Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1476 Postautor: jas » 22 lutego 2006, o 17:53

ja jestem w stanie zrozumiec kibicow kopaczy (inna sprawa, ze nie rozumiem jak mozna ich propozycjom ulegac :roll: ), ale przeciez jest bardzo proste rozwiazanie. zostawic kraty w 1-2 sektorach i po krzyku. pilkarscy kibice nie potrzebuja przeciez calych krat na flagi, a zuzlowi beda mozliwosc siadania w sektorach "nieokratowanych".

edit:
scpn pisze:Mowicie o kompromisie, a jedyna szanse jego osiagniecia nazywasz "inteligentnÄ… inaczej". To sie zdecydujcie moze.

a jak inaczej mam nazwac propozycje plotu z pleksy? jest jednym z glupszych pomyslow jakie ostatnio slyszalem. jak napisalem wyzej, nie jest to jedyna szansa.
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2006, o 17:57 przez jas, łącznie zmieniany 1 raz.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1477 Postautor: bkapusta » 22 lutego 2006, o 17:56

Scpn pisze:
jas pisze:
Scpn pisze:Najlepszym rozwiazaniem bylby plot zrobiony z przezroczystego tworzywa.

:shock: :shock: :shock: :shock: a myslalem, ze do tak "inteligentnych inaczej" pomyslow zdolni sa tylko nasi radni :roll:

Mowicie o kompromisie, a jedyna szanse jego osiagniecia nazywasz "inteligentnÄ… inaczej". To sie zdecydujcie moze.

A zastanawiales sie jak sie sprawdzi taki plot jak zacznie padac desz? Jak podczas zuzla sie naklei blota? Jak to ptaki obsraja? Trudno sobie to wyobrazic?

Jak dla mnie rozwiazanie jest banalne. Krate skrocic, zostawic tylko wysokie slupki. Miedzy slupkami mozna bedzie sobie przeciagac linke i wieszac flagi.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Koper
Trener
Kontakt:

#1478 Postautor: Koper » 22 lutego 2006, o 17:56

Docelowo kraty byly zalozone aby banda pilkarskich chuliganow nie wbiegala na boisko a nie po to aby byly tam wieszane flagi. Czas pokazal ze jednak bandy pilkraskich chuliganow tluka sie bez prob wkraczania na boisko co najwyzej tluka sie jeszcze przed stadionem tak jak to mialo miejsce np. w czasie meczu Motor-Avia. Wniosek: skoro nie sa potrzebne kraty w celu w jakim byly zakladane powinny byc zdjete...
Jedyne ustepstwo jakie mozna bylby w tym wypadku zastosowac to:
jas pisze:ale przeciez jest bardzo proste rozwiazanie. zostawic kraty w 1-2 sektorach i po krzyku. pilkarscy kibice nie potrzebuja przeciez calych krat na flagi, a zuzlowi beda mozliwosc siadania w sektorach "nieokratowanych".

Scpn

#1480 Postautor: Scpn » 22 lutego 2006, o 18:15

Dobrze, wybaczcie propozycje płotu z pleksy. Zapomniałem że on też moze wam przeszkadzac (bo nam nie robiloby to roznicy).
Jak dla mnie rozwiazanie jest banalne. Krate skrocic, zostawic tylko wysokie slupki. Miedzy slupkami mozna bedzie sobie przeciagac linke i wieszac flagi.

Jesli miasto zobowiaze sie ze przystosuje plot do wieszania flag, nie zostawiajac tej roboty kibicom, to jestem za. Ale te slupki tez wam pewnie beda przeszkadzac po jakims czasie ;/.
(inna sprawa, ze nie rozumiem jak mozna ich propozycjom ulegac Rolling Eyes )

Uzasadnij.
Docelowo kraty byly zalozone aby banda pilkarskich chuliganow nie wbiegala na boisko a nie po to aby byly tam wieszane flagi. Czas pokazal ze jednak bandy pilkraskich chuliganow tluka sie bez prob wkraczania na boisko co najwyzej tluka sie jeszcze przed stadionem tak jak to mialo miejsce np. w czasie meczu Motor-Avia. Wniosek: skoro nie sa potrzebne kraty w celu w jakim byly zakladane powinny byc zdjete...

Na jakiej podstawie twierdzisz, ze kraty nie powstrzymuja chuliganow przed wbieganiem na boisko ?

Scpn

#1481 Postautor: Scpn » 22 lutego 2006, o 18:17

sting126 pisze:
bo gdzie w Polsce jest jeszcze stadion z tak wysokimi i niepraktycznymi kratami

W stolicy na przyklad...

gdzie ostatnio kraty obcieli...

