Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
rob7
Senior

#1976 Postautor: rob7 » 30 listopada 2005, o 16:07

dilucio pisze:no to Sławek Drabik odpada nie bedzie u nas jezdzil !!podpisał w Czestochowie!!

podpisał też Hefenbrock (ktoś proponował go na juniora) a Jedrzejak na liście transferowej będzie miał przy nazwisku 150 000 zł.
niewielu już zostało...

Awatar użytkownika
forester

#1977 Postautor: forester » 30 listopada 2005, o 16:11

Witam !!

To było do przewidzenia że Drabik nie podpisze z Lublinem, trzeba szukać innych rozwiazań tylko jakich??............
Forest

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#1978 Postautor: auganoff » 30 listopada 2005, o 16:22

toosexy pisze:jeżeli dla wielu młodych uczących sie jeszcze 15 zł za bilet to dużo , to sprawa jest prosta :
meczy w miesiącu na naszym stadionie jest góra 2 , czyli trzeba mieć te 30 zł , miesiąc ma 30 dni , można odkładać 1zł dziennie do skarbonki i po sprawie. :D

Nie zapominaj tylko o starym prawie ekonomii - mieć złotówkę, a nie mieć złotówki to razem 2 złote!!! :D

BR
Senior

#1979 Postautor: BR » 30 listopada 2005, o 16:27

Nicki Pedersen na konferencji prasowej powiedział nie pisze:Wybrałem Rzeszów, ponieważ klub ten był najbardziej profesjonalny w stosunku do mnie i ma sportowe ambicje, o czym świadczy wywalczenie awansu. Oczywiście ważne również były aspekty finansowe oraz dobre połączenie lotnicze.

ciekawe czy inni obco tez maja takie wymagania
drogi na lubelszczyznie tez niezaciekawe, autostrady do lublina nie ma
infrastruktura moze odstraszac

Awatar użytkownika
forester

#1980 Postautor: forester » 30 listopada 2005, o 16:30

Niech lÄ…dujÄ… w Åšwidniku :P
Forest

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#1981 Postautor: kuba » 30 listopada 2005, o 16:32

Nikt na forum nie poruszyl jeszcze kandydatury Michała Szczepaniaka. Idzie na liste transferowa bezplatnie, mysle ze byla to bardzo mocna 2 linia chlopak ma talent no i co bardzo wazne nie skonczl jeszcze 23 lat jak dla mnie najlepszy realny nr8.

Michael

#1982 Postautor: Michael » 30 listopada 2005, o 16:35

Ja chyba poruszalem juz kiedys ale obylo sie bez odzewu :wink:

Michal na pewno bylby duzym wzmocnieniem dla nas patrzac na jego dokonania w obecnym sezonie.

Tylko nie wiem czy Ostrow go pusci...

Snys
Zawodowiec

#1984 Postautor: Snys » 30 listopada 2005, o 17:37

Jak podajÄ… sportowefakty.pl

Siedmiu zawodników na listę transferową wystawi Zielonogórski Klub Żużlowy.
Są wśród nich m.in. Piotr Świst (35 tys. zł.) i Andrzej Huszcza (10 tys. zł.). Ciekawostką jest też fakt, iż na liście nie znajdzie się Zbigniew Suchecki (na zdjęciu).

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#1985 Postautor: wojtas » 30 listopada 2005, o 17:42

Gawrzyk pisze:Jeden z rokrocznie przymierzanych do TŻ zawodników cały czas się tym wykręca że jemu to za daleko.

Czyzby Klingberg??

kuba pisze:Nikt na forum nie poruszyl jeszcze kandydatury Michała Szczepaniaka

Szczepaniakiem zainteresowana jest Czestochowa i raczej tam trafi na pozycje 8/16.

Co do Drabika... to znowu przez niego mam nieaktualny avatar :evil:
Obrazek

BR
Senior

#1986 Postautor: BR » 30 listopada 2005, o 17:55

ten przepis o pozycji 8/16 popsuł troche plany klubow 1-ligowych
bo zatrzyma wielu jezdzcow ktorzy by mogli zasilic takze i nasz zespol, a ktorzy niemiescili by sie w skladzie 7-osobowym
dodatkowo ekstraliga wykupi najlepszych obco i tak nasza klasa rozgrywkowa skazana jest na slabszych zawodnikow niz wczesniej bylo planowane

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#1987 Postautor: wojtas » 30 listopada 2005, o 19:34

BR pisze:ten przepis o pozycji 8/16 popsuł troche plany klubow 1-ligowych
bo zatrzyma wielu jezdzcow ktorzy by mogli zasilic takze i nasz zespol, a ktorzy niemiescili by sie w skladzie 7-osobowym
dodatkowo ekstraliga wykupi najlepszych obco i tak nasza klasa rozgrywkowa skazana jest na slabszych zawodnikow niz wczesniej bylo planowane

Troche z refleksem slabo czy czytac ci sie nie chce??

