Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Mateusz111
Junior

#1026 Postautor: Mateusz111 » 14 listopada 2005, o 15:14

Gelo pisze:Rzecz w tym, ze nie było niczego czego możnaby było się dowiedziec z oficjalnych zrodel. Jakieś rozmowy z kandydatem na trenera i ze sponsorem - bez udziału dyrektora (obecnego).

To może w takim razie coś z nieoficjalnych źródeł :?: :roll:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1027 Postautor: mikas » 14 listopada 2005, o 15:22

Gelo pisze:...Czy prezes zrozumial wreszcie,że kasa potrzebna jest przed sezonem i kto mu podsunął taką złotą myśl?...

Z tego co mi sie obiło o uszy właśnie podobno to wreszcie prezes zrozumiał :)
Kto go o tym poinformował nie mam pojecia :wink:
Cóż, Harry napisał,że w niedługim czasie coś ma sie wyjaśnić, więc nie pozostaje nam nic innego jak czekać :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Zaratustra
Kadrowicz

#1028 Postautor: Zaratustra » 14 listopada 2005, o 15:41

Gelo pisze:Kto rozmawiał ze sponosorem, jakim i dlaczego za plecami dyrektora? Coś mi się to wszystko kupy nie trzyma.

Ale to akurat może (nie musi) mieć proste wytłumaczenie. Ktoś chce przyciągnąć sponsora i nie życzy sobie, żeby po jego ewentualnym "zdobyciu", na stołku dyrektorskim zasiadał dalej K.K.
Czyli jednym słowem: zdobywamy sponsora, kasa płynie, ustawiamy swoich ludzi :D
Piękne prawda :?: :wink:

A bardziej na poważnie to nie mogę się doczekać wreszcie jakichś pozytywnych wieści z klubu, pozdr.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1029 Postautor: Łoptymista » 14 listopada 2005, o 16:01

Zaratustra pisze: A bardziej na poważnie to nie mogę się doczekać wreszcie jakichś pozytywnych wieści z klubu, pozdr.

NO NEWS IS GOOD NEWS!;)
Ja tam jakos wyjatkowo, tym razem jestem cierpliwy, wyluzowany i spokojny. Nadenerwowalem sie w tamtym roku i gie z tego bylo. Teraz siedze i czekam.
Pomoc nie moge, popsuc nie mam ochoty.
Moze dobre duszki cos fajnego wyczaruja. A jak nie to bedziemy mieli caly rok 2006 na plucie i biadolenie.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#1030 Postautor: DonKamizi » 14 listopada 2005, o 16:13

Nowy sponsor...jak najbardziej.
Ale po kiego ch.... nam nowy trener :?: :?: :?:
Znowu przyjdzie jakiś zamiejscowy wynalazek i będzie kasował sarę :?: :?:
Głogowski jest miejscowy i w moim przekonaniu (a i nie tylko moim) patrząc na poprzedni sezon - trenerem, który się sprawdził.
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2005, o 16:35 przez DonKamizi, łącznie zmieniany 1 raz.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1031 Postautor: $korzen$ » 14 listopada 2005, o 16:26

Czy sie do konca sprawdzil to ja bym polemizowal :wink: ale najwazniejsze ze zawodnikow odroznia :wink:

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#1032 Postautor: czaszka » 14 listopada 2005, o 16:27

DonKamizi pisze:Ale po kiego ch.... nam nowy trener :?: :?: :?:
Znowy przyjdzie jakiś zamiejscowy wynalazek i będzie kasował sarę :?: :?:

Broń Boże, żeby nikomu tylko nie przyszedł pomysł do głowy kontraktowania Romualda Łosia. Koleś spuszcza z ligi wszystkie drużynami jakich się czepi :lol: Albo znów jakiś Woźniak czy inny Batko :wink: Jurek Głogowski moim skromnym zdaniem powinien zostać. Takiego zaangażowania na treningach dawno nie widziałem u żadnego z naszych byłych trenerów w przeciągu kilku sezonów :roll:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1033 Postautor: Łoptymista » 14 listopada 2005, o 16:34

Może i mu zależało, ale to ciągle trener daleki od ideału. Kto pamięta kiedy ostatnio w naszym klubie były inne zajęcia niż tylko sama jazda na dwa kółka. Czy w tym wieku były jakieś normalne zajęcia poprawiające wyjście spod taśmy? Jak patrzę na starty naszych orłów mam duże wątpliwości.

