Kolejarz Opole - Motor Lublin 8.05.2011 godz. 16.00
-
alfkrystian
- Szkółkowicz
Re: Kolejarz Opole - Motor Lublin 8.05.2011 godz. 16.00
........tym bardziej,że Karol Baran jest najlepiej opłacanym pracownikiem od którego pracodawca wymaga szczególnych wyników ,tak jak ów pracownik wymagał odpowiedniego wynagrodzenia przed sezonem argumentując swoje wymagania gwarancją dobrego wyniku.
jacur78 pisze:No to postaraj sie zrozumieć drogi kolego, ze trening jest jednym ze środków do celu jakim jest dobra postawa w meczu ligowym. Trening nie jest warunkiem koniecznym do uzyskiwania dobrych wyników, ale w dużym stopniu może przyczynić sie do poprawy skuteczności danego zawodnika.
Ale ja to doskonale rozumiem i Karol chyba tez, bo w ostatnim tygodniu brał udział w treningu w Rzeszowie, a niebawem wystąpi w Debreczynie.
Śmieszy mnie argument ze "lekkie podejście" Barana do treningów nie przeszkadzało nam w zeszłym sezonie, a teraz nagle przeszkadza. W zeszłym sezonie były wyniki a teraz ich nie ma...ot cala tajemnica naszego rozczarowania Karolem.
Porównujesz cały poprzedni sezon do obecnego? Pojechaliśmy dopiero 2 mecze. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Baran nadal bedzie tak cieniowal
My nie krytykujemy Karola Barana za brak wyników. My krytykujemy Karola Barana za brak starań, i lekceważące podejście do swego zawodu.
Ot cały Karol Baran. Był czas by zobaczyc i zrozumiec, ze on nigdy nie był i nie bedzie przykładnym profesjonalistą. Gdyby nim był to śmigał by teraz w elidze. Tak tuła się tylko w 2lidze i dziwię się wam, jesli łudziliście się ze nagle zmieni mu sie charakter albo przejedzie cały sezon trzaskajac po 12-13 punktow.

Przypomnę niektórym że Karol Baran ma swój oddzielny wątek 
jacur78 pisze:My nie krytykujemy Karola Barana za brak wyników. My krytykujemy Karola Barana za brak starań, i lekceważące podejście do swego zawodu. .
Chyba się trochę zapędziłeś. Nie wiem, jak Wy, ale ja - jeśli już - to krytykuję Karola Barana WŁAŚNIE za brak wyników. A tego, czy Karol Baran się nie stara i czy lekceważy podejście do swojego zawodu, to ja nie wiem. Mnie nie interesuje co Karol robi poza sezonem, czy trenuje, czy chodzi na siłownię, czy jeździ na motocrossie, czy "je" papierosy, czy kupuje motocykle, czy wydaje na panienki. Mnie interesuje czy Karol Baran robi dobry wynik dla drużyny. Może to robić choćby i po tygodniowym ciągu, na ostrej łysze i na hulajnodze. Mnie wszystko jedno, byle ZAWSZE przywoził zakładane w jego przypadku +10 na KAŻDYM II-ligowym torze w Polsce.
jacur78 pisze:Jeśli kibice dostrzegliby duże zaangażowanie Karola w treningi, sportowy tryb życia, ciągłe próby poprawy swego warsztatu, nikt zapewne nie narzekałby na brak wyniku sportowego
czyli gdyby Karol Baran stawał na rzęsach i klaskał uszami, trenował na każdym torze w Polsce po 27 godzin na dobę, a przywoził 3 punkty w meczu, to byłby herosem?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
ravajas pisze:jacur78 pisze:jacur78 pisze:Jeśli kibice dostrzegliby duże zaangażowanie Karola w treningi, sportowy tryb życia, ciągłe próby poprawy swego warsztatu, nikt zapewne nie narzekałby na brak wyniku sportowego
czyli gdyby Karol Baran stawał na rzęsach i klaskał uszami, trenował na każdym torze w Polsce po 27 godzin na dobę, a przywoził 3 punkty w meczu, to byłby herosem?
W tym przypadku tok rozumowania jest prosty. Gbyby zaistniala sytuacja opisana przez Ciebie powyzej, uznalbym ze Karol Baran, mimo szczerych checi to zwykle beztalecie, ktorego nie stac na wysokie zdobycze punktowe. Herosem by nie byl. Bylby rzemieslnikiem i zapchajdziura, a nie liderem pary i zawodnikiem wokol ktorego buduje sie koncepcje skladu druzyny.
Wiemy jednak, ze jest inaczej. Wiemy, ze potencjal to on ma, a brak wynikow spowodowany jest nieprofesjonalnym podejsciem do sportu. Stad ta cala krytyka.
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Ktos wie gdzie w Opolu jest stadion (tzn. adres jaki tam jest)?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Pojemnosć widowni: 9.000
cos mi sie wydaje, ze jest co najmniej 3 razy mniejsza
Gelo pisze:http://www.kolejarzopole.pl/index.php?p=stadion
Uoo dzieks, jakos mi sie nie wygooglalo
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Sober pisze:Pojemnosć widowni: 9.000
![]()
![]()
![]()
cos mi sie wydaje, ze jest co najmniej 3 razy mniejsza
To źle ci się wydaję.
Co do samego meczu, to jestem zdziwiony postawą większości z was. Nie sądzę, że jedyną niewiadomą tego meczu jest wysokość waszej porażki. Śmiem nawet twierdzić, że mecz z wami będzie znacznie trudniejszy niż ten z pilską Polonią. Uważam, że będzie to wyrównany pojedynek, acz wygrany przez Kolejarza.
Pozdrawiam z Opola i trochę więcej wiary we własny zespół! ( :
to miłe, ze kibic Kolejarza wierzy w to, że bedziemy godnym rywalem. Ja jednak nie jestem optymistą - nie wiem co by sie musiało stac zeby w ciagu 5 dni dojsc do formy, ktorej wszyscy oczekujemy. Po drugie nasze mecze w Opolu powoli stają się traumatyczne - kto by u nas nie jezdził i w jakiej formie by nie był - zawsze w plecy. Wszyscy wiedzą jaki jest tor Kolejarza i jak wyprzedza Czechowicz a mimo to nie potrafimy na to znalezc sposobu.
- tezetomaniak
- Trener
Pewnie jakby nasi zawodnicy potrenowali trochę na torze w Opolu, to byłoby inaczej. Szkoda, że opolanie nie potrafią się zrewanżować. U nas Zieliński pyrkał

