Tomek Piszcz
Re: Tomek Piszcz
miło ze tak martwicie sie o Tomka:),
mi tez leży na sercu jego szybki powrot do zdrowia i sprobuje pokierowac diagnostyka i leczeniem tak zeby to sie nie ciagneło jak w przypadkach opisywanych powyzej;)
dr Krzysztof Gaweda jest mi dobrze znany,i jesli bedzie potrzeba to sie do niego osobiscie zwroce.
mi tez leży na sercu jego szybki powrot do zdrowia i sprobuje pokierowac diagnostyka i leczeniem tak zeby to sie nie ciagneło jak w przypadkach opisywanych powyzej;)
dr Krzysztof Gaweda jest mi dobrze znany,i jesli bedzie potrzeba to sie do niego osobiscie zwroce.
harry pisze:Świadkowie mówią, że mocno nie wrzeszczał to jest szansa na wersję optymistyczna.
O masz, forum ortopedyczne sie zrobiło.
To że nie wrzeszczał nie znaczy nic. Ja osobiście też nie wrzeszczałem, bolało całkiem umiarkowanie. A potem sie okazało, że krzyżowe tylne urwane, poboczne też, krzyżowe przednie naderwane, łąkotka do zrobienia, odprysk kości piszczelowej, o czyms pewnie jeszcze zapomniałem.
Z lubelskich lekarzy polecam Walawskiego. Mniej znany od Gawedów, ale przynajmniej tak samo dobry, a czeka się znacznie krócej. No i współpracuje z własnymi rehabilitantami, o czym K. Gawęda chyba nie słyszał. Na rezonans to sie chyba teraz juz pol roku czeka, ale prywatnie to przeciez nie problem i chyba nie tak potwornie drogo nawet.
Co do Serwinki, to jest madra kobieta i doskonale wie, ze wiezadla sie przeszczepia i nic innego nie pomoze.
Jesli operacja, to sezon z glowy. No chyba, ze to przednie, a na Tomku wygoi sie jak na psie. A i tak ryzyko, bo przeszczep wgaja sie rok.
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
No i współpracuje z własnymi rehabilitantami, o czym K. Gawęda chyba nie słyszał.
Słyszał, skąd takie wnioski ?
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Apocalips pisze:No i współpracuje z własnymi rehabilitantami, o czym K. Gawęda chyba nie słyszał.
Słyszał, skąd takie wnioski ?
No coz, z wlasnego doswiadczenia. Przed operacją musiałem wzmocnić kolano po gipsie. Od niego usłyszałem jedynie, że trzeba to zrobić. Zero konkretów. U Walawskiego zupełnie inaczej.
Nie kwestionuję umiejętności i doświadczenia Gawędy, ale spotkałem juz ludzi, którym w kolanie namieszał, a potem winny okazywał się... no właśnie rehabilitant.
ludzie zdajcie sobie sprawe z tego ze w medycynie kazdy przypadek jest inny,i zaden lekarz nie jest w stanie pomoc zawsze i kazdemu w 100%.
zarowno drGawęda jak i drWalawski to dobrzy ortopedzi. kazdy z nich ma wiele sukcesow na koncie,ale kazdy ma tez napewno pacjentow ktorym nie udalo sie w 100% przywrocic sprawnosci przedurazowej. to co mozecie robic to trzymac kciuki aby Tomek był tym u ktorego wszystko wyjdzie 100%;) a na dodatek szybko sie zagoi.
zarowno drGawęda jak i drWalawski to dobrzy ortopedzi. kazdy z nich ma wiele sukcesow na koncie,ale kazdy ma tez napewno pacjentow ktorym nie udalo sie w 100% przywrocic sprawnosci przedurazowej. to co mozecie robic to trzymac kciuki aby Tomek był tym u ktorego wszystko wyjdzie 100%;) a na dodatek szybko sie zagoi.
- marcin_lub
- Junior
Walawski dla mnie to taśmociąg i tyle. Poświęca mało czasu pacjentowi. W moim przypadku był bezczelny na tyle, że powiedział po ok 10 min. konsultacji, że mój czas się skończył... "Pan zobaczy ilu pacjentów czeka w kolejce". Byłem w Krakowie u dr Peszko, który poświęcił mi godzinę!!! Zrobił sam USG, a nie podrzucanie od radiologa do ortopedy. I do tego cala wizyta tańsza 60 zł niż w Lublinie USG z wizytą. Byłem również a Karolinie w Warszawie. Tam to w ogóle szok. Zarówno cenowy jak i obsługa.
