polski/wpvycpf
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Czyli jest jeszcze nadzieja.
Więcej wiarozolu, balonik wytrzyma.