Kołodziej out, Kasiński nowym dyrektorem!!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#101 Postautor: luCas » 16 listopada 2005, o 19:03

wojteko pisze:
luCas pisze: Swoja droga niezla wiadomosc :D Cieszy odejscie dwoch panow K :wink:

widzisz LuCas ze cierpliwosc to wspaniala cnota :!: a jeszcze wczoraj malo "niepobiles" :wink: coopera....................nie pluj sie wiecej tak jak wczesniej,poczekaj jeszcze pare dni cierpliwie to bedziesz dzialania klubu pod niebiosa wychwalal :!: Take it easy :lol:

Nadal jestem zdania, ze niformacje powinny byc ujawniane od razu anie po x godzinach/dniach.
Nie ma to nic wspolnego z "pluciem" jak to nazwales, tylko zdecydowanymi roznicami w pogladach...i bardzo dobrze, ze te roznice sa 8)
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Pebas
Szkółkowicz

#102 Postautor: Pebas » 16 listopada 2005, o 19:11

moment, ale co ta zmiana wnosi procz nowego nazwiska. z pozyskaniem pieniedzy kasinski bedzie mial chyba wiekszy problem niz kolodziej. dla niego to zupelnie inna bajka. chyba ze zmienily sie zasady funkcjonowania klubu, a cos o tym wspominal gawrzyk, ze dyrektor to teraz pracownik odpowiedzialny za wykonywanie zadan, a sponsorow maja przekonywac czlonkowie zarzadu.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#103 Postautor: grzesieck » 16 listopada 2005, o 19:18

luCas pisze:W zwiazku ze zmianami w klubie skladam wniosek formalny o zmiane nazwy tematu lub zalozenie nowego 8)

zrobione :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

wojteko
Senior

#104 Postautor: wojteko » 16 listopada 2005, o 19:35

luCas pisze: zdecydowanymi roznicami w pogladach...i bardzo dobrze, ze te roznice sa 8)

roznice w pogladach to mozesz sobie na Komisarjacie Policji przedstawiac................i tak gówno z nich wyniknie :!: Oczywiscie luCas nieobrazaj sie na mnie wszak wszyscy jestesmy kibicami speedway'a Lubelskiego i wiem ze chcemy aby dzialo sie u Nas jak najlepiej pozdrawiam i juz wiecej niebede "docinal"-obiecuje :wink: :lol:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#105 Postautor: kilar » 16 listopada 2005, o 19:36

Czyli ewentualnych transferow mozemy sie spodziewac na poczatku grudnia za kadencji nowego juz dyrektora :?:

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#106 Postautor: luCas » 16 listopada 2005, o 19:53

wojteko pisze:
luCas pisze: zdecydowanymi roznicami w pogladach...i bardzo dobrze, ze te roznice sa 8)

roznice w pogladach to mozesz sobie na Komisarjacie Policji przedstawiac................i tak gówno z nich wyniknie :!: Oczywiscie luCas nieobrazaj sie na mnie wszak wszyscy jestesmy kibicami speedway'a Lubelskiego i wiem ze chcemy aby dzialo sie u Nas jak najlepiej pozdrawiam i juz wiecej niebede "docinal"-obiecuje :wink: :lol:

"Prawdziwa cnota krytyk siÄ™ nie boi..." tak ktos kiedys powiedzial.
Nie za bardzo rozumiem co miales na mysli z ta policja :lol: Jakies przykre wspomnienia :?: Nie wnikam :P
Wiadomo, ze latwiej jest krytykowac niz tworzyc i trudno sie dziwic, ze czasami komus puszczaja nerwy :| Bo chyba nikogo nie pasjonuje znow ogladanie walki o 6-te czy 7-me miejsce.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#107 Postautor: Cooper » 16 listopada 2005, o 19:57

luCas pisze:Nadal jestem zdania, ze niformacje powinny byc ujawniane od razu anie po x godzinach/dniach.

