Motor Lublin w sezonie 2021

żużel w Lublinie

Ktorego z tych zawodnikow widzialbys w naszych barwach w sezonie 2021?

Kubera
59
19%
Smektala
10
3%
Kolodziej
30
10%
Lambert
74
24%
Lidsey
2
1%
Miskowiak
8
3%
Cierniak
82
27%
Przedpelski
1
0%
Woryna
5
2%
Kasprzak
1
0%
Prz. Pawlicki
6
2%
Wozniak
3
1%
Trofimow
2
1%
Miesiac
7
2%
Zengota
14
5%

Liczba głosów: 304

Wiadomość
Autor
TreleMorele
Senior

Re: Motor Lublin w sezonie 2021

#1001 Postautor: TreleMorele » 12 października 2020, o 17:11

Ja się tylko ciesze że nie mam karnetu :))

P.S Jesli ktos się rajcuje ze bedzie u nas jezdzil, gosc niechciany nawet w Grudziądzu to gratuluje.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1002 Postautor: Gelo » 12 października 2020, o 17:18

Transfer Buczka (jeżeli to prawda) jest mało rajcujący ale to nie tak, że był niechciany w Grudziądzu. On chciał odejść. I nie róbmy z niego ostatniej ofermy

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#1003 Postautor: Perez » 12 października 2020, o 17:25

Jeśli będzie Domin, Buczek i Cierniak to ja będę zadowolony. Mieć takich juniorów przez 3 lata, tak? Super sprawa. Za rok wymieni się jednego max dwóch seniorów i jazda dalej. :) Nie biorę pod uwage spadku. Nie ma opcji.
Ostatnio zmieniony 12 października 2020, o 17:49 przez Perez, łącznie zmieniany 1 raz.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

waha
Junior

#1004 Postautor: waha » 12 października 2020, o 17:33

Oj już trochę przesadzacie. Jak Buczek zrobi 1,6 jako ten najgorszy senior, to chyba dobry wynik będzie, nie? A to całkiem realne. Z czwórki wyrzuci nas brak lidera z prawdziwego zdarzenia. Takiego gościa co zawsze i wszędzie pojedzie. Niestety ani Griszka ani Mikkel nie są takimi torpedami. Mimo całej sympati do nich.

Ja liczę na pozytywne zaskoczenie w tym sezonie z wynikiem. Jeżeli uda się ściągnąć Kubere, Cierniaka, Buczka. To mamy jednego z najmocniejszych zawodników u 24. Fajnych juniorów którzy powinni pkt robić, chociaż w tych biegach młodzieżowych. I piątego seniora którego stać na zrobienie +1,6. Tragedii nie ma, ale to fakt że na papierze będziemy wyglądać słabiej od Leszna, Gorzowa, Częstochowy i Wrocławia.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#1005 Postautor: Perez » 12 października 2020, o 17:34

Papier jedno a tor drugie :twisted:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1006 Postautor: istred » 12 października 2020, o 19:09

Z czwórki wyrzuci nas brak lidera z prawdziwego zdarzenia. Takiego gościa co zawsze i wszędzie pojedzie. Niestety ani Griszka ani Mikkel nie są takimi torpedami. Mimo całej sympati do nich.
Ilu jest takich zawodników? Zmarzlik, Sajfutdinov, A. Laguta, Madsen i może na siłę Vaculik z Woffindenem. Tyle.
Krok za nimi jest G. Laguta, a potencjał wciąż ma na wyniki nie gorsze niż brat.

Nie widzę najmniejszych powodów żeby uważać, że nasz spodziewany skład byłby gorszy od składu Gorzowa czy Wrocławia.

Swoją drogą w dupach się lubelskim kibicom poprzewracało. Jeszcze rok temu bylibyście zachwyceni kontraktem Buczkowskiego. Teraz idzie Kubera, Cierniak, mamy Hampela i jest rozczarowanie...
Ostatnio zmieniony 12 października 2020, o 19:18 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

TreleMorele
Senior

#1007 Postautor: TreleMorele » 12 października 2020, o 19:16

Jest dużo gorszy , nawet nie ma co porównywać.
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

L(o)katy
Szkółkowicz

#1008 Postautor: L(o)katy » 12 października 2020, o 19:17

TreleMorele pisze:To są fakty Kubera jest slabszy od Mateja to nie ulega wątpliwości , Buczkowski kolejny Jamróg zapchaj dziura , Cierniak jak przyjdzie ....czy bedzie lepszy od Trofimowa?? to nie 1liga , przy wzmocnieniach Wrocka, Czewy, Gorzowa i zostaje mistrz Polski nie będzie żadnych szans tym składem na walke o play-offy. Będziemy toczyć piękne boje z Grudziądzem i Zieloną Gorą..

