Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Mateusz111
Junior

#851 Postautor: Mateusz111 » 3 listopada 2005, o 21:40

Rywali możemy zaskoczyć za to superobcokrajowcem, który będzie neutralizował Ferjanów, Gafurowów, Hamillów czy Loramów.

Zgadzam się ze wszystkim co piszesz, ale jaki obco bedzie z łatwością objeżdżał tych wszystkich Loramów :?: Joonas napewno nie da rady :( O Hamilach już nie wspomne

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#852 Postautor: Cooper » 3 listopada 2005, o 21:42

Toz proste! Jedyny i niezastapiony i z kazdym rokiem coraz lepszy niejaki Peter K., mistrz decydujacych starc (MDS).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Fenol

#853 Postautor: Fenol » 3 listopada 2005, o 23:16

Podobno dziś odbyło się zebranie zarządu klubu. Tematem miał być sklad naprzyszły sezon. Obiło mi się o uszy, że debatowano nad tym kogo pozostawić z zeszłego sezonu. Czy ktoś zna jakieś szczegóły??

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#854 Postautor: motorlublin » 3 listopada 2005, o 23:32

Zebranie było i owszem... Pierwszym tematem jest trener.
Potem oczywiście zawodnicy. Krajowi i Zagraniczni. Wszyscy chętni do startów w Lublinie mają składać pisemne oferty. Skład drużyny powinien być znany na początku grudnia. Takie są założenia... :wink:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#855 Postautor: mikas » 3 listopada 2005, o 23:40

motorlublin pisze: Skład drużyny powinien być znany na początku grudnia. Takie są założenia... :wink:

Super, najpierw dyrektor Kołodziej mówił o początku listopada, nie wiele ponad tydzień temu według jego słów skład miał byc znany do połowy listopada, teraz już początek grudnia. Jak tak dalej będzie sie wywiązywał ze swoich obietnic to skład poznamy na początku marca...
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Kyniak

#856 Postautor: Kyniak » 4 listopada 2005, o 07:33

motorlublin pisze:Zebranie było i owszem... Pierwszym tematem jest trener.
Potem oczywiście zawodnicy. Krajowi i Zagraniczni. Wszyscy chętni do startów w Lublinie mają składać pisemne oferty. Skład drużyny powinien być znany na początku grudnia. Takie są założenia... :wink:

Rozumiem iż będzie to przetarg ofertowy , kto chce mniej za punkt ?Czy dużo wpłynie ofert?
A co będzie jak dyrektor Kołodziej odejdzie 15.11.2005 do mosiru ? Czy skład poznamy rzeczywiście na początku grudnia ?
Te i inne pytania rodzą się w głowach kibiców , może pan Maciej , chociaż w niewielkim stopniu zaspokoi naszą ciekawość , a może sam guru dyr Kołodziej :wink: przyjedzie na cosobotnie spotkanie FAN KLUBU. Zapraszamy obu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#857 Postautor: Gelo » 4 listopada 2005, o 11:09

Cooper pisze:Toz proste! Jedyny i niezastapiony i z kazdym rokiem coraz lepszy niejaki Peter K., mistrz decydujacych starc (MDS).

Wszystko co napisałeś to prawda - zgadzam się w 100%!!! Nadziwić się tylko nie mogę dlaczego w takiej Zielonej Górze, Ostrowie umieją ocenić sytuację właściwie a u nas patrzy się na sympatie - wystarczy kila razy pomachać łapką i od razu jest się idolem.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#858 Postautor: sadychor » 4 listopada 2005, o 12:01

Gelo pisze:(...)a u nas patrzy się na sympatie - wystarczy kila razy pomachać łapką i od razu jest się idolem.

