Tym bardziej ze Lublin stara sie aby byc stolica pelnoprawnego obszaru metropolitalnego a juz teraz uzyskal statut potencjalnej metropolii podobnie jak Rzeszow i Bialystok co uprawnia nas do korzystania z puli pieniedzy z UE przeznaczonych dla metropolii na tych samych zasadach co obszary metropolitalne ktore nie sa okreslone jako potencjalne. Tak wiec lotnisko z prawdziwego zdarzenia, stadion z prawdziwego zdarzenia zapewniajacy mozliwosc ogladania widowisk sportowych nie tylko dla mieszkancow miasta Lublina ale calego owego obszaru metropolitalnego to dorga ktora powinnismy podazac. Slowem zgadzam sie w 100% z meesha, Cooperem i mikasemmeesha pisze: to kilkanaÅ›cie tysiÄ™cy widzów na Zygmuntowskich - nie tylko z LublinaÅšwidnik, PuÅ‚awy, KraÅ›nik, Lubartów, ÅÄ™czna, może nawet CheÅ‚m i Zamość i inne miejscowoÅ›ci w regionie. To nie niecaÅ‚e 400 tys. ale w okolicy miliona potencjalnych widzów
![]()
Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
- jas
- Senior
- Kontakt:
mikas pisze:(...)
Stadion w takim mieście jak Lublin powinien być przygotowany na pomieszczenie wiekszej liczby kibiców i nie powinno sie wszystkiego robić "na styk". Z drugiej strony jeśli już poruszyłeś sprawe innych miast. Legia teraz mieści 15tys ale przypominam Ci że do 2008r. ma być wybudowany całkiem nowy stadion o pojemności 35tys.,a obecny stadion Legii bedzie jedynie boiskiem treningowym,stadion Lecha w Poznaniu ma pojemność 26,500 tys, więc masz jakieś niesprawdzone informacje, Stadion Wisły w Krakowie lada moment będzie miał ponad 30tys. to u nas nie można zrobić połowy tego co w tych miastach??
Z innych miast:
Szczecien 18tys.,Gdynia 12tys.,PÅ‚ock 13tys. Kraków Cracovia 10tys. bÄ™dzie powiekszany do 15tys, Åks Åódz 25tys. do tego Widzew 10tys.,nowy stadion w Kielcach bÄ™dzie miaÅ‚ 15tys.,nowy stadion w GdaÅ„sku 30tys., nawet w Tarnowie projekt stadionu przewiduje 35 tys. miejsc a w Cz-wie 20tys.!!!! To w Lublinie ma być 11tys?? Trzeba patrzeć w przyszość i brac pod uwage iloÅ›c mieszkaÅ„ców miasta a nie to ile ludzi chodzi akurat w tym momencie na marne zawody sportowe w naszym mieÅ›cie.
bullshit
to tak tylko w kwestiach wyjasnienia, bo z sensem wypowiedzi mikasa sie zgadzam w 100%.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!
Pamiętajcie że w Lubinie to Miejski Konserwator Zabytków,decyduje pośredno o pojemności
stadionu.Jego stanowcze veto w sprawie podniesienia wysokości trybun o tym świadczy.
Ja również uważam że idealnie byłoby miec stadion na ok.20000 miejsc.
Wtedy można by sie starać o naprawdę duże imprezy z GP włącznie.
A na takiej napewno mielibyśmy komplet widzów.
stadionu.Jego stanowcze veto w sprawie podniesienia wysokości trybun o tym świadczy.
Ja również uważam że idealnie byłoby miec stadion na ok.20000 miejsc.
Wtedy można by sie starać o naprawdę duże imprezy z GP włącznie.
A na takiej napewno mielibyśmy komplet widzów.
jas pisze:
bullshit, standion Wisly po przebudowie bedzie mial 28 tysiecy pojemnosci, dlatego Krakow nie zostal wytypowany do roli miasta organizatora ME2012 (jest miastem rezerwowym, tak jak Poznan). - potrzeba minimium 30 tysiecy wlasnie.
to tak tylko w kwestiach wyjasnienia, bo z sensem wypowiedzi mikasa sie zgadzam w 100%.
