Motor Lublin U-24
Re: Motor II Lublin U-24 (2022)
Patrząc na składy, czułem że o zwycięstwo to będzie ciężko. Ba szanse bym określił na max 5%. Lecz takiego wyniku to bym nie spodziewał się. Nasz klub do U-24 podszedł na zasadzie smutnego obowiązku. Inni szukali młodych, zdolnych. Przedłużyliśmy przygodę z żużlem Wieczorkowi który zdążył zadebiutować w MMA, a także przygodę z polską ligą Hillebrandowi i Bowesowi, którzy nie byli wiodącymi postaciami w II lidze. Do tego stworzyliśmy szansę na przygodę z Polską dla Valkovica, który niedawno w zawodach przegrał z Celine Liebmann. Mirana Praznika nie oceniam, bo jest młody. Może odpali kiedyś tam. Może. Jeszcze Tudzież wypadł.
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Jeszcze tego typu kompromitację można by przeżyć, gdyby jeździli swoi 16-latkowie. A tak, ani rozwoju, zagrożenie dla wszystkich, a w szczególności kolegi z pary. Nawet do mety nie potrafią dojechać. Nie kupuję tego w ogóle.
- Retrospeedway
- Senior
Obciach marketingowy na całą Polskę.Żeby zmazać tą plamę musimy wygrać w Toruniu.
Zawody na plus. Wszyscy przeżyli. Trzeba szukac z 2-3 grajków jeszcze bo nie dojedziemy do końca sezonu.
Zważywszy, że reaktywacja żużla w Lublinie rozpoczęła się od szkółki i od tego czasu nikt nie doczłapał nawet do poziomu Peronia to jest to straszny wstyd.
Retrospeedway pisze:Obciach marketingowy na całą Polskę.Żeby zmazać tą plamę musimy wygrać w Toruniu.
Faktycznie. Dziś rozmawiałem z kolegą w metrze. Gwar jak zwykle. Powiedziałem, że na weekend majowy do Lublina jadę. Nagle... Cisza. Tylko rechot słychać w oddali. Pytam, co się stało? Nie słyszales, że Motor przegrał ze Stalą Gorzów w lidze U24 na żużlu? Wstyd na całą Polskę.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Po prostu klub chce to odjechać za pół darmo i chyba słusznie, bo ta liga jest bez sensu.
-
FanatykMotoru
- Szkółkowicz
Ja rozumiem , że to poligon doświadczalny, ale dlaczego mając w składzie Mikołaja Świętochowskiego, Firmugę, Szpytmę, Banuchę, Śledzia, Gosika, Młynarskiego, jadą Bowes, Prażnik, Hillebrand, Valković. Dlaczego będący w rezerie Śledz nie dostaje szansy wyjazdu na tor ? O co tu chodzi ? A może oni tylko figurują w składzie, a po prostu pokończyli już kariery ? Jeśli nie, to kompletnie nie rozumiem czemu nie startują.
Bo ich umiejętności nie pozwalają na przejechanie czterech okrążeń?
może przyprowadzili najlepszych sponsorów jak Kubica i teraz muszą jeździć :)
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Młynarski chyba za młody, a reszta nie ma pewnie na czym jechać.
Czepiacie się, nie zawsze się wygrywa :) a tak na serio to też nie rozumiem dlaczego nasi wychowankowie nie jada. Btw. Ile teraz Peroń by miał lat?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
FanatykMotoru pisze:Ja rozumiem , że to poligon doświadczalny, ale dlaczego mając w składzie Mikołaja Świętochowskiego, Firmugę, Szpytmę, Banuchę, Śledzia, Gosika, Młynarskiego, jadą Bowes, Prażnik, Hillebrand, Valković. Dlaczego będący w rezerie Śledz nie dostaje szansy wyjazdu na tor ? O co tu chodzi ? A może oni tylko figurują w składzie, a po prostu pokończyli już kariery ? Jeśli nie, to kompletnie nie rozumiem czemu nie startują.
