Starty Sledzia i Piszcza w Anglii

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#101 Postautor: GIGI » 8 kwietnia 2004, o 12:08

Ja-Jacek pisze:Kasa Misiu - kasa!!!
Znasz to powiedzenie?
ResztÄ™ sobie sam dopowiedz...

Kasa się liczy ale nie jest najważniejsza w przypadku Piszcza ....

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#102 Postautor: Kiry » 8 kwietnia 2004, o 14:02

oj, w zeszłym sezonie nie zarobił za dużo, wiec ....
Obrazek

Czarek
Trener

#103 Postautor: Czarek » 8 kwietnia 2004, o 15:04

PatrzÄ…c na formÄ™ Piszcza to te 4 ligi go zaj....
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#104 Postautor: GIGI » 9 kwietnia 2004, o 10:56

Czarek pisze:PatrzÄ…c na formÄ™ Piszcza to te 4 ligi go zaj....

niestety tez uważam ze porwał się z motyką na słońce, ale mimo wszystko w anglii powinien jeździć :)

Speedway Fan
Senior

#105 Postautor: Speedway Fan » 9 kwietnia 2004, o 10:57

No przesadzilw tym sezonie z 4 ligami w Angli góa Szwecji mógl jeźdizć ale nie jeszcze jakieś Danie itp.

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#106 Postautor: Sprawiedliwy » 9 kwietnia 2004, o 11:13

MiEtEk pisze:
No przesadzilw tym sezonie z 4 ligami w Angli góa Szwecji mógl jeźdizć ale nie jeszcze jakieś Danie itp.

A skąd wiesz, że wytartuje :?:

Jakimś medium jesteś do przepowiadania przyszłości??
To że podpisał kontrakt w duńskiej lidze to nie ozn. że w niej wystartuje.

A po drugie spójrz sobie na skład Kronjylland.

PS. Dzisiaj Piszczo(Peterborough) ma mecza w Anglii z Arena Essex o 14:30.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#108 Postautor: GIGI » 9 kwietnia 2004, o 12:06

Ru$eK pisze:Może wreszcie Piszczo sie przełamie... najwazniejsze zeby sprzęty zaczęły mu grać jak trzeba... w tamtym roku to miał zawaliste motocykle... ciągły go jak trza... ale akurat kontuzja mu uniemużliwiła jezdzenia... w paru spotaniach. Jednym słowiem miał pecha... i teraz tez ma ... tylko tyle ze ze sprzętami....
Wydaje mi sie jednak ze Tomek da rade i juz moze w Gnieznie bedzie mocnym punktem...

oby było jak mówisz :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#109 Postautor: Gelo » 9 kwietnia 2004, o 12:42

Prawdę mówiąc trochę Tomka nie rozumiem z tą Anglią. Pieniądze? Mam obawy czy wypłaty za 2-3 punkty pokrywają koszty przelotów. Nauka? Jak na razie na krajowym podwórku nie zwojował za wiele, więc o światowej karierze na razie nie ma co marzyć. Anglia to za wysokie progi dla Tomka jak na razie, prawie w każdym wyścigu jedzie przynajmniej dwóch zawodników z GP, wiec nie ma sie co dziwic. Jak na razie Tomkowi wychodzi to bokiem. Trenuje sam, nie ma sprzętu. Powinien się zastanowić nad sobą, bo jego zadaniem jest 10 punktów w każdym meczu. Mam nadzieję, że będzie sie z tego wywiązywał. Ale tylko nieliczni polscy żużlowcy mogą sobie pozwiolić na dobre starty w kilku ligach. Można ich policzyć na palcach jednej ręki.

