Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1176 Postautor: Dobromir » 30 grudnia 2005, o 14:58

Holta najprawdopodobniej podpiał w Rzeszowie tak więc 3 drużyna 1 ligi pojedzie w barażach z Gadńskiem raczej o ile ten sie nie wycofa.

Clyde

#1177 Postautor: Clyde » 30 grudnia 2005, o 15:50

Popraw mnie jeżeli się mylę ale skoro w e-lidze ma być 10 zespołów (obecnie jest 8) czy czy w barażach nie powinna walczyć drużyna z 4miejsca w I lidze? Z e-ligi spada ostatni zespół (czyli zostaje 7- wniosek że 3 muszą awansować). W barażach walcza przedostatnia drużyna z e-ligi z 4 drużyną I ligi.
Jeżeli się myle to proszę mnie poprawić :?

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1178 Postautor: grzesieck » 30 grudnia 2005, o 16:06

Clyde pisze:Popraw mnie jeżeli się mylę ale skoro w e-lidze ma być 10 zespołów (obecnie jest 8) czy czy w barażach nie powinna walczyć drużyna z 4miejsca w I lidze? Z e-ligi spada ostatni zespół (czyli zostaje 7- wniosek że 3 muszą awansować). W barażach walcza przedostatnia drużyna z e-ligi z 4 drużyną I ligi.
Jeżeli się myle to proszę mnie poprawić :?

10 zespolow

obecnie jest 8, jedna druzyna spada, czyli zostaje 7, wniosek ze powinny awansowac 3 ekipy(ewentualnie 2), druzyny z miejsc 1 i 2 w I lidze awansuja bezposrednio, a 3 druzyna jedzie baraz z 7 druzyna e-ligi :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Clyde

#1179 Postautor: Clyde » 30 grudnia 2005, o 16:14

grzesieck pisze:
10 zespolow

obecnie jest 8, jedna druzyna spada, czyli zostaje 7, wniosek ze powinny awansowac 3 ekipy(ewentualnie 2), druzyny z miejsc 1 i 2 w I lidze awansuja bezposrednio, a 3 druzyna jedzie baraz z 7 druzyna e-ligi :)

grzesieck sam się zakręciłeś. Skoro awansuja bezpośrednio 3 drużyny, gdyż 7 zostaje więc do 10 brakuje 3 zespołów. Ponieważ jedna spadła bezposrednio (8 miejsce) to jednej się należą baraże (7 miejsce). Skoro 3 awansowały bezposrednio to w barażach jedzie 4 drużyna I ligi.

Jeżeli nadal ejstem w błędzie to niech ktoś mi to "łopatologicznie" wytłumaczy "jak krowie na rowie" :?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1180 Postautor: Gelo » 30 grudnia 2005, o 16:18

Clyde pisze:
grzesieck pisze:
10 zespolow

grzesieck sam się zakręciłeś. Skoro awansuja bezpośrednio 3 drużyny, gdyż 7 zostaje więc do 10 brakuje 3 zespołów. Ponieważ jedna spadła bezposrednio (8 miejsce) to jednej się należą baraże (7 miejsce). Skoro 3 awansowały bezposrednio to w barażach jedzie 4 drużyna I ligi.

Jeżeli nadal ejstem w błędzie to niech ktoś mi to "łopatologicznie" wytłumaczy "jak krowie na rowie" :?

Warianty są dwa - Z I ligi automatycznie awansują dwie drużyny, a trzecia jedzie z ostatnią drużyną Ekstraligi baraże. Druga mozliwość - ostatnia dryżyna Ekstraligi spada, trzy pierwsze z I ligi awansują - kwestia czy przedostatnia drużyna ekstraligi ma jechać baraże z 4 drużyną I ligi.