Co nie zmienia faktu, ze nadal sa przynajmniej na takiej wysokosci jak u nas.

Koper
Trener
Kontakt:

#1482 Postautor: Koper » 22 lutego 2006, o 18:50

Scpn pisze:

Na jakiej podstawie twierdzisz, ze kraty nie powstrzymuja chuliganow przed wbieganiem na boisko ?

Bo jak napisalem nawet takich prob chuligani nie czynili aby wkraczac na boisko, przynajmniej mi o tym nie wiadomo, chociaz zadym bylo sporo i jedoczesnie okazji do takich prob wtargniecia na boisko, tak wiec same kraty moim zdaniem nie byly potrzebne aby powstrzymywac chuliganow przed wtargnieciem na boisko jak rowniez same kraty nie przyczynily sie do tego aby zadym nie bylo o czym mozesz przeczytac w liscie Fan Klubu TZ Sipma Lublin do Prezydenta Lublina:
Ich montaż miaÅ‚ rzekomo na celu zapewnienie wiÄ™kszego bezpieczeÅ„stwa podczas imprez masowych organizowanych na stadionie. AnalizujÄ…c jednak przebieg ostatnich burd (podczas spotkaÅ„ piÅ‚karskich LKP Motor Lublin – Cracovia Kraków, LKP Motor Lublin – HEKO Czermno, LKP Motor Lublin – Avia Åšwidnik) można dojść do wniosku, iż swojej roli te kraty nie speÅ‚niajÄ…, nie zapobiegajÄ… bowiem kolejnym incydentom podczas spotkaÅ„ piÅ‚ki nożnej. Na stadionie zamontowano niedawno system monitoringu – jest to znakomita inicjatywa prowadzÄ…ca do poprawy bezpieczeÅ„stwa na stadionie. Podczas meczów piÅ‚ki nożnej ochronÄ… obiektu zajmuje siÄ™ profesjonalna firma ochroniarska posiadajÄ…ca doÅ›wiadczenie w zabezpieczaniu imprez masowych. Skoro od momentu pojawienia siÄ™ ochroniarzy tej firmy na meczach piÅ‚karskich nie dochodzi do burd (na meczach żużlowych nigdy w historii tego sportu w naszym mieÅ›cie nie byÅ‚o żadnego przykrego incydentu), w jakim celu boisko nadal otoczone jest kilkumetrowÄ… kratÄ…?

Cala tresc listu TUTAJ

Koper
Trener
Kontakt:

#1483 Postautor: Koper » 22 lutego 2006, o 18:59

W Zielonej Gorze beda dmuchane bandy:
http://www.zuzel.zgora.pl/news.php3?id= ... 2_12_08_22

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1484 Postautor: Torsen » 22 lutego 2006, o 19:00

Scpn pisze:Powiem wam chłopaki ze jestescie w wiekszosci żałośni :/...

O części kibiców piłki nożnej też każdy ma tu wyrobione zdanie.
Spojrzcie, tak wyglada flaga powieszona na dolnych kratach na naszym stadionie. Co widzicie ? Ze gdyby banery reklamowe byly zapelnione przy robieniu tej fotki w calosci (a teraz są), flaga nie bylaby ZUPEŁNIE widoczna. "Co z tego?" zapytacie pewnie.

Co z tego?
Mamy wiec bez slowa protestu zrezygnowac z przynajmniej 6000 złotych wywalonych na element kibicowski, bo tak chcą fani żużla :lol: ?

Nikt nie każe Wam z tego rezygnować - możecie je sobie wieszać gdzie chcecie. Najlepiej wernisaż jakiś urządźcie.
Tak samo nikt Wam nie kazał - tu Twoje słowo, nomen omen - wywalać na to pieniędzy. Kogo to obchodzi ile kosztowały Wasze gadżety? Okratowanie też kosztowało i stanowi to argument mniej więcej tyle samo wart, co ten Twój powyższy.
Kraty nie zostały pomyślane jako trzymadełka do transparentów z zawadiackimi hasłami. Miały utrzymać bydło w klatce. Ponieważ dziś, ze względu na zainstalowanie monitoringu, podobno nie ma już takiej potrzeby, to klatki trzeba wywalić, bo nie tylko bydło przychodzi na stadiony. A normalny człowiek za kratami czuje się nieswojo.
Pomyslcie dwa razy, zanim zwyzywanie kogos od debili

Koszty gadżetów to żałosny aargument. Próbuj dalej.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1485 Postautor: Dj_Korgi » 22 lutego 2006, o 19:04

Chodziło mi o to że stadion będzie wyremontowany bo ta pleksa mi też się nie podoba - sam mam doczynienia z nią na co dzień to wiem jak sie ją użytkuje .

