Motor Lublin - Polonia Bydgoszcz 25 maja 2014 godz. 17:30
Re: Motor Lublin - Polonia Bydgoszcz 25 maja 2014 godz. 17:3
Ale widziałeś jak w Lesznie jechał ostatnio?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
KMŻ Lublin - Polonia Bydgoszcz g.17.30
Sędzia: Maciej Spychała
Komisarz toru: Michał Wojaczek
Niestety nie kojarzy mi się dobrze Spychała, zawsze mieliśmy z nim pod górkę.
Nie mam zdania o Michale Wojaczku, ale samo nazwisko nie wróży nic dobrego.
Gratuluje za to kibicom z Rzeszowa, że już od tygodnia trafnie przewidywali, że Fiałkowski załatwi na mecz Rzeszów - Grudziądz Gałandziuka
Na układy nie ma rady.
No tak bo tylko my i oni to najwięksi pokrzywdzeni tego i poprzednich sezonów!
Zgadza się. Nikt inny nie stracił w wyniku ostatnich działań komisarzy toru tak bardzo atutu swojego toru jak Lublin, Rzeszów (szczególnie w tamtym sezonie) i Leszno.
- niespokojny
- Trener
1. Artur Czaja - 15 (3,3,3,3,3)
2. Hubert Łęgowik - 12 (1,3,2,3,3)
3. Mateusz Borowicz - 11 (2,3,2,3,1)
4. Kacper Woryna - 10 (3,2,3,2,d)
5. Oskar Polis - 10 (2,3,1,1,3)
6. Marcin Bubel - 10 (2,1,2,3,2)
7. Damian Dróżdż - 9 (3,2,1,3)
8. Edward Mazur - 8 (3,d,3,2)
9. Ernest Koza - 7 (0,3,2,2)
W Tarnowie mają 3 juniorów na jedno miejsce. Jeżeli któryś u nas nie pojedzie w niedzielę to będzie żenada.
2. Hubert Łęgowik - 12 (1,3,2,3,3)
3. Mateusz Borowicz - 11 (2,3,2,3,1)
4. Kacper Woryna - 10 (3,2,3,2,d)
5. Oskar Polis - 10 (2,3,1,1,3)
6. Marcin Bubel - 10 (2,1,2,3,2)
7. Damian Dróżdż - 9 (3,2,1,3)
8. Edward Mazur - 8 (3,d,3,2)
9. Ernest Koza - 7 (0,3,2,2)
W Tarnowie mają 3 juniorów na jedno miejsce. Jeżeli któryś u nas nie pojedzie w niedzielę to będzie żenada.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:u nas nie pojedzie
pojedzie, pojedzie.
Takich trzech, jak tych dwóch, nie ma ani jednego
Madej i Dąbrowski ftw !
Czewa jedzie do Tarnowa rezerwami, więc może Tarnów też puści juniorów aby zaoszczędzić na pogromie

I znów ta sama pomyłka w ustawieniu zawodników
:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/44112 ... -bydgoszcz
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/44112 ... -bydgoszcz
W każdym innym miejscu na Ziemi Woodward pod nr 9 oznaczałby na 100% tor przyczepny, ale u nas...
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Para Kudriaszow Woodward to jakaś pomyłka -- Czy Wardzała tego nie widzi??
Co za niereformowalny typ
janek pisze:Para Kudriaszow Woodward to jakaś pomyłka -- Czy Wardzała tego nie widzi??
Jeśli już muszą jechać w jednej parze to chociaż w drugiej i Kudriaszow jako prowadzący, bo takie zestawienie oznacza wysokie prawdopodobieństwo wyniku 2:10 po dwóch biegach.
Może to zasłona dymna a w miejsce Cama pojedzie vce Mistrz Polski U21 98' ? 
trening czyni mistrza.