Jak sie spotkasz z dziewczyna w poniedzialek, to chyba we wtorek nie mozesz powiedziec na 100%, ze sie z nia przespisz :?: Czasem trzeba az do soboty poczekac :mrgreen:

I to ja Ci mowie Dekonstruktywisto - Mistrz Taniej Bajery 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#108 Postautor: luCas » 16 listopada 2005, o 20:04

Hehehehe zdziwil bys sie :D Przyklad nigdy nie odzwierciedli danej sytuacji, wiec Twoje porownanie takie sobie jest 8)
Pozatym na forum sa maloletni, wiec hold Ya horses :D :wink:

wojteko
Senior

#109 Postautor: wojteko » 16 listopada 2005, o 20:50

luCas pisze:Nie za bardzo rozumiem co miales na mysli z ta policja :lol:.

to taka........."alegoria-trudne slowo" :lol: .......... "albo jeszcze trudniejsze slowo-metafora" :lol: :mrgreen: pzdr

P.S to taki szpont na masę jak to dzisiaj młodzież w swoich sloganach mówi :wink:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#110 Postautor: papi » 16 listopada 2005, o 21:59

nareszcie jakas dobra informacja :!: Kolodziej na pewno dobrze chcial, zorganizowal turnieje, ale niestety tak to jest, ze za co sie on nie wezmie to zle sie konczy. Nowy dyrektor zapewne bedzie bardziej kompetentny :wink: No i moze faktycznie szanse ne przyjscie Burzy troche wzrosna :P Miejmy nadzieje, ze rzeczywiscie jeszcze w tym tygodniu bedziemy swiadkami kolejnych milych niespodzianek - nowy sponsor tytularny i moze jakis zawodnik :P Skoro to ma byc duza sprawa to nic z tych rzeczy nie mozna wykluczyc :wink:
Ciekawe jak bedzie wygladala sprawa dalszych negocjacji z zawodnikami. Choc nie wydaje mi sie, by zmiana dyrektora miala tu jakies znaczenie. No, ale teraz pozostaje czekac. Juz widac, ze dzisiejsza informacja wlala sporo optymizmu w serca kibicow. Oby teraz takich wiesci bylo jak najwiecej 8)

baranek
Junior

#111 Postautor: baranek » 16 listopada 2005, o 22:18

a ja już się bałem że Kołodziej zrobi z Tż-etem to co zrobił ze Startem

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#112 Postautor: $korzen$ » 16 listopada 2005, o 22:41

Ja tam sie zbytnio nie jaram :wink: Pamietajcie ze Tarnow to inna bajka (czyt. kasa) ... wielki sponsor, zawodnicy .. co tu ukrywac z taka kasa to wlasciwie trudno nie odniesc sukcesu. Oczywiscie wierze w to ze Kasinski to czlowiek kompetentny i fachowiec w kazdym calu, ale co liczycie ze przyjdzie i zmieni calkowicie Lubelska mentalnosc ? Jakos mi sie nie chce wierzyc. Znajac nasze realia trzon skladu poznamy gdzies kolo lutego, 1 lige tez tam jakos utrzymamy. Dodatkowo martwi mnie to, ze zamiast jak najszybciej ustalic budzet i kontraktowac zawodnikow u nas nie wiadomo kto wlasciwie kieruje tym klubem, chora sytuacja ktora niczemu dobremu nie sluzy.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#113 Postautor: Torsen » 16 listopada 2005, o 23:34

$korzen$ pisze:ale co liczycie ze przyjdzie i zmieni calkowicie Lubelska mentalnosc ? Jakos mi sie nie chce wierzyc.

Heh, to chyba właśnie to nazywasz lubelską mentalnością? :lol:

"Zakończenie misji"... Dobre sobie. A coż to za misja była? Doprowadzić klub do bankructwa poprzez organizowanie nonsensownych turniejów? Siać zamęt wszem i wobec, propagując spiskową teorię dziejów i tropiąc wroga narodu? Facet jest żałosny i tyle, co tknie, to się w gówno zamienia. Bogu dzięki, że już go nie ma - i tak, niestety, co najmniej o miesiąc za późno, jak dla mnie. Oby dał sobie spokój z managementem sportowym. A jeśli się upiera, to do Rzeszowa go...

sledzio

#114 Postautor: sledzio » 17 listopada 2005, o 00:40

Pięknie poprostu pięknie teraz tylko czekać jak Tesco Real leclerc Biedronka Champion Stokrotka wysokiej klasy banki itd będą strategicznymi sponsorami Teżecika i możemy jechać do extraligi :D

clodine
Kontakt:

#115 Postautor: clodine » 17 listopada 2005, o 07:34

wojtas pisze:Kolodziej przyszedl, zrobil dwa turnieje, z ktorych zysku finansowego nie bylo i poszedl.

