Nasi rywale - 2021
Re: Nasi rywale - 2021
Wróci mocniejszy. Wy już się o niego nie martwcie. Jakub i nasza lubelska atmosfera go odbuduje. Koledzy z zespołu dorzuca 5gr :-)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
CKM1946
- Zawodowiec
Flagg pisze:Czewa ogłosiła właśnie przedłużenie kontraktu Jeppesena ;)
Czyli nasi idą po taniości ze składem. Gorzej nie powinno być ale szanse ten skład będzie miał na max 5 miejsce.
Ja bym składu z Miśkowiakiem, Madsenem, Lindgrenem i Smykiem tanim nie nazwał :) A Swiacik sakwa bez dna nie dysponuje.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Lindgren dużo punktów nie robi to i drogo nie wychodzi...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
CKM1946 pisze:Flagg pisze:Czewa ogłosiła właśnie przedłużenie kontraktu Jeppesena ;)
Czyli nasi idą po taniości ze składem. Gorzej nie powinno być ale szanse ten skład będzie miał na max 5 miejsce.
Poczekamy, zobaczymy. Poki co to wrozenie z fusow.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Flagg pisze:Ja bym składu z Miśkowiakiem, Madsenem, Lindgrenem i Smykiem tanim nie nazwał :) A Swiacik sakwa bez dna nie dysponuje.
Madsen i Lindgren zarabiają kase jaką ustalili sobie 2 lata temu a troche się realia zmieniły. Co do Polaków to nie wyobrażam sobie że nie było obniżek przynajmniej tej kwoty za podpis. Kuba zarabia sporo ale na to zasługuje.
W porównaniu do topowych druzyn uważam że to bedzie jazda po taniości.
Jak będzie dobrze to będzie fajnie i kolorowo. Gorzej jak przyjdzie słabszy mecz i razem z Michelsenem się obrażą. Znów będzie Mateusz musiał jechać z oczami jak pięć złotych w nominowanych decydujących o wyniku...
- niespokojny
- Trener
Michelsen
Kubera
Drabik
Hampel
Laguta
Lampart
Cierniak
Fajny skladzik i tylko 2 zawodnikow >30 lat. Moze nie sa to topowe nazwiska ale kazdego z nich stac na strzelenie dychy w meczu. Bardzo rozwojowy.
Te informacje o psychice Drabika to lykacie od Ostafy czy z jakiegos wiarygodnego zrodla? Chyba wiadomo jakie sa relacje miedzy tymi dwoma panami?
Kubera
Drabik
Hampel
Laguta
Lampart
Cierniak
Fajny skladzik i tylko 2 zawodnikow >30 lat. Moze nie sa to topowe nazwiska ale kazdego z nich stac na strzelenie dychy w meczu. Bardzo rozwojowy.
Te informacje o psychice Drabika to lykacie od Ostafy czy z jakiegos wiarygodnego zrodla? Chyba wiadomo jakie sa relacje miedzy tymi dwoma panami?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
CKM1946 pisze:Flagg pisze:Ja bym składu z Miśkowiakiem, Madsenem, Lindgrenem i Smykiem tanim nie nazwał :) A Swiacik sakwa bez dna nie dysponuje.
Madsen i Lindgren zarabiają kase jaką ustalili sobie 2 lata temu a troche się realia zmieniły. Co do Polaków to nie wyobrażam sobie że nie było obniżek przynajmniej tej kwoty za podpis. Kuba zarabia sporo ale na to zasługuje.
W porównaniu do topowych druzyn uważam że to bedzie jazda po taniości.
Zgadza się. W przyszłym roku faworytów i krezusow będzie trzech: Motor, Sparta, Apator.
Na szczęście Leszno, Częstochowa i Gorzów nie będą jakoś bardzo w tyle, więc zapewne outsiderów będzie dwóch czyli Grudziądz + Beniaminek. To lepsza perspektywa niż w tym roku. Drużyn drugiej prędkości było aż 3 i wyraźnie odstawały. Do tego stawiany w roli faworyta Wrocław od jakiejś 5 kolejki potwierdza przewidywania i niewiele wskazuje, by ktoś ich mógłby w Play offach ograć.
Szczerze? Ja mam dokładnie odwrotne wrażenia odnośnie Sparty. Od kiedy Nagic zszedł z Olimpu do poziomu zwykłego śmiertelnika, to Sparta nie jest już dla mnie takim walcem. Dalej są faworytami, ale powiedziałbym, że tylko krok przed reszta. Ogólnie wydaje mi się, że mistrzem zostanie zwycięzca pary Leszno - Wrocław
@CKM - przecież w międzyczasie mieliśmy Covid i renegocjacje stawek. Szczerze wątpię, by jezdzili na tym, co ustalili w 2019
@CKM - przecież w międzyczasie mieliśmy Covid i renegocjacje stawek. Szczerze wątpię, by jezdzili na tym, co ustalili w 2019
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
CKM1946
- Zawodowiec
Ja bym w przyszłym roku dorzucił jeszcze Gorzów na drogich i mocnych składów. Być może wyrwą tego Hansena + na juniorke wchodzi Oskar Paluch.