Świętochowski,Szpytma,Banucha,Gosik już dawno zakonczyli przygodę z żużlem.
to z syfów zaczerpnięte
20 mln zł rocznie będzie wydatkowanych przez kluby PGE Ekstraligi na szkolenie i drużynę rezerw. Taka jest strategia spółki zarządzającej rozgrywkami na kolejne cztery lata.
a tu Termos z PS
- Zawodników do Ekstraligi U24 nie zabraknie, tym bardziej, że mogą startować obcokrajowcy. Tego się zatem nie obawiam. Nasza drużyna jest już zebrana. Minusem jest bardzo wysoki koszt, bo z perspektywy klubu to jest de facto otwarcie nowej drużyny. Może nie jest tak kosztowna jak zespół ekstraligowy, ale motocykle, mechanicy, wyjazdy, trenerzy, karetki - to wszystko musi być zabezpieczone. To jest uruchomienie nowego projektu, który dzisiaj kluby PGE Ekstraligi potraktują jako formułę treningu. W kolejnych latach, jeżeli ta formuła się przyjmie i będzie kontynuowana, to powstanie nowy poziom rozgrywkowy, równolegle funkcjonujący do Ekstraligi. Za chwilę ta liga będzie mieć własnego sponsora tytularnego i własne prawa telewizyjne. To będzie zagrożenie dla całej reszty żużla w Polsce, bo ta liga zacznie żyć własnym życiem. Ekstraliga żużlowa zacznie budować wokół tego projektu wszystkie schematy, które buduje wokół projektu ekstraligowego. Przecież aż się prosi, żeby rozgrywki U24 były transmitowane w telewizji - powiedział Termiński na kanale BestSpeedwayTV.
interesujące rozgrywki i tanio ale nie wiem czy chciałbym to oglądać po dzisiejszym blamażu , generalnie gdzie ciężko składy zebrać bo brakuje równorzędnych zawodników w elipie wymyślili dubla w postaci drużyn U-24 bo tv kasą sypnęła i trzeba wydawać przecież .
20 mln zł rocznie będzie wydatkowanych przez kluby PGE Ekstraligi na szkolenie i drużynę rezerw. Taka jest strategia spółki zarządzającej rozgrywkami na kolejne cztery lata.
a tu Termos z PS
- Zawodników do Ekstraligi U24 nie zabraknie, tym bardziej, że mogą startować obcokrajowcy. Tego się zatem nie obawiam. Nasza drużyna jest już zebrana. Minusem jest bardzo wysoki koszt, bo z perspektywy klubu to jest de facto otwarcie nowej drużyny. Może nie jest tak kosztowna jak zespół ekstraligowy, ale motocykle, mechanicy, wyjazdy, trenerzy, karetki - to wszystko musi być zabezpieczone. To jest uruchomienie nowego projektu, który dzisiaj kluby PGE Ekstraligi potraktują jako formułę treningu. W kolejnych latach, jeżeli ta formuła się przyjmie i będzie kontynuowana, to powstanie nowy poziom rozgrywkowy, równolegle funkcjonujący do Ekstraligi. Za chwilę ta liga będzie mieć własnego sponsora tytularnego i własne prawa telewizyjne. To będzie zagrożenie dla całej reszty żużla w Polsce, bo ta liga zacznie żyć własnym życiem. Ekstraliga żużlowa zacznie budować wokół tego projektu wszystkie schematy, które buduje wokół projektu ekstraligowego. Przecież aż się prosi, żeby rozgrywki U24 były transmitowane w telewizji - powiedział Termiński na kanale BestSpeedwayTV.
interesujące rozgrywki i tanio ale nie wiem czy chciałbym to oglądać po dzisiejszym blamażu , generalnie gdzie ciężko składy zebrać bo brakuje równorzędnych zawodników w elipie wymyślili dubla w postaci drużyn U-24 bo tv kasą sypnęła i trzeba wydawać przecież .
- Retrospeedway
- Senior
istred pisze:Retrospeedway pisze:Obciach marketingowy na całą Polskę.Żeby zmazać tą plamę musimy wygrać w Toruniu.
