Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
wojteko
Senior

#1551 Postautor: wojteko » 23 lutego 2006, o 12:50

Gelo pisze: Idąc na stadion chcę odglądać zawody a nie szmaty z głupawymi tekstami.

Oj Gelu Gelu zebys ty jeszcze wiedzial co sie szykuje z tymi "szmatami" to napewno zmienil bys zdanie :wink: :shock: chociaz czesciowo :wink: :lol: pzdr

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1552 Postautor: mikas » 23 lutego 2006, o 12:54

Gelo pisze:
Ale wydaje mi sie że stadion ma służyć kibicom prawda?? Kibice jak widac są rózni.

Świete słowa - stadion jest dla kibiców - dla różnych. Dlatego też Torsen samą obecnością na stadionie nikomu nie utrudnia oglądania zawodów - i ma prawo żądać tego samego w drugą stronę. Ja nikomu nie zasłaniam oglądania i też chcę wszystko widzieć - dlatego jestem za usunieciem kraty. I nie uznam za normę decydowania garstki ludzi za kilka tysięcy.

Ale ja tez jestem za usunięciem, chodzi mi tylko o to że jak garstce kibiców zostawimy na jednym czy dwóch ostatnich sektorach krate to tak naprawde nic wielkiego sie nie stanie a zdecydowana wiekszosc bedzie miała dobre warunki do oglądania. Jesli mam wybierac miedzy dojsciem do kompromisu z kibicami piłki i zostawienie kraty tylko na dwóch sektorach albo nieusuwanie krat wcale bo oni to zablokuja swoimi protestami to ja jednak wybieram to pierwsze rozwiązanie. Pruszkowski juz sie pewnie z Pasikowskim cieszą w swoich gabinetach ze mają kolejny argument zeby krat nie zdejmowac. Przeciez teraz będą działali zgodnie z życzeniam kibicow a ze jest ich garstka to kogo to obchodzi i tak będzie to przedstawione tak że znów pan prezydent jest wspaniały i spełnia prośby mieszkanców. Trzeba sobie uswiadomić,że w tym wypadku jedynym wyjsciem które moze jeszcze pomóc w usunięciu krat jest dogadanie się z kibicami piłki co do ich częściowego usunięcia w innym wypadku ja szansy nausunięcie krat żadnej nie widzę.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1553 Postautor: Torsen » 23 lutego 2006, o 13:36

mikas pisze:Ale wydaje mi sie że stadion ma służyć kibicom prawda?? Kibice jak widac są rózni. Jednych jak Ciebie jakieś durne flagi nie obchodzą, inni jak widać chcą poprzez wywieszanie flag zaznaczyć swoją obecnośc na meczu i pokazać ze są z drużyną

Szukaj dalej, a może znajdziesz takich, którym krata się podoba, bo czują się za nią jak u siebie w domu, mogą też na nią wejść i nią telepać. Może są też tacy, którym z kratą mecze ogląda się wręcz lepiej, a nawet tacy, którym pasowałoby zasłonienie "flagami" całego boiska i napierdalanka incognito - w końcu kibice są różni, a przecież stadion ma służyć wszystkim kibicom. Jedni chcą między biegami słuchać techno, a inni arii operowych. Jedni chcą, żeby dziewczyny na starcie były w spódniczkach, inni, żeby były w obcisłych spodniach, a jeszcze inni, żeby podprowadzającymi byli chłopcy. Idź ze wszystkimi na kompromis.
Mikas, na kompromis idzie się wtedy, kiedy nie można rozsądzić między dwiema równoważnymi racjami. Tutaj taka sytuacja nie zachodzi.
(wiem Ty tego nie rozumiesz i dla Ciebie wystarcza sama obecnośc na meczu, ale postaraj się chociaz raz zrozumiec innych i uszanowac ich sposób dopingu i sposób zaznaczenia obecności na meczu).

Nie imputuj mi, co rozumiem, a czego nie i nie wmawiaj mi, że nie mam szacunku dla inaczej myślących, bo jest to nieprawda. Myślę, że trudno byłoby Ci znaleźć chociaż jeden mój post, w którym kogoś obraziłem - z różnych względów ;)
Ty chciałbyś aby inni liczyli sie z Twoim zdaniem ale jeśli ktoś chce żebyś Ty wysłuchał innych i postarał sie ich zrozumiec to na to już najmniejszej ochoty nie masz.

