#1174 Postautor: Ge(L)o » 15 czerwca 2020, o 22:14
To pierwsza kolejka za nami. Za wcześnie na poważne prognozy, więc krótko pokuszę się o tę mniej poważną.
Po naszym meczu byłem podłamany, ale reszta meczów podniosła mnie nieco na duchu. Przede wszystkim widzę przynajmniej 3 drużyny słabsze od nas :
Rybnik - tu nie ma za bardzo o czym gadać, skład na I ligę, możliwe pojedyncze przebłyski (Lambert w niedzielę), juniorzy nawet bez programowego punktu. Bilans 0-14 jak w mordę strzelił, 1-13 przy dobrych wiatrach (jeśli wszyscy seniorzy pojadą mecz życia).
Gorzów - bez zmian od zeszłego sezonu, słaby początek piszczałki, juniorka słabsza niż rok temu po perypetiach Karczmarza.
Grudziądz - ratuje ich tylko twierdza swojego toru. Jeden Artiom, reszta statyści, kończący się Nicki, słabi juniorzy.
Trzy drużyny bardzo mocne i kandydaci do medali : Leszno, Wrocław, Częstochowa.
Wychodzi mi nasza walka z Zieloną o play-offy.
Potrzeba kliku następnych serii spotkań, by wyciągać dalekosiężne wnioski. Mam nadzieję, że nasi juniorzy wbrew temu, co zaprezentowali, jednak się rozwiną w trakcie sezonu. Mieliśmy być w tym aspekcie najlepsi, a widzę nas na dzień dzisiejszy raczej w środku stawki. Chłopaki z Zielonej idą do przodu, Liszka z Wrocka, Świdnicki z Czewy.