Chris Louis

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#51 Postautor: motorlublin » 26 stycznia 2006, o 21:45

[quote="dilucio"][quote="Gelo"]mała ciekawostka:
rok 1999:
LKŻ Lublin - ZKŻ Polmos Zielona Góra 33:57
LKÅ»:
Stenka 7 (2,0,1,3,1)
Mordel 8 (0,1,3,1,3)
Piszcz 5 (0,2,1,d,2,0)
Jucha 7 (2,0,2,1,2)
Adorjan 5 (1,-,2,0,2)
Jeleniewski 0 (0,-,0,-)
Ochal 1 (t,0,1)

ZKÅ»
Walasek 14 (3,3,3,3,2)
Szymański 3
Huszcza 12 (3,3,2,3,1)
Kłopot 8 (1,2,0,2,3)
[b]Louis 14 (3,3,3,2,3)[/b]
Kurmański 6 (2,2,1,1,0)
Kujawa 0 (0)[/quote]

przegral tylko wtedy z Darkiem Stenka :D !! z tego co pamietam to walczyl z Darkiem przez 4 okrazenia :) ale polegl :D :lol:[/quote]

Zgadza się...Obaj walczyli jak równy z równym!OBY tylko Louis był obecnie równie skuteczny na lubelskim torze :wink: Nazwisko ma, znaczących sukcesów też mu nie brakuje. Chris to bez wątpienia jeden z bardziej utytułowanych żużlowców jacy kiedykolwiek startowali z koziołkiem na plastronie!

hermes

#52 Postautor: hermes » 26 stycznia 2006, o 21:49

sledzio mokro to Ty juz masz w gaciach zauwazylem. KMO was nosem wciagnie a ZKZ beknie wami :twisted: Napinacze z Was, życie zweryfikuje wasz budżet.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#53 Postautor: Gelo » 26 stycznia 2006, o 21:53

Na jakiej podstawie byłby pewniejszy ??

Bo ja tak uważam - i napisałem - wg mnie.
Facet, który startuje już tylko okazyjnie na żużlu i zakończył oficjalnie karierę w 2003 ma być lepszy od Louisa reguralnie startującego w lidze angielskiej. :wink:

Po pierwsze Todd zakonczył karierę w 2004 roku a po drugie Louis jezdzi "tylko" w lidze angielskiej i od wypadku wcale nie tak regularnie.
Oczywiście Chris to zagadka, jak będzie spisywał się w Polsce po kilku latach przerwy nie wiadomo.Ale wolę go wiele bardziej niz kangura, który znowu zaczął się bawić w speedway.

Możesz sobie woleć i Tomasza Pawelca - wolno Ci. Ale ja wolałbym Wiltshire'a - i też mi wolno.
Pewnie Todd w roku 2006 waliłby komplety i rozdawał asy z rękawa.Przecież tego można być pewnym. :wink: :wink:

Tego nie wiem - i podejrzewam, że Ty tym bardziej. Więc ironizowanie jest jakby nie na miejscu.
ps. wojtas - ja niestety jeżeli chodzi o żużel mylę się niezwykle rzadko. Dlatego nei piszę że louis będzie cieniował - ja po prostu podchodzę sceptycznie na tle wielu kibiców.
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2006, o 22:02 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#54 Postautor: bkapusta » 26 stycznia 2006, o 21:56

hermes pisze:sledzio mokro to Ty juz masz w gaciach zauwazylem. KMO was nosem wciagnie a ZKZ beknie wami :twisted: Napinacze z Was, życie zweryfikuje wasz budżet.

Idz synku kup cegielke na GTZ, zaaaazdrosc bo zbieraliscie w czapke na Louisa?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

baranek
Junior

#55 Postautor: baranek » 26 stycznia 2006, o 21:59

a gkm podniecony, bo w Tż przedstawili wywiad z ich dyrektorem który poiedział że są wypłacalni, i wszyscy od razu wielki buuuuuuuum

sledzio

#56 Postautor: sledzio » 26 stycznia 2006, o 22:02

hermes pisze:sledzio mokro to Ty juz masz w gaciach zauwazylem. KMO was nosem wciagnie a ZKZ beknie wami :twisted: Napinacze z Was, życie zweryfikuje wasz budżet.