Czarek
Trener

#110 Postautor: Czarek » 9 kwietnia 2004, o 12:52

Też uważam, że Piszcz zrobił poważny błąd i zastanawiam się czy on przypadkiem nie zostawił najsłabszych motocykli na polską ligę. Jeśli tak to ma ten sezon w plecy, bo w Anglii i Skandynawii nic nie zwojuje, a w Lublinie będzie miał najniższą średnią.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#112 Postautor: GIGI » 9 kwietnia 2004, o 13:07

Czarek pisze:Też uważam, że Piszcz zrobił poważny błąd i zastanawiam się czy on przypadkiem nie zostawił najsłabszych motocykli na polską ligę. Jeśli tak to ma ten sezon w plecy, bo w Anglii i Skandynawii nic nie zwojuje, a w Lublinie będzie miał najniższą średnią.

właśnie jak to jest , w zeszłym roku sprzęt miał super a teraz tak cieniuje?? Może to tak jak z Gollobem 2 lata temu , kiedy to mówił że ma 14 kompletnych motorów. Nie ma co się oszukiwać za wiele nie zwojował, poniewaz jak sam potem powiedział że co za dużo to niezdrowo:)

Piszczyk ma więcej motorów niż w tamtym roku .... czy co za dużo to niezdrowo??? Mam nadzieję że jakoś dojdzie do ładu :)

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#113 Postautor: Scream » 9 kwietnia 2004, o 13:13

Piszcz zdecydowal sie na Anglie bo to najlepsza liga na swiecie. I tak jak np. koszykarze daza by grac w NBA tak samo mysle ze wielu zawodnikow marzy o tym aby sprobowac swoich sil na Wyspach. Tomkomi udalo sie podpisac kontrakt i to w najwyzszej lidze i trzeba sie cieszyc.
Moze i Tomek nie zwojuje swiatowych torow ale to nie znaczy ze tamta nauka sie zmarnuje. To bardzo dobrze ze ma w sobie tyle ambicji i zapalu. Napewno sam nie liczyl ze bedzie trzaskal tam dwucyfrowki ale mimo tego chcial sprobowac.
Natomiast pytanie czy z tej okazji nie powinien zrezygnowac ze Szwecji albo Danii. Ale z osadami tez poczekajmy bo jak na razie tam nie startuje i jeszcze rozne decyzje moze Tomek podjac.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#114 Postautor: GIGI » 9 kwietnia 2004, o 13:29

Gelo pisze:Prawdę mówiąc trochę Tomka nie rozumiem z tą Anglią. Pieniądze? Mam obawy czy wypłaty za 2-3 punkty pokrywają koszty przelotów.

No właśnie jak to jest bo nie bardzo czaję , kluby angielskie płacą zawodnikowi koszty podróży czy nie ????

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#115 Postautor: Gelo » 9 kwietnia 2004, o 13:40

Piszcz zdecydowal sie na Anglie bo to najlepsza liga na swiecie. I tak jak np. koszykarze daza by grac w NBA tak samo mysle ze wielu zawodnikow marzy o tym aby sprobowac swoich sil na Wyspach.

Oki, ale co twoim zdaniem Tomek chce osiągnąć startując na wyspach? Nie jest już juniorem, na krajowym podwórku jest średniakiem pierwszoligowym.
Tomkomi udalo sie podpisac kontrakt i to w najwyzszej lidze i trzeba sie cieszyc.

Jedną osobą która powinna sie cieszyć jest sam Tomek. Kibice i drużyna jak na razie nie mają z tego większego pożytku.
Moze i Tomek nie zwojuje swiatowych torow ale to nie znaczy ze tamta nauka sie zmarnuje

Jeszcze raz spytam - tylko gdzie ją wykorzysta? Bo chyba nie u nas. Przynajmniej jak na razie efektów nauki nie widać - i wcale nie mam na myśli słabego występu z GTŻ, bo nie powinno sie oceniać zawodnika po jednym występie. Chodzi mi o organizację - cxasu, warsztatu itd. Ja wierzę w Tomka i wiem na co go stać. Ale z tego co widzę, to obowiązki go przytłaczają. Zatarły sie silniki i nawet nie ma czasu, żeby coś zrobić. Jeździ sam, w trakcie treningów trampkarzy z LKP, wyjeżdza robi dwa kółka zjeżdza, znowu dwa kółka. Anglia to twarda szkoła, najlepsza na świecie. A poczynania Tomka są zbyt nerwowe żeby osiągać wyniki. Ja go nie winię, bo może za bardzo chce. Ale chyba jednak powinien sie skupic na polskiej lidze.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#116 Postautor: mikas » 9 kwietnia 2004, o 13:53

