Motor Lublin w sezonie 2021
Re: Motor Lublin w sezonie 2021
A nasi juniorzy za darmo będą jeździć? Oni też chcą zarabiać. Dzisiaj będą tańsi, bo są słabi, ale jeśli mieliby się rozwijać to trzeba byłoby w nich zainwestować duże pieniądze i odpowiednio wynagradzać do ich etapu rozwoju. Czy finalnie (na koniec wieku juniorskiego) inwestycja okazałaby się tańsza? Być może. Czy byłaby bezpieczniejsza (zawodnik osiągnął taki poziom żeby klub miał z niego korzyść) zdecydowanie nie.
Można próbować powielić model zielonogórski. Wychowywać sobie juniorów, którzy przyzwoity poziom osiągną w wieku 21 lat, pojeżdżą rok i znów kilka lat "szkolenia" kolejnego juniora po to, żeby mógł przez rok punktować w Ekstralidze.
Pół budżetu na Lamparta i Cierniaka oznaczałoby, że ktoś inny byłby gotowy taką kwotę, albo wyższą, na nich wyłożyć. Dlatego włóżmy to między bajki. Co oczywiście nie oznacza, że są tani. Tylko jeśli chce się oczekiwać od zawodnika punktów to nie można wybierać wersji oszczędnościowej. Zawsze będę uważał, że jak ktoś chce mieć efekty to musi zapłacić.
Cierniak jest zawodnikiem na podobnym poziomie na jakim był Wiktor w ostatnim sezonie w I lidze. Był gotowy do punktowania w Ekstralidze. Cierniak też już teraz mógłby przywozić punkty... albo zaliczyć taki sezon jak Wiktor w tym roku.
Można próbować powielić model zielonogórski. Wychowywać sobie juniorów, którzy przyzwoity poziom osiągną w wieku 21 lat, pojeżdżą rok i znów kilka lat "szkolenia" kolejnego juniora po to, żeby mógł przez rok punktować w Ekstralidze.
Pół budżetu na Lamparta i Cierniaka oznaczałoby, że ktoś inny byłby gotowy taką kwotę, albo wyższą, na nich wyłożyć. Dlatego włóżmy to między bajki. Co oczywiście nie oznacza, że są tani. Tylko jeśli chce się oczekiwać od zawodnika punktów to nie można wybierać wersji oszczędnościowej. Zawsze będę uważał, że jak ktoś chce mieć efekty to musi zapłacić.
Cierniak jest zawodnikiem na podobnym poziomie na jakim był Wiktor w ostatnim sezonie w I lidze. Był gotowy do punktowania w Ekstralidze. Cierniak też już teraz mógłby przywozić punkty... albo zaliczyć taki sezon jak Wiktor w tym roku.
To jest kwestia oceny ryzyka i rentowności inwestycji.
Czy dac sprzęt Szpytmie i Firmudze i liczyć na to, że jednak mają talent i się rozwiną, a jak dramatyczna jazda wynika głównie ze szrotu, który mają w garażu, czy wyłożyc więcej hajsu na Szostaka/Krawczyka, o których wiadomo, że talent mają i choć na dzień dzisiejszy duzo wiecej w Elidze nie gwarantują, to jednak dają większe szanse, że jednak coś z nich będzie.
Czy dac sprzęt Szpytmie i Firmudze i liczyć na to, że jednak mają talent i się rozwiną, a jak dramatyczna jazda wynika głównie ze szrotu, który mają w garażu, czy wyłożyc więcej hajsu na Szostaka/Krawczyka, o których wiadomo, że talent mają i choć na dzień dzisiejszy duzo wiecej w Elidze nie gwarantują, to jednak dają większe szanse, że jednak coś z nich będzie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Dokładnie tak.
Ja jedynie obawiałbym się, że Firmuga czy Szpytma nie przez przypadek nie dostają lepszego sprzętu.
Ja jedynie obawiałbym się, że Firmuga czy Szpytma nie przez przypadek nie dostają lepszego sprzętu.
Zgadza się. Za kasę na Cierniaka, to ja bym wolał Kokina do Lublina ściągnąć i niech szkoli nam młodzież...
Z kultury spożywania jego nalewek ostrowskich...