Clyde

#1034 Postautor: Clyde » 14 listopada 2005, o 16:39

W dzisiejszym "Lubelskim Sport Ekspresie" jest wywiad z trenerem Grudziądza. Oficjalnie on się nie przyznaje, że są z nim prowadzone rozmowy z kimś z Lublina. Więc skąd takie info mają dziennikarze z tejże gazety :shock:

Zulu
Junior

#1035 Postautor: Zulu » 14 listopada 2005, o 17:05

Łoptymista pisze:Może i mu zależało, ale to ciągle trener daleki od ideału. Kto pamięta kiedy ostatnio w naszym klubie były inne zajęcia niż tylko sama jazda na dwa kółka. Czy w tym wieku były jakieś normalne zajęcia poprawiające wyjście spod taśmy? Jak patrzę na starty naszych orłów mam duże wątpliwości.

Jerzy Głogowski wielokrotnie podkreślał w wywiadach, że preferuje walczaków na torze i takich właśnie zawodników widzi w przyszłym składzie TŻ. Więc po co poprawiać wyjścia pod taśmy, skoro - jak rozumiem - najlepsi żużlowcy to tacy, co muszą odrabiać straty na dystansie? :wink:

Awatar użytkownika
Gretzky

#1036 Postautor: Gretzky » 14 listopada 2005, o 18:22

Trener grudziadza czy z jakiegolwiek innego miasta to zart, chyba ze bedzie to ktos z tzw topu. Sprowadzania zamiejscowego sredniaka mija sie z celem, lepiej wiec zeby zostal Glogowski ktory ma sprecywana wizje druzyny i wie z kim jest mu po drodze a z kim nie.

go!
Trener

#1037 Postautor: go! » 14 listopada 2005, o 18:38

Gretzky pisze:Trener grudziadza czy z jakiegolwiek innego miasta to zart, .

Zgadza się. Jeśli kogokolwiek sprowadzać to menadżera profesjonalnego

baranek
Junior

#1038 Postautor: baranek » 14 listopada 2005, o 18:50

jak dla mnie trenerem powinien być Głogowski, a niby jak miał się wykazać, widać i słychać chce dobrze, mądrze gada, ja nie chce żadnych średniaków z innych miast, krajów a nawet świata

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#1039 Postautor: wojtas » 14 listopada 2005, o 19:27

Clyde pisze:W dzisiejszym "Lubelskim Sport Ekspresie" jest wywiad z trenerem Grudziądza. Oficjalnie on się nie przyznaje, że są z nim prowadzone rozmowy z kimś z Lublina. Więc skąd takie info mają dziennikarze z tejże gazety

Rzecz prosta: Grudziadz sie rozpada i wszyscy po kolei pragnÄ… stamtad uciekac. Odejscie Knappa i Staszka jest jak slyszalem przesadzone. Kedziora pewnie na tonacym okrecie nie zostanie, wiec lokalni dziennikarze, suponuja zaraz ze Kedziora moglby przyjsc w pakiecie ze Staszkiem i Knappem do Lublina, o ile oczywiscie oni przyjda. Sam Kedziora wyraza chec rozmow z TZtem jak moglismy przeczytac w LSE. Oczywiscie trzeba byloby mu tez zapewnic mieszkanko jako ze aktualnie mieszka on w Gdansku, a wiec koszty dodatkowe.

Pzdr - Wojtas...

Davv
Kadrowicz

#1040 Postautor: Davv » 14 listopada 2005, o 19:32

Przede wszystkim Głogowski jest trenerem, który nie pozwoli sobie wejść na głowę. Wie czego chce, ma swoją wizję zespołu i jest konsekwentny. Mam nadzieję, że nasze prezesy i inne dyrektory nic nie będą kombinować z obsadą stanowiska trenera. Priorytetem jest kontraktowanie zawodników. Trener w żużlu nie jest najważniejszy

Pozdro

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1041 Postautor: Cz@rek » 14 listopada 2005, o 19:33

Ten wywiad z Kędziorą jest też w dzisiejszym Tygodniku Żużlowym,znajdziecie tam tez rozmowę z L. Kepą.

baranek
Junior

#1042 Postautor: baranek » 14 listopada 2005, o 21:25

[quote="Davv"]Przede wszystkim Głogowski jest trenerem, który nie pozwoli sobie wejść na głowę. Wie czego chce, ma swoją wizję zespołu i jest konsekwentny. Mam nadzieję, że nasze prezesy i inne dyrektory nic nie będą kombinować z obsadą stanowiska trenera. [u]Priorytetem jest kontraktowanie zawodników. Trener w żużlu nie jest najważniejszy. Z tym że trener nie jest najważniejszyw żużlu to się nawet zgodze, bo con robi ustala treningi których u nas zabardzo nie było i dlatego zarząd powinien przedłużyż umowe z Głogowskim bo jest raczej tanim trenerem i będzie dzięki temu więcej kasy na kontrakty dla zawodników

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1044 Postautor: papi » 14 listopada 2005, o 23:08

SPEEDWAY.info.pl pisze:Jurczyński w Zielonej Górze?

