Nasi rywale - 2026
Re: Nasi rywale - 2026
Landsberg an der Warthe,kwoli ścisłości
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
gwoli
Co to się porobiło z polskim żużlem, jak nie ruskie to niemce chcą pieniądze dawać :/
Ciekaw jestem jak sobie radzą kibice np. Arsenalu którego koszulki mają na rękawach "Visit Rwanda"
Ciekaw jestem jak sobie radzą kibice np. Arsenalu którego koszulki mają na rękawach "Visit Rwanda"
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Tylko że z artykułu nie wynika, że ktoś chce cokolwiek dać, tylko "ja bym chciał, żeby oni dali".
Po pierwsze nie Warthe tylko Oder i nie Landsberg, a Frankurt.
kibicLBN pisze:Landsberg an der Warthe,kwoli ścisłości
Po pierwsze nie Warthe tylko Oder i nie Landsberg, a Frankurt.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Ale jest to skandaliczne!
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
To wracając do klubu jak już niektórzy tu napisali Stahl Landsberg - to chyba zbiórka słabo postępuje i jest 978 wersja sprawozdania dla radnych z 12,9 baniek zobowiązań i 3,9 należności (ciekawe za co poza TV taka suma) i wychodzi jak w ryj senatora szczelić gumofilcem 9 baniek... czas biegnie decyzji kredytowej nie ma - umowa nie podpisana.
Pytanie za co oni spłacą te 9 milionów i za co popłacą kontrakty na 2026 dla Holderów i Thomsonów i Paluchów (choć po nowemu może Paluthów)...
StahlKask Landsberg - nawet podoba mi się ta nazwa - groźnie brzmi
Pytanie za co oni spłacą te 9 milionów i za co popłacą kontrakty na 2026 dla Holderów i Thomsonów i Paluchów (choć po nowemu może Paluthów)...
StahlKask Landsberg - nawet podoba mi się ta nazwa - groźnie brzmi
DON'T THINK!!! DRINK!!!
Czyli jest szansa na dwa niepolskie kluby w przyszłorocznej Ekstralidze.
A chłopakom z Łotwy to odmówili awansu
A chłopakom z Łotwy to odmówili awansu
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Ciężko im będzie śpiewać "więc chodź pomaluj mój świat na czarno, czerwono, żółto". Za to kevlary mają gotowe. Znajdą we Wrocławiu.
Sponsorzy zza granicy to byłby bardzo pozytywny objaw wskazujący na to, że zdychająca dyscyplina sportu w ostatnich konwulsjach potrafi zdobyć nowe rynki. Serio, nie wiem, jak można uważać to za coś złego, nawet przy wszelkiej dostępnej wiedzy o fobiach niektórych forumowiczów.
Za dużo tych niemieckich łap ostatnio w Polsce. I nic dobrego z tego dla nas nie wynika. Więc może już czas podziękować. Może kamień położą pod stadionem w Gorzowie i tak uratują Stal...
Ale jak sponsor chce kasę na żużel wykładać to co nas to gila skąd on jest??? Jak dla mnie to może być, Niemiec, Belg, Koreańczyk, Żyd, Mason z USA a nawet Pan Makumba z Mozambiku.
Kasa jest kasa - a jak widać jej brak powoduje kłopoty jak w Stahl Landsberg.
Kasa jest kasa - a jak widać jej brak powoduje kłopoty jak w Stahl Landsberg.
DON'T THINK!!! DRINK!!!
Był pożar - nie ma pożaru xD
"Stal Gorzów wypracowała porozumienie w sprawie poręczenia 9-milionowego kredytu. Udziałowcy poręczą proporcjonalnie do wielkości udziałów. Rocznie klub będzie spłacał nieco ponad milion złotych. We wtorek specjalna rada miasta w tej sprawie."
Źródło: https://x.com/MateuszPuka/status/1979464232442728701
"Stal Gorzów wypracowała porozumienie w sprawie poręczenia 9-milionowego kredytu. Udziałowcy poręczą proporcjonalnie do wielkości udziałów. Rocznie klub będzie spłacał nieco ponad milion złotych. We wtorek specjalna rada miasta w tej sprawie."