Żebyś wiedział ze mam :P , nie ma to jak pozazdrościć nie ? hehehe !

Speedwayfan GTÅ»
Kontakt:

#57 Postautor: Speedwayfan GTÅ» » 26 stycznia 2006, o 22:09

Fakt, jest kogo pozazdrościć.

Ale choć miałbym dostać ostrzeżenie to muszę to powiedzieć:
Nie zesrajscie się z tego powodu w gacie. Może to i dobry zawodnik ale takiej bandy emerytów to dawno nie widziałem. To są jakby to powiedzieć :? - zawodnicy, którzy patrzą żeby wyciągnąć kasę... No naprawdę z finansami waszymi pod koniec sezonu może być nieciekawie. I na dodatek dużo zawodników z waszego składu rzadko sobie pojeździ.
I nie świrujcie, proszę was. Zakontraktowaliście Louisa, chwalicie się tym jakbyści zakontraktowali jakiegoś Golloba czy Rickardssona :lol:
Opanujcie siÄ™...
Jeden kontrakt to nie powód do tego żeby od razu ponieżać teoretycznie słabszych i na pewno biedniejszych, ale nie szalejących i znających swoją wartość grudziądzan :wink: My się nie palimy do Ekstraligi, tak jak wy i ermes ma rację. Z ZKŻ-em i Ostrowem nie macie szans. I to była obiektywna opinia :wink:
I zauważyłem że tu większość kibiców z Lublina tak bardzo podnieca się każdym kontraktem że zapomina o całym świecie :D Z tego powodu - nie życzę wam awansu 8)
Aha i jedna rada:
Spójrzcie czasami krytycznie na swój zespół :wink: Bo oni nie są niczym niezwykłym :D Normalny, przeciętny zespół i każde miejsce powyżej 3 w sezonie 2006 to będzie dla was cud :wink:
Ostatnio zmieniony 26 stycznia 2006, o 22:13 przez Speedwayfan GTÅ», łącznie zmieniany 1 raz.

hermes

#58 Postautor: hermes » 26 stycznia 2006, o 22:10

ta jasne baranek. zazdroscic Wam? długów po sezonie :twisted: Powodzonka. Gryps dnia ... dla Louis'a nie wazna kasa...jasne jeżdzi bo lubi...juz mi kaktus rosnie. Z piecioma klubami dal sobie luz bo TZ dal mu najwiecej kasy, wiec po co te sciemy. W moich oczach stracil on a nie TZ.

Speedway-Mati
Zawodowiec

#59 Postautor: Speedway-Mati » 26 stycznia 2006, o 22:13

hermes pisze:. Z piecioma klubami dal sobie luz bo TZ dal mu najwiecej kasy, wiec po co te sciemy

A może w Lublinie, są ludzie którzy umieją negocjować i normalnie rozmawiać a w innych klubach nie :twisted: .... i dlatego akurat Lublin wybrał :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#60 Postautor: sadychor » 26 stycznia 2006, o 22:20

Gelo pisze:(...)
rok 1999:
LKŻ Lublin - ZKŻ Polmos Zielona Góra 33:57(...)

A mi z tym meczem kojarzy się jakieś gromkie skandowanie "złodzieje,złodzieje" na trybunach. Nie wiem, czy mnie pamięć nie zawodzi, coś chyba było takiego, ze wcześniej LKŻ mozno zawalczył z jakimś wyżej notowanym teamem, spiker coś oznajmił i naród się wkurzył. A może to było na innym meczu :roll:
PS Podnieceni grudziądzanie i lubelskie gorące głowy - dajcie spokój, co :?:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#61 Postautor: boxing » 26 stycznia 2006, o 22:21

Speedwayfan GTŻ pisze: To są jakby to powiedzieć :? - zawodnicy, którzy patrzą żeby wyciągnąć kasę...