Clyde

#1181 Postautor: Clyde » 30 grudnia 2005, o 16:21

No i ok. Teraz rozumiem że są dwa warianty. Do tej pory myślałem, że bedzie się to odbywac na starych zasadach. Jednak skoro są dwa warianty więc sory grzesieck za stwierdzenie, że "sie zakreciłeś"

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1182 Postautor: grzesieck » 30 grudnia 2005, o 16:49

Clyde pisze: sory grzesieck za stwierdzenie, że "sie zakreciłeś"

alez ja sie nie obrazam :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

rob7
Senior

#1183 Postautor: rob7 » 30 grudnia 2005, o 17:23

...myślę że wariant jest jeden, ostatnia spada trzy awansują bezpośrednio
do dyskusji jest czy przedostatnia z e-ligi jedzie baraż z czwartą z I-ligi
tak było u kopaczy gdy powiększali ligę w przeciwnym wypadku
byłoby zbyt dużo meczy o przysłowiową pietruszkę a taki Gdańsk (o ile wystartuje a jak nie to co Ostrów?) nastawiałby się tylko na odjechanie baraży

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1184 Postautor: Gelo » 30 grudnia 2005, o 18:49

Ten wariant ma jeden poważny minus - ostatnia drużyna w E-lidze (na dzisiaj Gdańsk) spada, wchodzi Ostrów, Zielona i np. my. I z kim ma się Gdańsk ścigać po połączeniu lig? Zostaje Grudziądz, kadłubowy Gorzów, Rybnik i całe drugoligowe tałatajstwo - trochę to dziwne jakby Gdańsk jechał na mecz do Krakowa czy Łodzi. Z drugiej strony zespoły z końca Ekstraligi muszą mieć teraz jakiś bat nad sobą, żeby mieć o co jechać, a np. Gdańsk po spadku i tak pójdzie w rozsypkę - ale mimo wszystko zal ich na II ligę.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1185 Postautor: _piotrusss » 30 grudnia 2005, o 18:54

Moim zdaniem ostatnia drużyna w E-lidze bedzie jechać baraż o utrzymanie... nikt nie spadnie bezpośrednio. Za duża jest różnica pomiędzy najsłabszymi zespołami w E-lidze a tymi ze środka tabeli I-szej ligi. Oczywiście głównym warunkiem jazdy będzie najpewniej licencja.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1186 Postautor: bkapusta » 30 grudnia 2005, o 18:58

Gelo pisze:

Ten wariant ma jeden poważny minus - ostatnia drużyna w E-lidze (na dzisiaj Gdańsk) spada, wchodzi Ostrów, Zielona i np. my. I z kim ma się Gdańsk ścigać po połączeniu lig? Zostaje Grudziądz, kadłubowy Gorzów, Rybnik i całe drugoligowe tałatajstwo - trochę to dziwne jakby Gdańsk jechał na mecz do Krakowa czy Łodzi. Z drugiej strony zespoły z końca Ekstraligi muszą mieć teraz jakiś bat nad sobą, żeby mieć o co jechać, a np. Gdańsk po spadku i tak pójdzie w rozsypkę - ale mimo wszystko zal ich na II ligę.

A co dziwnego w podrozy Gdanska np. do Krakowa? Przegrywaja sezon to znaczy, ze sa slabi. Nalezy im sie degradacja. Jesli by byli dobrym zespolem to by nie spadli ;-) Pozatym nikt z nas nie jest wstanie przewidziec czy po spatku Gdansk nadal mialby sklad znacznie silniejszy od np. Opola, Poznania czy Rawicza.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#1187 Postautor: Marcinex » 30 grudnia 2005, o 19:21

Gelo pisze:Ten wariant ma jeden poważny minus - ostatnia drużyna w E-lidze (na dzisiaj Gdańsk) spada, wchodzi Ostrów, Zielona i np. my. I z kim ma się Gdańsk ścigać po połączeniu lig? Zostaje Grudziądz, kadłubowy Gorzów, Rybnik i całe drugoligowe tałatajstwo - trochę to dziwne jakby Gdańsk jechał na mecz do Krakowa czy Łodzi. Z drugiej strony zespoły z końca Ekstraligi muszą mieć teraz jakiś bat nad sobą, żeby mieć o co jechać, a np. Gdańsk po spadku i tak pójdzie w rozsypkę - ale mimo wszystko zal ich na II ligę.