Łapką to może pomachać małpa w cyrku. Kylmaekorpi tworzy spektakl na torze, na który chce się patrzeć, więc Gelu nie pisz bzdur.
PS1 Peter to świetny zawodnik i chciałbym widzieć jego i Joonasa w lubelskiej drużynie.
PS2 A z tymi pisemnymi podaniami to poważnie, czy sobie jaja ktoś robi :?: :shock:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#859 Postautor: DonKamizi » 4 listopada 2005, o 12:14

motorlublin pisze:Wszyscy chętni do startów w Lublinie mają składać pisemne oferty.....

Pisemne oferty :shock:
Życiorys, list motywacyjny i pewnie jeszcze wpisać stawkę za punkt ........ :wink:
Juz niedługo nasz klub zasypią tony ofert z całej Polski :twisted:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#860 Postautor: Gelo » 4 listopada 2005, o 12:23

Łapką to może pomachać małpa w cyrku. Kylmaekorpi tworzy spektakl na torze, na który chce się patrzeć, więc Gelu nie pisz bzdur.

To nie są żadne bzdury - tak właśnie jest - z tego samego powodu ulubieńcem tłumów jest Lee, a nie lubi się Petera. Spektakl spektaklem ale nam potrzebne są pewne punkty a nie machający łapką i jeżdzący na jednym kole sympatyczny skądinąd Fin.
Przy okazji pozwoliłem sobie na małe zestawienie przypuszczalnych duetów juniorskich w przyszłym roku. Wychodzi, że nadal jesteśmy słabi pod tym względem, ale różnica powinna być znacznie mniejsza. Z Krosnem powinniśmy sobie poradzić :)
Zielona Góra - Marcinkowski, Pytel
Ostrów - Brucheiser, Piaszczyński
Gorzów - Głuchy, Brzozowski
Rybnik - Pawlaszczyk, Druchniak
Grudziądz - Barański, Czechowski
Gniezno - Gomólski, Staniszewski
Krosno - Bęben, Trygar

W przyszłym roku kończą wiek juniora m.in.: Cieślewicz, Kalwasiński, Rajkowski, Śpiewanek, Suchecki, Nowaczyk. Do tego ubywają Stachyra, Miesiąc i raczej Hlib.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#861 Postautor: sadychor » 4 listopada 2005, o 12:44

Bzdurą jest sprowadzenie Kylmaekorpiego do poziomu kukiełki machającej łapką. Co do sympatii, to jest to sprawa dyskusyjna. Każdy lubi co lub kogo chce, niektórzy lubią Frankowa, inni Lee czy Joonasa, jeszcze inni Petera. A jeszcze inni wszystkich. Zgadzam się, że potrzebni nam są klasowi zawodnicy, gwarantujący określone zdobycze punktowe. Ale pewności nigdy nie będziemy mieli-to jest tylko sport.
Obrazek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#862 Postautor: $korzen$ » 4 listopada 2005, o 12:46

sadychor pisze:Łapką to może pomachać małpa w cyrku. Kylmaekorpi tworzy spektakl na torze, na który chce się patrzeć, więc Gelu nie pisz bzdur.

Widziales "spektakl" w Opolu i Grudziadzu ? Duza roznica w porownaniu do tego Lubelskiego. Joonas przynajmniej narazie Karlssonowi moze sprzeglo wymieniac.

PS1 Peter to świetny zawodnik i chciałbym widzieć jego i Joonasa w lubelskiej drużynie.

a kto za to zaplaci 8) ?

Ale pewności nigdy nie będziemy mieli-to jest tylko sport.

Akurat ja uwazam ze sa szczegolne przypadki, jeden z nich to Peter Karlsson.

meesha
Trener
Kontakt:

#863 Postautor: meesha » 4 listopada 2005, o 12:57

Co za bzdurna dyskusja :roll: :?

