Kolejarz Opole - TÅ» Sipma Lublin 42:48 :]
Shack pisze:Gosia pisze:Czy ktoś z kierownictwa klubu wpadł na pomysł żeby zadzwonić do Opola i dowiedzieć się jaka jest sytuacja??? Może tam wody po kostki na torze więc po co jechac, no chyba że nasz klub stać na wycieczki w tą i spowrotem do Opola...
Pozdrawiam
Olaboga, ze też nikt na to nie wpadł. Wiec chyba stać klub na wycieczki.![]()
![]()
![]()
![]()
A tak poważnie to nawet jak wody będzie po kolana to jechac trzeba bo walkower.
A to dziwne bo Rybnik się z Ostrowem dogadał bez problemu i mecz przełożono na 22 maja. Więc się da to załatwić. Ale to już nie mój problem, ja za to nie płace...

-
meridol
Gosia pisze:Shack pisze:Gosia pisze:Czy ktoś z kierownictwa klubu wpadł na pomysł żeby zadzwonić do Opola i dowiedzieć się jaka jest sytuacja??? Może tam wody po kostki na torze więc po co jechac, no chyba że nasz klub stać na wycieczki w tą i spowrotem do Opola...
Pozdrawiam
Olaboga, ze też nikt na to nie wpadł. Wiec chyba stać klub na wycieczki.![]()
![]()
![]()
![]()
A tak poważnie to nawet jak wody będzie po kolana to jechac trzeba bo walkower.
A to dziwne bo Rybnik się z Ostrowem dogadał bez problemu i mecz przełożono na 22 maja. Więc się da to załatwić. Ale to już nie mój problem, ja za to nie płace...
jezu ludzie od wczoraj na zuzel chodzicie czy co...?
nawet gdyby lało w Opolu dwa tygodnie to cala druzyna musi dojechac na mecz zeby dowiedziec sie ze zawody sa odwolane. a dogadywac sie mozna pozniej
No to chyba w Rybniku i Ostrowie od wczoraj na żużel chodzą bo załatwili to wcześniej i Ostrów nie musi jechać do Rybnika bo mecz został przełozony za porozumieniem obu stron i to z przyczyn pogodowych. Więc w takich przypadkach jest to możliwe, nawet jak na żużel chodzą od wczoraj
Tyle w tym temacie. Słonko zaczyna świecić może będzie dobrze.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Osobiście uważam, że nasz klub wygra jutro w Opolu, jeżeli dojdzie do meczu. Może być taka sytuacja, że tor będzie nadawał sie do jazdy, ale może nie być już atutem gospodarzy. Wtedy ten kto szybciej się do niego przełoży ten wygra i mam nadzieję, że bedzie to Lublin.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
Dziś rano w Opolu miał się odbyć trening, ale się nie odbył bo tor był za mocno zmoczony. Trening ma być po południu wiec chyba nie jest tak źle. Pozatym na jutro "najlepsze" pogodowe serwisu podają, że w Opolu wogole nie będzie padać (jedynie w nocy z soboty na niedziele).
Ciekawostka:
Ciekawostka:
Moskwa: wojsko przegania chmury z nieba
Wojskowe samoloty, które mają zapewnić bezdeszczową pogodę w czasie obchodów w Moskwie 60. rocznicy zwycięstwa nad hitlerowskimi Niemcami, rozpoczęły w sobotę realizację zadania
W sumie do akcji wyznaczono jedenaście samolotów Ił-18 i An-12 z ładunkami m.in. suchego lodu i ciekłego azotu. Substancje te, rozpylone w powietrzu, mają zapobiec wystąpieniu opadów nad Moskwą. Chmury mają "wypadać" się kilkadziesiąt kilometrów od stolicy Rosji.
Jak podała agencja Interfax, w sobotę przed południem w powietrze wzbiły się dwa samoloty; dalsze loty zaplanowano na drugą połowę dnia.
Samoloty mają startować także w niedzielę i poniedziałek. Przedstawiciele sił powietrznych zapewniają, że rozpylane w powietrzu substancje, których przygotowano w sumie około 50 ton, nie są szkodliwe dla środowiska.
W Moskwie jest w sobotę pochmurno i dość chłodno: +11 stopni Celsjusza
Ciekawe, jak sie jutro spisza nowe nabytki TZ
Pewnie Kamil pojedzie za K.Dominiczaka no i zobaczymy jak sie nasze juniory spisza w 1.wyscigu. Jonasz tez wielka niewiadoma, ale mysle, ze powinien swoje zrobic (10 pt jak na inauguracje nie bedzie zlym wynikiem).
Jezeli pogoda dopisze, a zawodnicy nie beda sie scigac na jakims bagnie, to szykuje sie dobry meczyk - oby wygrany..no w koncu gdzies trzeba zdobywac te punkty.