Tak dla formalności, bo piszecie chłopaki nie mając pojęcia o stanie faktycznym - oba turnieje nie przyniosły strat. Memoriał przyniósł znacznie więcej zysku jak Puchar Prezydenta, ale mimo wszystko Klub na obu imprezach nie stracił.
pozdrawiam cieplutko
Klaudia

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#116 Postautor: Smirnek » 17 listopada 2005, o 07:53

clodine pisze:Tak dla formalności, bo piszecie chłopaki nie mając pojęcia o stanie faktycznym - oba turnieje nie przyniosły strat. Memoriał przyniósł znacznie więcej zysku jak Puchar Prezydenta, ale mimo wszystko Klub na obu imprezach nie stracił.

A skąd masz takie informacje? Jeśli można wiedzieć :wink:

clodine
Kontakt:

#117 Postautor: clodine » 17 listopada 2005, o 08:07

Smirnek pisze:A skąd masz takie informacje? Jeśli można wiedzieć :wink:

Z dokumentów, faktur, umów, które po turniejach dostarczył mi Kołodziej w ramach rozliczenia.
pozdrawiam cieplutko

Klaudia

ermen
Zawodowiec

#118 Postautor: ermen » 17 listopada 2005, o 08:09

Enron też miał potężne zyski. Papier wszystko przyjmie...
Każdemu jego Everest...

clodine
Kontakt:

#119 Postautor: clodine » 17 listopada 2005, o 08:25

Niewątpliwie. Mnie czasami zastanawia jednak skąd wiecie że coś wyszło na plus czy na minus jak nie macie danych źródłowych ;)

Awatar użytkownika
Kyniak

#120 Postautor: Kyniak » 17 listopada 2005, o 09:20

Konsultujemy siÄ™ w soboty z paniÄ… AidÄ… i panem Kaszpirowskim :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#123 Postautor: Łoptymista » 17 listopada 2005, o 10:38

A mi sie nie podoba nowy dyrektor. Ma złowróżbne nazwisko. Po zatym zostało uzgodnione, że dyrektorem będzie ktoś inny chociaż też na K. (prawda Gawrzyk;)) 8)
Większość ludzi jeszcze nic o nim nie wie, a już się wszyscy zachwycają. Poczakajmy może na jakieś jego działania.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#124 Postautor: _piotrusss » 17 listopada 2005, o 22:29

Łoptymista pisze:
Większość ludzi jeszcze nic o nim nie wie, a już się wszyscy zachwycają. Poczakajmy może na jakieś jego działania.

Myślę, że głównie przemawia przez ludzi radość po odejściu Kołodzieja... :P
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#125 Postautor: Torsen » 17 listopada 2005, o 22:51

clodine pisze:Tak dla formalności, bo piszecie chłopaki nie mając pojęcia o stanie faktycznym - oba turnieje nie przyniosły strat. Memoriał przyniósł znacznie więcej zysku jak Puchar Prezydenta, ale mimo wszystko Klub na obu imprezach nie stracił.

Droga Klaudio. Wiemy dobrze, po co turnieje zostały zorganizowane. Wiemy też, że w kasie Towarzystwa przed ich rozegraniem się nie przelewało. Mając na względzie postawione cele (strategię!), sprawę można było rozegrać o wiele taniej i uzyskać zyski o wiele większe - skoro utrzymujesz, że dochód jednak powstał. Wystarczyło np. zrobić dwa turnieje parowe, w których do podziału jest mniej punktów (a więc i kasy), zamiast turnieju indywidualnego i parowego. Można też było spokojnie zapłacić niższą punktówkę, nawet kosztem gorszej obsady turnieju - bo 5 tysięcy by się trybunach nie zgromadziło nawet gdyby Mr. Director ściągnął Golloba.
Podoba mi się, że wreszcie ktoś chciał zrobić coś z dużym rozmachem, nie licząc kasy, ale zapomniał, w jakich realiach się znalazł i wykazał się niewiedzą i skrajną naiwnością, licząc na tłumy, które przyjdą "na Hansa".