Co do tegoroczenego sezonu to że jak przejdziecie Gorzów to będziecie mieli mistrza.
Co do tegoroczenego sezonu to że jak przejdziecie Gorzów to będziecie mieli mistrza.
Mateusz, ale co zmieni młody Paluch w wieku 16 lat. Praktyka pokazuje, że taki junior w ekstralidze nie jest w stanie stanowić wyraźnego wzmocnienia. Będzie woził parasole juniorskie ze słabszych ekip, jednak do tych najlepszych młodzieżowców jak Lampart czy Miskowiak rzadko będzie miał podejście, podobnie jak do większości seniorów. Za wyśmienity przykład może posłużyć Ratajczak, przed którym część tutejszego forum niemal robiła w gacie, tymczasem chłopak się uczy, miewa przebłyski, ale chwila musi minąć nim w elidze stanowić będzie atut zespołu.
-
CKM1946
- Zawodowiec
Paluch to w tej chwili największy talent młodego pokolenia w mojej ocenie. Przejedzie 14 kolejek , nabierze troche doświadczenia i w PO będzie już w stanie coś zrobić.
Ratajczak przechodzi ten proces i widać jak szybko czyni postępy.
CKM1946 pisze:Paluch to w tej chwili największy talent młodego pokolenia w mojej ocenie. Przejedzie 14 kolejek , nabierze troche doświadczenia i w PO będzie już w stanie coś zrobić.
16 lat konczy w czewrcu, zatem ominie go cala 1 runda
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Otóż to. W 1. Lidze błyszczeć od początku jest łatwiej, w elidze juniorzy muszą nabrać odrobinę szlifu i wtedy faktycznie potrafią podnosić wartość drużyny.
Mam nadzieje ze teraz Leszno pogoni Wroclaw.
Tymczasem Leszno jedzie dramat.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
A Liszka niczym Buczkowski...czy za parę chwil znana już będzie finałowa para? ;)
Wstrzymalbym sie z emocjami. Gorzow nam latwo tego nie odda.
Gorzów to ma do gadania tyle co Żyd za okupacji ;) ale trzeba utrzymać koncentrację i determinację by nie doprowadzić do nerwowki. U nas nikt nie wygrał w tym roku - słownie nikt.
A czepek Curzytka z drugiego biegu jaki sprany
niech sobie kupi nowy, albo zafarbuje czymś 
Leszno samo sobie karę wymierza tym betonec C50/60
A czepek Curzytka z drugiego biegu jaki sprany
Leszno samo sobie karę wymierza tym betonec C50/60
Wygląda na to, że będziemy mieli jeszcze jedną aferę oponiarską :D
https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... Id,5465515
https://sport.interia.pl/zuzel/news-zuz ... Id,5465515
Tymczasem piekarnie niosą, że Unia Leszno poważnie rozważa, jako zastępstwo za Emila,....Davida Bellego.
Przyznam, że byłby to bardzo interesująct ruch. Ryzykowny, ale ciekaw jestem strasznie jak spisałby się w Elidze. I to nie w ekipie beniaminka, ale drużynie o ugruntownej pozycji.
Przyznam, że byłby to bardzo interesująct ruch. Ryzykowny, ale ciekaw jestem strasznie jak spisałby się w Elidze. I to nie w ekipie beniaminka, ale drużynie o ugruntownej pozycji.
Bez ciężaru bycia głównym dostarczycielem punktów- myślę że może fajnie punktować. Zakładam że Unia pomogłaby by mu z dostępem do top sprzętu.
- Łoptymista
- Trener
Flagg pisze:Tymczasem piekarnie niosą, że Unia Leszno poważnie rozważa, jako zastępstwo za Emila,....Davida Bellego.
W tym Lesznie to musi być obecnie rewelacyjna atmosfera. Aż szkoda, że razem z nami nie awansują do finału. ;) Odstawiać najlepszego zawodnika... nie ogarniam tego.
Bellego to fajny grajek, lubię tego zawodnika.
Też jestem ciekaw jakby sobie poradził z czołówką jakby mu Byki podłożyły coś szybkiego pod siodełko.
Czy byłby pierwszym Francuzem w najwyższej klasie rozgrywkowej w Polsce?
Też jestem ciekaw jakby sobie poradził z czołówką jakby mu Byki podłożyły coś szybkiego pod siodełko.
Czy byłby pierwszym Francuzem w najwyższej klasie rozgrywkowej w Polsce?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!