Scpn

#1486 Postautor: Scpn » 22 lutego 2006, o 19:18

Tak samo nikt Wam nie kazał - tu Twoje słowo, nomen omen - wywalać na to pieniędzy.

Tak samo jak wam nikt nie kaze miec komfortu ogladania zmagan sportowcow :roll: .

Żaden z nich jednak nie wyzywa zupelnie bezpodstawnie sporej grupy ludzi od idiotow.
Kogo to obchodzi ile kosztowały Wasze gadżety?

Hm... Chociazby nas? A kogo obchodzi, ze wam sie zle mecze oglada, przez te kraty ?
A normalny człowiek za kratami czuje się nieswojo.

ja sie nie czuje nieswojo
bo nie tylko bydło przychodzi na stadiony

Za to tylko bydlo wyzywa od idiotow kogos, kto po prostu nie chce zeby wydane przez niego naprawde spore pieniadze nie poszly w bloto.

Scpn

#1487 Postautor: Scpn » 22 lutego 2006, o 19:30

Jeszcze wracajac do celu tych krat. W zaden sposob nie da sie udowodnic, ze ich zdjecie nie spowoduje wzrostu ilosci burd na stadionie. Nic poza ich zdjeciem.

Czy mozna narazic bezpieczenstwo na meczach pilki, tylko i wylacznie dla komfortu kibicow zuzla ?

Koper
Trener
Kontakt:

#1488 Postautor: Koper » 22 lutego 2006, o 19:35

Scpn pisze:
Tak samo nikt Wam nie kazał - tu Twoje słowo, nomen omen - wywalać na to pieniędzy.

Tak samo jak wam nikt nie kaze miec komfortu ogladania zmagan sportowcow :roll: .

Nie wziales pod uwage ze to wlasnie przez pewna grupe chuliganow pilkarskich taki komfort ogladania zmagan sportowcow kibice zuzla stracili...Nikt wtedy nie bral pod uwage zdania kibicow zuzla czy zamontowanie krat spwoduje ze stracimy komfrot ogladania zmagan. Kraty przeciez nie byly od poczatku powstania stadionu ale wlasnie powstaly na potrzeby przeciwdzialania potencjalnym stadionowym bandytom czasami nazwywajacych sie nawet kibolami czy tez ladniej kibicami pilki noznej...Tak jak wtedy nie byla brana pod uwage opinia kibicow zuzla ktorzy od poczatku (przed tym jak kibice pilki noznej uszyli flagi aby je wieszac na tych nieszczesnych kratach) wyrazali niezadowolenie z faktu ze zostaly zamontowane (podkreslmy nie z winy kibicow zuzla) tak teraz miasto nie powinno przejmowac sie protestami kibicow pilki noznej i kraty zdemnotowac. Proby aby byly znow zdemontowane a wiec powiedzmy to jasno aby komfort ogladania zawodow pod wzgledem dobrej widocznosci akcji na torze WROCIL do normalnosci byly podejmowane nie tylko przed zblizajacym sie sezonem.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1489 Postautor: _piotrusss » 22 lutego 2006, o 19:37

Scpn pisze:Czy mozna narazic bezpieczenstwo na meczach pilki, tylko i wylacznie dla komfortu kibicow zuzla ?

Tak samo można ogrodzić sektory ze wszystkich stron i zrobić dach z kraty... Nie uważasz, że są lepsze sposoby na ochronę meczów? Lepiej zapobiegać niż leczyć... po to jest monitoring, by w przypadku burd móc złapać tych najbardziej "zagorzałych" i przez to z czasem zlikwidować to zjawisko. Według Ciebie należy jak najlepiej zabezpieczyć sektory i niech się leją ile wlezie.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#1490 Postautor: Smirnek » 22 lutego 2006, o 19:43

Najlepiej każdemu co uczestniczy w jakiejś bijatyczce :wink: zrobić takie karty i zamontować przy wejściu bramki żeby nie mogli wejść i będzie po kłopocie przynajmniej na trybunach.