Przeglad Zuzlowy pisze:...Nie wiadomo co z przyszłością Jacka Rempały, który podobno otrzymał bardzo ciekawą ofertę startów w klubie z Lublina, o czym wspomniał prezes Unii Józef Dworakowski. Klub z Lublina ma bardzo ambitne plany na przyszły sezon i poszukuje wzmocnień.

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_lesz ... 1089884882
Obrazek

BR
Senior

#1988 Postautor: BR » 30 listopada 2005, o 19:40

Troche z refleksem slabo czy czytac ci sie nie chce??

przyznam ze ciezko sie przebic przez te wszsytkie wiadomosci na forum
nie zawsze jest na to czas
jesli cos powtorzylem to przepraszam

Holly

#1989 Postautor: Holly » 30 listopada 2005, o 20:02

Twoje wyliczenia są super. Papier, a w tym wypadku forum przyjmie wszystko. Można założyć że na każdy mecz przyjdzie i 10 tys. ludzi. Ale co w przypadku gdy pomylisz się np. dwukrotnie? Zbyt duże ryzyko-żadnych gwarancji.

Czy wyciągnięty został wniosek z poprzedniego sezonu , dlaczego była tak niska frekwencja ???

Skoro mówisz że na Rybniku było ok 10 000 , to dlaczego miało być nie być w sezonie 2006 ?

Wszytko zależy od tego jakie cele są przed drużyną i jaki posiada potencjał , zaznaczałem wielokrotnie w swoich wcześnijszych wypowiedziach że warunkiem aby przyszło tylu ludzi jest zakontraktownie zawodników dorównujących Zielonej Górze .

W tamtym sezonie L.Kępa swoją przedsezonową wypowiedzią wprowadził ludzi w błąd , w tym roku też słysze że walczymy o ekstralige , ale czy napewno ? już drugi raz z rzędu nie chce się zawieść.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#1990 Postautor: Metalliczny » 30 listopada 2005, o 20:12

Z tego co pamiętam, to na meczu z Rybnikiem było coś koło 8 tyś. kibiców, a nie 10. Nie wiem skąd wziąłeś taką liczbę.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1992 Postautor: jas » 30 listopada 2005, o 20:17

toosexy pisze:
Twoje wyliczenia są super. Papier, a w tym wypadku forum przyjmie wszystko. Można założyć że na każdy mecz przyjdzie i 10 tys. ludzi. Ale co w przypadku gdy pomylisz się np. dwukrotnie? Zbyt duże ryzyko-żadnych gwarancji.

Czy wyciągnięty został wniosek z poprzedniego sezonu , dlaczego była tak niska frekwencja ???

Skoro mówisz że na Rybniku było ok 10 000 , to dlaczego miało być nie być w sezonie 2006 ?

Wszytko zależy od tego jakie cele są przed drużyną i jaki posiada potencjał , zaznaczałem wielokrotnie w swoich wcześnijszych wypowiedziach że warunkiem aby przyszło tylu ludzi jest zakontraktownie zawodników dorównujących Zielonej Górze .

W tamtym sezonie L.Kępa swoją przedsezonową wypowiedzią wprowadził ludzi w błąd , w tym roku też słysze że walczymy o ekstralige , ale czy napewno ? już drugi raz z rzędu nie chce się zawieść.

alez Holly pierdoly wypisujesz :lol: :lol: :lol: . gdzies Ty przeczytal, ze na Rybniku bylo 10 tysiecy ludzi :shock: ? bo ja przeczytalem, ze bylo najwiecej w historii TZ. i to by sie zgadzalo z moimi osobistymi obserwacjami. ale nie bylo 10 tysiecy. poxs tym, pare osob Ci juz tlumaczylo, ze ilosc ludzi na trybunach nie jest rowna ilosci sprzedanych biletow. co wiecej, owa ilosc kibicow na meczu z Rybnikiem to jednorazowy wybryk, spowodowany glownie tym, ze byl to 1szy mecz w 1szej lidze po kilkuletnim paletaniu sie w 2iej i "pasjonujacych" meczach z Wanda Krakow. nawet w kolejnym sezonie, gdy doszlismy do barazy, ludzi bylo mniej. zdecydowanie mniej niz 10 tysiecy. nie mowiac juz o utrzymaniu takiej frekwencji przez caly sezon :roll: . a Ty nagle piszesz, ze realne jest 10 tysiecy sprzedanych biletow co mecz (wiec pewnie na meczu z Falubazem spodziewasz sie 15 tysiecy na 11to tysiecznym stadionie :lol: ). przeciez to jest science-fiction. ale zdaje sie, Ty dobry jestes w te klocki - pamietam, ze jeszcze pod poprzednim nickiem proponowales wziecie kilkumilionowego kredytu, gwarantowanego przez miasto i po awansie zorganizowanie "przetargu" dla walacych drzwiami i oknami sponsorow, ktorzy beda chcieli ow kredyt splacic :twisted:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Maldini

#1993 Postautor: Maldini » 30 listopada 2005, o 20:22

kuba pisze:Nikt na forum nie poruszyl jeszcze kandydatury Michała Szczepaniaka. Idzie na liste transferowa bezplatnie, mysle ze byla to bardzo mocna 2 linia chlopak ma talent no i co bardzo wazne nie skonczl jeszcze 23 lat jak dla mnie najlepszy realny nr8.

