Gelo pisze: Idąc na stadion chcę odglądać zawody a nie szmaty z głupawymi tekstami.
Oj Gelu Gelu zebys ty jeszcze wiedzial co sie szykuje z tymi "szmatami" to napewno zmienil bys zdanie
Gelo pisze:Ale wydaje mi sie że stadion ma służyć kibicom prawda?? Kibice jak widac są rózni.
Świete słowa - stadion jest dla kibiców - dla różnych. Dlatego też Torsen samą obecnością na stadionie nikomu nie utrudnia oglądania zawodów - i ma prawo żądać tego samego w drugą stronę. Ja nikomu nie zasłaniam oglądania i też chcę wszystko widzieć - dlatego jestem za usunieciem kraty. I nie uznam za normę decydowania garstki ludzi za kilka tysięcy.
mikas pisze:Ale wydaje mi sie że stadion ma służyć kibicom prawda?? Kibice jak widac są rózni. Jednych jak Ciebie jakieś durne flagi nie obchodzą, inni jak widać chcą poprzez wywieszanie flag zaznaczyć swoją obecnośc na meczu i pokazać ze są z drużyną
(wiem Ty tego nie rozumiesz i dla Ciebie wystarcza sama obecnośc na meczu, ale postaraj się chociaz raz zrozumiec innych i uszanowac ich sposób dopingu i sposób zaznaczenia obecności na meczu).
Ty chciałbyś aby inni liczyli sie z Twoim zdaniem ale jeśli ktoś chce żebyś Ty wysłuchał innych i postarał sie ich zrozumiec to na to już najmniejszej ochoty nie masz.
To swiadczy tylko i wyłącznie o Twoim egoizmie i nieumiejętności (...) dochodzenia do kompromisu.
Torsen pisze:Mikas, na kompromis idzie się wtedy, kiedy nie można rozsądzić między dwiema równoważnymi racjami. Tutaj taka sytuacja nie zachodzi.
(wiem Ty tego nie rozumiesz i dla Ciebie wystarcza sama obecnośc na meczu, ale postaraj się chociaz raz zrozumiec innych i uszanowac ich sposób dopingu i sposób zaznaczenia obecności na meczu).
Nie imputuj mi, co rozumiem, a czego nie i nie wmawiaj mi, że nie mam szacunku dla inaczej myślących, bo jest to nieprawda. Myślę, że trudno byłoby Ci znaleźć chociaż jeden mój post, w którym kogoś obraziłem - z różnych względów
Ty chciałbyś aby inni liczyli sie z Twoim zdaniem ale jeśli ktoś chce żebyś Ty wysłuchał innych i postarał sie ich zrozumiec to na to już najmniejszej ochoty nie masz.
Ja ich rozumiem, bo wiem, co to znaczy, cytuję, "wywalić kasę w błoto". Ale się z nimi nie zgadzam, bo moim zdaniem to nie jest argument w dyskusji o demontażu krat.
To swiadczy tylko i wyłącznie o Twoim egoizmie i nieumiejętności (...) dochodzenia do kompromisu.
Daruj sobie proszÄ™ wycieczki osobiste, bo jeszcze bana dostaniesz
Zaczynajac od Twojej debilnej niecheci do Swidnika
a konczac na pretensjach do toru
Powiem szczerze że troche sie zniesmaczyÅ‚em czytajÄ…c niektóre wypowiedzi. PojawiÅ‚ sie na forum kibic piÅ‚ki nożnej, widac że chce kulturalnie podyskutować i przedstawia swój punkt widzenia i punkt widzenia kibiców piÅ‚ki a duża cześć z Was wcale nie stara sie ich zrozumieć. JesteÅ›cie tak samo egoistyczni jak Ci których za egoistów uważacie. Kierujecie sie stereotypem stadionowego bandyty i tak samo traktujecie Scpn-a nie biorÄ…c pod uwage tego że wsród kibiców piÅ‚ki sÄ… też normalni kibice. ByÅ‚o tylko kilka wypowiedzi które probowaÅ‚y doprowadzić do jakiegoÅ› kompromisu wiÄ™kszoÅ›c jednak byÅ‚a w stylu: "usunÄ…c kraty, gówno nas obchodzÄ… ich flagi", " gówno nas obchodzi że przez tor żużlowy macie boisko bardziej oddalone od trybun i że nie macie takiego komfortu oglÄ…danie meczów jak chociażby w ÅÄ™cznej" itd., ale za to ich muszÄ… obchodzic wszystkie problemy kibiców żużla zaczyanjÄ…c od krat a konczÄ…c na dÅ‚ugoÅ›ci toru zuzlowego który najlepiej skrócic a boisko piÅ‚karskie caÅ‚kiem zaorać. I nie staje tu wcale po stronie tych którzy nie chca zdjÄ™cia krat, ale apeluje o próbÄ™ zrozumienia też innych, bo u Was tej próby zrozumienia nie widze. Widze natomiast wielkÄ… niechęć i kierowanie sie stereotypem że wszyscy kibice piÅ‚ki to bandyci i najlepiej ich wszystkich wytruć. Póki co stadion musimy dzielić z piÅ‚karzami i warto dochodzić do jakichÅ› kompromisów a nie egoistycznie patrzeć tylko na siebie.