Tak patrzę na składy drużyn które wymieniłeś i mam wątpliwości czy one się tak wzmocniły:
Leszno:
Pludra/Sadurski/Ratajczyk zamiast Kubera Szlauderbach to raczej osłabienie
Gorzów:
Vaculik zamiast J. Holder to na pewno plus ale nie aż tak wielki, bo Jack sporo punktów woził (o ile wogóle Vaculik wpadnie na grzybobranie)
Karczmarz/Birkemose zamiast Kasprzaka/Iversena to raczej niczego nie zmienia
Bartkowiak zamiast Karczmarza na juniorce to minus
Wrocław:
A. Łaguta zamiast Ch. Holdera to zauważalny postęp
Czugunow zamiast Drabik to status quo
Mł. Curzytek/Panicz zamiast Czugunowa na juniorce to spory minus
Częstochowa:
Woryna zamiast Doyla hmmm .. nawet tegoroczny Doyle to jednak więcej niż Woryna
nie pamiętam kogo tam włókniarz przymierza zamiast Holty ...

Jak dla mnie to poszczególne drużyny raczej się osłabiły (może Wrocek nie ..) więc to nasze osłabienie niewiele zmienia, a w optymistycznej wersji z Kuberą i Cierniakiem to mamy zdecydowanie podstawy do przepychania się do PO.
Poza tym królowie okresu transferowego z ostatnich dwóch lat nie mają się specjalnie czym pochwalić: Zielona Góra dwa lata temu wyrwała Vaculika i Pedersenia i skończyła z niczym; Częstochowa po pozamiataniu konkurencji w wyścigu o Doyla następnie pozamiatała sobie tor ... także ten tego ... ja mam karnet na kolejny rok i nie zawaham się go użyć :)
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1009 Postautor: istred » 12 października 2020, o 19:21

Karczmarz/Birkemose zamiast Kasprzaka/Iversena to raczej niczego nie zmienia
:shock: Serio?

TreleMorele
Senior

#1010 Postautor: TreleMorele » 12 października 2020, o 19:22

Czestochowa : Woryna, Smektała
Leszno : Doyle
Gorzow : Vaculik
Wroclaw: Laguta

Teraz rozwiń temat czy się nie wzmocnili.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1011 Postautor: istred » 12 października 2020, o 19:26

Częstochowa się wzmocniła bo stracili Doyla i Holtę na rzecz Smektaly i Woryny.
Leszno też się wzmocniło bo zakontraktowali Doyla a stracili Smektale i Kubere.

Logika godna mistrza.

Natomiast Lublin się dramatycznie osłabił bo za Zagra, Miesiąca/Jamroga i Trofimowa kontraktuje Kuberę, Buczkowskiego i Cierniaka.
Czy tylko ja tego nie ogarniam?

TreleMorele
Senior

#1012 Postautor: TreleMorele » 12 października 2020, o 19:31

istred pisze:Częstochowa się wzmocniła bo stracili Doyla i Holtę na rzecz Smektaly i Woryny.
Leszno też się wzmocniło bo zakontraktowali Doyla a stracili Smektale i Kubere.

Logika godna mistrza.

Twoja mnie powala strasznie :) prawie się popłakałem .

Lublin wziąl samych kozaków zaje... tok myslenia graty.
Kto to jest Cierniak?? z kolejnego goscia bedziecie robic gwiazde ekstraligi ??? juz jednego mamy . Buczkowski na wyjazdach przebił tylko juniorów Rybnika co za wyczyn :)
Ostatnio zmieniony 12 października 2020, o 19:39 przez TreleMorele, łącznie zmieniany 4 razy.

waha
Junior

#1013 Postautor: waha » 12 października 2020, o 19:34

istred pisze:
Z czwórki wyrzuci nas brak lidera z prawdziwego zdarzenia. Takiego gościa co zawsze i wszędzie pojedzie. Niestety ani Griszka ani Mikkel nie są takimi torpedami. Mimo całej sympati do nich.
Ilu jest takich zawodników? Zmarzlik, Sajfutdinov, A. Laguta, Madsen i może na siłę Vaculik z Woffindenem. Tyle.
Krok za nimi jest G. Laguta, a potencjał wciąż ma na wyniki nie gorsze niż brat.

Nie widzę najmniejszych powodów żeby uważać, że nasz spodziewany skład byłby gorszy od składu Gorzowa czy Wrocławia.

Swoją drogą w dupach się lubelskim kibicom poprzewracało. Jeszcze rok temu bylibyście zachwyceni kontraktem Buczkowskiego. Teraz idzie Kubera, Cierniak, mamy Hampela i jest rozczarowanie...

Widzisz gdzieś rozczarowanie w moich słowach? Ja raczej realnie podchodzę do okienka i wyrazie zaznaczam plusy tych trzech chłopaków.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1014 Postautor: istred » 12 października 2020, o 19:35

TreleMorele pisze:No kapitalny okres transferowy , walka o utrzymanie nic więcej przy takich wzmocnieniach .