Puzon,Miesiac,Proctor,Łukaszewski - jadą w tym meczu napewno. Dojdzie do tego zapewne Suchecki, Stead a może jakaś niespodzianka. Karol chyba odpocznie w tej kolejce aczkolwiek jesli pokaze sie na treningu to kto wie?. Dałbym też szansę Autyemu.
- niespokojny
- Trener
Przede wszystkim trener niech sie zorientuje kto jakim sprzetem dysponuje, bo u Autiego nie wygladalo to rozowo. Ja optuje za mocnym skladem seniorskim i odpuszczeniem juniorow zagranicznych, ktorzy w kazdym meczu gorzej jada od Lukaszewskiego. Adamczewskiego jako goscia i jedziemy. Z Bojarskim powinni wygrac.
Puszakowski
Miesiac
Proctor
Stead
Wzmocnienie
Lukaszewski
Gosc
Nie zanosi sie chyba na zaden transfer wiec zostalyby dwie mozliwosci:
2 Puszakowski
Miesiac
Suchecki
Stead
Proctor
Lukaszewski
Auty/Sweetman
3 Puszakowski
Miesiac
Suchecki
Baran
Proctor
Lukaszewski
Gosc
Moze Stead raczylby sie pojawic na treningu w Gnieznie, wtedy wiecej opcji by bylo.
Puszakowski
Miesiac
Proctor
Stead
Wzmocnienie
Lukaszewski
Gosc
Nie zanosi sie chyba na zaden transfer wiec zostalyby dwie mozliwosci:
2 Puszakowski
Miesiac
Suchecki
Stead
Proctor
Lukaszewski
Auty/Sweetman
3 Puszakowski
Miesiac
Suchecki
Baran
Proctor
Lukaszewski
Gosc
Moze Stead raczylby sie pojawic na treningu w Gnieznie, wtedy wiecej opcji by bylo.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ale to będą jakieś wzmocnienia?
Proponuje wstrzymać się od dywagacji jeśli nie będzie konkretów.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
awizowane składy za sportowymi faktami
Lubelski Węgiel KMŻ:
1. Paweł Miesiąc
2. Tomasz Piszcz
3. Mariusz Puszakowski
4. Simon Stead
5. Tyron Proctor
6. Mateusz Łukaszewski
Kolejarz Opole:
9. Adam Czechowicz
10. Michał Mitko
11. Marcin Jędrzejewski
12. Rafał Fleger
13. Ben Barker
14. Łukasz Bojarski
Lubelski Węgiel KMŻ:
1. Paweł Miesiąc
2. Tomasz Piszcz
3. Mariusz Puszakowski
4. Simon Stead
5. Tyron Proctor
6. Mateusz Łukaszewski
Kolejarz Opole:
9. Adam Czechowicz
10. Michał Mitko
11. Marcin Jędrzejewski
12. Rafał Fleger
13. Ben Barker
14. Łukasz Bojarski
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
Skład ciekawy nie wiem czy ktokolwiek z nas przed sezonem postawił by choćby złotówkę ze takim składem odjedziemy chodź jeden mecz
Następny plus to konsekwencja w odstawaniu od składu zawodników którzy jadą słabo. Brawo!
Pytanie do bardziej zorientowanych, który nasz zagraniczny junior ma wolny termin w dniu meczu z Opolem ?
Następny plus to konsekwencja w odstawaniu od składu zawodników którzy jadą słabo. Brawo!
Pytanie do bardziej zorientowanych, który nasz zagraniczny junior ma wolny termin w dniu meczu z Opolem ?
Sipma Lublin