Wychowanek CKM - u Częstochowa, Jordan Jurczyński, złożył swoją ofertę w Zielonogórskim Klubie Żużlowym. 23 - letni żużlowiec od dwóch lat broni barw Towarzystwa Żużlowego Łódź (obecnie Orła). O tym, że jest to zawodnik perspektywiczny świadczy jego średnia biegowa, która co roku jest lepsza. W sezonie 2004 z wynikiem 1,86 zajął 14 miejsce wśród zawodników II ligi, zaś w tym roku średnia 2,29 dała mu miejsce w samym "czubie" tego zestawienia.

Jordan Jurczyński osobiście zgłosił się do działaczy z Winnego Grodu. Takie kluby, jak TŻ Lublin, Fular Gniezno i KM Ostrów nie czekały na propozycję zawodnika i same złożyły mu swoje oferty.

Rzecznik prasowy klubu spod znaku Myszki Miki zaprzeczył, jakoby działacze ZKŻ - u już umówili się z Jurczyńskim na konkretną datę. Jak zapewnił Kamil Kawicki, do spotkania dojdzie, ale dokładna jego data nie została jeszcze ustalona.

Nie wiadomo jeszcze, jaki plastron przywdzieje w sezonie 2006 Jurczyński. Pewne jest tylko to, że łódzcy kibice już nie ujrzą Jordana w barwach swojej drużyny, gdyż jak sam przyznał, jazda w najniższej klasie rozgrywek już go nie interesuje.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1045 Postautor: Gelo » 15 listopada 2005, o 00:28

Nie rozumiem Gelu Twojego oburzenia i zdezorientowania.

Jestem zdezorientowany - ale oburzony niekoniecznie.
W sytuacji TŻ-tu nie obowiązuje zasada "państwo to ja" a konkretyzując "klub to dyrektor".

Ale kto jak nie Ty przyczynił się do przeczenia tej zasadzie? Obudziłeś się wczoraj?
Od kilku lat tak to się utarło, bo de facto wszystko zależało od jednej osoby.

Owszem utarło się - dzieki samemu Siwkowi i Tobie.
Dyrektor jest jedynie pracownikiem, który wykonuje polecenia zarządu

Roześmiałeś mnie do łez. Ten "jedynie pracownik" zniechęcił swoją arogancją nie tylko zawodników, którzy spieprzyli z Lublina gdzie pieprz rośnie. Zniechęcił też wielu innych ludzi, którzy by nieba przychylili naszemu klubowi.
Ten kto posiada odpowiednią wiedzę nie odpowie na Twoje pytanie, bo nie powiedziałeś o którego sponsora chodzi. A z tego co wiadomo rozmowy trwają z wieloma sponsorami, tymi którzy kiedyś sposnorowali klub, sponsorują nadal lub chcą sponsorwać. I nikt nie działa na własną rękę, bo po co ? Warto trochę samemu pomysleć...

Zdaje się, że to pytania retoryczne i nie prosiłem Ciebie o odpowiedż. :twisted: Więc z łaski swojej nie odpowiadaj niepytany.
Ostatnio zmieniony 15 listopada 2005, o 10:55 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#1047 Postautor: Radzio » 15 listopada 2005, o 09:56

Pokemon pisze:No dobra HARRY gdzie jesteÅ›???????????????
Wczoraj miał być arcy ważny dzień!!!!!!!!!!!!!!!
Mieliśmy trzymać kciuki i trzymałem, no i co????????????????? :?

i teraz czekaj 2-3 tygodnie na potwierdzenie informacji aby było one w 100% 8)
Jeśli już wszystko będzie ustalone to pewnie w gazetach te informacje się znajdą.
Dla tego teraz trzeba uzbroić się w cierpliwość i grzecznie czekać :)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1048 Postautor: Cz@rek » 15 listopada 2005, o 10:05

Pokemon pisze:No dobra HARRY gdzie jesteÅ›???????????????
Wczoraj miał być arcy ważny dzień!!!!!!!!!!!!!!!
Mieliśmy trzymać kciuki i trzymałem, no i co????????????????? :?

Wniosek z tego że przełomu nie było.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1049 Postautor: $korzen$ » 15 listopada 2005, o 14:13

i prawdopodobnie nie bedzie

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#1050 Postautor: Prymus » 15 listopada 2005, o 14:25

Dyskutujemy tu o Knappach, Staszkach, Jurczyńskich, a w końcu wyjdzie tak, że zostaniemy na lodzie. Nasze gwiazdy F. P. P. powiedza ze nie beda gadac z klubem ktory traktuje ich jako kolo ratunkowe, rozejda sie po ekstralidze :lol: i tam beda rozgrywac sezon zycia :D Pozniej dopiero bedzie plucie w brode... :wink:

Dyrekcjo! Chociaż zdanie, co Wy tam rzezbicie w koncu?! :D

Pozdrawiam.