Ja ich rozumiem, bo wiem, co to znaczy, cytuję, "wywalić kasę w błoto". Ale się z nimi nie zgadzam, bo moim zdaniem to nie jest argument w dyskusji o demontażu krat.
To swiadczy tylko i wyłącznie o Twoim egoizmie i nieumiejętności (...) dochodzenia do kompromisu.

Daruj sobie proszÄ™ wycieczki osobiste, bo jeszcze bana dostaniesz :lol:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1554 Postautor: mikas » 23 lutego 2006, o 13:51

Torsen pisze:Mikas, na kompromis idzie się wtedy, kiedy nie można rozsądzić między dwiema równoważnymi racjami. Tutaj taka sytuacja nie zachodzi.

Według mnie właśnie taka zachodzi (---> patrz mój post wyżej). Może nie są to równoważne racje ale jednak niestety wysłuchiwane przez tych którzy na zdjęcie krat mogą miec wpływ.
(wiem Ty tego nie rozumiesz i dla Ciebie wystarcza sama obecnośc na meczu, ale postaraj się chociaz raz zrozumiec innych i uszanowac ich sposób dopingu i sposób zaznaczenia obecności na meczu).

Nie imputuj mi, co rozumiem, a czego nie i nie wmawiaj mi, że nie mam szacunku dla inaczej myślących, bo jest to nieprawda. Myślę, że trudno byłoby Ci znaleźć chociaż jeden mój post, w którym kogoś obraziłem - z różnych względów ;)

Ok przepraszam, może mnie poniosło,jednak chodziło mi tylko o zobrazowanie jak to wygląda z boku :wink: Ale nigdzie nie zarzuciłem Ci że kogoś obraziłeś.
Ty chciałbyś aby inni liczyli sie z Twoim zdaniem ale jeśli ktoś chce żebyś Ty wysłuchał innych i postarał sie ich zrozumiec to na to już najmniejszej ochoty nie masz.

Ja ich rozumiem, bo wiem, co to znaczy, cytuję, "wywalić kasę w błoto". Ale się z nimi nie zgadzam, bo moim zdaniem to nie jest argument w dyskusji o demontażu krat.

Dla nas nie jest, dla nich jest. A że słaby to inna sprawa. Najgorzej,że ten argument przemawia do tych którzy będą wydawali opinie co do demontarzu krat.
To swiadczy tylko i wyłącznie o Twoim egoizmie i nieumiejętności (...) dochodzenia do kompromisu.

Daruj sobie proszÄ™ wycieczki osobiste, bo jeszcze bana dostaniesz :lol:

Przepraszam, będę już uważał :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Scpn

#1555 Postautor: Scpn » 23 lutego 2006, o 14:04

Zaczynajac od Twojej debilnej niecheci do Swidnika

Naucz siÄ™ czytac ze zrozumieniem.
a konczac na pretensjach do toru

Reszty posta Łoptymisty nie komentuje, bo jest przesiąknięte prowokacjami, chamskimi dosyc, w dodatku.

Powiem szczerze że troche sie zniesmaczyłem czytając niektóre wypowiedzi. Pojawił sie na forum kibic piłki nożnej, widac że chce kulturalnie podyskutować i przedstawia swój punkt widzenia i punkt widzenia kibiców piłki a duża cześć z Was wcale nie stara sie ich zrozumieć. Jesteście tak samo egoistyczni jak Ci których za egoistów uważacie. Kierujecie sie stereotypem stadionowego bandyty i tak samo traktujecie Scpn-a nie biorąc pod uwage tego że wsród kibiców piłki są też normalni kibice. Było tylko kilka wypowiedzi które probowały doprowadzić do jakiegoś kompromisu większośc jednak była w stylu: "usunąc kraty, gówno nas obchodzą ich flagi", " gówno nas obchodzi że przez tor żużlowy macie boisko bardziej oddalone od trybun i że nie macie takiego komfortu oglądanie meczów jak chociażby w Łęcznej" itd., ale za to ich muszą obchodzic wszystkie problemy kibiców żużla zaczyanjąc od krat a koncząc na długości toru zuzlowego który najlepiej skrócic a boisko piłkarskie całkiem zaorać. I nie staje tu wcale po stronie tych którzy nie chca zdjęcia krat, ale apeluje o próbę zrozumienia też innych, bo u Was tej próby zrozumienia nie widze. Widze natomiast wielką niechęć i kierowanie sie stereotypem że wszyscy kibice piłki to bandyci i najlepiej ich wszystkich wytruć. Póki co stadion musimy dzielić z piłkarzami i warto dochodzić do jakichś kompromisów a nie egoistycznie patrzeć tylko na siebie.