Bullshit
Stadion Wisły pomieści dokładnie 30560 widzow
http://sport.onet.pl/1161286,wiadomosci.html
P.S. Ehhh co ta Ameryka z TobÄ… robi
P.P.S. Stingu Ty też sie nie popisałeś
- jas
- Senior
- Kontakt:
jeszcze wczoraj (tez zreszta na onecie
) czytalem, ze Krakowa nie wybrano, bo stadion Wisly bedzie o 2-3 tysiace za maly. jak widac, to jest odpowiedz Wisly i strony krakowskiej, ktorej nie czytalem jeszcze. ale okej - moj blad, bazowalem na wczorajszych inforacjach.
ps. to nie Ameryka, ale brak zuzla
ps. to nie Ameryka, ale brak zuzla
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!
-
sledzio
No to chyba mamy pierwszy raz w Lublinie, stadion zamknięty dla kibiców
brawo kibice i jeszcze wieksze brawa dla policji. Medal za głupote dla dowodzących akcją. Szacunek dla ochroniarzy za walke do nieprzytomności.
ps świetna sprawa kule świszczące koło uszu
, szkoda tylko tych zakrawionych kobiet i malutkich dzieciaków.
ps świetna sprawa kule świszczące koło uszu
Shack pisze:No to chyba mamy pierwszy raz w Lublinie, stadion zamknięty dla kibicówbrawo kibice i jeszcze wieksze brawa dla policji. Medal za głupote dla dowodzących akcją. Szacunek dla ochroniarzy za walke do nieprzytomności.
ps świetna sprawa kule świszczące koło uszu, szkoda tylko tych zakrawionych kobiet i malutkich dzieciaków.
Brawa dla wąsów i "kibiców" - _piotrusss
- Kadrowicz
Właśnie widziałem w Kurierze zdjecia z tego meczu... Kibice (nie wszyscy) - banda debili. Czytalem forum motoru... Policja - banda debili.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Debile...Bylo 7 tysiecy ludzi, czyli mozna liczyc, ze gdzies okolo 5 tys. bylo "pierwszy raz". Piekna reklame im zrobili "kibice". Laduj dalej Kurczuk kase w ten klub, by debile mieli sie gdzie wyzyc. Z czym do II ligi? A Policja...? Coz, na pewno nie wchodzila by na stadion, gdyby wszystko sie kulturalnie odbywalo. Inna sprawa oczywiscie jest kwestia odpowiedniego przeprowadzenia akcji. Piekny festyn, nie ma co. BRAWO!
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Powtórka z Cracovii sprzed kilku lat. Co można powiedzieć ? Banda debili, dzicz. "Kibice" i piłkarze robili co mogli aby spieprzyć to święto klubowi. Udało im się to w 100%. Policja też nie była bez winy.
Żeby wyjść ze stadionu i dobiec do samochodu zaparkowanego pod MOSiRem musiałem się przedrzeć przez grad kul i kamieni. To była regularna wojna. Dwa radiowozy policyjne wylądowały do góry podwoziem. Ci co byli pierwszy raz na Motorze napewno długo się nie wybiorą na kolejny mecz. Pomijam fakt, że stadion będzie zapewne zamknięty...
A tak pięknie się zapowiadało. Ponad 7 tysięcy ludzi (na moje oko była porównywalna ilość jak na barażach z ZG), piękna pogoda no i mecz derbowy. Niestety debile to wszystko spier....
Jak tak dalej pójdzie to w Lublinie nigdy nie będzie piłki na wysokim poziomie. W momencie awansu do II ligii każdy mecz na trybunach mógłby wyglądać jak ten dzisiejszy.
Aż żal było patrzeć na zakrwawionych niewinnych ludzi, dzieci, kobiety...
NIE - CHULIGANOM !!!