Speedwayfan GTZ, hermes - dokladnie tacy sami zawodnicy jezdza u Was. Nie tylko Bajerski - cala reszta tez. Pasjonaci jezdza w lidze amatorow. Watt pojedzie w GKM z milosci do Grudziadza? Nie - zarobi u Was to, czego np. Krosno nie byloby w stanie mu zaplacic. Malo jest zawodnikow jezdzacych "dla klubu, dla miasta" - teraz sie jezdzi dla kasy, to zadna tajemnica. Ja tez nie mam zludzen, ze Chris zapalal miloscia do Lublina - dostal dobre dla niego warunki, to podpisal.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

hermes

#62 Postautor: hermes » 26 stycznia 2006, o 22:22

Speedway-Mati tak poważnie. Zastanów się czy wierzysz w to ze nic mu nie posypali. Z kasą to nawet ja bym z nim wynegocjował, taka prawda.pozdr

Holly

#63 Postautor: Holly » 26 stycznia 2006, o 22:27

Panowie z Grudziądza mają sporo racji , bo tak naprawde po ch.. nam tylu zawodników ?
Bo drugie , Grudziądz to fajna ekipa , moim zdaniem taki Krzyżaniak to najlepszy polski-senior w pierwszej lidze.Jedynie obcokrajowców ma Grudziadz cieniutkich ale moze podpiszą z Gjeede.
Martwi mnie jedna kwestia , jak z tylu zawodników wybrać meczową ósemke ? osobiście bym nie wiedział.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#64 Postautor: luCas » 26 stycznia 2006, o 22:31

Panie hermes i reszta kibicow z Grudziadza. Tak martwicie sie naszym budzetem? Wydaje mi sie, ze wieksze zwartwienie to macie wy, te cegielki, budzet kolo miliona i na koniec panna Bajerska, ktora jak wiadomo wymagania ma i ktorej cala zuzlowa Polska wam zazdrosci. Kilka lat temu nie mogly tym wymaganiom sprostac kluby e-ligi, wiec zobaczymy jak bedzie u was.. Zajmijcie sie wiec swoimi problemami, bo jak narazie macie ich troszke wiecej. Pozdrawiam i apeleje do kibicow z Grudziadza, dajcie sobie na wstrzymanie, po 2-ch latach ogladania "supertechnika" Mariusza F. chyba trudno sie dziwic, ze kibice sie ciesza, to takie zaskakujace? Mamy plakac?
:wink:
Z ZKŻ-em i Ostrowem nie macie szans. I to była obiektywna opinia

Juz raz szans nie mielismy, a co z tego wyszlo wie kazdy, kto byl na barazu w Lublinie.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

garsija

#65 Postautor: garsija » 26 stycznia 2006, o 22:40

moim zdaniem taki Krzyżaniak to najlepszy polski-senior w pierwszej lidze.

yyy hmmmm Krzyżaniak lepszy niz Walasek,Okoniewski czy Jędrzejak??Chyba zartujesz.Grudziądz tez ma ciekawy sklad ale bez przesady.

hermes

#66 Postautor: hermes » 26 stycznia 2006, o 22:40

tylko jest jedno ale. Bajerski nie jest pewny miejsca w skladzie. Staszek, Fijalkowski, Krzyzaniak, Robacki i ew. Watt. Dlugow nie mamy, ba nawet na "+". W zeszlym roku budzet byl taki sam i gdyby nie plaga kontuzji bylibysmy w 4ce! a moze i lepiej. Budzet nie jezdzi. A cegielki zjednoczyly kibiców. Taka prawda. Tak jak chyba holly mowil, trudno bedzie wam ustalic sklad na mecz, majac dwa razy tyle zawodnikow. Trener bedzie ciagnal losy bo innego wyjscia nie ma.

garsija

#67 Postautor: garsija » 26 stycznia 2006, o 22:45

Martwi mnie jedna kwestia , jak z tylu zawodników wybrać meczową ósemke ?

taaaaaak,to jest rzeczywiscie zajebisty powod do zmartwien.Jakby bylo malo zawodnikow tez by byl problem bo kontuzje itp.,a jak by bylo w sam raz to tez by byl problem bo w sam raz.I jak tu dogodzić??