No i dokladnie o to mi chodzi.
Wśród morderców są też tacy którzy chcą się resocjalizować i okazują skruchę - czy to znaczy, że przestają być mordercami?

Sugerujesz, ze kiedykolwiek udowodnione zostalo mi wejsice w konflikt z prawem? O, a na jakiej podstawie ?
Nie kazdy kibic kopanej jest bandytą, ale przy tak dużym procencie bezmózgowców naprawdę trudno nie uogólniać

Na 5000 ( niech strace) osob bedacych na stadionie, w zamieszkach uczestniczyło 150. Daje to, o ile dobrze licze, 3%. To jest ten "tak duzy procent" ?

Samo pasjonowanie się piłką nozną w lubelskim wykonaniu zakrawa na zaawansowaną chorobę psychiczną

Gdybym odpowiedzial, ze samo pasjonowanie sie sportem polegajacym na jezdzeniu w kolko, zakrawa na chorobe psychiczna, pewnie ktos uznalby ze naprawde tak sadze. Skomentuje wiec powyzsze tylko milczeniem...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1556 Postautor: Gelo » 23 lutego 2006, o 14:08

Podsumowując - pozwole sobie wrócić do swojego pomysłu z kilkunastu wpisów wcześniej - trzeba zrobić dwa wydzielone sektory - zabudowane kratami z czterech stron (nawet z góry - dla pewności :)). Jeden - przy wjeździe dla traktora i polewaczki (dla kibiców LKP) drugi na środku wirażu (dla kibiców gości - żużlowych i piłkarskich). Jest to jedyne wyjście żeby wilk był syty i owca cała. Ze wzgledu na reklamy na ogrodzeniu wieszanie flag na drugim łuku chyba nie wchodzi w rachubę - firmy nie po to płacą żeby ktos im zasłaniał reklamy.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#1557 Postautor: Nazir » 23 lutego 2006, o 14:10

I nie uznam za normę decydowania garstki ludzi za kilka tysięcy.

Niestety, ale jest to wysko rozwinięty system rządzenia, który ma nawet swoja nazwę... "demokracja". Taka forma decydowania wykracza daleko po za sferę sportu. Jest wszechobecna we wszystkich niemalże dziedzinach życia społecznego.
Oczywiscie, mozna i nalezy zapytac kto dał grupie "stadionowych bandytów" prawo współdecydowania o tym, czy niewspółmiernie liczebniejsza grupa kibiców żużla dostąpi zaszczytu niczym nie utrudnionego śledzenia rywalizacji na torze. Odpowiadam: prawo to nadane im zostało po części przez fakt, że piłka kopana jest najpopularniejszą dyscypliną na świecie. Dodatkowo indolencja umysłowa "żużlowych fanatyków" z miejskiego ośrodka decyzyjnego w zakresie promowania dyscypliny budzacej w mieście największe zainteresowanie sprawia, że wszelkie propozycje "zachowania starego porządku" (czyt. po co ściągać te kraty) trafiają na podatny grunt.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1558 Postautor: Łoptymista » 23 lutego 2006, o 14:23

Do Scpn nba temnat chamstwa mozesz pouczac swoich kolegow z forum pilkarskiego, gdzie jak widze w dobrym tonie sa odpowiedzi

Chcesz chłopie pogadać merytorycznie?Dawaj na pw.to się spotkamy i Ci wytłumaczę pare rzeczy albo zamknij morde i nie rób jakichś sensacji!!!

JakoÅ› jemu nie miales odwagi zwroic uwagi.
Takze polecam czytanie ze zrozumieniem oraz pisanie z sensem. Dotyczy to cudzych postow oraz wpisow swojego autorstwa.

