Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Właściwy człowiek na właściwym miejscu :)
-
SpeedwayGMtwitter
- Junior
- Kontakt:
Puchar Rosji. Wystąpi m.in. nasz zawodnik M.Karion
Start 16:30 polskiego czasu
Transmisja YT(polski komentarz): https://www.youtube.com/watch?v=bGq3gBTg8tA
Start 16:30 polskiego czasu
Transmisja YT(polski komentarz): https://www.youtube.com/watch?v=bGq3gBTg8tA
Ja pewnie jestem przewrażliwiony ale dwa razy obejrzałem sobie magazyn eleven. I tak - nasz mecz został "omówiony" jako ostatni chociaż był pierwszy. Poświęcono mu 3,5 minuty z czego 3 minuty to słaba jazda Holdera, dobra Lamberta i że potrzebny psycholog Holderowi. O Motorze... jedno zdanie - o defektach Buczka i Kubery... I nic. Ani o Mikkelu ani o Griszy ani o chociażby sytuacji w tabeli. Ja wiem, że wielu tzw. ekspertów i dziennikarzy strasznie piecze w odbycie ale to już przekracza granice przyzwoitości.
Nie lubią "Cebularzy" Grześ i tyle.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Gelo pisze:Ja pewnie jestem przewrażliwiony ale dwa razy obejrzałem sobie magazyn eleven. I tak - nasz mecz został "omówiony" jako ostatni chociaż był pierwszy.
To się nazywa ,,kompleksy" Gelu, spokojnie większość lubelaków je ma, stąd nie musisz się czuć odosobniony czy ,,inny"
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Oni wszyscy myślą że to pierwsze miejsce to chwilowe i nie ma co o tym gadać... Może zaczną jeśli uda się wygrać z Unią.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Mecz Motor-Apator był zdecydowanie najnudniejszym z rozegranych w ostatnim tygodniu. Te 3,5 minuty to i tak całkiem sporo.
Korościel i Kuźbicki komentowali na żywo nasze piątkowe spotkanie i jakoś nie zauważyłem w ich słowach szczególnej pogardy w stosunku do lubelskiego klubu. Ale może nie szukałem dość głęboko. Odraza mogła być dobrze ukryta pod płaszczykiem gładkich słówek. Niestety jestem słaby w szukaniu drugiego dna, bo przykładowo nie przyszłoby mi do głowy usiąść przed TV i mierzyć stoperem czas antenowy poświęcony drużynie Motoru.
Korościel i Kuźbicki komentowali na żywo nasze piątkowe spotkanie i jakoś nie zauważyłem w ich słowach szczególnej pogardy w stosunku do lubelskiego klubu. Ale może nie szukałem dość głęboko. Odraza mogła być dobrze ukryta pod płaszczykiem gładkich słówek. Niestety jestem słaby w szukaniu drugiego dna, bo przykładowo nie przyszłoby mi do głowy usiąść przed TV i mierzyć stoperem czas antenowy poświęcony drużynie Motoru.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Gelo, nie bój nic.
Jak na koniec sezonu Grisza będzie podnosił puchar za DMP to już będą musieli mówić o Motorze ;)
Jak na koniec sezonu Grisza będzie podnosił puchar za DMP to już będą musieli mówić o Motorze ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Nie wiem kto podniesie puchar na koniec sezonu, ale o utrzymanie pierwszego miejsca będzie bardzo trudno. Zakładam, że z Unia u siebie wygramy, ale potem wyjazd do Czewy (być może najważniejszy mecz sezonu), Gorzów u siebie (nie liczę na bonus, czyli punkt ucieka) i wyjazd do Wrocławia. Przyznaje, że mnie tez zaskoczył brak choćby zdania komentarza o liderowaniu, ale jeśli wynika to z tego, że ktoś uważa je za chwilowe, to niestety mam podobne zdanie. Choć w razie wygranej z Unia będziemy prowadzić na półmetku i to już chyba będzie warte uwagi :)
To jest sytuacja analogiczna do biegu Tomka Sikory po mistrzostwo świata w biegu długim w Anterselvie. Po pierwszym strzelaniu (jeszcze wtedy angielski) komentator Eurosportu nawet o tym nie wspomniał. Po drugim, również bezbłędnym, też nie słyszałem o Tomku, zaczął pojawiać się w grafikach na ekranie, gdzieś ze dwa razy Jego nazwisko padło ale raczej informacyjnie i bez szczególnej uwagi. Trzecie strzelanie, Tomek również bezbłędny i tu już się zaczyna zainteresowanie. Kto to, skąd? Jest już mowa o miejscu w czołowej dziesiątce i sporej niespodziance. Czwarte bezbłędne strzelanie i zaczyna się szał bo Tomek wyraźnie idzie na złoty medal.
My, w niedzielę wieczorem, będziemy dopiero po pierwszym strzelaniu, a Motorowi życzę podobnej drogi i efektu :D
Edit: układ wyników sprawia, że my co tydzień, ostatnio, jedziemy mecz o "praktycznie pewne PO" :D
My, w niedzielę wieczorem, będziemy dopiero po pierwszym strzelaniu, a Motorowi życzę podobnej drogi i efektu :D
Edit: układ wyników sprawia, że my co tydzień, ostatnio, jedziemy mecz o "praktycznie pewne PO" :D
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
papi pisze:Nie wiem kto podniesie puchar na koniec sezonu, ale o utrzymanie pierwszego miejsca będzie bardzo trudno. Zakładam, że z Unia u siebie wygramy, ale potem wyjazd do Czewy (być może najważniejszy mecz sezonu), Gorzów u siebie (nie liczę na bonus, czyli punkt ucieka) i wyjazd do Wrocławia. Przyznaje, że mnie tez zaskoczył brak choćby zdania komentarza o liderowaniu, ale jeśli wynika to z tego, że ktoś uważa je za chwilowe, to niestety mam podobne zdanie. Choć w razie wygranej z Unia będziemy prowadzić na półmetku i to już chyba będzie warte uwagi :)
Przegrane z Unią i Włókniarzem praktycznie zakończą nam sezon. Niestety jest to bardzo realny scenariusz.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Nie do końca się zgodzę z ostatnim zdaniem. Do pewnego PO to musimy wygrać w Toruniu i wyszarpac z pozostałych wyjazdow minimum 2 punkty (uwzględniam bonusy, to tez punkty). Bez tego będą emocje, chyba że ktos z czołówki złapie dołek i sam się wyeliminuje. Mamy 3 zespoły, na których każdy z góry chce zdobyć 15 pkt. My straciliśmy 1, Wrocław 2, tyle że Sparta z 4 nie wypadnie, a już sobie odbiła w Czewie. Czewa z kolei wygrała w Gorzowie, a Gorzów w Lesznie. i tak to wygląda :)
Z oceną odrodzenia Czewy warto się chyba wstrzymać i zobaczyć, jak jadą u siebie. Nie pierwszy sezon są najlepszą drużyną wyjazdową, a u siebie...
Grudziądz tam niewiele chyba powie więc nasz mecz będzie zapewne papierkiem lakmusowym tej drużyny na swoim torze.
Grudziądz tam niewiele chyba powie więc nasz mecz będzie zapewne papierkiem lakmusowym tej drużyny na swoim torze.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
I zarówno dla nas, jak i dla Wlokniarza będzie meczem, który bardzo duzo wyjaśni / skomplikuje. Pamiętajmy, że Wlokniarz z sensownych rywali ma u siebie nas i Gorzów, ale ten drugi już w końcówce sezonu.