Rzygam już Cameronem pod dziewiątką. Aczkolwiek jego dwucyfrówka będzie znakomitym środkiem przeciwwymiotnym 
Tak naprawdę to jesteśmy pod ścianą a ten mecz jest świetną okazją na rozpoczęcie marszu w górę tabeli. Polonia jest w jeszcze bardziej beznadziejnej sytuacji niż my. W niedzielę nie za bardzo będą mieli kim kąsać oprócz Woźniaka. Ich najlepsi seniorzy to Jędrzejewski i Mateusz Szczepaniak. Kostek, Andersson i Lansio są mniej więcej tak rzadcy jak Woodward. My przynajmniej mamy Watta i Miśka. No ale skoro taki kocur jak Puzon zrobił na nas komplet (co prawda na żałosnym torze ale zawsze) to równie dobrze to samo może zrobić Kościecha czy Szczepaniak. Nie zdziwiłoby mnie to za bardzo po tym co zobaczyłem oglądając transmisję z Łodzi ale jestem nastawiony na pierwsze zwycięstwo. Jeśli nie z tak słabą Polonią to możemy z nikim nie wygrać nawet u siebie
Tak naprawdę to jesteśmy pod ścianą a ten mecz jest świetną okazją na rozpoczęcie marszu w górę tabeli. Polonia jest w jeszcze bardziej beznadziejnej sytuacji niż my. W niedzielę nie za bardzo będą mieli kim kąsać oprócz Woźniaka. Ich najlepsi seniorzy to Jędrzejewski i Mateusz Szczepaniak. Kostek, Andersson i Lansio są mniej więcej tak rzadcy jak Woodward. My przynajmniej mamy Watta i Miśka. No ale skoro taki kocur jak Puzon zrobił na nas komplet (co prawda na żałosnym torze ale zawsze) to równie dobrze to samo może zrobić Kościecha czy Szczepaniak. Nie zdziwiłoby mnie to za bardzo po tym co zobaczyłem oglądając transmisję z Łodzi ale jestem nastawiony na pierwsze zwycięstwo. Jeśli nie z tak słabą Polonią to możemy z nikim nie wygrać nawet u siebie
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:No ale skoro taki kocur jak Puzon zrobił na nas komplet (co prawda na żałosnym torze ale zawsze) to równie dobrze to samo może zrobić Kościecha czy Szczepaniak.
Jakiego toru spodziewasz się w niedzielę? Wg mnie inna opcja niż żałosny nie wchodzi w rachubę.
Chodziło mi o łódzkie kocie łby na których Miśkowi kierownica skakała jakby jeździł na crossie, a mimo to pokazał jako jedyny że i na takim torze można punktować. No, Davey się obudził pod koniec.
Mam cichą nadzieję że w końcu Marian zrobi tor podobny do tego na którym Misiek i Jeleń bili rekordy. Rozum jednak podpowiada że trzeba się pogodzić z tym twardym asfaltem, który gwarantuje czasy około 70 sekund i dwie mijanki po błędach przez całe zawody. Nikt związany z tym klubem nie ma korzyści z takiego toru. Kibice nie oglądają widowiska tylko jazdę gęsiego, zawodnicy nie zdobywają punktów czyli nie zarabiają kasy, drużyna nie wygrywa i nie dopisuje punktów do tabeli, zarząd nie zarabia kasy na biletach bo brak widowiska do spółki ze słabymi wynikami u siebie sprawia że kibiców jest mniej. Kwestia tego kiedy ktoś ogarnie że tracimy na tym tak wiele.
Mam cichą nadzieję że w końcu Marian zrobi tor podobny do tego na którym Misiek i Jeleń bili rekordy. Rozum jednak podpowiada że trzeba się pogodzić z tym twardym asfaltem, który gwarantuje czasy około 70 sekund i dwie mijanki po błędach przez całe zawody. Nikt związany z tym klubem nie ma korzyści z takiego toru. Kibice nie oglądają widowiska tylko jazdę gęsiego, zawodnicy nie zdobywają punktów czyli nie zarabiają kasy, drużyna nie wygrywa i nie dopisuje punktów do tabeli, zarząd nie zarabia kasy na biletach bo brak widowiska do spółki ze słabymi wynikami u siebie sprawia że kibiców jest mniej. Kwestia tego kiedy ktoś ogarnie że tracimy na tym tak wiele.
Gdyby Marian zrobił tor przyczepny to podciąłby gałąź na której siedzi. No można zrobić koparę i rozkoszować się fajnym ściganiem ale to są już zbyt ważne mecze żeby teraz eksperymentować.
No niestety, przespano sezon przygotowawczy i nasi weszli w sezon bez większych przygotowań.
Teraz nikt nie wie jakby jechał na koparze. Dlatego nie za bardzo mamy wyjście.
Zostaje bardzo mocny trening zorientowany na starty bo akurat tą sztukę Bydgoszcz ma bardzo dobrze opanowaną. Jeżeli będziemy przegrywać starty na betonie to nie muszę mówić czym to grozi.
No niestety, przespano sezon przygotowawczy i nasi weszli w sezon bez większych przygotowań.
Teraz nikt nie wie jakby jechał na koparze. Dlatego nie za bardzo mamy wyjście.