Tylko czemu ten cały Karlsson nie jest mistrzem świata jeśli jest tak doskonały :?: :shock: No i z roku na rok coraz lepszy :D Co to będzie za 10 lat :?: :lol:

PS. Nie znaczy to, że się opowiadam za Kylmaekorpi'm, to czy będzie u nas jeździł jeden czy drugi albo jeszcze jakiś inny jest mi doskonale obojętne. Nie trzeba wiele myśleć aby wpaść na to, że na wynik drużyny składa się suma punktów SIEDMIU (choć wolałbym ośmiu) zawodników a nie jednego :!: :!: :!: Więc to co tu uprawiacie to dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy, ot takie sobie gadanie dla gadania. A de gustibus...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#864 Postautor: sadychor » 4 listopada 2005, o 13:00

$korzen$ pisze:(...)Widziales "spektakl" w Opolu i Grudziadzu ? Duza roznica w porownaniu do tego Lubelskiego. Joonas przynajmniej narazie Karlssonowi moze sprzeglo wymieniac.

W Opolu widziałem, w Grudziądzu obejrzę. Naprawdę masz ochotę na takie niepotrzebne odbijanie piłeczki :?: Zieloną Górę rok temu pamiętasz :?: :twisted:
(...)a kto za to zaplaci 8) ?

O masz, znowu :roll: A jak myślisz :?: Wg mnie klub, który ma za zadanie pozyskiwac pieniądze na jak najlepszą działalność.
(...)Akurat ja uwazam ze sa szczegolne przypadki, jeden z nich to Peter Karlsson.

Może i tak, ja jednak wolę nie szarżować słowami i nie głosić propagandy.
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#865 Postautor: meesha » 4 listopada 2005, o 13:15

$korzen$ pisze:
Ale pewności nigdy nie będziemy mieli-to jest tylko sport.

Akurat ja uwazam ze sa szczegolne przypadki, jeden z nich to Peter Karlsson.
No ba :!: On nigdy nie przegrywa. Co najwyżej z Krystianem Barańskim, ale przecież to nie może dziwić :D 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#866 Postautor: $korzen$ » 4 listopada 2005, o 13:57

sadychor pisze:W Opolu widziałem, w Grudziądzu obejrzę. Naprawdę masz ochotę na takie niepotrzebne odbijanie piłeczki :?: Zieloną Górę rok temu pamiętasz :?: :twisted:

hmm, a ty juz nie pamietasz kto nas do tej Zielonej Gory doprowadzil :twisted: ?

Może i tak, ja jednak wolę nie szarżować słowami i nie głosić propagandy.

Bo nie masz podstaw zeby negowac swietna forme Karlssona, ktory juz 3 sezon z rzedu wprowadza swoj zespol do barazu, raz nawet do e-ligi

Wpisy Meeshy nie skomentuje :P

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#867 Postautor: sadychor » 4 listopada 2005, o 14:20

Ale czy ja neguję gdzieś zasługi czy klasę Karlssona :?: :?: :?: :!: :!: $skorzen$ cała bzdurna dyskusja zaczeła się od deprecjonowania wartości Kylmaekorpiego. Poczadzieliście z Gelem, czy co :?: Co by ktoś nie napisał o jakimś obcokrajowcu, to od razu Karlsson i Karlsson, a na dodatek wg Was wszyscy inni mówią o nim źle. Ja pierd.... :? :? :? :? :? :?
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#868 Postautor: meesha » 4 listopada 2005, o 14:22

$korzen$ pisze:Wpisy Meeshy nie skomentuje

A ja owszem 8)
$korzen$ pisze:hmm, a ty juz nie pamietasz kto nas do tej Zielonej Gory doprowadzil :twisted: ?

Ja pamiętam :!: :P Karlsson, Piszcz, Knapp, Franków, Śledź, Mordel, Trumiński, Jeleniewski, Stachyra, Bałabuch i Wrona :D Widzisz różnicę czy nadal będziesz twierdził, że tylko Karlsson :?: Nie wiem tylko w jaki sposób on jeden może zdobywać w każdym meczu 46 punktów :?: :|

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#870 Postautor: fcb » 4 listopada 2005, o 14:44

a dajcie spokuj z karlssonem...niedość że drogi, to jesze głupi. wolałbym juz klinberga.
Moim marzeniem byłby Lee ale to tylko marzenia chyba......eh.
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#871 Postautor: Gelo » 4 listopada 2005, o 15:08

meesha pisze:Co za bzdurna dyskusja :roll: :?