Faktycznie. Dziś rozmawiałem z kolegą w metrze. Gwar jak zwykle. Powiedziałem, że na weekend majowy do Lublina jadę. Nagle... Cisza. Tylko rechot słychać w oddali. Pytam, co się stało? Nie słyszales, że Motor przegrał ze Stalą Gorzów w lidze U24 na żużlu? Wstyd na całą Polskę.
Gdzieś ty się uchował ? To nie jest jakiś powiatowy Motor Lublin to Speedway Motor Spółka Akcyjna.
Jeżeli taki sponsor który wahał się zainwestować w klub przeczyta w prasie żużlowej wynik owego meczu to pomyśli że Motor Lublin to jakaś popierdółka.
Pewnie połowa kibiców innych klubów żużlowych w Polsce się rechocze i ma bekę z naszego Motoru.
Przegrać można ale nie tak.
-
Sebekmotor
- Kadrowicz
Ty tak na serio?
Tak, on tak na serio xD
SyFy:
"Od wszystkiego uciekł Daniel Klima. Zarówno Jan Rachubik jak i Marius Hillebrand wstali jednak o własnych siłach i niepotrzebna była karetka, która stała już gotowa do wyjazdu na tor. Sędzia Paweł Michalak potrzebował jednak kilku minut na podjęcie decyzji, którą wykluczył z powtórki Czecha."
xD
SyFy:
"Od wszystkiego uciekł Daniel Klima. Zarówno Jan Rachubik jak i Marius Hillebrand wstali jednak o własnych siłach i niepotrzebna była karetka, która stała już gotowa do wyjazdu na tor. Sędzia Paweł Michalak potrzebował jednak kilku minut na podjęcie decyzji, którą wykluczył z powtórki Czecha."
xD
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Takie będą uroki tej ligi, dużo jeszcze wody w Bystrzycy upłynie żeby to zaczęło wyglądać na przyzwoitym poziomie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
FanatykMotoru pisze:Ja rozumiem , że to poligon doświadczalny, ale dlaczego mając w składzie Mikołaja Świętochowskiego, Firmugę, Szpytmę, Banuchę, Śledzia, Gosika, Młynarskiego, jadą Bowes, Prażnik, Hillebrand, Valković. Dlaczego będący w rezerie Śledz nie dostaje szansy wyjazdu na tor ? O co tu chodzi ? A może oni tylko figurują w składzie, a po prostu pokończyli już kariery ? Jeśli nie, to kompletnie nie rozumiem czemu nie startują.
Odbyła się dopiero jedna kolejka to nie można powiedzieć, że nie startują. Tych meczów będzie sporo, zapewne wszyscy dostaną szansę. A próbując odpowiedzieć na pytanie: jeśli w najbliższych rundach oczekiwani zawodnicy nie wyjadą na tor to może dlatego że klub się ich wstydzi.
Jeśli już pytać o kogoś to ja się pytam dlaczego nie wystartował Austriak, który po wywaleniu Kariona jako jedyny chociaż minimalnie rokuje.
I jak to się stało że wybraliśmy jako klub taki skład. Przecież to trzeba było się bardzo postarać żeby nie znaleźć nikogo kto cokolwiek ujedzie. I finanse tego nie tłumaczą bo inne kluby też brały zawodników za czapkę śliwek a oni jechali dziś normalnie.
Ta liga przypomina jakiś obsceniczny konkurs miss dla brzydkich kobiet. Tak jakby ktoś celowo chciał skompromitować dyscyplinę po raz kolejny. Gdy o tym pisano to nie wierzyłem, że to na poważnie.
Sama idea jest fajna i zrozumiała, też lubię pracę u podstaw. Problem w tym, że nie ma do tego wykonawców zarówno wśród Polaków jak i obcokrajowców. To co utworzono to promocja dziwaczności a nie talentów. Nigdy w żużlu nie było takiego nagromadzenia beztalencia. Jeśli już musieli utopić kasę mogli zrobić to w okrojonych składach, jakieś czwórmecze czy coś a wyszła megalomania i głupota potwierdzająca że w polskim żużlu decyzję podejmują ludzie oderwani od rzeczywistości. Jeszcze u-24 powinno dotyczyć tylko zawodników którzy w Polsce nie jeździli bo Polak w wieku 23 lat który nigdy nic nie pokazał to trup, którego nie ma co pudrować i lepiej dać 17-latka. Najgorzej wydana kasa Ekstraligi. Lepiej by było losować nagrody wśród kibiców.