EDIT Jeszcze na temat czytania ze zrozumieniem
Scpn, który czyta ze zrozumienie pisze:
a konczac na pretensjach do toru

Scpn, który napisał ze zrozumieniem (?) to pisze:BTW, naszla mnie taka mysl. Wam w ogladaniu meczu przeszkadzaja kraty, nam tor zuzlow.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2006, o 16:08 przez Łoptymista, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1559 Postautor: Gelo » 23 lutego 2006, o 14:23

Sugerujesz, ze kiedykolwiek udowodnione zostalo mi wejsice w konflikt z prawem? O, a na jakiej podstawie ?

Naucz sie czytać ze zrozumieniem ;) I nie bierz wszystkiego do siebie.
Nie kazdy kibic kopanej jest bandytą, ale przy tak dużym procencie bezmózgowców naprawdę trudno nie uogólniać

Na 5000 ( niech strace) osob bedacych na stadionie, w zamieszkach uczestniczyło 150. Daje to, o ile dobrze licze, 3%. To jest ten "tak duzy procent" ?

Te 5000 to chyba Ci sie przyśniło kolego. Może byś chciał, żeby tak było ale tu jest (chyba) jakaś nędzna III liga a nie Wisła Kraków. Stadion świeci pustkami a jak czytam nazwy klubów z którymi gra MOTÓR to spadam z krzesła ze śmiechu.
Gdybym odpowiedzial, ze samo pasjonowanie sie sportem polegajacym na jezdzeniu w kolko, zakrawa na chorobe psychiczna, pewnie ktos uznalby ze naprawde tak sadze. Skomentuje wiec powyzsze tylko milczeniem...

Rzeczywiscie - powinieneś tylko milczec - bo nic innego Ci nie pozostaje - niestety. Jeden mecz żużlowy przyciaga tylu kibiców co cały sezon kopaczy. O czym w ogóle jest ta dyskusja?

Scpn

#1560 Postautor: Scpn » 23 lutego 2006, o 14:31

Te 5000 to chyba Ci sie przyśniło kolego.

No. Na 90minut.pl sobie wysnilem.

Mowie oczywiscie na meczu z Avia. Jedynym w tym sezonie, w ktorym mialy miejsce jakies chuliganskie ekscesy wiec i jedynym na podstawie ktorego mozna wyliczyc "procent chuliganow". Jeszcze jakies pytania ?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1561 Postautor: Gelo » 23 lutego 2006, o 14:38

Scpn pisze:

Mowie oczywiscie na meczu z Avia. Jedynym w tym sezonie, w ktorym mialy miejsce jakies chuliganskie ekscesy wiec i jedynym na podstawie ktorego mozna wyliczyc "procent chuliganow". Jeszcze jakies pytania ?

Błagam - odpuść juz sobie, bo zaraz stracisz nawet swoich adwokatów Mikasa i Stinga. Co chcesz nam wmówić? Że trzecioligowa piłka nożna jest atrakcyjna dla kibiców i stadion pęka w szwach? Uważasz nas za debili czy ślepców?

Scpn

#1562 Postautor: Scpn » 23 lutego 2006, o 14:43

Gelo pisze:
Scpn pisze:

Błagam - odpuść juz sobie, bo zaraz stracisz nawet swoich adwokatów Mikasa i Stinga. Co chcesz nam wmówić? Że trzecioligowa piłka nożna jest atrakcyjna dla kibiców i stadion pęka w szwach? Uważasz nas za debili czy ślepców?

Nie. Udowadniam jedynie, ze frekwencji rzedu 5000 osob sobie nie wymyslilem (co zostało mi zarzucone), jak i to, ze procent chuliganow na stadionie nie przekracza nawet 5 %.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1563 Postautor: Łoptymista » 23 lutego 2006, o 14:46

Ale moze taka frekwencje wymyslili sobie dziennikarze z 90 minut. Liczyles wszystkich kibicow? Znasz kogos kto ich policzyl. Radze zachowac ostroznosc w dawaniu wiary frekwencjom podawnym w mediach.
Poza tym jeden z Avia to byl raczej wyjatek. Przyszlo troche ludzi z rodzinami, ale juz dlugo nie popelnia tego bledu. A wszytko dzieki popisowi chamow w szalikach Motoru i Chelmianki.

Scpn

#1564 Postautor: Scpn » 23 lutego 2006, o 14:48

Ale moze taka frekwencje wymyslili sobie dziennikarze z 90 minut. Liczyles wszystkich kibicow? Znasz kogos kto ich policzyl.

