Nasi rywale w sezonie 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#101 Postautor: Gelo » 29 kwietnia 2007, o 23:26

Dobromir pisze:Sytuacja w lidze nie rozwija się dla nas korzystnie: Grudziądz urwał remis na wyjezdzie a Poznań pogonił Gdańsk. Trzeba teraz wszystko wygrać na własnym torze a będzie bardzo ciężko szczególnie z Gorzowem i Rybnikiem.

A ja myślę, że wygramy oba te mecze - jak dziurą w składzie Ostrowa jest Węgrzyk ktory wygrywa wszystkie starty, mozna być optymistą.

rob7
Senior

#102 Postautor: rob7 » 29 kwietnia 2007, o 23:29

... a jakie to ma znaczenie jak o ewentualnym spadku zadecydujÄ… dwa/trzy mecze w play-offach ...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#103 Postautor: Gelo » 29 kwietnia 2007, o 23:32

rob7 pisze:... a jakie to ma znaczenie jak o ewentualnym spadku zadecydujÄ… dwa/trzy mecze w play-offach ...

Moze miec o tyle ze do trójki faworyzowanych maruderów Lublin/Poznań/Grudziadz dołącza Gniezno i Rybnik

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#104 Postautor: Dobromir » 29 kwietnia 2007, o 23:33

Niby tak ale z Rybnikiem choćby przyjechał samymi juniorami zawsze nam się jezdziło ciężko. Nawet nie pamiętam kiedy z nimi wygraliśmy.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#105 Postautor: istred » 30 kwietnia 2007, o 00:14

Nie jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów, ale trudno się nie nadziwić dzisiejszym wynikom. Regulamin w tym sezonie sprzyja kombinowaniu, a kombinatorów w żużlu nie brakuje... Ciekaw jestem co będzie dalej. Może Grudziądz wygra w Rybniku a Rybnik w Gorzowie na przykład?

tomas78
Kontakt:

#106 Postautor: tomas78 » 30 kwietnia 2007, o 01:40

istred pisze:Nie jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów, ale trudno się nie nadziwić dzisiejszym wynikom. Regulamin w tym sezonie sprzyja kombinowaniu, a kombinatorów w żużlu nie brakuje... Ciekaw jestem co będzie dalej. Może Grudziądz wygra w Rybniku a Rybnik w Gorzowie na przykład?

Jasne.
Na forum Gniezna już są komentarze typu "wygramy w Grudziądzu i mamy 3 punkty"
Oczywiście że wszystko może się zdarzyć. To że narazie Gdańsk przegrywa na wyjazdach nie jest żadnym zaskoczeniem. Tak naprawdę jeździ tam tylko 2 zawodników i to jeszcze z wpadkami. Naprawdę mocne są na dzień dzisiejszy tylko Ostrów i Gorzów. Wszystkie pozostałe ekipy są do objechania przez wszystkich pozostałych. Tak jak już gdzieś indziej napisałem że możliwość stosowania "złotej rezerwy" daje wiele dobrego i mecze są na styku. Wystarczy mieć 2-3 dobrze punktujących zawodników, aby mecz toczył się na styku.
Czy wygracie z Gorzowem? Wątpię! Choć jest to oczywiście możliwe. A z Rybnikiem? Całkiem możliwe choć nie na pewno.
Sezon niedawno się zaczął i już mamy za sobą wiele ciekawych meczów.
Oby tak dalej.
Pozdrawiam

tomas78
Kontakt:

#107 Postautor: tomas78 » 30 kwietnia 2007, o 02:24

Gelo pisze:
Cooper pisze:
Gelo pisze: Damy rade - chłopaki pokazali dzisiaj, że można wygrać z każdym i to po walce na trasie.

Oj Gelu, widze ze podobal sie dzisiejszy mecz :wink: Calkiem inny smak zuzla, niz e tgo z Grudziadza, prawda?

Zdecydowanie. Grudziądz z jego stadionem, liczbą kibiców i torem przypominającym cement nie zasługuje na jazdę w I lidze. Ale żeby było w temacie - Krzyżaniak - respect. Ćzy ja kiedyś doczekam, że któryś z naszym riderów odpali taki numer i przywieziemy chociaż wyjazdowy remis?