Koper
Trener
Kontakt:

#1491 Postautor: Koper » 22 lutego 2006, o 19:45

Scpn pisze:Czy mozna narazic bezpieczenstwo na meczach pilki, tylko i wylacznie dla komfortu kibicow zuzla ?
Nie sciemniaj z tym narazaniem kibicow pilki noznej na niebezpieczenstwo przez zdjecie krat, wlasnie kraty moga byc tym bardziej zdjete bo sprawa bezpieczenstwa przez monitoring sie poprawila. Wielu rozsadnych ludzi i tak juz nie chodzi na mecze i na pewno nie wybierze sie z dzieckiem niezaleznie od tego czy kraty beda czy nie...Po tym co dzialo sie na meczu Motor-Avia mozna bylo przeczytac wiele opinii ze nawet przypadkowy kibic mogl oberwac na tym meczu. Z cala pewnosci wielu normalnych kibicow wlasnie m.in. po tym meczu nawet jesli kraty pozostana nie bedzie czulo sie na tyle bezpiecznie (czyli inaczej mowiac ze ich bezpieczenstwo dzieki kratom nie bedzie narazone) aby przyjsc bez zadnych obaw o swoje zdrowie na mecz...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1492 Postautor: Torsen » 22 lutego 2006, o 19:45

Scpn pisze:

Nie każe mieć komfortu? Że co?
Na stadion przychodzi się, żeby oglądać mecze. Przynajmniej ja tak robię. Jeśli ktoś przychodzi w celu wywieszenia jakichś infantylnych haseł z barwami wojennymi, to niech robi to wtedy, kiedy nie ma meczu :idea: Wtedy będzie i wilk syty i Kansas City. Ty pochwalisz się, na co wydałeś z kolegami 6 tysięcy, a ja będę miał niezakłóconą wizję tego, co się dzieje na torze lub boisku.

Żaden z nich jednak nie wyzywa zupelnie bezpodstawnie sporej grupy ludzi od idiotow.

Jeśli ktoś tak zrobił, to z pewnością tego żałuje i chętnie przeprosi. Miał za pewne na myśli, że argumentacja kibiców kopaczy jest idiotyczna, do nich samych zaś i ich możliwości intelektualnych z pewnością nic nie ma.
Kogo to obchodzi ile kosztowały Wasze gadżety?

Hm... Chociazby nas?

Dobry argument. Ja mam jednak lepszy - poza Wami, nikogo.
A kogo obchodzi, ze wam sie zle mecze oglada, przez te kraty ?

Jest to argument kilku tysięcy osób przeciwko pojękiwaniu kilku osób, które źle ulokowały swoje oszczędności (mam nadzieję, że swoje, choć nieraz płonną).
A normalny człowiek za kratami czuje się nieswojo.

ja sie nie czuje nieswojo

Puenta jest zatem banalna i niezbyt dla Ciebie korzystna. Bez urazy.

Scpn

#1493 Postautor: Scpn » 22 lutego 2006, o 20:01

Jeśli ktoś tak zrobił, to z pewnością tego żałuje i chętnie przeprosi.

Czekam. Tu, w tym temacie.
Dobry argument. Ja mam jednak lepszy - poza Wami, nikogo.

Brawo. Jest to tez doskonała odpowiedz na pytanie "kogo obchodzi ze kibicom zuzla zle oglada sie mecz zza krat". Nikogo poza nimi samymi.

Tkwimy w martwym punkcie, ale co tam.

Puenta jest zatem banalna i niezbyt dla Ciebie korzystna.

Niepokalany Torsen, kibic żużla, ma monopol na "normalnosc" ?
Jest to argument kilku tysięcy osób przeciwko pojękiwaniu kilku osób, które źle ulokowały swoje oszczędności

ładna proporcja. Szkoda ze z palca wyssana.
ja będę miał niezakłóconą wizję tego, co się dzieje na torze lub boisku

No. Ja będe miec i jest spoko. A co inni o tym mysla, to ja (czy w tym wypadku - "my, kibice zuzla") to ja mam w dupie. A jak ktos mysli inaczej, to idiota.

Sytuacja jak narazie jest taka, ze wy chcecie zdjecia krat dla komfortu, a my chcemy pozostawienia ich, z tegoż samego powodu (tak, tak !). Tylko ze to nas wyzywa sie od idiotow.

Czarek
Trener

#1494 Postautor: Czarek » 22 lutego 2006, o 20:05

Zwolennicy usunięcia krat dostali najważniejszy argument do ręki! ! !

Osobnicy, przez których te kraty stoją na stadionie chcą tych krat w prezencie! Chcą tam umieszczać swoje flagi często propagujące działalność przestęczą (napisy typu "Chuligani", "Pozdrowienia do więzienia" itp.).

Jest następny powód by usunąć te kraty. Nie nagradzajmy tych ludzi.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Scpn

#1495 Postautor: Scpn » 22 lutego 2006, o 20:07

BTW, naszla mnie taka mysl. Wam w ogladaniu meczu przeszkadzaja kraty, nam tor zuzlow. Nikt z nas nie wnosi jednak o jego usuniecie.