Zostaje bardzo mocny trening zorientowany na starty bo akurat tą sztukę Bydgoszcz ma bardzo dobrze opanowaną. Jeżeli będziemy przegrywać starty na betonie to nie muszę mówić czym to grozi.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Nie zgadzam się - zrobienie takiego toru jak na Gniezno to zaproszenie Bydgoszczy do zlania nam tyłków. Woodward nie istnieje na starcie, Kudriaszow mistrzem też nie jest z jego dźwiganiem na koło, Miskowiak męczy się okrutnie a Lampartowi może znowu wyjdzie jeden wyścig w meczu. Oczywiście w takim meczu trzeba minimalizować ryzyko - ale tor jak z Gnieznem - to nasza przegrana. Niczym nie ryzykujemy, bo gorzej jak w ostatnich dwóch meczach pojechać się nie da. Trzeba potrenować i niech się dzieje wola nieba.
"Trzeba potrenować"
I tu jest pies pogrzebany.
I jeszcze trzeba mieć pewność że na tym co bedzie ewentualnie trenowane to jeszcze mecz bedzie.
I tu jest pies pogrzebany.
I jeszcze trzeba mieć pewność że na tym co bedzie ewentualnie trenowane to jeszcze mecz bedzie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Dokładnie. Andriej, Cam i Lampart gorzej niż na betonie nie pojadą bo się nie da. Misiek męczy się strasznie. Wydaje się że tylko Wattowi jest wszystko jedno bo jedzie w tym sezonie na każdym torze. Naprawdę nie mamy nic do stracenia. Możemy tylko zyskać.
Trener nie siedzi w tym sporcie od wczoraj.bronowanie i markowanie komisarzowego ubijania nie powinno być wybitnie trudne.nasi zawodnicy to tez nie są ekstremalne leszcze.dwa dni powinny wystarczyć.ja widzę jedno.taki woodward jest bez formy i jest bezradny-dotyczy to wszystkich lig. Jedyne na czym moze robić punkty to technika i dość bogaty repertuar ataków. Na torze przygotowanym jak na Gniezno gdzie liczy sie start i jest jedna sciezka cam po starcie moze tylko pomachać chusteczką jak mu będą odjeżdżać Kościechy i inne Szczepaniaki.
Ludzie to nie jest tak że w żuzlu są tylko dwie nawierzchnie. Beton i kopa. Betonów jest wiele rodzajów i kopar tez. Beton w Bydgoszczy w meczu z Rzeszowem był tak rewelacyjny że obejrzałem jedne z najlepszych w życiu. A czasami w Lublinie było tak przyczepnie że nie dało się wyprzedzać bo wszyscy mieli za duże prędkości a nasz tor przy dmuchawcach zrobił sie "cienki" do ścigania.
Czasami sam juz sie zastanawiam jak jest z tymi nawierzchniami. Coaraz częściej dochodze do wniosku że cały sekret tkwi w rodzaju nawierzchni.
Ale czy na pewno?
W każdym bądź razie robienie nawierzchni na której nie wszyscy pojada na treningu jest bardzo niebezpieczne.
No chyba że wszyscy ostro potrenuja na kopie. Wtedy można zaryzykować.
Czasami sam juz sie zastanawiam jak jest z tymi nawierzchniami. Coaraz częściej dochodze do wniosku że cały sekret tkwi w rodzaju nawierzchni.
Ale czy na pewno?
W każdym bądź razie robienie nawierzchni na której nie wszyscy pojada na treningu jest bardzo niebezpieczne.
No chyba że wszyscy ostro potrenuja na kopie. Wtedy można zaryzykować.
Trener z tego co dochodzą słuchy bardzo nie wierzy w to że mozna robić kopary w tym sezonie. Bardzo nie ufa komisarzom.
Jest dokładnie jak napisales.pisalem o tym jakieś 3 tygodnie temu.dlatego nie napisalem ze zbronowanie toru po widelec to recepta na sukces z Polonią.piszę jedynie o torze przygotowanym (lub nie przygotowanym) na meczu z Gnieznem.tak byc nie moze bo na takim torze nie wygramy ani z bydgoszcza ani z grudziadzem. Tor ma pasować naszym.trener powinien juz dawno skrzyknąć chlopakow i niech sie określa.i to chyba zostalo spieprzone najbardziej.nie można padać ofiarą wlasnych obaw przed komisarzami.tracimy tylko punkty.tor jak będzie regulaminowy kary nam nie grożą
A jak w końcu z Camem, będzie na jakimś treningu w tym tygodniu czy etam?
Karol Baran Karol!
Żartujesz, przecież poza Korneliussenem, który 2 lata temu przyjechał na trening nikt nigdy nie widział u nas obcokrajowca na treningu. Nie liczę ruskich. Ostatnio też zastanawiałem się ile lat temu odjechaliśmy jakikolwiek sparing na naszym torze. Czy ktoś jest w stanie to sobie przypomnieć??