Pozyjemy zobaczymy
Pozdro
Jezeli pogoda dopisze, a zawodnicy nie beda sie scigac na jakims bagnie, to szykuje sie dobry meczyk - oby wygrany..no w koncu gdzies trzeba zdobywac te punkty.
Pozyjemy zobaczymy
Pozdro
Postanowiłem pobawić się programem Speedway Meeting i wyszło mni 48:42 dla Opola. Dodam, że jest to taki program, w którym mogą się dziać naprawdę nieprawdopodobne rzeczy, więc nie dziwcie się, że niektóre biegi miały bardzo dziwną kolejność i punktacja nie do końca zgodna jest z rzeczywistością.
OPOLE 48
1. A.Czechowicz.............. 3 1 1* D 2 - - 7+1
2. P.Rembas.................. 1 3 2 3 1 - - 10
3. S.Trumiński............... 1 2 2 3 3 - - 11
4. A.Pawliczek............... 3 1* 0 1 - - - 5+1
5. B.Brhel................... 0 2 3 1 1* - - 7+1
6. T.Szmidt.................. 1 1 - - - - - 2
7. M.Sekula.................. 3 2 1* 0 - - - 6+1
LUBLIN 42
1. T.Piszcz.................. 2 0 3 3 - - - 8
2. A.Pietraszko.............. 0 3 3 2 2* 0 - 10+1
3. D.Jeleniewski............. 2 0 2 1* 0 - - 5+1
4. M.Franków................. W 2 D - - - - 2
5. J.Kylmakorpi......... 3 3 3 1 2 2 - 14
6. K.Kępa............... 0 0 - - - - - 0
7. K.Åyko................ 2 1 0 0 - - - 3
1: M.Sekula, K.Åyko, T.Szmidt, K.KÄ™pa................ 4 2 4 2
2: A.Czechowicz, T.Piszcz, P.Rembas, A.Pietraszko............. 4 2 8 4
3: A.Pawliczek, D.Jeleniewski, S.Trumiński, M.Franków (W)..... 4 2 12 6
4: J.Kylmakorpi, M.Sekula, Kamil Åyko, B.Brhel........... 2 4 14 10
5: P.Rembas, M.Franków, A.Czechowicz, D.Jeleniewski........... 4 2 18 12
6: A.Pietraszko, B.Brhel, M.Sekula, T.Piszcz.................. 3 3 21 15
7: J.Kylmakorpi, S.TrumiÅ„ski, A.Pawliczek, K.Åyko.... 3 3 24 18
8: B.Brhel, D.Jeleniewski, T.Szmidt, M.Franków (D)............ 4 2 28 20
9: J.Kylmakorpi, P.Rembas, A.Czechowicz, K.Kępa..... 3 3 31 23
10: A.Pietraszko, S.Trumiński, J.Kylmakorpi, A.Pawliczek.. 2 4 33 27
11: P.Rembas, A.Pietraszko, D.Jeleniewski, A.Czechowicz (D).... 3 3 36 30
12: S.TrumiÅ„ski, J.Kylmakorpi, A.Pawliczek, K.Åyko.... 4 2 40 32
13: T.Piszcz, A.Pietraszko, B.Brhel, M.Sekula.................. 1 5 41 37
14: T.Piszcz, A.Czechowicz, B.Brhel, D.Jeleniewski............. 3 3 44 40
15: S.Trumiński, J.Kylmakorpi, P.Rembas, A.Pietraszko............. 4 2 48:42
OPOLE 48
1. A.Czechowicz.............. 3 1 1* D 2 - - 7+1
2. P.Rembas.................. 1 3 2 3 1 - - 10
3. S.Trumiński............... 1 2 2 3 3 - - 11
4. A.Pawliczek............... 3 1* 0 1 - - - 5+1
5. B.Brhel................... 0 2 3 1 1* - - 7+1
6. T.Szmidt.................. 1 1 - - - - - 2
7. M.Sekula.................. 3 2 1* 0 - - - 6+1
LUBLIN 42
1. T.Piszcz.................. 2 0 3 3 - - - 8
2. A.Pietraszko.............. 0 3 3 2 2* 0 - 10+1
3. D.Jeleniewski............. 2 0 2 1* 0 - - 5+1
4. M.Franków................. W 2 D - - - - 2
5. J.Kylmakorpi......... 3 3 3 1 2 2 - 14
6. K.Kępa............... 0 0 - - - - - 0
7. K.Åyko................ 2 1 0 0 - - - 3
1: M.Sekula, K.Åyko, T.Szmidt, K.KÄ™pa................ 4 2 4 2
2: A.Czechowicz, T.Piszcz, P.Rembas, A.Pietraszko............. 4 2 8 4
3: A.Pawliczek, D.Jeleniewski, S.Trumiński, M.Franków (W)..... 4 2 12 6