Ktoś wie jak tam wyszły badania Tomka? Wiadomo już coś wiecej co dokładnie się stało z tym kolanem?
na ostateczna diagnoze trzeba jeszcze zaczekac, nie bede sie rozwodzic dlaczego.
tak trzeba i tyle. nie ma tu na forum ortopedow wobec tego nie widze powodu dyskutowac tematu kolana dalej.
jak beda konkrety to klub napewno podzieli sie z kibicami informacjami o Tomku.
kibicom pozostaje trzymac kciuki zeby było ok.
tak trzeba i tyle. nie ma tu na forum ortopedow wobec tego nie widze powodu dyskutowac tematu kolana dalej.
jak beda konkrety to klub napewno podzieli sie z kibicami informacjami o Tomku.
kibicom pozostaje trzymac kciuki zeby było ok.
Ja wiem tylko tyle, że Tomek ma na mase wielkiego krwiaka na kolanie przez co nie można wykonać bardziej szczegółowych badań.
To chyba nie był jednak na tomografii, ludzie po wypadkach mają robioną natychmiast tomografię, a by jak najszybciej zdiagnozować awarię i ją naprawić
, nie ma na co czekać, bo czekanie mu nie pomoże.
- Łoptymista
- Trener
tomografii??
a po co tomograf
a po co tomograf
- kmzlublinfan
- Senior
To troszeczkę uspokaja. Mam nadzieję, że te jego więzadła są całe i w czerwcu wróci na tor i awansujemy do I ligi.
- Łoptymista
- Trener
Wydaje się, że wiązadła krzyżowe nie są zerwane
Mam jednak nadzieję, że w tym sezonie jeszcze pomogę kolegom w walce na II-ligowych torach
to wyglada na zyczenia TP niz diagnoze
kazdy chce byc szybko zdrowy
niestety nie kazdemu jest to dane
Czyli póki co wiadomo tyle, że ma siniaka.
Łoptymista pisze:tomografii??
a po co tomograf
moze problem tkwi w glowie Tomka...
METHANOL ADVENTURE TEAM
- Łoptymista
- Trener
mozliwe
ale raczej wszystkim chodzilo o Krzysztofa
Do Krzysztofa,Roman to całkiem inny gość ;]
My jesteśmy tu gdzie wtedy,oni tam gdzie stało zomo ;]
Łoptymista pisze:mozliwe
Roman Gawęda też jest chirurgiem ortopedą, o czym wcześniej pisałam. Specjalizuje się jednak raczej operacjami stawu biodrowego.
Krzysztof Gawęda,( ten od kolan) z tego co słyszałam to jego brat
sting126 pisze:Do tego Gawędy mial sie udac Tomek?
Moze byc do tego - zrobil rekonstrukcje starego trabanta ze wyglada jak nowy, zrobi i rekonstrukcje wiazadel
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
SK Huragan Równe:
Seniorzy:
Władimir Trofimow
Jarosław Paluchowicz
Andriej Korolew
Juniorzy:
Stanisław Ogorodnik
Jurij Syrowatko
Władimir Konoplastnyj
Sergiej Juzepczuk
Pietr Legeckij
Obcokrajowcy:
Paweł Miesiąc
Tomasz Piszcz
Seniorzy:
Władimir Trofimow
Jarosław Paluchowicz
Andriej Korolew
Juniorzy:
Stanisław Ogorodnik
Jurij Syrowatko
Władimir Konoplastnyj
Sergiej Juzepczuk
Pietr Legeckij
Obcokrajowcy:
Paweł Miesiąc
Tomasz Piszcz

Moglby ktoś kto jest blisko Tomka napisać jak tam noga, jak poszly badania, czy cos wiadomo itd?
Pozdrawiam
jak bedzie cos wiadomo to napewno gazety o tym napisza;)
poki co niewiele wiadomo
poki co niewiele wiadomo
JAG pisze:jak bedzie cos wiadomo to napewno gazety o tym napisza;)
poki co niewiele wiadomo
dziennikwschodni.pl pisze:– Lekarz obejrzał moje kolano i wiele wskazuje na to, że wiązadła krzyżowe są całe – powiedział Tomasz Piszcz.
– Myślę, że leczenie potrwa do końca maja, a później będę mógł powrócić na tor. Gips już jest zdjęty i zaczynam zginać nogę. Czekam jeszcze na rezonans, który wszystko powinien wyjaśnić.
od 1988 tylko SPEEDWAY