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#68 Postautor: boxing » 26 stycznia 2006, o 22:46

Lepiej miec klopoty bogactwa niz to, co mielismy w sezonie 2005. Losowania skladu nie bedzie - mam nadzieje, ze sparingi przed sezoneim ustawia "drabinke" zawodnikow na pierwsze mecze. Pozniej o skladzie zadecyduje jazda w naszej i innych ligach.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#69 Postautor: $korzen$ » 26 stycznia 2006, o 22:49

Speedwayfan GTŻ pisze:Fakt, jest kogo pozazdrościć.

Ale choć miałbym dostać ostrzeżenie to muszę to powiedzieć:
Nie zesrajscie się z tego powodu w gacie. Może to i dobry zawodnik ale takiej bandy emerytów to dawno nie widziałem. To są jakby to powiedzieć :? - zawodnicy, którzy patrzą żeby wyciągnąć kasę... No naprawdę z finansami waszymi pod koniec sezonu może być nieciekawie. I na dodatek dużo zawodników z waszego składu rzadko sobie pojeździ.
I nie świrujcie, proszę was. Zakontraktowaliście Louisa, chwalicie się tym jakbyści zakontraktowali jakiegoś Golloba czy Rickardssona :lol:
Opanujcie siÄ™...
Jeden kontrakt to nie powód do tego żeby od razu ponieżać teoretycznie słabszych i na pewno biedniejszych, ale nie szalejących i znających swoją wartość grudziądzan :wink: My się nie palimy do Ekstraligi, tak jak wy i ermes ma rację. Z ZKŻ-em i Ostrowem nie macie szans. I to była obiektywna opinia :wink:
I zauważyłem że tu większość kibiców z Lublina tak bardzo podnieca się każdym kontraktem że zapomina o całym świecie :D Z tego powodu - nie życzę wam awansu 8)
Aha i jedna rada:
Spójrzcie czasami krytycznie na swój zespół :wink: Bo oni nie są niczym niezwykłym :D Normalny, przeciętny zespół i każde miejsce powyżej 3 w sezonie 2006 to będzie dla was cud :wink:

Trudno komentowac te wypociny, radze zajrzec i przejrzec posty po podpisaniu kontraktu ze Staszkiem oraz panna Bajerska, i kto tu sie "zesral" co ? Druga sprawa, skoro jestescie tacy "ekstra" i wyplacalni to na cholere organizwano cegielki ? No i po trzecie, skoro wy jestescie tacy zjednoczeni i wielcy kibice to dlaczego Fijalkowski w co drugim Tygodniku Zuzlowym psioczy na frekwencje i ze wplywy z biletow to 30% calego budzetu ? tylko jemu mozecie dziekowac ze macie to co macie. Ja wam zycze wszystkiego najlepszego, zeby nie bylo ze sie zaraz "zesram".

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#70 Postautor: luCas » 26 stycznia 2006, o 22:51

. W zeszlym roku budzet byl taki sam i gdyby nie plaga kontuzji bylibysmy w 4ce!