Tylko czemu ten cały Karlsson nie jest mistrzem świata jeśli jest tak doskonały :?: :shock: No i z roku na rok coraz lepszy :D Co to będzie za 10 lat :?: :lol:

Jest doskonały - jak na pierwszą ligę - nikt nie robi z niego mistrza świata - to "jedynie" czołowy zawodnik świata - we wszystkich ligach w których startuje jest absolutnie w ścisłej czołówce - jest niezwykle pewny i równy - czy to można w ogóle jakoś kwestionować?
Więc to co tu uprawiacie to dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy, ot takie sobie gadanie dla gadania. A de gustibus...
Ja nie gadam żeby gadać - cały czas podsuwam klubowi koncepcję, która według moich obserwacji i mojej wiedzy jest dla nas najlepsza. A to, że napisaleś o barażach wywalczonych przez siedmiu zawodników, gdzie w 90 procentach przypadków Karlsson zdobywał w pojedynkę ponad jedną trzecią punktów drużyny - świadczy, że albo spałeś snem zimowym w ubiegłym sezonie albo chęć do (chyba) Kylmaekorpiego) odebrał Ci resztki rozumu. Mój upór w kandydaturze Karlssona jest podyktowany tylko zaoszczędzeniem scenariusza, że mecz jest na styku a Kylmek robi np. 8 punktow i przegrywamy. A ten scenariusz jest bardzo prawdopdobny. Wolę dlatego oglądać mecze gdzie możemy być pewni od 12 punktów górę. Wtedy i cieniasy jeżdzą lepiej. Wolę mniej efektowne zwycięstwa niż bardzo efektowe porażki.

meesha
Trener
Kontakt:

#872 Postautor: meesha » 4 listopada 2005, o 15:36

Ja jedynie sprzeciwiam się przypisywaniu Karlssonowi cech boskich :D co próbujecie z Korzeniem czynić... A po drugie jestem zwolennikiem modelu 7x7 a nie 1x15 + 2x8 + 2x5 + 2x2 :roll:

A czy Karlsson zbobył ponad 1/3 punktów w 90% meczów :?: Zobaczmy:

Runda Zasadnicza:
Gdańsk (D) 14 z 49 (28%)
Gorzów (D) 10 z 48 (21%)
Rzeszów (D) 11 z 41 (27%)
GrudziÄ…dz (D) 11 z 47 (23%)
Ostrów (D) 12 z 56 (21%)
Gorzów (W) 15 z 37 (40%)
Rzeszów (W) 17 z 45 (38%)
GrudziÄ…dz (W) 11 z 40 (27%)
Ostrów (W) 15 z 49 (31%)
Gniezno (W) 15 z 51 (29%)

Play-Off
Gdańsk (D) 8 z 41 (19%)
Gorzów (D) 14 z 46 (30%)
Rzeszów (D) 8 z 52 (15%)
Rzeszów (W) 16 z 41 (39%)

No i się okazuje niestety, że wcale udział Karlssona w zeszłorocznym rezultacie naszej DRUŻYNY nie był tak wielki jakby się mogło wydawać :roll:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#873 Postautor: papi » 4 listopada 2005, o 15:39

Gelo pisze:Ja nie gadam żeby gadać - cały czas podsuwam klubowi koncepcję, która według moich obserwacji i mojej wiedzy jest dla nas najlepsza. A to, że napisaleś o barażach wywalczonych przez siedmiu zawodników, gdzie w 90 procentach przypadków Karlsson zdobywał w pojedynkę ponad jedną trzecią punktów drużyny - świadczy, że albo spałeś snem zimowym w ubiegłym sezonie albo chęć do (chyba) Kylmaekorpiego) odebrał Ci resztki rozumu