Taaa. Spoko.
Lublin za to w pełni zasługuje. :lol:
Jeżeli chodzi o stadion, kibiców oraz tor w Grudziądzu to Tobie raczej nic do tego. Na dzień dzisiejszy to GKM ma na koncie wygraną z Lublinem i chyl czoło człeku. I nie pisz że zobaczymy w rewanżu bo szanse mają zawsze obie strony.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#108 Postautor: Sledzio » 30 kwietnia 2007, o 07:58

No no dzisiaj same niespodzianki się posypały czy w Extralidze czy w 1 lidze.Ciężka sytuacja po tej kolejce mają nasze gwiazdy, bo wlaśnie tego punktu może zabraknąc aby Grudziadz przeskoczyć, ale mam nadzieje jak wy też że pokonamy u siebie Gniezno Grudziadz Rybnik i być może Gdańsk czy Gorzów, dzisiejsze spotkanie z Ostrowem naprawia optymizmem ale zobaczymy.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#109 Postautor: istred » 30 kwietnia 2007, o 11:07

Jasne.
Na forum Gniezna już są komentarze typu "wygramy w Grudziądzu i mamy 3 punkty"
Oczywiście że wszystko może się zdarzyć. To że narazie Gdańsk przegrywa na wyjazdach nie jest żadnym zaskoczeniem. Tak naprawdę jeździ tam tylko 2 zawodników i to jeszcze z wpadkami. Naprawdę mocne są na dzień dzisiejszy tylko Ostrów i Gorzów. Wszystkie pozostałe ekipy są do objechania przez wszystkich pozostałych. Tak jak już gdzieś indziej napisałem że możliwość stosowania "złotej rezerwy" daje wiele dobrego i mecze są na styku. Wystarczy mieć 2-3 dobrze punktujących zawodników, aby mecz toczył się na styku.
Czy wygracie z Gorzowem? Wątpię! Choć jest to oczywiście możliwe. A z Rybnikiem? Całkiem możliwe choć nie na pewno.
Sezon niedawno się zaczął i już mamy za sobą wiele ciekawych meczów.
Oby tak dalej.
Pozdrawiam
Akurat do Waszego meczu w Poznaniu się nie odnosiłem... choć rzeczywiście można mieć wątpliwości. Oczywiście, wychodzi, że pozostałe drużyny mają porównywalne składy - ale w takich sytuacjach prawie pewne jest, że wygra gospodarz, co potwierdzają poprzednie sezony - a teraz ta reguła zaczyna się zmieniać.
Jak napisałem, nie jestem zwolennikiem tej teorii i sam do końca w nią nie wierzę, ale takie właśnie myśli się same nasuwają...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#110 Postautor: Cooper » 5 maja 2007, o 12:47

Mialem okazje (i nawet przyjemnosc) obejrzec na zywo pierwsza w sezonie (i chyba jednak nie ostatnia) porazke Ostrowa w Gdansku. To byl prawdziwy knockout. Karlsson sie juz chyba skonczyl 8) (spokojnie Gelu, to zart :wink:) Zaskoczyl mnie bardzo Pietrzyk. Rozczarowal ponownie MAx, ktory mial byc taki "nielapany"...
Tor w Gdansku jest naprawde dziwny, jazda maxymalnie 4-5 metrow od kraweznika, po szerokiej a'la Piszcz z Karlssonem nikt tam nawet by nie pomyslal, zeby tak pojsc. Gospodarze potrafili jednak na tym torze ze dwa razy efektownie wyprzedzic (Chrzanowski miedzy dwoch Ostrowiakow), ale ogolnie atrakcyjnosc meczu o wiele gorsza od naszego z Ostrowem. Glowna przyczyna-tor. Screen, bedacy ostatnio w niezlym gazie, nic nie mogl tam zrobic, bo szeroka tam po prostu nie istnieje. To jest zabijanie zuzla. Ale oczywiscie tor jest dobry dla gospodarzy i wybitnie sprzyja im w uzyskiwaniu dobrych wynikow. Tym bardziej szacun dla naszych, ze potrafili nazbierac tam wiecej punktow niz Ostrow!

Slow jeszcze kilka odnosnie oprawy. Bardzo mi sie podobalo przygotowane przez kibicow Gdanska "przedstawienie patriotyczne". Na poczatku kartoniada w bialo-czerwona flage + czerwona sektorowka z bialym orlam, do tego na bandzie transparent "W imie konstytucji i jej wartosci jestesmy dumni ze swej tozsamosci" (cos w tym stylu), a z glosnikow Mazurek Dabrowskiego, wszyscy kibice spiewali na stojaco. W ten sposob naprawde super odniesniono sie do swieta 3 maja, a jednoczesnie chyba tez do programu TVN. Pozniej zreszta byl tez transparent o tresci "TVN: nierzetelnosc jest istota waszej pracy".
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#111 Postautor: Fork » 5 maja 2007, o 17:23

Tor w Gdansku jest naprawde dziwny, jazda maxymalnie 4-5 metrow od kraweznika, po szerokiej a'la Piszcz z Karlssonem nikt tam nawet by nie pomyslal, zeby tak pojsc. Gospodarze potrafili jednak na tym torze ze dwa razy efektownie wyprzedzic (Chrzanowski miedzy dwoch Ostrowiakow), ale ogolnie atrakcyjnosc meczu o wiele gorsza od naszego z Ostrowem. Glowna przyczyna-tor. Screen, bedacy ostatnio w niezlym gazie, nic nie mogl tam zrobic, bo szeroka tam po prostu nie istnieje. To jest zabijanie zuzla