4: J.Kylmakorpi, M.Sekula, Kamil Åyko, B.Brhel........... 2 4 14 10
5: P.Rembas, M.Franków, A.Czechowicz, D.Jeleniewski........... 4 2 18 12
6: A.Pietraszko, B.Brhel, M.Sekula, T.Piszcz.................. 3 3 21 15
7: J.Kylmakorpi, S.TrumiÅ„ski, A.Pawliczek, K.Åyko.... 3 3 24 18
8: B.Brhel, D.Jeleniewski, T.Szmidt, M.Franków (D)............ 4 2 28 20
9: J.Kylmakorpi, P.Rembas, A.Czechowicz, K.Kępa..... 3 3 31 23
10: A.Pietraszko, S.Trumiński, J.Kylmakorpi, A.Pawliczek.. 2 4 33 27
11: P.Rembas, A.Pietraszko, D.Jeleniewski, A.Czechowicz (D).... 3 3 36 30
12: S.TrumiÅ„ski, J.Kylmakorpi, A.Pawliczek, K.Åyko.... 4 2 40 32
13: T.Piszcz, A.Pietraszko, B.Brhel, M.Sekula.................. 1 5 41 37
14: T.Piszcz, A.Czechowicz, B.Brhel, D.Jeleniewski............. 3 3 44 40
15: S.Trumiński, J.Kylmakorpi, P.Rembas, A.Pietraszko............. 4 2 48:42
[quote="Manback"]Postanowiłem pobawić się programem Speedway Meeting i wyszło mni 48:42 dla Opola. Dodam, że jest to taki program, w którym mogą się dziać naprawdę nieprawdopodobne rzeczy, więc nie dziwcie się, że niektóre biegi miały bardzo dziwną kolejność i punktacja nie do końca zgodna jest z rzeczywistością.
quote]
Ale bardzo czesto program ten sie nie myli. W koncu bazuje na KSM zawodnikow
Wedlug mnie meczyk bedzie zaciety do samego konca ale bledy Losia
i para Piszcz - Pietraszko w ostatnim zapewnia zwyciestwo Motoru. Moj typ Opole 43-47 Motor
PS- Jechales na ogolnych KSMach czy wyjadowych Lublinian i domowych Opola ?. bo jesli to drugie to raczej nic dziwnego ze wyszlo na Opole ;p
quote]
Ale bardzo czesto program ten sie nie myli. W koncu bazuje na KSM zawodnikow
PS- Jechales na ogolnych KSMach czy wyjadowych Lublinian i domowych Opola ?. bo jesli to drugie to raczej nic dziwnego ze wyszlo na Opole ;p
ISQ Rider from Rawicz
FORZA MOTOR !!!
FORZA MOTOR !!!
Manback pisze:Postanowiłem pobawić się programem Speedway Meeting i wyszło mni 48:42 dla Opola. Dodam, że jest to taki program, w którym mogą się dziać naprawdę nieprawdopodobne rzeczy, więc nie dziwcie się, że niektóre biegi miały bardzo dziwną kolejność i punktacja nie do końca zgodna jest z rzeczywistością.
Mam nadzieję, że te wyniki się nie sprawdzą. Ba, nawet jestem o tym przekonany. Ale zobaczymy jutro. Mam nadzieję, że nasze nowe nabytni nie zawiodą, a i Franek rzeczywiście 'dogadał' się z silnikami. Ale wszystko okaże się jutro. Stawiam na wygraną TŻu, ale nie wiem ile.
Oczywiscie że jest to zupełnie idiotyczne. Wszelkie symulacje - programowe czy nie - w żużlu nie mają najmniejszego sensu. Nigdy to sie nie sprawdza. Nawet typownia wyników sąbez sensu. W Opolu można wygrać, zremisować lub przegrać. Można mieć jedynie nadzieję że wygramy i czekać na wynik.
zajzalam na sportowe fakty i sie przerazilam
http://www.sportowefakty.pl/mecze/mecz59.htm
nie widze tal Åyka Åyki czy jak to sie tam odmienia
mam nadzieje ze to tylko blad.
nie widze tal Åyka Åyki czy jak to sie tam odmienia
KOTI pisze:zajzalam na sportowe fakty i sie przerazilam
nie widze tal Åyka Åyki czy jak to sie tam odmieniamam nadzieje ze to tylko blad.