Źródło: https://x.com/MateuszPuka/status/1979464232442728701
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
- niespokojny
- Trener
Oni zamierzają spłacać kredyt przez dekadę, nieźle.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Ale to obecne długi. Co z tymi które dojdą po 2026?
Będą spłacać 30 lat jak zwykli obywatele może się uda :)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Haron90 pisze:Ale to obecne długi. Co z tymi które dojdą po 2026?
Przecież tam się nikt nie martwi teraz tym, za co przejadą 2026. Na to przyjdzie czas w październiku 2026. A i tak pewnie oczu zaskoczy, że rat kredytu w roku jest 12, bo oni budżet i plan naprawczy układali tylko na 8.
Wszyscy dobrze wiedzieliśmy, że Stali głos z głowy nie spadnie. Za dużo liga, jak i pewnie niektórzy ludzie w Gorzowie maja do stracenia na odpaleniu Stali do 2/3 ligi.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Liga to może i by chętnie zamieniła Stal za Polonię - równie duży ośrodek, tor ciekawszy niż Jancarz i potencjał wydaje się większy przyszłościowo + brak syfu. No, ale pewnie w Gorzowie nikt do tego nie dopuści.
Polonia to niech sobie sportowo awansuje ;-).
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ja myślę, że ten punkt regulaminu o ocenie składu jest właśnie po to, by móc ewentualnie wpuścić Polonię do Ekstraligi. Tak szczerze, to moim zdaniem dużo ciekawiej by liga wyglądała z Polonią zamiast Stali i ROWu.
Liga w składzie:
Apator
Motor
Sparta
Grudziądz
Falubaz
Częstochowa z nowym właścicielem
Unia
Polonia
Byłaby turbo ciekawa i nie miałaby żadnego chłopca do bicia prawdopodobnie.
Liga w składzie:
Apator
Motor
Sparta
Grudziądz
Falubaz
Częstochowa z nowym właścicielem
Unia
Polonia
Byłaby turbo ciekawa i nie miałaby żadnego chłopca do bicia prawdopodobnie.
Prędzej Czewa poleci za skład niż Gorzów. Zresztą byłoby to poetyckie, przy stoliku awans i przy stoliku spadek.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Haron90 pisze:Prędzej Czewa poleci za skład niż Gorzów. Zresztą byłoby to poetyckie, przy stoliku awans i przy stoliku spadek.
Mowa była o tym, że za skład miałby polecieć ROW, nie Gorzów. Gorzów jeśli miałby polecieć, to za długi.
KrzyczącyK1b1c pisze:Haron90 pisze:Prędzej Czewa poleci za skład niż Gorzów. Zresztą byłoby to poetyckie, przy stoliku awans i przy stoliku spadek.
Mowa była o tym, że za skład miałby polecieć ROW, nie Gorzów. Gorzów jeśli miałby polecieć, to za długi.
Eh chyba nikt się nie łudził że Gorzów poleci za długi.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Myślę, że te zmiany w regulaminie właśnie byly pod to i Eliga się na to przygotowywała. No, ale miasto ich uratuje.
Chyba nikt się nie ludzi, że ktokolwiek poleci za cokolwiek :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
To faktycznie przełomowy moment, bo dzięki temu spłata długów Stali zostanie rozłożona na 10 lat, a klub będzie musiał co roku wygospodarować na ten cel nieco ponad milion złotych.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12152 ... wych-klubu
spłacasz bańkę a za rok możesz kolejny kredyt wziąć i spłacasz dwie potem znowu i trzy i zanim dojdziesz do red alert kilka lat spokoju.
USA ma 38 bilionów dolarów długu a wy się martwicie 9 bańkami bez jaj ha ha .
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/12152 ... wych-klubu
spłacasz bańkę a za rok możesz kolejny kredyt wziąć i spłacasz dwie potem znowu i trzy i zanim dojdziesz do red alert kilka lat spokoju.
USA ma 38 bilionów dolarów długu a wy się martwicie 9 bańkami bez jaj ha ha .