W Gdańsku podobno nie bronuja pod plotem toru. Szkoda mi tylko Grzeska Knappa 8)
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#112 Postautor: Cooper » 5 maja 2007, o 17:38

Grzesio juz sobie raczej w Gadnsku nie pojezdzi. Dobrze pojechal Pietrzyk, calkiem niezle zadebiutowal tez Chris Louis 8) Punktow zrobil co prawda 6 ( w 4 startach) ale prezentowal sie calkiem niezle i walecznie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#113 Postautor: Fork » 5 maja 2007, o 18:46

Ciekawe co z naszym technikiem walczakiem Mariuszem F. 8)
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#114 Postautor: Speedway » 5 maja 2007, o 18:49

W zapowiedziach na stronce przeglad.zuzlowy.pl Franky widnieje w awizowanym na jutro składzie :lol:

Dlaczego tylu fachowców widzi Gdańsk jako faworyta ligi? :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#115 Postautor: papi » 5 maja 2007, o 20:02

Speedway pisze:Dlaczego tylu fachowców widzi Gdańsk jako faworyta ligi? :roll:

bo mają Chrzanowskiego i Pedersena, a w 2-giej linii Pietrzyka i Jabłońskiego? Bo Knapp, który przez 3 ostatnie lata osiągał średnią biegową około 2.0 musi tam siedzieć na trybunach? Może dlatego, że potwierdzili to gromiąc głównego faworyta z Ostrowa? A chyba przede wszystkim ze wzgledu na to, że poza Ostowem nikogo mocniejszego nie widać...

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#116 Postautor: Speedway » 5 maja 2007, o 20:08

Niestety mają jeden feler. Wyjazdy. Na domowym betonie są nie do ruszenia (wynik lublinian to nie lada wyczyn), ale poza Gdańskiem już tak różowo nie jest. Poza tym pozycja juniora: Karpow robi postępy, lecz mimo wszystko to za mało. Dlatego wyżej oceniałbym choćby Gorzów - gdy znajdą optymalny skład powinni zająć drugie miejsce w lidze.
Obrazek

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#117 Postautor: InDorka » 5 maja 2007, o 20:29

Cooper pisze:
Slow jeszcze kilka odnosnie oprawy. Bardzo mi sie podobalo przygotowane przez kibicow Gdanska "przedstawienie patriotyczne". Na poczatku kartoniada w bialo-czerwona flage + czerwona sektorowka z bialym orlam, do tego na bandzie transparent "W imie konstytucji i jej wartosci jestesmy dumni ze swej tozsamosci" (cos w tym stylu)

Link do tego opisu......faktycznie robi wrażenie:

http://www.youtube.com/watch?v=IC0NWeEKEOI

....... :D .......

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#118 Postautor: dilucio » 5 maja 2007, o 20:33

po co szukac az w Gdansku Motorowcy tez ladnie daja czadu :D

http://www.youtube.com/watch?v=2J1KYGCLO88

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#119 Postautor: Speedway » 5 maja 2007, o 20:46

Licytacja:?: :wink: To mam jeszcze bliższy przykład, tyle, że mniej aktualny

http://youtube.com/watch?v=MEVfMlvmadk
Obrazek

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#120 Postautor: dilucio » 5 maja 2007, o 20:59

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#121 Postautor: marcin_lub » 6 maja 2007, o 17:30

Mam wrażenie że Poznań dogadał się z Gorzowem o wyjazdowe 3 punkty... Dziwna sprawa jak dla mnie. Poznań wygrywa u siebie z Gdańskiem, Rybnikiem, z Ostrowa wywozi 40 punktów a tu nagle taka porażka z Gorzowem, który jedzie bez Zorra...

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#122 Postautor: Dj_Korgi » 6 maja 2007, o 17:33

marcin_lub pisze:Mam wrażenie że Poznań dogadał się z Gorzowem o wyjazdowe 3 punkty... Dziwna sprawa jak dla mnie. Poznań wygrywa u siebie z Gdańskiem, Rybnikiem, z Ostrowa wywozi 40 punktów a tu nagle taka porażka z Gorzowem, który jedzie bez Zorra...
może jakiś nagły spadek formy :roll: ale mnie to się też nie uśmiecha bo w typerze na Poznań postawiłem :wink:

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#123 Postautor: Portek » 6 maja 2007, o 17:37

Oh bo to typer jest najważniejszy :roll: Ważne, że Poznań przegrał i nie zdobył kolejnych punktów.

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#124 Postautor: Dj_Korgi » 6 maja 2007, o 17:39

Portek pisze:Oh bo to typer jest najważniejszy :roll: Ważne, że Poznań przegrał i nie zdobył kolejnych punktów.
też prawda :lol: 8)

rob7
Senior

#125 Postautor: rob7 » 6 maja 2007, o 17:44

.. nasza była "gwiazda" w Rybniku szaleje (0,0,0)