Zgadzam sie z Gelem że nie powinniśmy oceniac Tomka po jednym występie w Lublinie i kilku w Anglii,gdzie dopiero zaczyna.Chce zauważyć tylko,że decyzja o startach na Wyspach była przez Tomka bardzo dokładnie przemyślana.Dwa lata temu wspominał,że w tym sezonie chce spróbowac swoich sił w Anglii i swój plan realizuje.A czy to wyjdzie mu i nam na dobre to dopiero zobaczymy. Narazie chyba sobie z tym nie radzi,ale dajmy mu szanse na poukładanie wszystkich klocków, a za jakis czas ocenimy czy to była dobra decyzja.To dopiero początek sezonu,nikt w nowej sytuacji od razu nie radzi sobie rewelacyjnie i także Tomek musi sie przyzwyczaic do nowych obowiązków.Mam nadzieje, że da sobie z tym wszystkim rade.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#117 Postautor: Scream » 9 kwietnia 2004, o 14:02

Gelo pisze:Oki, ale co twoim zdaniem Tomek chce osiągnąć startując na wyspach? Nie jest już juniorem, na krajowym podwórku jest średniakiem pierwszoligowym.

Moze po prostu chcial sie sprawdzic? Chcial posmakowac angielskiego zuzla? Mial okazje to wyjechal. Za rok moze juz nie bedzie probowal, a moze w trakcie sezonu Pantery same zrezygnuja z jego uslug... ale na wlasnej skorze ma okazje sie przekonac co to jest speedway w wyspiarskim wydaniu.
Osobiscie wole zawodnikow zbyt ambitnych niz tych ktorzy ambicji nie maja za grosz - patrz: Hamill

Jedną osobą która powinna sie cieszyć jest sam Tomek. Kibice i drużyna jak na razie nie mają z tego większego pożytku.

Zgadza sie ale nie robmy z zawodnikow niewolnikow. Ja rozumiem ze kazdy chce chleba i igrzysk ale to jest zycie i kariera Tomka. Jezeli jazda na zuzlu sprawia mu przyjemnosc to musi z tego korzystac. To jest cholernie niebezpieczny sport, ulamek sekundy i mozna stracic zdrowie badz zycie. Ale jak wykozrysta ten czas to jego. I o tym tez trzeba pamietac, ze zuzlowcy nie jezdza tylko dla kibicow ale takze dla siebie.

Jeszcze raz spytam - tylko gdzie ją wykorzysta? Bo chyba nie u nas. Przynajmniej jak na razie efektów nauki nie widać - i wcale nie mam na myśli słabego występu z GTŻ, bo nie powinno sie oceniać zawodnika po jednym występie.

Ale oceniles jednak po jednym wystepie. Nauka przyjdzie z czasem i napewno jej wykorzystanie przyjdzie z czasem. Chcoiaz oczywiscie nie kazdy musi byc mistrzem swiata.

Chodzi mi o organizację - cxasu, warsztatu itd. Ja wierzę w Tomka i wiem na co go stać. Ale z tego co widzę, to obowiązki go przytłaczają. Zatarły sie silniki i nawet nie ma czasu, żeby coś zrobić. Jeździ sam, w trakcie treningów trampkarzy z LKP, wyjeżdza robi dwa kółka zjeżdza, znowu dwa kółka. Anglia to twarda szkoła, najlepsza na świecie. A poczynania Tomka są zbyt nerwowe żeby osiągać wyniki. Ja go nie winię, bo może za bardzo chce. Ale chyba jednak powinien sie skupic na polskiej lidze.

Jak Tomek sobie zorganizowal te wszystkie starty nie wiem wiec nie bede tutaj sie wypowiadal. Ale co do treningow to wiadomo ze najlepszym sa zawody. Na ich brak Tomek teraz nie narzeka. To ze jezdzi po 2 kolka? Widocznie tyle mu potzreba zeby "uslyszec" silnik. A tor przeciez zna doskonale. Zreszta i tak jak moglismy na forum przeczytac tor mial byc inny niz byl :?: a geometria ciagle taka sama.