Gelo pisze:Liczę jednak na jakiegoś królika z kapelusza
może być tylko jeden królik Kuba M. kiedyś się udało z Robertem to może i teraz się uda
Kshyhu pisze:Bober na asystenta trenera Kokina!![]()
![]()
I jak za rok przyjdzie Drabik, to będzie miał go kto wprowadzić do zespołu ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
FanatykMotoru
- Szkółkowicz
Gdyby rzeczywiście udało się odbić Smektałę Włókniarzowi przebolał bym brak w składzie Cierniaka. Łaguta,Michelsen,Kubera,Hampel,Smektała, Lampart,Firmuga,rez.Buczkowski.Myślę ,że taki skład nawet bez Mateusza byłby spełnieniem marzeń nawet najbardziej wybrednych lubelskich kibiców. Szkoda by było tylko w tym układzie Krzyśka bo byłby w sytuacji Jamroga/Miesiąca z zakończonego sezonu a nawet zdecydowanie gorszej bo nie miałby żadnych szans na wskoczenie do składu, chyba ,że w przypadku(odkupać) kontuzji.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Krzychu by nic nie podpisał w takiej sytuacji. Jamróg i Miesiąc zresztą też by nic nie podpisali jakby wiedzieli.
Bajki z tym Smykiem. Przecież lukratywna oferta z Częstochowy której nie da się przebić.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Smyk z Kuberą są bardzo dobrymi przyjaciółmi jak i w klubie i po za nim więc może są jakieś szanse aby razem byli u nas....
-
TreleMorele
- Senior
Buczek by niczego nie podpisał bez gwarancji startów . Sam Prezes stwierdził że już Motorze nie dojdzie więcej do takiej sytuacji jak w obecnym roku.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
-
TreleMorele
- Senior
Raf pisze:Zgadza się. Za kasę na Cierniaka, to ja bym wolał Kokina do Lublina ściągnąć i niech szkoli nam młodzież...
Za taką kase to od razu duet Cieślak - Kokin :)
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
ja bym "reanimował sportowo" Emila Peronia. :D
!Tylko Motor z Lublina!
Może Hampel pomoże w kontaktach z zawodnikami
. Z tego co wróbelki ćwierkają to Kubera w Lublinie. Trzymam się tego co mówił Kuba pod koniec sezonu jak byliśmy beniaminkiem, że jak sie utrzymamy to będziemy tylko mocni. Chłop robi kawał dobrej roboty i wierzę w to ze nas zaskoczy 1 Listopada

Od dwóch lat nas nie zaskakuje, to i w tym roku bym się na to nie nastawiał. Wszystko będzie wiadome przed ogłoszeniem składów.
Nie byłeś zaskoczony Griszą a potem Hampelem? Serio? Kubera też jest "oczywisty"?
Nie wiem, czy Kubera jest oczywisty, ale zapewne wyjaśni się to przed 1 listopada. Grisza i Hampel to inna para kaloszy, bo i inne okolicznosci i termin ich ogłoszenia.
Powiedz mi, czy w 2019 i 2020 roku, gdy w listopadzie Motor ogłaszał skład, to zaskoczyło Cię choćby jedno nazwisko?
Powiedz mi, czy w 2019 i 2020 roku, gdy w listopadzie Motor ogłaszał skład, to zaskoczyło Cię choćby jedno nazwisko?
Nie odpowiedziałeś na pytanie. Zaskoczeń brak.
Odnosiłem się do posta Sledzia, który liczył na zaskoczenie 1 LISTOPADA
Wiec tak, Kępa w dwóch ostatnich sezonach absolutnie niczym mnie nie zaskoczył ogłaszajać skład na początku listopada.
Wiec tak, Kępa w dwóch ostatnich sezonach absolutnie niczym mnie nie zaskoczył ogłaszajać skład na początku listopada.
Gratuluję wiedzy/informatorów zatem. Liczę, że podzielisz się ułamkiem geniuszu 2 tygodnie przed czasem. Wtedy nikt nie będzie zaskoczony...
Ale Gelo, Ty tak na powaznie?
Naprawdę w 2019 zaskoczyło Cię ogłoszenie Zengoty, Michelsena i Trofimova, chociaż wszystkie media trąbiły o tych nazwiskach co namniej na tydzień przed okienkiem? Naprawdę roku temu zaskoczył Cię Zagar i Jamróg?
Naprawdę w 2019 zaskoczyło Cię ogłoszenie Zengoty, Michelsena i Trofimova, chociaż wszystkie media trąbiły o tych nazwiskach co namniej na tydzień przed okienkiem? Naprawdę roku temu zaskoczył Cię Zagar i Jamróg?
Flagg pisze:
Ty poważnie ??? Zagar, Hampel, Grisza to mało ??? Jak liczyłeś na Nielsena, Adamsa to niestety nie te czasy. A jak nie pasuje możesz zamknąć oczy i cofnąć się do Rempałów czy innych Baranów, wtedy na pewno masz skład KOZAK
Hampel i Grisza zostali ogłoszeni w listopadzie?
Zagar Cię zaskoczył? Naprawdę? :D 90% żużlowej Polski od pażdziernika wiedziało, że wyląduje w Lublinie
Zagar Cię zaskoczył? Naprawdę? :D 90% żużlowej Polski od pażdziernika wiedziało, że wyląduje w Lublinie