20-lecie zuzel.info - WSPOMNIENIA

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
PawelSl

Re: 20-lecie zuzel.info - WSPOMNIENIA

#101 Postautor: PawelSl » 23 września 2022, o 10:03

mikas pisze:
istred pisze:Forum było podlinkowane na stronie, bo ja tak na nie trafiłem ;) To był okres, w którym w zasadzie każdy klub miał swoje oficjalne (a część nieoficjalne/kibicowskie) forum.

Tylko to już chyba było, gdy istniała oficjalna strona tzlublin.com czy jakoś tak ;) a ja mówię o 2002 i pierwszej połowie 2003 kiedy nie było jeszcze oficjalnej strony klubu, a istniała taka nieoficjalna dość prymitywna ( na obecne czasy, wtedy nie była najgorsza ;) ) strona lubelskizuzel.pl na której był link do czatu. Mi się wydaje, że właśnie na tym czatcie pojawił się też link do forum w pewnym momencie i wszyscy z tego czatu przenieśli się tutaj.

Lubelskizuzel była chyba prowadzona przez Konrada (Lublin_Fan)?

Sylwek16

#102 Postautor: Sylwek16 » 23 września 2022, o 10:19

Skład węgla i papy przy dzisiejszych cenach nabiera nowego znaczenia :) kiedyś dziadostwo teraz synonim bogactwa :) a co do tematu ja od 2009 na forum, nie udzielając się przez kilka następnych lat, a żuzel na żywo 1 raz to 2003 i tż sipma.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#103 Postautor: Speedway » 23 września 2022, o 11:04

kdsz pisze:Faktycznie, pamięć mi szwankuje. Sprawdziłem sobie średnie Rymela i rzeczywiście niemal co sezon walił w drugiej lidze średnią >2,2. W momencie dołączania do Motoru nie był więc wynalazkiem, tylko zawodnikiem sprawdzonym.

Doszedl w trakcie sezonu gdy pojawil sie hajs z Bogdanki. Szukalismy wtedy wolnych zawodnikow na rynku gwarantujacych punkty. Szlo mu naprawde dobrze ale nabawil sie paskudnej kontuzji.

P.s. Dzis mija mi 17 lat na forum. Tez byl wtedy piatek :D
Obrazek

Sebekmotor
Kadrowicz

#104 Postautor: Sebekmotor » 23 września 2022, o 11:08

Szkoda, że już nie ma górniczej orkiestry na meczach :D

Sylwek16

#105 Postautor: Sylwek16 » 23 września 2022, o 11:15

Darmowy bilet w dniu urodzin i cukierki dla dzieci ehh to była sielanka:) i każdy miał miejsce siedzące hehe

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#106 Postautor: Kargolo » 23 września 2022, o 11:36

Speedway pisze:
kdsz pisze:Faktycznie, pamięć mi szwankuje. Sprawdziłem sobie średnie Rymela i rzeczywiście niemal co sezon walił w drugiej lidze średnią >2,2. W momencie dołączania do Motoru nie był więc wynalazkiem, tylko zawodnikiem sprawdzonym.

Doszedl w trakcie sezonu gdy pojawil sie hajs z Bogdanki. Szukalismy wtedy wolnych zawodnikow na rynku gwarantujacych punkty. Szlo mu naprawde dobrze ale nabawil sie paskudnej kontuzji.

Z tego co pamiętam to niestety rozwalił kręgosłup i zakończył karierę.
Wspominkowo się zrobiło, polecam z tej okazji album Macieja Maja "Żużel w Lublinie - Fotokronika 70 lat". Mnóstwo ciekawych zdjęć z lepszych i gorszych czasów.

Ja forum zacząłem czytać około 2010 roku, a jak tu trafiłem to nie pamiętam, jakoś przypadkowo. Po 1,5 roku postanowiłem zabrać głos w jakiejś tam sprawie i tak minęło kolejne 11 lat :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Robson
Senior

#107 Postautor: Robson » 23 września 2022, o 11:42

Przez te 20 lat pewnie na palcach by sie dalo zliczyć dni, w których tu nie zajrzałem

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#108 Postautor: dannie » 23 września 2022, o 12:11

Nie gadaj, w zimie też? ;)

Ja najaktywniejszy byłem pewnie w latach 2003-2007, może 2009, kiedy też aktywnie działałem w fanklubie. Później rzadziej tu zaglądałem, ale jednak do "rozstania" nigdy nie doszło. Faktycznie był moment, kiedy pojawiły się jakieś problemy techniczne, forum podupadło i wtedy dużo mniej mnie tu było. Fajnie, że udało się to odbudować.

Czasami się zastanawiam czy dobrze byłoby, żeby to forum dotarło do szerszego grona odbiorców, abyśmy się tak nie "kisili" w tym samym sosie od lat. Z drugiej strony zawsze jest ryzyko "zonetyzowania" się forum. Da się przed tym obronić (są fora, którym się to udaje od lat), ale wtedy sam grzesieck mógłby nie podołać ;)

Tak przy okazji, czy jakby wydarzyło się coś, o czym wszyscy myślimy, to w niedzielny wieczór jest jakaś koncepcja, gdzie można byłoby o tym pogadać "na żywo"? ;)
Ostatnio zmieniony 23 września 2022, o 12:17 przez dannie, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Flagg
Trener

#109 Postautor: Flagg » 23 września 2022, o 12:13

dannie pisze:Czasami zastanawiam czy dobrze byłoby, żeby to forum dotarło do szerszego grona odbiorców, abyśmy się tak nie "kisili" w tym samym sosie od lat. Z drugiej strony zawsze jest ryzyko "zonetyzowania" się forum. Da się przed tym obronić (są fora, którym się to udaje od lat), ale wtedy sam grzesieck mógłby nie podołać ;)
Patrząc na to, co dzieje się na grupach FB, które sa następcą forów internetowych, to wierz mi, nie chcesz tego :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#110 Postautor: dannie » 23 września 2022, o 12:16

Flagg pisze:
dannie pisze:Czasami zastanawiam czy dobrze byłoby, żeby to forum dotarło do szerszego grona odbiorców, abyśmy się tak nie "kisili" w tym samym sosie od lat. Z drugiej strony zawsze jest ryzyko "zonetyzowania" się forum. Da się przed tym obronić (są fora, którym się to udaje od lat), ale wtedy sam grzesieck mógłby nie podołać ;)
Patrząc na to, co dzieje się na grupach FB, które sa następcą forów internetowych, to wierz mi, nie chcesz tego :)

Doskonale zdaje sobie z tego sprawę, ale są miejsca, gdzie jednak udaje się "wychować" nowo napływających użytkowników, gdzie to oni muszą się dostosować do poziomu forum, a nie na odwrót. Wiele z nich po kilku szybkich banach albo zmienia ton/sposób wypowiedzi albo odpuszcza i wraca tam, gdzie może się swobodnie realizować ze swoimi wynurzeniami. Oczywiście to wymaga wielkiej pracy zarówno ze strony moderatorów, jak i innych (starych) użytkowników.
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#111 Postautor: mikas » 23 września 2022, o 12:24

PawelSl pisze:
mikas pisze:
istred pisze:Forum było podlinkowane na stronie, bo ja tak na nie trafiłem ;) To był okres, w którym w zasadzie każdy klub miał swoje oficjalne (a część nieoficjalne/kibicowskie) forum.

Tylko to już chyba było, gdy istniała oficjalna strona tzlublin.com czy jakoś tak ;) a ja mówię o 2002 i pierwszej połowie 2003 kiedy nie było jeszcze oficjalnej strony klubu, a istniała taka nieoficjalna dość prymitywna ( na obecne czasy, wtedy nie była najgorsza ;) ) strona lubelskizuzel.pl na której był link do czatu. Mi się wydaje, że właśnie na tym czatcie pojawił się też link do forum w pewnym momencie i wszyscy z tego czatu przenieśli się tutaj.

Lubelskizuzel była chyba prowadzona przez Konrada (Lublin_Fan)?

Czyli dobrze pamiętałem pisząc o tym tutaj: viewtopic.php?p=418311#p418311 ;) W końcu Ty z Shackiem założyliście to forum, więc jeśli pamiętamy ten okres tak samo to tak musiało być ;)
Ostatnio zmieniony 23 września 2022, o 12:41 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Robson
Senior

#112 Postautor: Robson » 23 września 2022, o 12:26

Tak. I ile ja pamiętam to Mezza z czatu to @lublin_fan

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#113 Postautor: mikas » 23 września 2022, o 12:44

Chyba nie, Mezza mi się kojarzy z inną osobą, ale zapytam przy okazji Konrada ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Robson
Senior

#114 Postautor: Robson » 23 września 2022, o 12:46

Dobra. Ale to może zburzyc mój 20 paroletni światopogląd :lol:

PawelSl

#115 Postautor: PawelSl » 23 września 2022, o 12:48

Chyba tak było jak mówi Robson.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#116 Postautor: mikas » 23 września 2022, o 13:01

Dobra możesz spać spokojnie :) Masz rację Mezza i Lublin_Fan to ta sama osoba. A strona którą prowadził miała dokładny adres: zuzel.lubelski.pl
Info 100% KMO od Konrada :)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

ezbeg
Trener

#117 Postautor: ezbeg » 23 września 2022, o 13:21

Speedway pisze:

P.s. Dzis mija mi 17 lat na forum. Tez byl wtedy piatek :D

Oj gdyby nie ta kontuzja to może byłby awans do I ligi już w 2010 r., a nie rok później. Chociaż mając na uwadze występ Drymla w Łodzi, to mogłoby być ciężko. Później przyszły baraże z Rybnikiem i kontrakty w ostatniej chwili dla Fishera i Nieminena. Ten pierwszy na sprzęcie Kuciapy całkiem nieźle jechał.

Luke69

#118 Postautor: Luke69 » 23 września 2022, o 16:28

Witam,
Forum obserwuję od bardzo dawna, nie pamiętam od kiedy. Nie udzielałem się z powodu problemów z logowaniem. Teraz się udało. Na mecze żużlowe do Lublina dojeżdżam z Puław. Zaczęło się w pamiętnym 1991 roku dzięki mojemu tacie. Zakochałem się w tym sporcie i nie zniechęciły mnie nawet czasy Lkż-tu. Wsiadałem w autobus lub busa i dojeżdżałem. Później trochę lepsze czasy i obowiązkowe wyjazdy do Łodzi (ależ ta Łódź Nam nie leżała, zawsze nadzieje, a później w palnik, ale wyjazdy piękne i dyskusje na CB w drodze powrotnej. Teraz to zupełnie nowy czas i nowa historia. Niech trwa jak najdłużej. Witam na forum i do zobaczenia na Z 5 w niedzielę.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#119 Postautor: Maxx » 24 września 2022, o 22:04

Początki tego forum były naprawdę ciekawe. Było coś w stylu takiej lokalnej społeczności. Obecność tutaj osób z ówczesnego klubu często podkręcała dyskusje ale i dało się wyczuć, że była taka nić nazwijmy to jedności z kibicami. Mi osobiście utkwił w pamięci moment, kiedy odwiedził mnie w pracy Ś.P. Robert Dados z synem, kiedy wrócił do Lublina i było to bodajże 2 lub 3 tygodnie przed jego odejściem z tego świata. Pokazałem mu wówczas nasze forum i radosne wypowiedzi nas wszystkich na jego temat, że wraca, że będzie asem itp. Był szczerze wzruszony, przy nim musiałem koniecznie napisać, że pozdrawia wszystkich. Kurcze to już tyle lat...

Cookie

#120 Postautor: Cookie » 25 września 2022, o 14:32

Oh, Witam po przerwie, z tego wszystkiego aż mnie naszło na wspomnienia;)
Co prawda "udzielam" się tutaj dopiero od jakoś 2011 roku, a żużlem bardziej lub mniej żyje od 2003, bądź co bądź - co mecz lubię tu wchodzić by poczytac opinie innych, przede wszystkim pozbawione jadu i buractwa (choc bywalo roznie)
No mniejsza, wydaje mi się że kulturowo ta społeczność zawsze stała wysoko
Dla mnie chyba najbardziej charakterystycznym epizodem tutaj były mecze ISQ - te emocje - nie zapomnę tego

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#121 Postautor: Speedway » 25 września 2022, o 17:51

Jakie mecze ISQ? Liga Miast? Bo nie kojarze nicka, a ladnych pare lat w tym siedze :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#122 Postautor: Perez » 25 września 2022, o 18:02

Już byś chciał aby każdy się ujawniał.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Cookie

#123 Postautor: Cookie » 25 września 2022, o 18:31

Speedway pisze:Jakie mecze ISQ? Liga Miast? Bo nie kojarze nicka, a ladnych pare lat w tym siedze :)

Kandydowałem za sprawą Manitou (pozdrawiam serdecznie;) )
Do Capre Furios jako internetowy następca Klimka :D na pozycji juniorskiej
Był to rok 2011
Szczerze nie pamiętam ile razy uczestniczyłem, wiem, że fun miałem ogromny:)

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#124 Postautor: Speedway » 25 września 2022, o 19:22

Jak cos to sezon rusza za jakies 3 tygodnie i mozesz sie reaktywowac :)
Szczegoly:
https://isq.com.pl/2022/08/19/chcesz-za ... -to-w-sms/
Obrazek

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#125 Postautor: dannie » 25 września 2022, o 22:15

To gdzie swietujemy? ;)
Obrazek