Natomiast nie jestem jak juz wspomnialem przekonany do startow w 4 ligach. Ale poczekajmy az te ligi wystartuja i czy Tomka w nich zobaczymy.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#118 Postautor: Talib » 9 kwietnia 2004, o 14:10

Osobiście poczekałbym z negatywnymi ocenami Piszcza jeszcze trochę, ale obawiam się, żeby w jego przypadku nie sprawdziło się powiedzenie o łapaniu kilku srok za ogon. Na razie są to dwie sroki, ale wkrótce będą cztery.

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#119 Postautor: motorlublin » 9 kwietnia 2004, o 19:52

JEST mały postęp w startach Tomka...

Peterborough

1. L Dryml 0 2 1 2'...............5+1
2. Piszcz 1 1' 3 0.................5+1
3. A Dryml 3 3 0 6*..............12
4. Havelock 2' 0 2 3 2..........9+1
5. Richardson 1 3 1 3 ef.......8
6. Bager 2' 0 0 1.................3+1
7. Ashworth 3 0 0 2'...........5+1

Arena Essex

1. Barker 3 2 3 0.................8
2. Pedersen 2' 1' 2 2'..........7+3
3. Larsen 0 1' 2' 0...............3+2
4. Walasek 1 2 3 2 1...........9
5. Loram 3 3 3 2 3...............14
6. Lanham 1 0 1 1................3
7. Tatum 0 2' 1' 0.................3+2

Heat 01 Barker Pedersen L Dryml Piszcz 1-5 1-5
Heat 02 Ashworth Bager Lanham Tatum 5-1 6-6
Heat 03 A Dryml Havelock Walasek Larsen 5-1 11-7
Heat 04 Loram Tatum Richardson Ashworth 1-5 12-12
Heat 05 A Dryml Barker Pedersen Havelock 3-3 15-15
Heat 06 Loram L Dryml Piszcz Lanham 3-3 18-18
Heat 07 Richardson Walasek Larsen Bager 3-3 21-21
Heat 08 Piszcz Pedersen Tatum Ashworth 3-3 24-24
Heat 09 Loram Havelock Lanham A Dryml 2-4 26-28
Heat 10 Walasek Larsen L Dryml Piszcz 1-5 27-33
Heat 11 Barker, Pedersen, Richardson, Bager..1-5..28-38
Heat 12 A.Dryml*, Ashworth,Lanham, Larsen..8-1..36-39
Heat 13 Richardson, L.Dryml, Loram, Barker..5-1..41-40
Heat 14 Havelock,Walasek, Bager, Tatum..4-2..45-42
Heat 15 Loram, Havelock, Walasek, Richardson ef..2-4
final score...

Peterborough 47
Arena Essex 46

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#121 Postautor: Apocalips » 9 kwietnia 2004, o 20:46

Tomek ładnie, ale Lee poraz któryś słabiutko :? Czyżby forma spadła, czy sprzęt lipny ? Jak na lidera drużyny to jeździ grubo poniżej oczekiwań (patrząc na 3-4 ostatnie mecz/sparingi). A Tomek jadąc 5pkt z bonusem uważam, że robi swoje.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

sledzio

#122 Postautor: sledzio » 9 kwietnia 2004, o 20:51

coś chyba tomka ruszyło oby tak dalej

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#123 Postautor: Lublin_Fan » 9 kwietnia 2004, o 20:56

Widzę, że nie potraficie poczekać i już wystawiacie Tomkowi cenzurkę :) Po jednym meczu... Poczekajcie jeszcze tydzień. Teraz dwa ważne wyjazdy przed nami. Po nich bedzie jasne co się z tym zawodnikiem dzieje.

Pozdr.

Awatar użytkownika
:Radim:
Kontakt:

#124 Postautor: :Radim: » 9 kwietnia 2004, o 21:00

Tomek to dobry zawodnik mam nadzieje ze sprzet na ktorym pojedzie w gnieznie jest tak dobry jak ten w angli
Czym jest zapalniczka wobec potęgi nieskończoności... poza tym nie mogę jej znaleźć :)
3% alkocholu we krwi - to brzmi dumnie
http://www.zuzelnews.com <-- Zapraszam na ogólnopolskie forum żuzlowe !!!

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#125 Postautor: Ar2rB » 9 kwietnia 2004, o 21:04

Hm, z rozpiski biegów wynika że Piszcz zdobył 0,1,3,0 ale może ja ślepy jestem ;).