- Łoptymista
- Trener
Nasz sklad to sie jeszcze moze pozmieniac, taka przynajmniej mam nadzieje, bo co sie stanie jesli na treningach nagle Suchy i Barol Karan zaczna lac wszystkich pozostalych?

Stead tez chyba taki pewny nie jest, biorac pod uwage fakt, ze w poniedzialek nie jechal w UK. Moze w jego miejsce pojawi sie jakis nowy??
Stead tez chyba taki pewny nie jest, biorac pod uwage fakt, ze w poniedzialek nie jechal w UK. Moze w jego miejsce pojawi sie jakis nowy??
-
Smirnek_
- Senior
Auty ma tego dnia mecz w Anglii, a Sweetman jedzie w sobotę i niedzielę ma wolną. Aspgren na pewno nie ma zaplanowanych żadnych innych zawodów tego dnia.
pewnie Aspgren pojedzie, bo smigal juz w tym roku w Opolu :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Smirnek_
- Senior
Wygrał nawet bieg z lokalną gwiazdą Michałem Mitko. A niech jedzie. Byle nie jako senior 
chyba że za Steada pojedzie Baran jak zacznie lepiej jechać w Gnieźnie, ale wtedy konieczny jest gośc...

-
Smirnek_
- Senior
I moim skromnym zdaniem to jest najlepsze rozwiązanie. Nie jesteśmy wtedy tak bardzo uzależnieni od dyspozycji Piszcza. Gość nawet nie musi być jakimś kozakiem. Wystarczy, żeby miał na czym i był w stanie dojeżdżać do mety. Nie do niego będzie należał ciężar walki o wynik. Takich zawodników na pewno jest kilku.
Mam nadzieję, że ten skład mieści się w KSM.
Mam nadzieję, że ten skład mieści się w KSM.
- niespokojny
- Trener
No no, ciekawe. Trener wystawia na obrone swojej posady, dwoch zuzlokow z ktorymi ma podobno konflikt. Mam nadzieje, ze najblizsze treningi pomoga Wilkowi dokonac najlepszego wyboru. Szczegolnie miedzy Sucheckim i Piszczem.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Faktycznie gdyby miał jechać Baran za Steada to potrzebny jest GOŚĆ żeby zmieścić się w ksm. Tylko, że jest już środa a o tym cisza. Za nami 1 trening a o następnych, w tym o jeździe w Gnieźnie na betonie też nic nie wiadomo. Troszkę dużo tych znaków zapytania kilka dni przed bardzo ważnym meczem.
No i mały apel do Panów Wilka i Ziółkowskiego, nie zróbcie jakiegoś cyrku jak z tym ZZ bo przypominam, że walczymy też o bonus. Przy torze w Lublinie takim jak ostatnio o ten dodatkowy punkt z Opolem może być ciężko
No i mały apel do Panów Wilka i Ziółkowskiego, nie zróbcie jakiegoś cyrku jak z tym ZZ bo przypominam, że walczymy też o bonus. Przy torze w Lublinie takim jak ostatnio o ten dodatkowy punkt z Opolem może być ciężko