Lubelski klub w sezonie 2011
Re: Lubelski klub w sezonie 2011
Brać Węgrzyka! dobry zawodnik z niskim ksm =]
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Hela pisze:Nie chce mi się po raz kolejny pozbawiać kogoś marzeń o zawodnikach, ale naprawdę bierzmy pod uwagę realia. Po co proponować zawodników, którzy mogą jeździć w ekstralidze, albo w pierwszej do składu drugoligowego klubu?
Przykład Drymla dobitnie pokazuje, że to do czego nawołuję od 2002 roku czyli niezwieszanie nisko głowy, bo jezdzimy ligę/ligi niżej ma sens. Będzie kasa to i Gollob u nas pojezdzi. A nie przesadzajmy, że ktoś tutaj Słaboniem Ząbikiem czy innym Jeleniem przesadnie buja w obłokach. Żadnemu z nich korona z głowy by nie spadła jakby się rok przemęczyli w 2 lidze - zwlaszcza za pewne pieniadze i miejsce w skladzie.
Do Heli: No to sama widzisz, ze z zestawu juniorow Przemyslaw Pawlicki - Cyran - P.Zmarzlik - B.Zmarzlik - S.Gustafsson - Stal pewnie zostawi trzech - jeden Polak (Cyran?) bedzie do wziecia, a nie sadze, zeby Komarnicki chcial wzmacniac rywala z extraligi. Gustafsson sam odpuszcza extralige.
Jacek Rempala pod koniec kariery zszedl do drugiej ligi - moze i Drabik - jest starszy od niego. A Slabon - nie pojezdzil w pierwszej lidze i cos cicho, zeby Start mial budowac sklad z jego udzialem.
A w drugiej lidze jezdzily juz Drymle, Steady i Barkery - chyba troche lepsi od Slabonia.
Jacek Rempala pod koniec kariery zszedl do drugiej ligi - moze i Drabik - jest starszy od niego. A Slabon - nie pojezdzil w pierwszej lidze i cos cicho, zeby Start mial budowac sklad z jego udzialem.
A w drugiej lidze jezdzily juz Drymle, Steady i Barkery - chyba troche lepsi od Slabonia.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Wyrwać któregoś juniora z Gorzowa to super rozwiązanie, ale obawiam się, że tutaj mogą zdecydować względy logistyczne. Ciężko mi sobie wyobrazić nastolatka, który będzie naginał tyle setek kilometrów na nasze mecze.
-
mariusz1987
- Junior
Dominiczak z Zielonki do nas kiedyś naginał 
boxing pisze:A Slabon - nie pojezdzil w pierwszej lidze i cos cicho, zeby Start mial budowac sklad z jego udzialem.
.
O ile się nie mylę to Słaboń w tym roku jeździł w Częstochowie
"Życie to jazda"
K.A.M.I.L. pisze:Skład na przyszły sezon mógłby być taki:
1. Puszakowski 9,50
2. Miesiąc 6,68
3. Baran 9,42
4. Ząbik/Słaboń/Piszcz/Suchecki 2,50
5. Nicholls/Stead 6,50
6. Kostro 4,28
suma: 38,88
Siódmemu zawodnikowi również dodaje się KSM do składu meczowego ?
KSM tego skladu to 36,38 (bez rezerwowego), dla rezerwowego wiec max.srednia 3,62.
Czas na zmiany :]
Ja uważam że tylko imbecyl mógł wprowadzić tak niskie progi KSM dla II ligi. KSM 40, żeby go nie przekroczyć, trzeba ze Słaboniami i innymi panami co już na żużlu nie jeździli rozmawiać. A dolny KSM 28 to jeszcze większa głupota. Wystarczy kupić 3 Ukraińców którzy w Polsce nie jeździli, takich co biorą za punkt talerz zupy i już mamy 19,5 pkt KSM, do tego junior 2,5 pozostaje nam 6 punktów, na 2 zawodników!
Czyli nawet najsłabsi spełnią te wymagania. I co nam da dolny KSM?
Nic! Można jeździć ochłapami a i tak norma zostanie spełniona. Głupota ludzka nie zna granic...
Nic! Można jeździć ochłapami a i tak norma zostanie spełniona. Głupota ludzka nie zna granic...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
6 puntow to byloby za malo. Wtedy nie liczy sie jedno 2,5 wiec o tyle bedzie za malo.
Czas na zmiany :]
Tak się zastanowiłem nad "wielkim powrotem" i pasuje do tego Karol Z. Chłopak nie czuje sie na tyle pewnie by wystartować w ekstra lub w 1 lidze, znają się dobrze z Puzonem i patrząc na niego Karol mógł dojść do wniosku, że czemu nie? Sprawy jednak się pogmatwały bo na emeryturę przeszedł Jaguś i Karol zwietrzył szansę dla siebie w Toruniu a na dodatek było zawahanie na temat 2 polskich juniorów i gdyby wrócono do opcji z zagranicznym juniorem wtedy Jepsen Jensen przeszedłby na pozycję juniora i Toruń znowu potrzebowałby seniora. Wiadomo już, że musi być dwóch polskich juniorów więc Pulczyńscy, Jensen zajął miejsce Jagusia a Toruń szuka 6 seniora na rezerwę i tutaj pasuje Karol.
Tak mi się to ułożyło w taką historyjkę i być może dlatego ta konferencja została odwołana bo "wielki powrót" jeszcze się wstrzymał z podjęciem decyzji a konferencja się odbyła bo...wybory a Miesiąc i tak był dogadany już wcześniej więc można było ogłosić Puzona i Łełka.
To są tylko moje domysły!
Tak mi się to ułożyło w taką historyjkę i być może dlatego ta konferencja została odwołana bo "wielki powrót" jeszcze się wstrzymał z podjęciem decyzji a konferencja się odbyła bo...wybory a Miesiąc i tak był dogadany już wcześniej więc można było ogłosić Puzona i Łełka.
To są tylko moje domysły!
Jeszcze raz zobaczę zbitkę wyrazów "wielki" oraz "powrót" a polecą bany
Ileż można produkować bezsensownych postów...
Ileż można produkować bezsensownych postów...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
rAdEk23 pisze:Jest jeszcze Mariusz Węgrzyk, wie ktoś co się z nim dzieje ?
http://nicesport.pl/wiadomosci/34572/ja ... -wegrzyka/
Chyba znalazł inny pomysł na życie niż żużel:)
- niespokojny
- Trener
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... ym-senior/

Z informacji gazety wynika, że do klubu zgłosili się m.in. Lukas Dryml i Scott Nicholls. Obaj chcieli jednak za dużo pieniędzy i ich kandydatury szybko upadły.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ciężko będzie namówić Trojana do jazdy u nas.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... dzi-w-gre/
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... dzi-w-gre/
-
mariusz1987
- Junior
Haha dryml i ekstraliga to mi poprawilo humor dzisiaj:D 
Kurcze, moglibyśmy zakontraktować w końcu jakiś seniorów, bo na razie sami juniorzy w składzie 
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... liga-2011/
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2010/ ... liga-2011/
Widzę, że Puzon to prawie jak Ibisz - co rok to młodszy 
Motor mocnyj!
Już po 22, a nawet 23. Koniec ciszy? Ruszyło forum? Gdzie to napisać? Ludzie się odzwyczaili i puściutko,i cichutko...Tak trzymać do ogłoszenia składów!
Karol Z. zostaje w swoim rodzinnym mieście. Zasłyszałem, ze angol i dun mają podpisać u nas a klub szuka jeszcze jednego polskiego seniora.
Moim zdaniem jeszcze jeden polski senior to stanowczo za mało - to taka jazda na krawędzi. Na razie jest dwóch (a na pierwszy mecz jeden) i w razie tfu tfuu kontuzji może być problem z obsadzeniem składu Polakami. Myślałem, że nauczeni doświadczeniem postawimy w większości na polski skład.
Zmiennicy zapewne też będą a ten trzeci senior to ktoś pokroju Barana (może i on sam?). Wychodzi na to, że w tzw. pierwszym składzie 3 Polaków i 2 stranieri plus juniorzy.
podstawa to Karol, chociaz tu jest ryzyko z ksm. Ja liczyłem na Trojana. Co do Angoli od wielu lat mam na ich temat wyrobione zdanie i nawet gdy byłby to Stead, Nicholls czy Barker - to kazdy ich mecz w polskiej lidze niesie za sobą ogromne ryzyko czy nie zawalą wtedy kiedy są najbardziej potrzebni.