W pierwszym tegorocznym spotkaniu ligowym Motor Lublin U-24 sromotnie przegrał w Gorzowie, a dodatkowo mecz zakończyło w szpitalu trzech zawodników - Mateusz Tudzież, Jan Rachubik oraz Marius Hillebrand. O Niemcu i wychowanku Motoru na obecną chwilę nie ma oficjalnych informacji, natomiast były zawodnik ROW-u Rybnik przekazał kibicom nowe wieści.
Po badaniach w szpitalu u Mateusza Tudzieża stwierdzono złamanie obojczyka. Na obecną chwilę nie jest wiadome ile 22-latek będzie musiał odpocząć od żużla.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/99723 ... w-startach
Nie wiem czy śmieszno czy straszno ale trzeba łąpankę na kolejnych U-24 robić jeśli regulamin dopuszcza bo mogą sezonu nie skończyć .
Po badaniach w szpitalu u Mateusza Tudzieża stwierdzono złamanie obojczyka. Na obecną chwilę nie jest wiadome ile 22-latek będzie musiał odpocząć od żużla.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/99723 ... w-startach
Nie wiem czy śmieszno czy straszno ale trzeba łąpankę na kolejnych U-24 robić jeśli regulamin dopuszcza bo mogą sezonu nie skończyć .
Teraz chyba trwa okienko transferowe, zatem można nowych zakontraktować. Lecz trochę strach się bać kogo by wzięli do zespołu. W składzie na pozycjach 1-5/9-13 musi być co najmniej po dwóch Polaków i dwóch obcokrajowców. Do tego dwóch juniorów. Ja nie wiem czy mamy tylu zawodników jeżdżących.
Talmai pisze:A próbując odpowiedzieć na pytanie: jeśli w najbliższych rundach oczekiwani zawodnicy nie wyjadą na tor to może dlatego że klub się ich wstydzi.
Bez jaj. W tym meczu jechali Stojanowski i Rachubik. Przecież niedawno Śledź walczył z tym Stojanowskim jak równy z równym na MDMP w Rzeszowie. I naprawde wątpię, że wyglada gorzej od np. Valkovica. Nie wiem co się dzieje z Firmugą. Jemu został chyba juz tylko rok czy dwa na juniorce, a nie jeździ. Wiem, że miał kontuzje rok temu, ale chyba juz ją wyleczył?
Po wynikach Rachubika czy Śledzia jednak mimo wszystko widać progres. Nie jest to oczywiście jakiś przeskok o lata świetlne, ale o ile rok temu faktycznie lekki wstyd było pokazywać ich światu, tak teraz, patrząć na suche cyfry, nie wygladają aż tak źle.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Może w Rzeszowie nie wyglądały tak źle bo rywalizowali z biegach z 3-osobową i 2-osobową obsadą lub punktowali na zawodnikach którzy są młodsi od nich.
Jakiś powód musiał być skoro wszyscy jadą 0d0w0t a nie wpuszczają Śledzia, możne uznali, że sobie na tym torze nie poradzi a w Lublinie z Częstochową pojedzie
Jakiś powód musiał być skoro wszyscy jadą 0d0w0t a nie wpuszczają Śledzia, możne uznali, że sobie na tym torze nie poradzi a w Lublinie z Częstochową pojedzie
Ogrywali Stojanowskiego, Majchera czy Sadurskiego. To nie są zadne wielkie nazwiska, ale jeszcze rok temu byłoby to nie do pomyslenia, nawet na lubelskim torze. I nie kupuję argumentu, że "moze sobie nie poradzi". TO gdzie kurła ma sie uczyć? NA lotniskach?