W tym topicu jest trochę zdjęć z meczu: http://aviaswidnik.9g.pl/phpBB2/viewtop ... 1&start=30
Żeby wyjść ze stadionu i dobiec do samochodu zaparkowanego pod MOSiRem musiałem się przedrzeć przez grad kul i kamieni. To była regularna wojna. Dwa radiowozy policyjne wylądowały do góry podwoziem. Ci co byli pierwszy raz na Motorze napewno długo się nie wybiorą na kolejny mecz. Pomijam fakt, że stadion będzie zapewne zamknięty...
A tak pięknie się zapowiadało. Ponad 7 tysięcy ludzi (na moje oko była porównywalna ilość jak na barażach z ZG), piękna pogoda no i mecz derbowy. Niestety debile to wszystko spier....
Jak tak dalej pójdzie to w Lublinie nigdy nie będzie piłki na wysokim poziomie. W momencie awansu do II ligii każdy mecz na trybunach mógłby wyglądać jak ten dzisiejszy.
Aż żal było patrzeć na zakrwawionych niewinnych ludzi, dzieci, kobiety...
NIE - CHULIGANOM !!!
W tym topicu jest trochę zdjęć z meczu: http://aviaswidnik.9g.pl/phpBB2/viewtop ... 1&start=30
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Od zawsze twierdzilem - wykopać kopaczy na Kresową. Jak się bezmózgowcy chcą wytłuc niech sie wybiją co do nogi - będzie mniej debili na Ziemi. Ja bym nawet policji nie wypuszczał, bo jest do pilnowania punktu dla ludzi, nie dla bydła. Bydło do obory nie na stadion. W Lublinie jest tylko żużel.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
wojtek_78 pisze:Dobrze Kurier napisał: "Mecze lubelskiego Motoru i świdnickiej Avii nigdy nie miały jeszcze takiej oprawy". Trudno się z tym nie zgodzić.
http://wiadomosci.onet.pl/1162224,11,item.html
http://wiadomosci.onet.pl/1162245,,,,,1 ... mspec.html
http://wiadomosci.onet.pl/1162214,,,,,1 ... mspec.html
No i jak mamy mieć pożądny stadion jak debile ktorzy chodzą na motor wszystko niszczą, teraz nie dziwie sie ze stadion jest robiony na raty, bo jak mieli by zniszczyc wszystko na raz to by była juz porażka całkowita.
Wykopać DEBILI na Kresową niech tam sie napażaja lub w Bystrzycy.
Jestem ciekaw kiedy po takim zajściu bedzie kolejny remont na stadionie,
Śmieszą mnie Ci co tak gadają "tylko motor" "że są honorowi " itp, to jest załosne
, w Lublinie powinien byc tylko Å»UÅ»EL a nie takie coÅ› na ktore przychodzi takie BYDÅO.
Wykopać DEBILI na Kresową niech tam sie napażaja lub w Bystrzycy.
Jestem ciekaw kiedy po takim zajściu bedzie kolejny remont na stadionie,
Śmieszą mnie Ci co tak gadają "tylko motor" "że są honorowi " itp, to jest załosne
----- FORZA JUVE -----
załamać się idzie po takich dniach jak dzisiejszy
Przychylam się do zdania, że Motor powinien zostać wywalony na Kresową. Mysle, że kibice żużlowi mogliby odetchnąć z ulgą, bo szansa na zrobienie porządnych inwestycji na Zygmuntowskich na pewno wzrosłaby. Stadion zapewne zostanie zamknięty, mam tylko nadzieje że nie przeszkodzi to w żaden sposób w rozegraniu memoriału im. Dadiego.