Inaczej rozumiemy pojęcie "realizm".

Nie przesadzał bym też z Gorzowem. Vaculik to fajny zawodnik, ale trzeba popatrzeć za kogo przychodzi. Za Holdera, który zrobił 2,05. Vaculik 2,2. Przestaje to być już taka różnica.
Teraz popatrzmy na pozostałe pozycje. Trzy dziury i Woźniak z Thomsenem, którzy pod koniec tego sezonu osiągnęli formę życia. Czy powtórzą to w przyszłym sezonie? Może być ciężko.
Patrząc całościowo drużyna na papierze nie wygląda na faworytów ligi delikatnie mówiąc.
Ostatnio zmieniony 12 października 2020, o 19:42 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.

TreleMorele
Senior

#1015 Postautor: TreleMorele » 12 października 2020, o 19:41

Nie ma co się oszukiwać tym składem o medale nie pojedziemy i to jest realizm :cool: :cool:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1016 Postautor: istred » 12 października 2020, o 19:43

TreleMorele pisze:No kapitalny okres transferowy , walka o utrzymanie nic więcej przy takich wzmocnieniach .

Pogrubię jeśli nie doczytales cytatu.

TreleMorele
Senior

#1017 Postautor: TreleMorele » 12 października 2020, o 19:45

istred pisze:

Pogrubię jeśli nie doczytales cytatu.

Zabolało ?? :lol: :lol: Walka o medale nam nie grozi więc powalczymy z Toruniem Zielonką i Grudziądzem o byt . Teraz rozumiesz cytat ?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1018 Postautor: istred » 12 października 2020, o 19:52

Nie za bardzo rozumiesz sformułowanie "walka o utrzymanie".

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1019 Postautor: istred » 12 października 2020, o 19:55

Za duzo przeglądam forum bez zalogowania. Normalnie bym nawet nie przeczytał tych postów bo mam je ukryte ;)

Jednak, skoro już przeczytałem, i co gorsze wdałem się w dyskusję, proszę napisz mi czy Unia wzmocniła się kontraktując Doyla w miejsce Kubery i Smektaly czy to Częstochowa się wzmocniła tracąc Doyla na rzecz Woryny i Smektaly? :)

CKM1946
Zawodowiec

#1020 Postautor: CKM1946 » 12 października 2020, o 19:58

Z naszej perspektywy to osłabienie raczej składu a Leszno tym się wzmacnia.
Jedyny plus to odmłodzenie i odświeżenie składu. Plus Jeppesen na u24.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1021 Postautor: Gelo » 12 października 2020, o 20:02

Według mnie to też lekkie osłabienie Włókniarza. Dużo zależy jaki sezon zaliczy Woryna. A ten Smyk w Czewie to na bank?

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#1022 Postautor: Perez » 12 października 2020, o 20:09

No właśnie mnie też ciekawi czy to tak na 100% ten Smyk w Czewie.

TreleMorele
Senior

#1023 Postautor: TreleMorele » 12 października 2020, o 20:12

istred pisze:Za duzo przeglądam forum bez zalogowania. Normalnie bym nawet nie przeczytał tych postów bo mam je ukryte ;)

Jednak, skoro już przeczytałem, i co gorsze wdałem się w dyskusję, proszę napisz mi czy Unia wzmocniła się kontraktując Doyla w miejsce Kubery i Smektaly czy to Częstochowa się wzmocniła tracąc Doyla na rzecz Woryny i Smektaly? :)

Oczywiscie ze ci odpisze poniewaz na forum jestem od 2002roku :) Unia kontraktując Doyle na pewno się wzmocniła na seniorce znacząco , co do młodziezy wskoczy teraz Pludra i znając szkolenie w Lesznie będzie wozil naszego biednego Wiktorka. Co do Czestochowy uwazam że na pewno się nie osłabiła .Holta akurat w tym sezonie jechał jak za dawnych lat ale to juz dziadek w jego miejsce wskoczy Kacper wszystko przed nim powinien punktować na lepszym poziomie od Norwega . Smykowi akurat do Doyla daleko wiec wychodzi mi remis

P.S Co do nas kontraktujac Buczka w miejsce Łełka przez ostatnie 2 sezony był poprostu gorszy , Kubera za Zagara to chyba oczywiste , pozycja juniora wciaz otwarta..Więc jak mozna myslec ze jestesmy wstanie pojechac o cos wiecej niz o BYT .

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1024 Postautor: Gelo » 12 października 2020, o 20:17

Zapominasz że w Czewie raczej nie będzie Przedpełskiego za którego wskoczy Jeppesen. Na minus moim zdaniem

Raf
Zawodowiec

#1025 Postautor: Raf » 12 października 2020, o 20:18

Grubo...Unia wzmocniła się znacząco wymieniając Smektałę na Doyla, a Częstochowa się nie osłabiła, wymieniając Doyla na... Smektałę :D