Coz za blyskotliwa wypowiedz. Gdyby gdyby gdyby, gdyby nie dobra postawa Falubazu w drugim meczu barazowym to w sezonie 2005 bylibysmy w e-lidze...i co Ty na to?
Napisalem dokladnie taka sama bzdure jak i Ty, nie ma gdyby, wazne sa FAKTY!

hermes

#71 Postautor: hermes » 26 stycznia 2006, o 22:58

korzen. Fijałkowski? Nie znam takiego prezesa ew Fiałkowskiego. AKcja byla prowadzona pod haslem: "Czy chcesz zuzla w Grudziadzu?" Kibice pokazali ze im zalezy i prezes to docenil. Bledem byla tylko kwota za jedna cegle(50zł). ALe nie myli sie ten co nic nie robi. W Lublinie mieszka znacznie wiecej ludzi, moze nawet nie zamozniejszych, ale duzo wiecej i frekfencja jest wyzsza, chyba to jest oczywiste

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#72 Postautor: luCas » 26 stycznia 2006, o 23:02

hermes pisze:korzen. Fijałkowski? Nie znam takiego prezesa ew Fiałkowskiego. AKcja byla prowadzona pod haslem: "Czy chcesz zuzla w Grudziadzu?" Kibice pokazali ze im zalezy i prezes to docenil. Bledem byla tylko kwota za jedna cegle(50zł). ALe nie myli sie ten co nic nie robi. W Lublinie mieszka znacznie wiecej ludzi, moze nawet nie zamozniejszych, ale duzo wiecej i frekfencja jest wyzsza, chyba to jest oczywiste

Nie kompromituj sie kolego...skoncz juz pisac, prosze. Wedlug ciebie wieksze miasto rowna sie wieksza frekwencja? No popatrz, na Sparte przychodzilo 2 tys a np na taki falubaz 10, i jak to wytlumaczysz? rotfl Chyba nie wynikami sportowymi, ani wielkoscia miasta? Czekam na kolejna zabojcza teorie!!!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#73 Postautor: grzesieck » 26 stycznia 2006, o 23:05

hermes pisze: W Lublinie mieszka znacznie wiecej ludzi, moze nawet nie zamozniejszych, ale duzo wiecej i frekfencja jest wyzsza, chyba to jest oczywiste

dla mnie to nie jest oczywiste, przyklad: Warszawa.

to moze jeszcze przyklad w druga strone: Grodzisk Wlkp.

jezeli bardzo Ci zalezy to takich przykladow znajde jeszcze z 10.
METHANOL ADVENTURE TEAM

hermes

#74 Postautor: hermes » 26 stycznia 2006, o 23:07

Gdyby gdyby gdyby, gdyby nie dobra postawa Falubazu w drugim meczu barazowym to w sezonie 2005 bylibysmy w e-lidze...i co Ty na to?

Mistrzu gry słownej...byliscie slabsi i tyle. Uważasz, że te kontuzje były wyimaginowane? wirtualne. Zobacz w ilu meczach brakło nam pkt. I mysle ze 4 osiagnelibysmy spokojnie. Tu nie ma gdybania, gdynanie było w kwesti czegos wiecej.
END

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#75 Postautor: luCas » 26 stycznia 2006, o 23:13

hermes pisze:
Gdyby gdyby gdyby, gdyby nie dobra postawa Falubazu w drugim meczu barazowym to w sezonie 2005 bylibysmy w e-lidze...i co Ty na to?

Mistrzu gry słownej...byliscie slabsi i tyle. Uważasz, że te kontuzje były wyimaginowane? wirtualne. Zobacz w ilu meczach brakło nam pkt. I mysle ze 4 osiagnelibysmy spokojnie. Tu nie ma gdybania, gdynanie było w kwesti czegos wiecej.
END

No popatrz, nam tez zabraklo tylko kilku punktow...hehe nie ma to jak obiektywne podejscie :p My bylismy slabsi, a wy poprostu mieliscie pecha, zdarza sie...
Troche wiecej pragmatyzmu i zdroworozsadkowego myslenia. Piszac END dales do zrozumienia, ze konczys pisanie bzdur, cale szczescie.
ps dzieki za docenianie moich kompetencji :wink: