Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
simona
Szkółkowicz

Re: Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

#1126 Postautor: simona » 22 stycznia 2013, o 18:08

zombie pisze:http://www.kurierlubelski.pl/artykul/744749,dariusz-sprawka-prezes-kmz-lublin-ktos-oczernia-mnie-i-klub,id,t.html

niestety piano nie mam wiec calego nie przeczytalem

ja przeczytałam do końca i chyba za bardzo kumata nie jestem :( to w końcu ten samochód zwany hondą pożyczył od brata :? czy kupił :? nie znam się za bardzo na autach , ale ta nieszczęsna honda jak widziałam ją na stadionie to strach było by w nią wsiąść nie mówiąc o jezdzie, takiej korozji i dziur w aucie nie widziałam nigdy . Bardzo ciekawa lektura dla urzędu skarbowego jak była wypełniana książka ewidencji pojazdu , kiedy pan prezes był widziany tym pojazdem na meczach wyjazdowych ???? 8) a już że to autko służyło za kasę biletową , biuro ectr..... :lol: :lol: :lol:
ale żeby prezes woził części , oleje zawodnikom :lol: :lol: wstyd panowie żużlowcy , wielki wstyd :( :(

Shack
Administrator

#1127 Postautor: Shack » 22 stycznia 2013, o 18:17

moze wkleisz całosc ?

Deri
Senior

#1128 Postautor: Deri » 22 stycznia 2013, o 18:54

Mam pytanie do Shacka 8) Czy przewidujesz jakiś mały skromny prezent lub upominek dla Bossa.?
Bądź co bądź dzięki niemu nigdy ale to nigdy , forum nie było na pierwszych stronach G.Wyborczej i po części Kuriera niezła reklama 8) :lol:
ps.szkoda ze nie można zobaczyć ile osób odwiedziło nasze forum po ukazaniu się artykułów :?
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2013, o 18:56 przez Deri, łącznie zmieniany 2 razy.
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#1129 Postautor: Hela » 22 stycznia 2013, o 18:54

Szkoda, że dali to na piano.
Tłumaczenie prezesa przeczyta niewielka grupa kibiców.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#1130 Postautor: MikeMistrz » 22 stycznia 2013, o 19:04

Haha, żeby zobaczyć co Sprawka ma do powiedzenia na swoją obronę trzeba zapłacić. Niezły zabieg. :P

jerry78
Trener

#1131 Postautor: jerry78 » 22 stycznia 2013, o 19:38

Weźcie mi obczajcie na czym polega fenomen tego "bossa"? Gość napisał na forum 1 post, zadał kilka pytań, nikomu nic nie zarzucił, nikogo nie obraził (przynajmniej ja tu nic takiego nie widzę) i jest "most wanted" na tym forum :), a tymczasem w innych postach różne osoby jadą po prezesie ile wlezie, na sportowych faktach wyzywają go w komentarzach od złodziei i wszystko cacy. Ja tego nie rozumiem :? Każdy jest ciekawy kto to jest, ale żeby aż do tego zaprzęgać prawników i prokuratorów?
W ogóle nie rozumiem po co to ciągnąć i rozgrzebywać. W klubie dzieje się coraz lepiej, podobno kontrole US i UM nie wykazały żadnych nieprawidłowości.
Mamy prawie cały skład, niedługo prezentacja dla kibiców, zawodnicy jadą na zgrupowanie, a tu wewnętrzne wojenki. Bez sensu.
To nie przynosi nic dobrego klubowi.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1132 Postautor: Łoptymista » 22 stycznia 2013, o 20:05

bosss mosted wanted to jest raczej w SKMŻ;)

harry
Trener

#1133 Postautor: harry » 22 stycznia 2013, o 20:05

Prosta sprawa.
Boss trafił w najgorszy moment dla klubu. Jak wszyscy oczekiwali wzmocnień starego składu i spełnienia obietnic prezesa,czyli walki o awans do eligi, to nagle okazało się że jakieś długi potężne, liderzy oddani bez walki, pozostali zawodnicy niezadowoleni itd itp. A tu nagle Boss ze swoimi pytaniami uruchamia lawinę niezadowolenia. I tu klub robi poważny błąd. Chowa głowę w piasek niczym wytrawny struś i udaje że się nic nie stało. Drugi błąd równoległy - prezes ogłasza że odda sprawę do prokuratury. Jak okazuje się po jakimś czasie że jednak nie oddaje, to natychmiast rodzi to podejrzenie że jednak pytania Bossa mogą mieć cos na rzeczy i pewnie dlatego zaczyna się ich drugie życie. A zamiast odpowiedzieć na pytania GW (tak jak teraz kurierowi) zasłania się brakiem czasu pogłebiając kryzys.
A wystarczyło szybko skasować bossa i odpowiedzieć mu na pytania skoro i tak się to zrobiło.
A tak nakręciła się spirala oskarżeń.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#1134 Postautor: WBA » 22 stycznia 2013, o 20:07