no teraz Gelu to Ty troche przesadziles :twisted: Karlsson byl waznym elementem druzyny, tego nikt nie kwestionuje, ale jakby nie patrzec druzyna sprzed roku byla mocna. Mowisz o grupie przecietniakow. Zgadzam sie z Toba, jednak wiekszosc seniorow prezentowala dosyc zblizony poziom. Nie byly to gwiazdy pokroju Chrzanowskiego, Kosciechy czy Kuciapy, ale swoje zadanie zrobili. Patrzac na seniorow pozostalych druzyn nasza pozycja na pewno nie byla zla. Swietny obcokrajowiec, grupa niezlych seniorow i jedna z lepszych par juniorskich. To tworzylo calosc, ktora odniosla sukces w postaci barazy o e-lige. Ale na pewno nie mozna powiedziec ze jedynym ojcem zwyciestwa byl Karlsson :!: Za rok raczej o awans jechac nie bedziemy, wiec to nie Karlsson powinien byc priorytetem. Wazniejszy jest mocny sklad seniorski. W tym roku byla miernota i trzeba to zmienic. Dlatego zamiast Karlika lepiej zostawic sporo tanszego Joonasa, a sciagnac za to Staszka, Knappa czy Burze. Nie mowie Karlssonowi nie, ale chyba zgodzisz sie, ze na chwile obecna obsada pozycji seniorow jest sprawa wazniejsza. I na tym trzeba sie skupic. Jesli finanse pozwola, a pozostala czesc skladu bedzie znana mozna myslec o Peterze, bo bylby wzmocnieniem skladu, ale nie moze byc tak, ze klub skupi sie na zbieraniu pieniedzy dla Szweda, a oleje sobie pozostalych. Zbyt wiele pieniedzy w klubie nie ma wiec wszystko trzeba robic z jakims pomyslunkiem. Zeby sie nie okazalo, ze bedziemy mieli Karlssona, a wsrod Polakow - Mordela, Frankowa i Wrone. Bo sam Peter meczu nie wygra :x

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#874 Postautor: kilar » 4 listopada 2005, o 15:46

$korzen$ :!: Skad Ty sie chlopie urwales :lol: Gadasz takie pierdoly, ze juz nie mozna tego wytrzymac. Ja nie kwestionuje wartosci Karlssona, ale ubostwianie go jest juz lekka przesada. Piszesz o nim jak o mistrzum swiata, a przeciez on jedzi (i bedzie jezdzil do konca swojej kariery) TYLKO w 1 lidze. To tak samo jakbys sie podniecal jazda Stefaniego w 2 lidze, gdzie byl gwiazda, natomiast w 1 juz nie lapal sie do skladu.

Karlsson nie jest zadnym robotem, wiec nie mozesz byc w 100% pewien jego "cudownej" postawy w kazdym meczu.

PS. Karlsson na pewno nie wprowadzil nas do barazy. W tym sukcesie kazdy zuzlowiec mial swoj udzial. To druzyna wywalczyla ten sukces, a nie tylko Peter.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#875 Postautor: mikas » 4 listopada 2005, o 16:20

Papi nie zgadzam się z twierdzeniem,że budowę składu nalezy zacząc od seniorów. Według mnie budowę należy zacząc właśnie od obcokrajowca, a kto ma nim być zależy tylko i wyłącznie od tego jaki cel zostanie postawiony przed drużyną na przyszły sezon. Jeśli walczymy o e-ligę to rozpoczynamy budowę składu od zawodników typu Karlsson, Max. Jeśli celem będzie druga czwórka i walka o utrzymanie spokojnie wystarcza Kylmakorpi. Jeśli jakis klub kontraktuje Karlssona na początku to jest to wyraźny sygnał dla polskich seniorów,że klub ten będzie sie liczył w lidze, a większośc w miare dobrych zawodników podczas negocjacji mówi wyraźnie,albo walczymy o e-lige albo idę do ambitniejszego klubu nawet za troche mniejsze pieniądze.
MOTOR LUBLIN
Obrazek