Znam. Organizator zawodow.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1565 Postautor: Łoptymista » 23 lutego 2006, o 14:51

Scpn pisze:
Ale moze taka frekwencje wymyslili sobie dziennikarze z 90 minut. Liczyles wszystkich kibicow? Znasz kogos kto ich policzyl.

A niby w jaki sposob. Kołowrotki zamontowali czy tak na oko?

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1566 Postautor: luCas » 23 lutego 2006, o 15:06

Organizator zawodow moze sobie napisac i 20 tysiecy i co z tego? Zycie pokazuje ze szacowane na "oko" wyniki frekwencji moga o 50% roznic sie od rzeczywistosci. A co do Polskiej ligowej pilki..ehhh na 3 lige zuzla nie rzadko przyhcodzi wiecej kibicow niz na Oręż :wink: Ekstraklase :twisted:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Scpn

#1567 Postautor: Scpn » 23 lutego 2006, o 15:10

Łoptymista pisze:
Scpn pisze:

A niby w jaki sposob. Kołowrotki zamontowali czy tak na oko?

Policzyl ilosc sprzedanych biletow? Daj sobie spokoj, bo juz na oko widac bylo, ze osob na stadionie jest wiecej nawet od tej oficjalnej wersji.

BTW, juz widze jak ktos specjalnie zawyza frekwencje, zeby pozniej zostac ukaranym za zbyt wysoka ilsoc osob na stadionie.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1568 Postautor: mikas » 23 lutego 2006, o 15:11

Gelo pisze:Błagam - odpuść juz sobie, bo zaraz stracisz nawet swoich adwokatów Mikasa i Stinga.

Gelu bez jaj, jak tak dalej pójdzie to zaraz jeszcze napiszesz,że nie chcemy ze Stingiem usunięcia krat. Nie po to pisaliśmy jakieś listy, włóczylismy sie po ratuszach żebyś teraz próbował nam wmawiać że bronimy kibiców piłki i zgadzamy sie jak oni na pozostawienie krat. A to że jestem za kulturalną dyskusją i nie wrzucaniem wszystkich kibiców piłki do jednego worka z bydłem to myślę że powinienes zrozumieć. Dziwie sie że właśnie Ty wszystkich do jednego worka wrzucasz. Gdybym rozumował tak jak Ty to bym uznał Ciebie za jakiegos szataniste i antychrysta, bo kiedyś nosiłeś długie włosy a wiadomo,że kazdy kto nosi długie włosy to szatanista, antychryst i wandal :wink:

Przeczytaj sobie jeszcze raz uważnie tego mojego posta:
viewtopic.php?p=98010#98010
bo on zawiera w skrócie to o co mi chodzi. Widziałeś sam postawe naszych władz miejskich i chyba mi nie wmówisz,że nie będą sie oni chwytali kazdego nawet najgłupszego argumentu żeby krat nie usunąc,więc te argumenty jakos trzeba im zabierać, a dogadanie sie z kibicami piłki to jest według mnie jedyny sposób zeby chociaz czesc krat usunąć a Pruszkowskiemu i jego świcie zabrać kolejny argument w walce o pozostawienie krat.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Snys
Zawodowiec

#1569 Postautor: Snys » 23 lutego 2006, o 15:13

Mi się też wydaje ze było min. 5 tys. Scpn może jakies foty masz z tamtego meczu ? Na oko moze coś da sie oszacować....

Ja mam, ale widać tylko prostą (to chyba z tego meczu)

http://img46.imageshack.us/img46/3559/m ... aaa4vh.jpg
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2006, o 15:22 przez Snys, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1570 Postautor: Łoptymista » 23 lutego 2006, o 15:18

Scpn pisze:Policzyl ilosc sprzedanych biletow? Daj sobie spokoj, bo juz na oko widac bylo, ze osob na stadionie jest wiecej nawet od tej oficjalnej wersji.

A gdzie ja napisalem ze na Avii bylo mniej osob? O co ci chodzi z tym spokojem??
Co do liczby sprzedanych biletow to swiadczy ona co najwyzej o... liczbie sprzedanych biletow. Z reguly rozmija sie z liczba osob na stadionie. Czy panie albo/i dzieci wchodzily za darmo?
PS Pouczyles juz chama z forum pilarskiego czy bontonu uczysz tylko na zuzlowym?