Wśród morderców są też tacy którzy chcą się resocjalizować i okazują skruchę - czy to znaczy, że przestają być mordercami?
Nie kazdy kibic kopanej jest bandytą, ale przy tak dużym procencie bezmózgowców naprawdę trudno nie uogólniać
Samo pasjonowanie się piłką nozną w lubelskim wykonaniu zakrawa na zaawansowaną chorobę psychiczną
I nie uznam za normę decydowania garstki ludzi za kilka tysięcy.
Chcesz chłopie pogadać merytorycznie?Dawaj na pw.to się spotkamy i Ci wytłumaczę pare rzeczy albo zamknij morde i nie rób jakichś sensacji!!!
Scpn, który czyta ze zrozumienie pisze:a konczac na pretensjach do toru
Naucz siÄ™ czytac ze zrozumieniem.
Scpn, który napisał ze zrozumieniem (?) to pisze:BTW, naszla mnie taka mysl. Wam w ogladaniu meczu przeszkadzaja kraty, nam tor zuzlow.
Sugerujesz, ze kiedykolwiek udowodnione zostalo mi wejsice w konflikt z prawem? O, a na jakiej podstawie ?
Nie kazdy kibic kopanej jest bandytą, ale przy tak dużym procencie bezmózgowców naprawdę trudno nie uogólniać
Na 5000 ( niech strace) osob bedacych na stadionie, w zamieszkach uczestniczyło 150. Daje to, o ile dobrze licze, 3%. To jest ten "tak duzy procent" ?
Gdybym odpowiedzial, ze samo pasjonowanie sie sportem polegajacym na jezdzeniu w kolko, zakrawa na chorobe psychiczna, pewnie ktos uznalby ze naprawde tak sadze. Skomentuje wiec powyzsze tylko milczeniem...
Scpn pisze:Te 5000 to chyba Ci sie przyśniło kolego.
No. Na 90minut.pl sobie wysnilem.
Mowie oczywiscie na meczu z Avia. Jedynym w tym sezonie, w ktorym mialy miejsce jakies chuliganskie ekscesy wiec i jedynym na podstawie ktorego mozna wyliczyc "procent chuliganow". Jeszcze jakies pytania ?
Gelo pisze:Scpn pisze:Te 5000 to chyba Ci sie przyśniło kolego.
No. Na 90minut.pl sobie wysnilem.
Mowie oczywiscie na meczu z Avia. Jedynym w tym sezonie, w ktorym mialy miejsce jakies chuliganskie ekscesy wiec i jedynym na podstawie ktorego mozna wyliczyc "procent chuliganow". Jeszcze jakies pytania ?
Błagam - odpuść juz sobie, bo zaraz stracisz nawet swoich adwokatów Mikasa i Stinga. Co chcesz nam wmówić? Że trzecioligowa piłka nożna jest atrakcyjna dla kibiców i stadion pęka w szwach? Uważasz nas za debili czy ślepców?
Znam. Organizator zawodow.
Åoptymista pisze:Scpn pisze:Ale moze taka frekwencje wymyslili sobie dziennikarze z 90 minut. Liczyles wszystkich kibicow? Znasz kogos kto ich policzyl.
Znam. Organizator zawodow.
A niby w jaki sposob. Kołowrotki zamontowali czy tak na oko?
Gelo pisze:Błagam - odpuść juz sobie, bo zaraz stracisz nawet swoich adwokatów Mikasa i Stinga.
Scpn pisze:Policzyl ilosc sprzedanych biletow? Daj sobie spokoj, bo juz na oko widac bylo, ze osob na stadionie jest wiecej nawet od tej oficjalnej wersji.
Snys pisze:Mi się też wydaje ze było min. 5 tys. Scpn może jakies foty masz z tamtego meczu ? Na oko moze coś da sie oszacować....
Policzyl ilosc sprzedanych biletow?
A gdzie ja napisalem ze na Avii bylo mniej osob?
Czy panie albo/i dzieci wchodzily za darmo?
Gelu bez jaj, jak tak dalej pójdzie to zaraz jeszcze napiszesz,że nie chcemy ze Stingiem usunięcia krat.
A to że jestem za kulturalną dyskusją i nie wrzucaniem wszystkich kibiców piłki do jednego worka z bydłem to myślę że powinienes zrozumieć.
Dziwie sie że właśnie Ty wszystkich do jednego worka wrzucasz. Gdybym rozumował tak jak Ty to bym uznał Ciebie za jakiegos szataniste i antychrysta, bo kiedyś nosiłeś długie włosy a wiadomo,że kazdy kto nosi długie włosy to szatanista, antychryst i wandal![]()
Scpn pisze:prosze bardzo. Niestety nie mam fotek najbardziej zaludnionego sektora.