Wedlug mnie Gdansk i tak w sezonie 2007 bedzie w II lidze. Jak sie nie rozsypie to spadnie bezposrednio, albo po barazach np. z nami (jest to realne, gdyz na chwile obecna jestesmy mocniejsi od nich, a oni juz sie zbytnio nie wzmocnia bo juz nie ma kim). A w tej II lidze wcale nie musza byc faworytem, bo jak nie beda mieli sponsora takiego jakim jest LOTOS, to beda jezdzic na poziomie Rybnika czy Gorzowa.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1188 Postautor: dilucio » 30 grudnia 2005, o 19:56

Dawid Cieślewicz podpisał w Gnieźnie.

http://przegladzuzlowy.pl/news_gniezno. ... 1089885207

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1189 Postautor: jas » 30 grudnia 2005, o 20:33

no wszytsko ladnie pieknie, ale jak zaltwic sprawe (w przypadku ewentualnego barazu) tego, ze druzyny 1szo ligowe nie moga posiadac zawodnikow z gp :roll: ?
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#1190 Postautor: boxing » 30 grudnia 2005, o 20:44

Tak, jak to bylo rozwiazane przed barazem z Zielona - jezdzcy z GP zostaliby dopuszczeni do druzyny pierwszoligowej (Karlsson negocjowal wowczas stawke za baraz, a my na wszelki wypadek rozwazalismy chyba Nichollsa czy Bjarne Pedersena). Problem moze byc taki, ze wtedy byli jeszcze sensowni obco do wziecia - teraz zostanie moze Zagar i Lindbaek. Chyba, ze dopuszcza zawodnikow z druzyn, ktore juz zakoncza rozgrywki - ale czy bedzie zgoda na reprezentowanie przez jednego zawodnika barw 2 druzyn w jednym sezonie? Wowczas pierwszoligowiec "wypozyczy" na baraz Rickardssona i Crumpa i jazda :wink:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1191 Postautor: jas » 30 grudnia 2005, o 21:17

no tak, ale wowczas bylo wiecej zawodnikow w gp (22 zamiast 16) i mniej z nich jezdzilo w elidze (limit 1 obco w druzynie), wiec dla 2a druzyna 1szej ligi miala jakies pole manewru jesli chodzi o obco na baraze, a teraz to nie za bardzo...
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#1192 Postautor: fcb » 30 grudnia 2005, o 22:31

według mnie w tym sezonie poziom będzie naprawdę wyrównany różnica pomiędzy 7 drużyną eligi a 3 czy 4 1ligi bedzie w zasadzie taka sama. Obok nas jest przeciez też Gorzów, Grudziądz które maja naprawdę silne składy. Poza tym to że gdańsk w sezonie 2007 nie będzie się miał z kim ścigać to już nie nasz problem :)
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

Geest
Senior

#1193 Postautor: Geest » 30 grudnia 2005, o 22:54

Gelo pisze:Ten wariant ma jeden poważny minus - ostatnia drużyna w E-lidze (na dzisiaj Gdańsk) spada, wchodzi Ostrów, Zielona i np. my. I z kim ma się Gdańsk ścigać po połączeniu lig? Zostaje Grudziądz, kadłubowy Gorzów, Rybnik i całe drugoligowe tałatajstwo - trochę to dziwne jakby Gdańsk jechał na mecz do Krakowa czy Łodzi. Z drugiej strony zespoły z końca Ekstraligi muszą mieć teraz jakiś bat nad sobą, żeby mieć o co jechać, a np. Gdańsk po spadku i tak pójdzie w rozsypkę - ale mimo wszystko zal ich na II ligę.

Po otwarciu ligi dla obcokrajowcow zostalo sporo potencjalnie zawodnikow, ktorym nie widzi sie zapewnie II liga, a w I ich nie bardzo chca (ot Franków :D). Jak polacza ligi, to troche sie wszystko powinno wyrownac. Fakt faktem, ze obecni drugoligowcy dla wiekszosci zespolow nie beda atrakcyjnym rywalem, ale idealnego wyjscia chyba nie ma.

wojteko
Senior

#1194 Postautor: wojteko » 30 grudnia 2005, o 23:02

Gelo pisze:.... a np. Gdańsk po spadku i tak pójdzie w rozsypkę - ale mimo wszystko zal ich na II ligę.

taaaa a szczegolnie za txt w kierunku naszych kibicow na meczu w Gdansku 2004 i spalonej flagi........ :!: :!: Jest takie brzydkie okreslenie na nich...........ale nieprzytoczÄ™ bo odrazu bana dostane :!: :wink:
P.S a Norbiego to malo niezabili wtedy.........

