1/2 DMP Rewanż: Motor Lublin - GKM Grudziądz (47:43), 05.09.2025
Re: 1/2 DMP Rewanż: Motor Lublin - GKM Grudziądz (47:43), 05.09.2025
Para to jeździł Karol Baran z juniorami np Łukaszewskim jak mu palcem na łukach pokazywał gdzie ma jechać :)
Bartek tez umie palcem w czasie biegu pokazywac, ale nie jest to jednoznaczne z umiejetnoscia jazdy para :)
A Holder jest tak swietny w jezdzie defensywnej ze mu bez roznicy czy w parze z kolega czy sam. Moze nie utozsamial sie za bardzo z druzyna, ale jeszcze za nim zatesknimy.
A Holder jest tak swietny w jezdzie defensywnej ze mu bez roznicy czy w parze z kolega czy sam. Moze nie utozsamial sie za bardzo z druzyna, ale jeszcze za nim zatesknimy.
Jack to najbardziej dziwny koleś w tej ekipie. Ostatnie kilka tygodni złapał swój absolutny top. Ale ja nie wiem na ile on sie cieszy ze swoich wyników, na ile utożsamia się z klubem i kibicami. W okazywaniu emocji jest nijaki. Ostaf pisze, że w Gorzowie dostanie 1,1 bańki i 11 tysięcy za punkt. Z tym, że kontrakt może być rozwiązany jak okaże się że Stal nie ma pokrycia w budżecie. Nie to, że komuś źle życzę ale za głupotę trzeba płacić.
qpa pisze:Para to jeździł Karol Baran z juniorami np Łukaszewskim jak mu palcem na łukach pokazywał gdzie ma jechać :)
Taaa i jak się odwracał co chwilę i notorycznie tracił przez to pozycje.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- niespokojny
- Trener
Woryniarz za Holdera to duże osłabienie, a jeszcze większe odejście Przyjemskiego. Vaculik za Kubere powinno być to samo punktowo mniej więcej. Mocno nas rywale osłabili, raczej trzeba się będzie przyzwyczaić do nowej rzeczywistości w nowym sezonie, ale myślę że koło medalu się zakręcimy.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Patrząc na trybuny większości znudziło się nasze wygrywanie na spokojnie więc ludzie powinni się cieszyć że się osłabiamy ;-). Ja do końca tak nie sądzę. Największym naszym osłabieniem jest strata Wiktora a reszta równie dobrze może wyjść na równi.
Z Kubera od dłuższego czasu coś się dzieje, może to i on potrzebuje tej zmiany otoczenia a i może klub też tego potrzebuje. Są w śród naszych kibiców ludzie którzy twierdzą że Bartek rozwala drużynę, serio takie komentarze słyszałem. Dla mnie to jest śmieszne. Ale każdy ma prawo do własnego zdania. Ja cieszę się że mamy Mistrza w składzie, nigdy nawet nie marzyłem o tym że będzie jeździł w barwach Lublina. Z tą jazdą para to faktycznie Bartek nie jeździ zespołowo. To jego minus. Ale to zawodnik który ma być liderem. Ale mógłby czasami spojrzeć kto jedzie obok jeśli zamyka totalnie tą ścieżkę. Bańbor miał szczęście że ten upadek zakończył się co najwyżej z siniakami.
A wracając do tematu znudzenia się zwycięstwami to mnie to nie nudzi cieszę się chwilą bo wiem że taki stan rzeczy nie będzie trwał latami. A tworzymy historię i wspomnienia będą że byliśmy dominatorem i to wcale nie z zawodnikami którzy przychodząc do nas byli w super formie.
Z Kubera od dłuższego czasu coś się dzieje, może to i on potrzebuje tej zmiany otoczenia a i może klub też tego potrzebuje. Są w śród naszych kibiców ludzie którzy twierdzą że Bartek rozwala drużynę, serio takie komentarze słyszałem. Dla mnie to jest śmieszne. Ale każdy ma prawo do własnego zdania. Ja cieszę się że mamy Mistrza w składzie, nigdy nawet nie marzyłem o tym że będzie jeździł w barwach Lublina. Z tą jazdą para to faktycznie Bartek nie jeździ zespołowo. To jego minus. Ale to zawodnik który ma być liderem. Ale mógłby czasami spojrzeć kto jedzie obok jeśli zamyka totalnie tą ścieżkę. Bańbor miał szczęście że ten upadek zakończył się co najwyżej z siniakami.
A wracając do tematu znudzenia się zwycięstwami to mnie to nie nudzi cieszę się chwilą bo wiem że taki stan rzeczy nie będzie trwał latami. A tworzymy historię i wspomnienia będą że byliśmy dominatorem i to wcale nie z zawodnikami którzy przychodząc do nas byli w super formie.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:Nie to, że komuś źle życzę ale za głupotę trzeba płacić.
Przecież z taką średnią on na spokojnie dostanie taki, jak nie wyższy kontrakt w Polonii, Unii czy w Falubazie. O czym Ty marzysz? Że gość jadący sezon na TOP 4 ligi zostanie na lodzie? Zejdźmy na ziemię. Prezesi nawet w razie potrzeby podpisanego zawodnika zostawią do rotacji, żeby wziąć Holdera mając do tego okazję. Zresztą tak, jak to było w Motorze w przypadku nagłej dostępności Jarka na rynku.
Btw. Jackie cały sezon jedzie na 2,2, nie jest to kwestia ostatnich meczów.
W Falubazie ma być Lebiediew, więc możesz skreślić z tej listy.
Chcą to odchodzą. Taki ich wybór. I owszem możemy drzeć szaty, możemy wyrażać swoje niezadowolenie, błagać w socjalach. A na końcu zawodnik zrobi sam co uważa za stosowne.
Chcą to odchodzą. Taki ich wybór. I owszem możemy drzeć szaty, możemy wyrażać swoje niezadowolenie, błagać w socjalach. A na końcu zawodnik zrobi sam co uważa za stosowne.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
ezbeg pisze:W Falubazie ma być Lebiediew, więc możesz skreślić z tej listy.
Niekoniecznie. W Lublinie był Miesiąc z Jamrogiem, a gdy Jarek stał się dostępny na rynku, nagle można było zrobić poszerzony skład. Zawsze można wypożyczyć. Bo chyba nikt nie ma wątpliwości, że Lebiediew i Holder to innej klasy zawodnicy?
To proste - życzę mu tego co Michelsenowi. Żeby odczuł "zmianę" na własnej skórze.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
To chyba będzie problem, bo Michelsen poszedł do klubu, gdzie były problemy z charakterami w drużynie. Jack idzie do klubu, w którym pojechał swój świetny sezon na 2.0+ (o ile tam trafi)
Tylko tym razem nie będzie Zmarzlika i na nim będzie spoczywać wynik. A jak do tego będą kłopoty z płatnościami to będzie wesoło. A to wszystko pod warunkiem że w ogóle wystartują bo na dziś nie jest to oczywiste.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://x.com/LokalnyMatador/status/1964991506382758110 ciekawy fragment kuchni. Lampart ewidentnie wściekł się na BZ za akcję.