Scpn

#1571 Postautor: Scpn » 23 lutego 2006, o 15:32

Snys pisze:Mi się też wydaje ze było min. 5 tys. Scpn może jakies foty masz z tamtego meczu ? Na oko moze coś da sie oszacować....

http://img38.imageshack.us/my.php?image=hpim30703kg.jpg
http://img246.imageshack.us/my.php?imag ... 9814zd.jpg
http://img38.imageshack.us/my.php?image=hpim30439ij.jpg
http://img38.imageshack.us/my.php?image=hpim30852ia.jpg

prosze bardzo. Niestety nie mam fotek najbardziej zaludnionego sektora :(.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1572 Postautor: luCas » 23 lutego 2006, o 15:33

Policzyl ilosc sprzedanych biletow?

Liczba sprzedanych biletow nie zawsze odzwierciedla ilosc ludzi.
Dodaj do tego karnety, ludzi wchodzacych za darmo, ludzi bez biletow, "przyjaciol i znajomych krolika" ktorzy tez wchodza za darmo itd.
Jako przyklad podam, ze media ktore podawaly wyniki frekwencji z barazu Motoru z Falusbazem pisaly od 5000 do 11000, ciekawe? BTW Ma ktos foty z tego meczu?
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Scpn

#1573 Postautor: Scpn » 23 lutego 2006, o 15:38

A gdzie ja napisalem ze na Avii bylo mniej osob?

Wyszedlem z zalozenia, ze jesli podajesz w watpliwosc oficjalny komunikat, to sugerujesz ze osob bylo mniej. Wybacz, jesli jest inaczej.
Czy panie albo/i dzieci wchodzily za darmo?

Tak. Co moze swiadczyc tylko o tym, ze osob bylo wiecej, niz podano to oficjalnie. Kiedy podawalem liczbe 5000, dodalem w nawiasie komentarz "niech strace". I to wlasnie o "stratach" w postaci tych osob wchodzacych za darmo mowilem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1574 Postautor: Gelo » 23 lutego 2006, o 16:22

Gelu bez jaj, jak tak dalej pójdzie to zaraz jeszcze napiszesz,że nie chcemy ze Stingiem usunięcia krat.

No ja myśle. Mam też nadzieje, że pomysł kompromisu z matołami nie przysłania Ci zdrowego rozsądku.
A to że jestem za kulturalną dyskusją i nie wrzucaniem wszystkich kibiców piłki do jednego worka z bydłem to myślę że powinienes zrozumieć.

Kultura nie ma tu nic do rzeczy. Prawdę mówiąc jedyne uogólnienie i to niestety groźne to zachowanie garstki kibiców LKP. To kilka osób (nie podejrzewam nawet że kilkanaście) walczy o miejsce na flagi i w zwiazku z tym cały stadion ma siedzieć za kratami. Uważasz to za sprawiedliwe uogólnienie? Czy ja zamierzam wskakiwiać na tor, bić po ryju żużlowców gości, że jestem zmuszony siedzieć za kratami? Kolejne uogólnienie teraz będzie policyjne - Powiedzą - krata ma zostać dla bezpieczeństwa. I co? Też mogę sie czuć urażony, bo ktoś uogólnił, a przecież jedyne ewentualne zagrożenie z mojej strony to kilka bluzgów i machanie pięścią. Do pacyfikacji mojej skromnej osoby krata nie jest potrzebna.
Dziwie sie że właśnie Ty wszystkich do jednego worka wrzucasz. Gdybym rozumował tak jak Ty to bym uznał Ciebie za jakiegos szataniste i antychrysta, bo kiedyś nosiłeś długie włosy a wiadomo,że kazdy kto nosi długie włosy to szatanista, antychryst i wandal :wink:

Z tego poczuwam sie tylko do noszenia długich włosów. I to dawno i nieprawda ;) Wandalem mógłbym zostać jakby to miało spowodować znikniecie kraty.

Snys
Zawodowiec

#1575 Postautor: Snys » 23 lutego 2006, o 17:19

Scpn pisze:prosze bardzo. Niestety nie mam fotek najbardziej zaludnionego sektora :(.

Znalazłem

http://img159.imageshack.us/img159/3559/p91101433fr.jpg

A łuk był prawie pusty, ale dlatego ze oddzielono naszych od przyjezdnych.

http://img159.imageshack.us/img159/2969/p91101441dg.jpg

Cieżko powiedzieć....