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1195 Postautor: Gelo » 31 grudnia 2005, o 00:05

wojteko pisze:
Gelo pisze:.... a np. Gdańsk po spadku i tak pójdzie w rozsypkę - ale mimo wszystko zal ich na II ligę.

taaaa a szczegolnie za txt w kierunku naszych kibicow na meczu w Gdansku 2004 i spalonej flagi........ :!: :!: Jest takie brzydkie okreslenie na nich...........ale nieprzytoczÄ™ bo odrazu bana dostane :!: :wink:
P.S a Norbiego to malo niezabili wtedy.........

Nie wnikam w to - Gdańsk ma może fanatycznych kibiców ale duże miasta (nie takie jak Zielona Dziura) powinny mieć dobry speedway. Ja akurat źle trafiłem - byłem na meczu Wybrzeża z Falubazami czyli "meczem przyjaźni" i to co pokazali gdańszczanie (kibice) - u nas w Lublinie jest na razie poza zasięgiem. Podoba mi się to, że w dniu meczu pół miasta jeździ z szalikami w oknach samochodów - o oprawie nie wspomnę. Przyznam, że na Długie Ogrody dotarłem jadąc za samochodami kibiców - oczywiście mocno "oznakowanymi". Dlatego Gdańsk zasługuje na Ekstraligę. Jakoś nie widzę ich jadących na mecz do Miszkolca

Holly

#1197 Postautor: Holly » 31 grudnia 2005, o 01:32

Co do meczów barażowych to uważam, że pierwszoligowiec ma malutkie szanse. Bardzo ciężka sprawa. Szkoda, że jeszcze nie ma regulaminów, bo nie znamy zasad spadków i awansów. Może okazać się że nikt z ekstra nie spada

Musi ktoś spaść , takie są zasady sportowe.
Jeżeli miałby nikt nie spaść , bo po co jeździć np playoff 5-8 ?
Powinien spaść ostatni zespół a awansować 3 pierszwe z 1 ligi , to by było sprawiedliwe.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#1198 Postautor: Marcinex » 31 grudnia 2005, o 02:12

Holly pisze:Musi ktoś spaść , takie są zasady sportowe.
Jeżeli miałby nikt nie spaść , bo po co jeździć np playoff 5-8 ?
Powinien spaść ostatni zespół a awansować 3 pierszwe z 1 ligi , to by było sprawiedliwe.

Najlepiej jakby jeszcze przedostatnia drużyna z ekstraligi jechała w barażu z czwartą z I ligi. To zapewnia emocje do końca rozgrywek w obydwu ligach. Jeśli w ekstralidze byłby zespół znacznie odstający poziomem od reszty, to pozostała trójka z dolnej czwórki walczyła by aby nie jechać w barażach. To samo dotyczy I ligi. W górnej czwórce zespoły walczyły by aby wejść bezpośrednio do ekstraligi.

Awatar użytkownika
volf

#1199 Postautor: volf » 31 grudnia 2005, o 02:19

Gawrzyk pisze:Co do meczów barażowych to uważam, że pierwszoligowiec ma malutkie szanse. Bardzo ciężka sprawa. Szkoda, że jeszcze nie ma regulaminów, bo nie znamy zasad spadków i awansów. Może okazać się że nikt z ekstra nie spada.
Jak narazie Wybrzeże ma mizerny skład i jeśli wystartuje i 3 drużyba 1 ligi(zakładam TŻ) pojedzie baraż z 8 z eligi - zakładam Gdańsk to śmiało możemy wygrać tą rywalizację!!Po drugie przy 10 zespołach w elidze dwie ostatnie powinny spadać bezpośrednio w 2007 roku!!