Składy wklepane do relacji bazują na awizowanych składach z zapowiedzi. Jeśli jest taka potrzeba są one uaktualnianie przed samym meczem.
http://www.tz.sport.opole.pl pisze: W niedzielę z koziołkiem na plastronie kibice zobaczą prawdopodobnie Fina Joonasa Kymaekorpi, którego lubelscy działacze zakontraktowali w piątek. Być może zjawi się też doświadczony Jerzy Mordel. Miałby on "wskoczyć" do składu jeśli będą odpowiednie warunki torowe.
Geest pisze:http://www.tz.sport.opole.pl pisze: W niedzielę z koziołkiem na plastronie kibice zobaczą prawdopodobnie Fina Joonasa Kymaekorpi, którego lubelscy działacze zakontraktowali w piątek. Być może zjawi się też doświadczony Jerzy Mordel. Miałby on "wskoczyć" do składu jeśli będą odpowiednie warunki torowe.
Ciekawe na ile w tym prawdy, że Jurek może pojechać. Jeżeli tak to za kogo?
Czyżby kolejny bat na Franka?
Clyde pisze:Ciekawe na ile w tym prawdy, że Jurek może pojechać. Jeżeli tak to za kogo? Czyżby kolejny bat na Franka?
Prawdy w tym pewnie wcale. Trzeba brać dużą poprawkę na wiadomości z serwisów internetowych, o czym przekonaliśmy się nieraz.
A wracając do tematu meczu, to jeśli pogoda umożliwi jego rozegranie, to liczę na I wygraną w tym sezonie. Porażkę w Krośnie można tłumaczyć jeszcze trudnym technicznie torem, jeżeli nie wygramy jednak z Opolem to będzie to naprawdę katastrofa.
Postanowiłem sobie tak dla zabawy wytypować zdobywców punktów w lubelskim teamie:
1. Piszcz - 9 pkt
2. Pietraszko - 12 pkt
3. Jeleniewski - 7 pkt
4. Franków - 5 pkt
5. Kylmakorpi - 11 pkt
6. Kępa - 0 pkt
7. Åyko - 3 pkt
i wyszło mi, że zdobędziemy 47 pkt. Ciekawe jak będzie naprawdę
Meczu raczej nie będzie, wystarczy popatrzeć: http://www.opole.pl/camera/camera.php
Shack już wprawdzie tę stronkę wkleił w innym wątku ale tam mniej osób zagląda
więc zrobiłem to jeszcze raz.
PS:A tak wogóle to całkiem fajna kamerka.
Shack już wprawdzie tę stronkę wkleił w innym wątku ale tam mniej osób zagląda
więc zrobiłem to jeszcze raz.
PS:A tak wogóle to całkiem fajna kamerka.
Krychs pisze:Postanowiłem sobie tak dla zabawy wytypować zdobywców punktów w lubelskim teamie:
1. Piszcz - 9 pkt
2. Pietraszko - 12 pkt
3. Jeleniewski - 7 pkt
4. Franków - 5 pkt
5. Kylmakorpi - 11 pkt
6. Kępa - 0 pkt
7. Åyko - 3 pkt
Moim zdaniem Jeleń może tyle nie dowieść i szukałbym tych punktów u innych, bo moim zdaniem Jeleń u nas jeździ dobrze, ale jakoś na wyjazdach nie bardzo. No zobaczymy jak to bedzie dzisiaj.
skuba pisze:Krychs pisze:Postanowiłem sobie tak dla zabawy wytypować zdobywców punktów w lubelskim teamie:
1. Piszcz - 9 pkt
2. Pietraszko - 12 pkt
3. Jeleniewski - 7 pkt
4. Franków - 5 pkt
5. Kylmakorpi - 11 pkt
6. Kępa - 0 pkt
7. Åyko - 3 pkt
Moim zdaniem Jeleń może tyle nie dowieść i szukałbym tych punktów u innych, bo moim zdaniem Jeleń u nas jeździ dobrze, ale jakoś na wyjazdach nie bardzo. No zobaczymy jak to bedzie dzisiaj.
Pewnie, że może tyle nie zdobyć, może też zdobyć więcej. Napisałem, iż powyższe typowanie tarktuje jak zabawę i trzeba je odbierać z przymrużeniem oka
Pozdrawiam!
Hmm !! pojawił sie problem bo gadałem z koleszką z opola który jest kibicem kolejarza i opowiedział mi dokładnie o pogodzie !! Stwierdził ze mecz bedzie odwołany w opolu pada od kilku dni i terz konkretnie leje a tor raczej nie przypomina toru tylko jakies bagno !! ale kto wie rózne juz kibice zuzla znali tory i na róznych nasi zawonicy jezdzili !! mam nadzieje ze mecz si odbedzie i nasi przełoza sie szybko i uratują swoją dupe w 1 lidze bo jesli nie to niezła padaka nadejdzie !! Wygramy ale bardzo małą róznica !! Wierze w TeżEt !! pozdro