Michelsen i Grisza w Częstochowie czują się jak ryba w wodzie. Pytanie jak poradzą sobie Hampel, Kubera, Buczek. Juniorzy jeśli zdobędą razem ok 7-8 punktów, to trzeba przyjąć za górny pułap, bo konkurencję mają zacną. Wychodzi na to , że aby zdobyć więcej niż bonus w Częstochowie, wymieniona trójka musi zdobyć jakieś 15 pkt a jak widać ostatnio nie jest to takie oczywiste.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:Gelo pisze:Ja pewnie jestem przewrażliwiony ale dwa razy obejrzałem sobie magazyn eleven. I tak - nasz mecz został "omówiony" jako ostatni chociaż był pierwszy.
To się nazywa ,,kompleksy" Gelu, spokojnie większość lubelaków je ma, stąd nie musisz się czuć odosobniony czy ,,inny"
To się nie nazywa kompleksy, bo powodów do tego nie ma najmniejszych. To się nazywa "ból dupy warszawki", której nie podoba się, że kopciuszek wszedł na salon i rozpycha się łokciami. To omijanie tematu jest po prostu nieprzyzwoite. Już jeden "fachowiec" od przełączania kanałów podczas meczu Motoru zrobił z siebie kretyna. Teraz w kolejce ustawiają się kolejni. Co gorsze - na czele z rodowitymi lubelakami. Jeden zwiesza głowę i milczy żeby nie narazić się szefowi, drugi kpi i zawsze dopinguje rywala. Ja tego nie rozumiem. Ale ok. Niech chłopaki robią swoje.
- Łoptymista
- Trener
Niestety panowie z TV nie pierwszy raz o Motorze mówią mało, albo tylko się przyczepiają. Dało to się odczuć już w poprzednich sezonach. Osobiście liczyłem, że w tym sezonie panowie już przywykną do Motoru, ale nadal ciężko im to idzie. Może awans do 4 sprawi, że coś się zmieni... ewntualnie panowie będą mieli jeszcze większy ból pośladów.:)
Kiedyś przywykną do Motoru, póki co jesteśmy największą "egzotyką" w tej lidze bo reszta z małymi przerwami siedzi w elidze od lat. Wejdzie takie Krosno i to oni zajmą nasze miejsce.
samba pisze:Kiedyś przywykną do Motoru, póki co jesteśmy największą "egzotyką" w tej lidze bo reszta z małymi przerwami siedzi w elidze od lat. Wejdzie takie Krosno i to oni zajmą nasze miejsce.
Majewski jest z Krosna i na pewno nie będzie chował głowy w piasek jak Dryła czy zachowywał się jak Olkowicz w stosunku do Lublina.
Pewnie Majewski nie jest jakimś wybitnym patriotą lokalnym, ale nie jest mu w smak słuchać prezesa Wilków, dla którego wzorem do naśladowania jest Motor Lublin :)
Wydaje mi się, że trochę przesadzacie. Póki co u nas jest nudno, jak przegramy z Lesznem to będzie o czym rozmawiać. Wygrana z Toruniem nie należy do szczególnie wymagających. W ten weekend CKM wygrał dość sensacyjnie ze Stalą, hitem kolejki był mecz Sparta - Unia, więc nic dziwnego, że o Motorze nie mówili. Żaden z zawodników nie jest w specjalnym kryzysie, żaden nie złapał też jakiejś rewelacyjnej formy. Buczkowski miał już swoje 5 minut. Też nic dziwnego, że mówi się o Miskowiaku, który stracił 1 punkt w 10 biegach albo o Świdnickim, a nie o Cierniaku i Lamparcie, którzy wygrali z Kiełbasą i Lewandowskim.
- Łoptymista
- Trener
Jak przegramy z Lesznem to zgaduje, ze bedzie mega analiza jaka ta Unia potezna i kto ja moze powstrzymac w drodze po kolejne zloto.
Skoro słabością Motoru jest brak liderów i stabilizacji formy u wszystkich zawodników to na miejscu Częstochowy, Gorzowa i Wrocławia robiłbym wszystko by właśnie Lublin, a nie przerażające Leszno, wszedł do czwórki.
Część żużlowców w trakcie meczu nie zna wyniku meczu, co dopiero mówić o kalkulacjach typu kogo wpuścić do play-off, a kogo nie ;)