Jacy są niektórzy kibice Motoru wiadomo od dawna, awantury to ich specjalność, ale policja po raz kolejny pokazała swoją niekompetencje. Strzelanie w tłym pełen niewinnych ludzi to idiotyzm
Prawdopodobnie zranionych zostało kilkoro dzieci. Nie chce być złym prorokiem, ale obawiam się, że to może być początek końca piłki w Lublinie. Takie sytuacje zniechęcają: kibiców, sponsorów, a co za tym idzie chyba również zawodników, którzy pewnie też nie czują się do końca bezpieczni, a bez kibiców i kasy raczej nie ma miejsca na dobry futbol 
Jacy są niektórzy kibice Motoru wiadomo od dawna, awantury to ich specjalność, ale policja po raz kolejny pokazała swoją niekompetencje. Strzelanie w tłym pełen niewinnych ludzi to idiotyzm
Ręcę opadają... Byłem drugi raz w życiu na meczu Motoru i sądzę, że więcej się tam nie pojawię! Dzicz, (c)hołota, bandytyzm- to chyba delikatne określenia... Teraz się cieszę, że nie znalazłem miejsca dla mojego Maluszyny blisko stadionu
Jeśli niektórzy byli w stanie wyrywać kawały betonu
to strach pomyslec co by bylo gdyby krzeseÅ‚ka byly blizej sektora Avii. Po co komu modernizacja i Å‚adniejszy stadion, skoro przyjedzie jeszcze jakaÅ› Åada z BiÅ‚goraja i bedzie powtórka z rozrywki.
Ajjj kur** szkoda gadać
Jeśli niektórzy byli w stanie wyrywać kawały betonu
Ajjj kur** szkoda gadać
Szkoda slow na chuliganow. Jest to ciemnota i nalezy jÄ… wytepic
. Mam nadzieje, ze tych, ktorych udalo sie zlapac nie predko zobaczymy znow na stadionie.
edit by jas: [ciach] - jako, ze masz 2 ostrzezenia to to jest tylko slowne, ale potraktuj to jako ostatnia szanse - na rasistowskie teksty tez nie ma tutaj miejsca
edit by kilar: tutaj na wiele rzeczy nie ma miejsca jednak i tak sie je pisze...
edit by jas: [ciach] - jako, ze masz 2 ostrzezenia to to jest tylko slowne, ale potraktuj to jako ostatnia szanse - na rasistowskie teksty tez nie ma tutaj miejsca
edit by kilar: tutaj na wiele rzeczy nie ma miejsca jednak i tak sie je pisze...
Ostatnio zmieniony 12 września 2005, o 17:00 przez kilar, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Monitoring może i był, ale czy nadal jest to nie wiem, ponieważ ta kamera na lewo (patrząc od Bystrzycy) od "Tesco
" została przez tych debili wyrwana, kable pourywali a te belki podtrzymujące tą kamerę zostały użyte do walki z policją. Więc jesteśmy jedną kamerę do tyłu...
A tutaj zdjęcie tych debili, którzy wyrwali tą kamerę (zdjęcie zrobione jeszcze jak kable wisiały na swoim miejscu).
http://img38.imageshack.us/my.php?image=hpim31042vt.jpg
A tutaj zdjęcie tych debili, którzy wyrwali tą kamerę (zdjęcie zrobione jeszcze jak kable wisiały na swoim miejscu).
http://img38.imageshack.us/my.php?image=hpim31042vt.jpg
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Z tego co słyszałem z opowieści pomeczowych to juz jest ponoc po monitoringu, kamery, kable i inne rzeczy posłużyły do walki.
Ponoć kibice Motoru mowia o sobie ze sa "HONOROWI" wiec gdzie był dzis ich Honor ???
Nie mogli zachowac sie honorowo i z opuszczona głowa po cichu wyjsc ze stadionu jak to w tym sezonie "MY" czynilismy, a nie rzucac sie za przegrany mecz,
Gdzie tu Sens gdzie Logika, na pewno teraz bedzie kasa na remont stadionu.
Strach pomyśleć co by było gdyby bydło nie bylo oddzielone kratami, pewnie by ganiali za tym co im bramke strzelił,
Ponoć kibice Motoru mowia o sobie ze sa "HONOROWI" wiec gdzie był dzis ich Honor ???
Nie mogli zachowac sie honorowo i z opuszczona głowa po cichu wyjsc ze stadionu jak to w tym sezonie "MY" czynilismy, a nie rzucac sie za przegrany mecz,
Gdzie tu Sens gdzie Logika, na pewno teraz bedzie kasa na remont stadionu.
Strach pomyśleć co by było gdyby bydło nie bylo oddzielone kratami, pewnie by ganiali za tym co im bramke strzelił,
----- FORZA JUVE -----
-
Speedway Fan
- Senior