MikeMistrz pisze:Haha, żeby zobaczyć co Sprawka ma do powiedzenia na swoją obronę trzeba zapłacić. Niezły zabieg. :P

Całe 1,70 zł - artykuł jest w wersji papierowej gazety.
nic

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#1135 Postautor: MikeMistrz » 22 stycznia 2013, o 20:34

Dalej szkoda pieniędzy.

simona
Szkółkowicz

#1136 Postautor: simona » 22 stycznia 2013, o 20:53

jerry78 pisze:Weźcie mi obczajcie na czym polega fenomen tego "bossa"? Gość napisał na forum 1 post, zadał kilka pytań, nikomu nic nie zarzucił, nikogo nie obraził (przynajmniej ja tu nic takiego nie widzę) i jest "most wanted" na tym forum :),

Mamy prawie cały skład, niedługo prezentacja dla kibiców, zawodnicy jadą na zgrupowanie, a tu wewnętrzne wojenki. Bez sensu.
To nie przynosi nic dobrego klubowi.

przecież można było odpowiedzieć na zadane pytania i byłoby po problemie :) a odnośnie zgrupowania to jestem bardzo ciekawa gdzie ono się odbędzie :shock:
realnie patrząc to zgrupowania nie będzie nie wiem skąd masz takie info :? chociaż prawie zawsze się potwierdzało co pisałeś :) a treningów przed meczem w Gdańsku będzie jak na lekarstwo to znaczy po lubelsku , jak pogoda dopisze to brak będzie sprzętu tzn ciągnika, polewaczki , a jak już sprzęt się znajdzie to będzie padało 8) a jeśli już wszystko będzie dograne to okaże się że jest brak karetki :) same oszczędności, a i wynik finansowy kapitalny :)

jerry78
Trener

#1137 Postautor: jerry78 » 22 stycznia 2013, o 21:11

simona pisze:przecież można było odpowiedzieć na zadane pytania i byłoby po problemie :)

No ok, tu się zgadzam, każdy jest ciekawy odpowiedzi, pewnie na większość lub wszystkie prezes by odpowiedział przecząco i tyle. Cała zabawa poszłaby już dawno w zapomnienie. Takie jest moje zdanie. A teraz nie wiadomo, czy rozpoczynanie z kimś wojny, nie pociągnie za sobą jeszcze większej afery niż się zrobiła. Dziennikarze to lubią i będą pewnie podgrzewać atmosferę. Prezes musiałby chyba ścigać każdą osobę, co źle na niego pisze i go wyzywa, zamiast zająć się swoją robotą.

simona pisze: a odnośnie zgrupowania to jestem bardzo ciekawa gdzie ono się odbędzie :shock:

wiem, ale nie powiem :)

simona pisze:realnie patrząc to zgrupowania nie będzie nie wiem skąd masz takie info :?

Będzie, będzie, zobaczysz :)

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#1138 Postautor: Egon » 22 stycznia 2013, o 22:34

simona pisze:realnie patrząc to zgrupowania nie będzie nie wiem skąd masz takie info :? chociaż prawie zawsze się potwierdzało co pisałeś :) a treningów przed meczem w Gdańsku będzie jak na lekarstwo to znaczy po lubelsku , jak pogoda dopisze to brak będzie sprzętu tzn ciągnika, polewaczki , a jak już sprzęt się znajdzie to będzie padało 8) a jeśli już wszystko będzie dograne to okaże się że jest brak karetki :) same oszczędności, a i wynik finansowy kapitalny :)

Nie daj Bóg, żeby jeszcze padało..roztopy wiosenne wystarczająco nam co roku przysparzają problemów :) a dogranie maszyn, polewaczki, ciągnika leży w gestii klubu, żeby wszystko było na czas..jeszcze nie było problemu że nie ma ciągnika (no fakt jeden ledwo zipał na wiosnę) czy karetki (?), polewaczka też się zepsuła na początku, ale akurat na pierwsze treningi wystarczy wody z roztopionego śniegu..sporo go do dziś napadało, i będziemy płakać przez dwa tygodnie, że jest +10, słoneczko świeci, wiaterek wieje a na torze bagno. Zresztą problem z polewaczką w miarę szybko został zażegnany. Nie szukajmy na siłę problemów tam gdzie ich nie ma. Wypadałoby tylko wynająć jakąś koparkę lub kopaczy z aresztu śledczego, Żuka i zebrać śnieg z prostej startowej ;)
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2013, o 22:35 przez Egon, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

harry
Trener

#1139 Postautor: harry » 22 stycznia 2013, o 22:35

jerry78 pisze:
simona pisze: a odnośnie zgrupowania to jestem bardzo ciekawa gdzie ono się odbędzie :shock:

To ja obstawiam Lonigo, Krsko, Gorican w najgorszym wypadku Seged.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#1140 Postautor: stefanzdzialek » 22 stycznia 2013, o 22:43

"Nie szukajmy na siłę problemów tam gdzie ich nie ma." nie szukamy, jak będzie słoneczko, polewaczka, dwa sprawne traktory, itp, itd. to pewnie Mosir ogłosi przetarg na wymianę bandy na łukach gdzieś pod koniec lutego, koło 25,03 podpiszą umowę z wykonawcą, i będą się z tym pierdolić do przedednia pierwszego meczu u nas. DZIWI TO KOGOŚ ??? :shock:

Properr

#1141 Postautor: Properr » 22 stycznia 2013, o 22:56

harry pisze:
jerry78 pisze:

To ja obstawiam Lonigo, Krsko, Gorican w najgorszym wypadku Seged.

Ja bardziej obstawiam Szklarską Porębę, albo Zakopane :D

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#1142 Postautor: kibicLBN » 22 stycznia 2013, o 23:04

Do Polańczyka najblizej 8) Albo Ustrzyki ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
ptgt
Senior

#1143 Postautor: ptgt » 22 stycznia 2013, o 23:05

A ja treningi kondycyjne w Parku Ludowym, aspekt finansowy byłby kapitalny, po co się zadłużać? :D
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata

Koper
Trener
Kontakt:

#1144 Postautor: Koper » 22 stycznia 2013, o 23:17

Shack pisze:moze wkleisz całosc ?
No i jak? Zabuliłeś? Czy nadal czekasz, że Simona się zlituje? :wink:

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#1145 Postautor: GIGI » 22 stycznia 2013, o 23:30

No właśnie, ja też nie mam fortepianu, jak ktoś ma e-wersję to poproszę o wklejenie albo chociaż na priv. Nie będę dychy płacił aby jeden artykuł przeczytać.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#1146 Postautor: stefanzdzialek » 22 stycznia 2013, o 23:50

na całą ostatnią stronę jest ten "wywiad" a 2/3 treści to odpieranie zarzutów na zasadzie, że to nie prawda, że dach przeciekał zwłaszcza że prawie nie padało.

Np. (piszę tak jak zapamiętałem):
red. - Czy to nie dziwne, że auto w ciągu roku straciło 4x na wartości?
D.S. -Nie ponieważ zepsuło się i wymagało holowania, a że auta w automacie nie należy holować to auto uległo poważnej awarii....wymagającej kosztownej naprawy itp bleeeeeee.... no geniusz normalnie.

Ale tu jest dopiero bomba:

normalnie następca !!! drugiego takiego ze świecą nie znajdziesz, "Zapewnia, że nie podjął decyzji, czy wystartuje w konkursie na prezesa za trzy miesiące."

Cały tekst: http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724, ... z2IkObQ3LN
czyli za 3 miesiące mamy nowego prezesa, który wzorem poprzednika po nieudanym mariażu z Montexem odbije się od politycznej trampoliny i ku chwale ojczyzny uratuje lubelski żużel :lol:

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#1147 Postautor: GIGI » 23 stycznia 2013, o 00:13

D.S. -Nie ponieważ zepsuło się i wymagało holowania, a że auta w automacie nie należy holować to auto uległo poważnej awarii....wymagającej kosztownej naprawy itp bleeeeeee.... no geniusz normalnie.

trzeba było wrzucić N a nie R :lol: :lol: :lol:

Dzięki Stefanzdziałek. Fajna relacja ;)

meesha
Trener
Kontakt:

#1148 Postautor: meesha » 23 stycznia 2013, o 09:39

Egon pisze:Wypadałoby tylko wynająć jakąś koparkę lub kopaczy z aresztu śledczego, Żuka i zebrać śnieg z prostej startowej ;)

Niezle by to bylo gdyby prezydent miasta tor odsniezal :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1149 Postautor: Cooper » 23 stycznia 2013, o 09:52

No co, za malo kasy daje, to niech chociaz troche poodsnieza 8) :wink:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Rudy
Junior

#1150 Postautor: Rudy » 23 stycznia 2013, o 11:00

Ja tak jak Harry uważam,że Boss nic takiego nie zrobił,a prezes tłumaczeniem,że prokuratura się tym zajmie sie ośmiesza.
Czym Panie prezesie prokuratura ma się zająć,tym że ktoś Panu pytania zadał. Sam się wdrążyłem w temat i na google pisze jak byk w KRS firmy którą Boss wymienił jest Pan prezesem. Nie się co ośmieszać tylko jak się utaja wiele rzeczy to jest stare powiedzenie że prawda wcześniej czy później wyjdzie na jaw.Podejrzewam,że Pan Boss jest lub był bardzo blisko Pana i takie informacje posiada jakie posiada.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".