To taka małą sugestia.

PS. Wiem, od czego jest opcja "Edytuj", chcialbym jednak zeby ten post byl oddzielony od poprzedniego, skierowanego do jednej konkretnej osoby.

Koper
Trener
Kontakt:

#1496 Postautor: Koper » 22 lutego 2006, o 20:08

Scpn pisze:Tkwimy w martwym punkcie, ale co tam.
Wiec wrocmy do normalnego stanu kiedy krat nie bylo a pojawily sie wlasnie przez bandytow stadionowych pojawiajacych sie na meczach pilki noznej. Sprawe narazania na bezpieczenstwo kibicow pilki noznej przez zdjecie krat wyjasnilem w poscie powyzej podobnie jak cale moje spojrzenie na ta sprawe kiedy w ogole te kraty byly zakladane...(nikt wtedy nie liczyl sie ze zdaniem kibicow zuzla...)

Scpn

#1497 Postautor: Scpn » 22 lutego 2006, o 20:18

Koper pisze:
Wiec wrocmy do normalnego stanu kiedy krat nie bylo a pojawily sie wlasnie przez bandytow stadionowych pojawiajacych sie na meczach pilki noznej.

Ok. Zalozmy ze wracamy. Wzrasta ilosc "wjazdow na murawe". Wzrasta wiec ilosc przerwanych meczow. Klub pilkarski karany jest karami pieniężnymi. Kraty na stadionie znow sa potrzebne.

kto za nie zapłaci?

Koper
Trener
Kontakt:

#1498 Postautor: Koper » 22 lutego 2006, o 20:18

Scpn pisze:BTW, naszla mnie taka mysl. Wam w ogladaniu meczu przeszkadzaja kraty, nam tor zuzlow. Nikt z nas nie wnosi jednak o jego usuniecie.
Taka jest roznica miedzy kratami a torem, ze tor zuzlowy jest wpisany w cala historie stadionu przy Al. Zygmuntowskich, natomiast kraty powstaly stosunkowo niedawno na potrzebe przeciwdzialania potencjalnym zamieszkom na plycie boiska o czym juz pisalem w poscie wyzej...
Kiedy kibice zuzla wyrazali swoje niezadowolenie z faktu zainstalowania krat (od samego poczatku kiedy pojawily sie na stadionie a wiec kiedy jeszcze nie bylo mowy aby powstaly duze flagi kibicow pilki noznej ktore teraz sa wieszane na tych kratach) tylko ze wtedy nikt w wladz miasta nie liczyl sie ze zdaniem kibicow zuzla...Teraz uwazam czas najwyzszy aby to co bylo przez chuliganow z pilkarskich boisk zainstalowane, kiedy juz mamy monitoring czas najwyzszy aby zostalo zdemontowane :!:

Koper
Trener
Kontakt:

#1499 Postautor: Koper » 22 lutego 2006, o 20:20

Scpn pisze:
Koper pisze:
Wiec wrocmy do normalnego stanu kiedy krat nie bylo a pojawily sie wlasnie przez bandytow stadionowych pojawiajacych sie na meczach pilki noznej.

Ok. Zalozmy ze wracamy. Wzrasta ilosc "wjazdow na murawe". Wzrasta wiec ilosc przerwanych meczow. Klub pilkarski karany jest karami pieniężnymi. Kraty na stadionie znow sa potrzebne.

kto za nie zapłaci?

Nikt nie zaplaci za montaz ponowny krat za to kare i to wysoka powinien zaplacic ten kto przyczynil sie do przerwania meczu
Mamy monitoring wiec zaplaci ten kto wniknal na murawe :!: Takich bandytow ktorzy przerywaja mecze trzeba karac :!:

Scpn

#1500 Postautor: Scpn » 22 lutego 2006, o 20:30

Nikt nie zaplaci za montaz ponowny krat za to kare i to wysoka powinien zaplacic ten kto przyczynil sie do przerwania meczu
Mamy monitoring wiec zaplaci ten kto wniknal na murawe

Moze on byc jednak niewyplacalny. Pojdzie do wiezienia itd. ale klub z jego wiezienia kary nie splaci...

Taka jest roznica miedzy kratami a torem, ze tor zuzlowy jest wpisany w cala historie stadionu przy Al. Zygmuntowskich, natomiast kraty powstaly stosunkowo niedawno na potrzebe przeciwdzialania potencjalnym zamieszkom na plycie boiska o czym juz pisalem w poscie wyzej...

Ok. W takim razie w miejsce toru wstawmy bandy reklamowe. To one przeciez zaslaniaja dol plotu, wiec i nizej zawieszona flage tez.[/quote]