Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#3151 Postautor: Jaga » 14 grudnia 2005, o 00:28

Torsen pisze:
Jaga pisze:Łoptymista ... PW

Zaprawdę powiadam Ci, łatwiej Ci będzie wyśpiewać wszystko tutaj, niż wysyłać 1827 PW :)

Zaryzykuje hehe :D
Ale jak by to odemnie zalezało to bym wam powiedział wszystko co wiem ale to by nie miało sensu bo w sobote beda wam niespodzianke chcieli zrobić a wy westchniecie i powiecie a wiemy wiemy ... :P
Jaki skład TŻecik ma nie powiem bo poprostu nie moge (obiecałem wiec dotrzymam słowa) ale będziecie mieć ( ;) ) lepszy niż ZG to śmiało można powiedziec :D

Oleeeeeeee TŻet kocham Cie !! Za rokkkk w e-lidze widze Cie !! ... ;)
hehe
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Holly

#3152 Postautor: Holly » 14 grudnia 2005, o 00:30

Skoro nasz Director i Jacek Rempała znają sie od lat z podwórka to domnimywam że Rempała mu kogoś zasugerował , moj tok myślenia mówi mi że mogą to być :
G.Rempała albo Ł.Jankowski.

ale będziecie mieć ( ) lepszy niż ZG to śmiało można powiedziec

Żeby mieć lepszy skład niż Zielona Góra musielby przyjść : Loram , Krzyżaniak , Bjeere , Kennet i Messing bo innego rozwiązania to ja nie widze.
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2005, o 00:33 przez Holly, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#3153 Postautor: WojtekF » 14 grudnia 2005, o 00:43

Loram , Krzyżaniak , Bjeere , Kennet i Messing

Jeszcze Świst i wtedy skład Lublina będzie nie tylko lepszy od składu ZG, ale i być może nawet lepszy od składu Ostrowa.
Swoją drogą to ciekawe, że kluby 1-ligowe w tym sezonie tak zabijają się o e-ligę że będzie conajmniej kilka klubów 1-ligowych lepszych od kilku e-ligowych.
Ale spokojnie poczekam do soboty i wówczas pogratuluję Waszym Włodarzom i się szczerze zdziwię, że klub z 2-milionowym budżetem zbudował silny skład.
Dobrze, że między 17.XII a 31.I zostało jeszcze trochę czasu na ruchy transferowe.
Z drugiej strony to dobrze, że kluby 1-ligowe się tak zbroją, gdyż przybywa argumentów przemawiajacych za rzoszerzeniem e-ligi od sezonu 2007.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Cysiek
Kontakt:

#3154 Postautor: Cysiek » 14 grudnia 2005, o 00:50

jedyne czego mozemy byc pewni w sobote to tego ze dzien wczesniej był piatek a pozniej niedziela :P swoja droga mocniejszy skłąd od ostrowa ciezko zbudowac :(
Był Będzie Jest Montex Lublin MKS !!!
TŻ z Lublina najlepsza w Polsce drużyna !!

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#3155 Postautor: Nazir » 14 grudnia 2005, o 00:56

jedyne czego mozemy byc pewni w sobote to tego ze dzien wczesniej był piatek a pozniej niedziela

I to ze w sobote podpisze kontrakt Daniel Jeleniewski. Po co by się w tym tygodniu ze sponsorami spotykał?[/quote]

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#3156 Postautor: Jaga » 14 grudnia 2005, o 00:59

Nazir pisze:Ale się towarzystwo podjarało!!! Myślę, że Jaga nic nie wie i z nudów podkręca temat. Jedno czego mozemy być pewni w sobote to Jeleń.

NO przepraszam wszystkich ja jestem chamem !!! Fakt nic nie wiem widziałem że ok 200 postów dziennie to za mało w tym temacie i chciałem rozruszac ludzi bo tak smętnie tu było :?
Przepraszam wszystkich takie cuś się już nie powtórzy :(
Mam nadzieje że mi wybaczycie :cry:

P.S.
;) :lol:
Obrazek

NSN

Awatar użytkownika
volf

#3157 Postautor: volf » 14 grudnia 2005, o 01:08

WojtekF pisze:
Loram , Krzyżaniak , Bjeere , Kennet i Messing

Swoją drogą to ciekawe, że kluby 1-ligowe w tym sezonie tak zabijają się o e-ligę że będzie conajmniej kilka klubów 1-ligowych lepszych od kilku e-ligowych.
Ja sie nie dziwię.1 liga to żużlowa pustynia ,nie mówiac nic o 2 lidze.I kazdy klub stara sie wydrzec z tej miernoty dąrząc sie do eligi , gdzie rekalama jest bardziej efektywna,wieksze pieniadze,swiatowa czołowka zuzla a nie jakis tam patalach Frankow czy Pietraszko!!

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#3158 Postautor: Nazir » 14 grudnia 2005, o 01:16

Jaga.... trudno i... przykro

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#3160 Postautor: Jaga » 14 grudnia 2005, o 01:23

No ja ide spać hehe i chyba do soboty waszego forum nie odwiedze hehe :lol:

Lublin wy wiecie !!! Do Ekstraligi wejdziecie !!! ... 8) :wink:
Obrazek

NSN

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#3161 Postautor: marcin_lub » 14 grudnia 2005, o 01:28

Bardzo ciekawe że Gawrzyk nie ustosunkował się do wpowiedzi i zapewnień Jaga... Chyba coś w tym jest.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#3162 Postautor: Nazir » 14 grudnia 2005, o 01:31

Gawrzyk napisał:
info z Robackim to wymysł osoby, która to pisała niemający za wiele wspólnego z rzeczywistością...

No i już wiemy kto obok Jelenia podpisze w sobotę. Czyż nie??
I dobrze by było. Mając na uwadze wprowadzenie OBOWIĄZKU startu w druzynie min.5 Polaków należy skupić się na kontraktach z zawodnikami krajowymi.
Co nie znaczy, że podpis Sullivana czy Lorama by mnie nie ucieszył...

meesha
Trener
Kontakt:

#3163 Postautor: meesha » 14 grudnia 2005, o 01:43

Nazir pisze:Gawrzyk napisał:
info z Robackim to wymysł osoby, która to pisała niemający za wiele wspólnego z rzeczywistością...

Chyba nie, bo z tego co napisał Gawrzyk nie wynika nic oprócz tego, że Robacki w Grudziądzu. Komentarz Gawrzyka - jak mi się zdaje - był do informacji o zaawansowanych rozmowach Robackiego z Lublinem :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#3164 Postautor: Nazir » 14 grudnia 2005, o 01:50

Meesha napisal:
Nazir napisał/a:
Gawrzyk napisał:
Cytat:

Chyba nie, bo z tego co napisał Gawrzyk nie wynika nic oprócz tego, że Robacki w Grudziądzu. Komentarz Gawrzyka - jak mi się zdaje - był do informacji o zaawansowanych rozmowach Robackiego z Lublinem Rolling Eyes

Możliwe. Mój błąd. Za długo chyba dziś tu siedzę i udzieliła mi się mania szukania na siłę tropów prowadzących do tego kto w sobotę podpisze.

rafir
Junior

#3165 Postautor: rafir » 14 grudnia 2005, o 04:55

Gawrzyk pisze:Gelu to info z Robackim to wymysł osoby, która to pisała niemający za wiele wspólnego z rzeczywistością...

Uffff, już się bałem, że rozmawialiśmy z tym żużlowym kaleką co poza Bydgoszczą ma kłopoty ze składaniem się w łukach.

Tak sobie przeglądałem statystyki w ostatnim TŻ i widzę pewnego straniero, który mógłby podpisać kontrakt analogiczny do kontraktu Shieldsa - pieniądze za punkty i klauzula o możliwości rezygnacji z usług w przypadku słabej jazdy. To Jonas Davidsson - średnia w szwedzkiej Elitserien: 2,024 w 18 meczach (155 + 17 pkt), druga w drużynie Rospiggarny przed Kołodziejem, Sawiną, czy Kościechą.

Dla porównania: Kylmaekorpi 1,928, A. Dryml 1,866, Shields 1,842, Andersen 1,789, Hamill 1,762, Bjerre 1,708, czy Loram 1,627.

Poza tym chłopak w przyszłym roku skończy dopiero 22 lata (7.8.1984) i nalezy przypuszczać, że w nadchodzącym sezonie skuteczność jego jazdy może być jeszcze lepsza. Na pewno byłby bardzo dobrym wzmocnieniem drugiej linii lub ewentualnie zmiennikiem Shieldsa w razie gdyby ten się nie sprawdził (lub na odwrót).
Davidssona dostrzegli już w Anglii i wraz z bratem podpisał niedawno kontrakt z Poole i z tego co podaje ich strona internetowa (http://www.davidssonracing.nu) parę Polskich klubów już się nim (nimi) interesuje. Może się pośpieszyć i wypromować na polskim podwórku kolejnego obok Shieldsa dobrego żużlowca? :)

Tajemniczy lider, :)
Knapp,
Rempała,
Shields,
Davidsson,
Tajemniczy junior,
Drugi tajemniczy junior (oby :)),
Jeleń.

Na łatwiejsze mecze w miejsce najsłabszego straniero wskakuje do składu np. Piszcz i mamy wyrównaną, solidną drużynę ambitnych żużlowców z doświadczonym Jacą - dobrym duchem zespołu :) która może popsuć szyki faworytom.

W tym momencie jedziemy 4-5 obcokrajowcami, co faktycznie nie jest zgodne z koncepcją klubu, która zakłada co najwyżej 3 obcych w drużynie, ale co w przypadku kontuzji któregoś z liderów lub np. dwójki liderów? Historia dwóch ostatnich lat pokazuje, że u nas o kontuzje nietrudno. Musimy mieć zabezpieczenie tak jak to zrobił Ostrów.

Pozdrawiam i zachęcam naszą GTW do rozważenia tej propozycji. :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3167 Postautor: Gelo » 14 grudnia 2005, o 08:50

Gawrzyk pisze:Gelu to info z Robackim to wymysł osoby, która to pisała niemający za wiele wspólnego z rzeczywistością...

Mam nadzieje - inaczej czym prędzej proszę Łoptymistę o linka do wisielca/.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#3168 Postautor: boxing » 14 grudnia 2005, o 10:03

Oby sie przyjemnie rozczarowac w sobote... ale gdybym mial typowac, to postawilbym, ze w sobote podpisza:
obco - Bjerre :?
senior - Krzyzaniak, Marcin Rempala, Jelen
junior (obcy - Messing? wariant szwedzki pewnie dla klubu bedzie tanszy, wiec skoro Alden ma isc do Gniezna, a sciaganie Kennetta czy Batchelora z Anglii na 4 biegi dla klubu byloby zbyt kosztowne - to pozostaje Messing, bo mam nadzieje ze nie Tomicek :? )

Gdyby jednak zamiast Dunczyka byl "Maltanczyk", a na juniorach dla pewnosci ze dwoch z kwartetu Alden/Batchelor/Kennett/Messing - to byloby niezle: ciekawie na torze (Loram, Knapp) no i mozna by powalczyc zdecydowanie w gornej czworce play-off.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3169 Postautor: Gelo » 14 grudnia 2005, o 10:13

boxing pisze:Oby sie przyjemnie rozczarowac w sobote... ale gdybym mial typowac, to postawilbym, ze w sobote podpisza:

Nie to, żebym sie czepiał ale nie mozna się "przyjemnie rozczarować". Rozczarować można się tylko nieprzyjemnie - jak sama nazwa wskazuje.
obco - Bjerre :?
senior - Krzyzaniak, Marcin Rempala, Jelen
junior (obcy - Messing? wariant szwedzki pewnie dla klubu bedzie tanszy, wiec skoro Alden ma isc do Gniezna, a sciaganie Kennetta czy Batchelora z Anglii na 4 biegi dla klubu byloby zbyt kosztowne - to pozostaje Messing, bo mam nadzieje ze nie Tomicek :? )

Jednego pepika mamy na bank.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#3170 Postautor: Dobromir » 14 grudnia 2005, o 10:26

Mam nadzieje że będzie to Brhel...

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#3171 Postautor: boxing » 14 grudnia 2005, o 10:38

Gelo pisze:Nie to, żebym sie czepiał ale nie mozna się "przyjemnie rozczarować". Rozczarować można się tylko nieprzyjemnie - jak sama nazwa wskazuje.

Blad tak samo jak "cofnac sie do tylu" albo "kontynuowac dalej" - OK Gelu, tu masz racje.
Po podpisaniu kontraktu przez Alesa w Apatorze - info o pepiku u nas zdecydowanie mnie nie cieszy. Tydzien temu mialbym nadzieje na starszego Drymla.

PS Gelu - moglbys ustosunkowac sie do mojego postu (chodzi o nasza dyskusje o Drymlu, "niepewnych Czechach" - liczylem ze ustosunkujesz sie do moich konkretnych pytan, ale pozostaly bez odpowiedzi).

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3172 Postautor: Gelo » 14 grudnia 2005, o 10:55

boxing pisze:
Gelo pisze:Nie to, żebym sie czepiał ale nie mozna się "przyjemnie rozczarować". Rozczarować można się tylko nieprzyjemnie - jak sama nazwa wskazuje.

Blad tak samo jak "cofnac sie do tylu" albo "kontynuowac dalej" - OK Gelu, tu masz racje.
Po podpisaniu kontraktu przez Alesa w Apatorze - info o pepiku u nas zdecydowanie mnie nie cieszy. Tydzien temu mialbym nadzieje na starszego Drymla.

PS Gelu - moglbys ustosunkowac sie do mojego postu (chodzi o nasza dyskusje o Drymlu, "niepewnych Czechach" - liczylem ze ustosunkujesz sie do moich konkretnych pytan, ale pozostaly bez odpowiedzi).

Mógłbym - ale po co? Dryml podpisał w Toruniu i nie ma tematu. Poza tym takie dyskusje uważam za bezcelowe - można je ciagnąć w nieskończoność. Nawet gdybym do tego co już przytaczałem kilka razy wymienił wszystkie wpadki Czechów z ostatnich 20 lat i tak powiesz, że Dryml jest ok. Ja uważam, że nie jest i na tym poprzestańmy.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#3173 Postautor: boxing » 14 grudnia 2005, o 11:04

OK, zamykamy temat Drymla. Dla mnie niestety, dla Ciebie na szczescie - pojedzie nie u nas, ale w extralidze. Tyle tylko, ze zadalem pare konkretnych pytan o Alesa, a Ty pisales o Jiroucie czy o Czechach ogolnie. Nie podales zadnych konkretnych zarzutow do Alesa - ale dobrze, zamknijmy temat, Dryml u nas nie pojedzie i tyle. Oby zarzad i dyrektor Kasinski ktory w przeciwienstwie do mnie zna sie na zuzlu uratowal sklad na tyle, na ile sie da. Oby byla zapowiadana walka o e-lige i duze emocje zwiazane z takimi akcjami, z ktorymi kojarzymy Grzeska Knappa czy Marka Lorama.

Awatar użytkownika
Pablomasa
Kontakt:

#3174 Postautor: Pablomasa » 14 grudnia 2005, o 11:10

Nie wiecie co to za rider pojawil sie na Gawrzykowym avatarze?moze nasz przyszly jezdziec?numer 6 wskazywalby na juniora:)

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#3175 Postautor: Jaga » 14 grudnia 2005, o 11:11

Pokemon pisze:CoÅ› siÄ™ szykuje... :shock:
Jaga coś wywąchał u Kasińskiego, albo u boku jego 8)
A może Jaga=Kasiński? :lol:
Tak czy owak,każde wzmocnienie będzie cieszyć. O ekstralidze jeszcze niemówmy. Ważne aby u siebie lać wszystkie zespoły, a i na wyjazdach coś skubnąć punkciorów! Reszta będzie zależeć od szeregu zbiegów okoliczności. 8)

No coś się dowiedziałem, a panem Bogusiem K. to nie jestem hehe niektórzy mogą potwierdzić ;)
Ale powtarzam po raz ostatni hehe wg mnie to będzie dobra druzyna i powinniście w barażach walczyć! Na bank nie będzie tak jak ktoś napisał, że TŻ bedzie miał sklad na 4-5 miejsce. Na bank tak nie będzie ... i mam nadzieje że się nie będę mylił.
Jednak coś czuje że po sobocie pare osób mnie zgnoi, że niby dlaczego wg mnie to ma być z tym składem bardzo dobrze hehe no ale licze się z tym też :P

P.S.
Prosze mi nie wysyłaść PW bo szczerze to mam już dość hehehe :lol: :lol: :wink:
Obrazek

NSN