Szczepaniak jest bardzo blisko pozostania w Ostrowie. Jeżeli zdecyduje się na odejście to w grę wchodzi tylko Extraliga, zainteresowana tym zawodnikiem jest między innymi Częstochowa. Tak więc transfer "Szczepana" do Waszego klubu jest raczej małorealny. Poza tym jeżeli Szczepaniak miałby być tylko "mocną 2 linią" to kto w takim razie będzie grał pierwsze skprzypce ?

Holly

#1994 Postautor: Holly » 30 listopada 2005, o 20:24

Mam na to dówód tylko musze trochę poszukać że w sezonie 2004 albo 2003 ale raczej 04 na meczu z Gdańskiem było ok 8000.Skoro więc mówisz że na Rybniku było najwięcej to strzeliłem ze ok 10 000 , mogę sie mylić.
Moje wcześniejsze wypowiedzi opierały sie na tym ( już nie wchodze w ilości ) że im lepszy skład , cel - ekstraliga to 2 czy nawet 3 razy tyle widzów co w poprzednim sezonie.I to jest sprawa bezdyskusyjna oczywiście.
Dlaczego ilośc ludzi na trybunach nie jest równa ilości biletów bo tego to nie rozumiem ??? zaraz usłysze ze dzieci wchodzą za darmo , to fakt , ale ile dzieci jest na meczu 15 % ???

Holly

#1995 Postautor: Holly » 30 listopada 2005, o 20:41

http://www.dualsport.zg.pl/zuzel/1liga_wyn.htm

o przez przypadek znalazłem , a co innego szukałem :D

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1996 Postautor: _piotrusss » 30 listopada 2005, o 20:45

toosexy pisze: http://www.dualsport.zg.pl/zuzel/1liga_wyn.htm

o przez przypadek znalazłem , a co innego szukałem :D

I co z tego? Bywały mecze gdzie w jednym portalu napisali, że było 7 000 ludzi a na innym 10 000. Nikt kto pisze artykuły nie liczy kibiców wchodzącyhc na stadion, tylko ocenia "na oko". Śmieszny ten Twoj dowód ;)
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Sober
Senior

#1997 Postautor: Sober » 30 listopada 2005, o 20:47

Oj daj spokój, skąd taki redaktor z Zielonej Góry może wiedzieć ile kibiców było na jakimś tam meczu w Lublinie? Wydaje mi sie, że zarząd klubu jest w tej kwestii lepiej poinformowany...

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1998 Postautor: jas » 30 listopada 2005, o 20:49

bo jak wszyscy wiemy dane na temat frekwencji prezentowane przez nasze gazety sa wiarygodne :lol: :lol: :lol: sczegolnie te z zielonogorskiego serwisu dotyczace ilosci iludzi na meczu Lublin-Reszow :lol: :lol: :lol: .

proponuje porownac dane o frekwencji na jakims meczu prezentowane przez rozne redakcje. to powinno Ci dac obraz "wiarygodnosci" takich danych, ktore najczesciej podawane sa wg oceny "na oko" jakiegos dziennikarza :lol: :lol: :lol: :lol:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Holly

#1999 Postautor: Holly » 30 listopada 2005, o 20:56

tylko ocenia "na oko"

na oko to można wyrwać laske w dyskotece.

Dobra kończe ten temat bo moge zapisać jeszcze tuzin postów , ale nie ma sensu przyjmijmy waszą wersje że gdy stadion był prawie zapełniony bo tak sie sporadycznie zdarzała to było 5000 czy 6000.

proponuje porownac dane o frekwencji na jakims meczu prezentowane przez rozne redakcje.

przecież to jest zerżnięte ze sportowychfaktów a to chyba bardzo wiarygodne źródło.
Sprawdzałem na sportowychfaktach ale nie mają tak daleko siegającego archiwum.

koniec tematu - bo zaraz mnie wyrzucÄ… z forum

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#2000 Postautor: _piotrusss » 30 listopada 2005, o 21:01

toosexy pisze:na oko to można wyrwać laske w dyskotece.

Widzę, że zabrakło argumentów...
Dobra kończe ten temat bo moge zapisać jeszcze tuzin postów , ale...

No właśnie.

Sorry, ostatni OT w moim wydaniu.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski