Obcokrajowiec - nowa ankieta

żużel w Lublinie

Nowym obcokrajowcem TŻ powinien zostać:

Gary Havelock
4
3%
Ales Dryml
1
1%
Lukas Dryml
17
12%
David Norris
5
3%
Chris Louis
7
5%
Billy Hamill
25
17%
Sam Ermolenko
14
10%
Joonas Kylmaekorpi
5
3%
Fredrik Lindgren
8
6%
Siergiej Darkin
6
4%
Niklas Klingberg
35
24%
Matej Zagar
16
11%

Liczba głosów: 143

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Obcokrajowiec - nowa ankieta

#1 Postautor: Gelo » 20 kwietnia 2005, o 14:43

Zapewne znowu kogoś zabraknie na liście - ale teraz powinno być już dobrze. Głosujmy jeszcze raz.

Anonim

#2 Postautor: Anonim » 20 kwietnia 2005, o 15:02

A moze Simon Stead? O ile sie orientuje to w Angli dosyc dobrze sobie radzi, a kiedys jezdzil u nas, za czasow LKÅ»-u.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2005, o 15:11 przez Anonim, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#3 Postautor: maestro76 » 20 kwietnia 2005, o 15:03

skoro hamill nie doszedl do siebie to zdecydowanie niklas :!:
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4 Postautor: Gelo » 20 kwietnia 2005, o 15:04

Proszę juz nie wymyślalcie nowych nazwisk, bo znowu pojdziemy w krzaki. Wybór z listy jest duży

Anonim

#5 Postautor: Anonim » 20 kwietnia 2005, o 15:08

OK. To ja proponuje zdecydowanie Klingberga!

Dudi
Junior

#6 Postautor: Dudi » 20 kwietnia 2005, o 15:14

Panowie, musimy sie zdecydować-czy wypisujemy wszystkich żużlowców, którzy nie sa zatrudnieni w Polsce, czy jedynie tych, co nam moga pomóc! Co chwile pada nowe nazwisko, zgoda, kazdy ma prawo miec swojego faworyta ale nie typujmy cieniasów. Jednego juz mamy...To musi być klasowy, pewny zawodnik, choć wybieramy z niedobitków. Nie szukajmy więc na Wyspach Owczych, w Tajlandii, czy jak nasi kochani znawcy, nowych objawień w zagranicznych turniejach. Połowę bym usunął , bo nie jest lepsza od Pulpeta.
Moja para-Hamill/Ermolenko
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2005, o 15:15 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#7 Postautor: Dobromir » 20 kwietnia 2005, o 15:15

Wahałem się między Klingbergiem i wujkeim Samem:) ale ostatecznie postawiłem na tego pierwszego głównie dlatego że jeździł nieźle rok temu w ostrowie ( nie zszedł popniżej dychy nigdy ) Sam wydawał mi sie za bardzo ryzykowny ze względu na swój wiek choc mam jakies takie dziwne przeczucie ze mogłby trzaskac trójki rowno, tym bardziej ze zawsze dysponował swietnymi startami i szybkim sprzętem czyli wszystkim czego brakuje Jensenowi. A najbardziej mi zaimponował w 98 roku jak Wybrzeże nas wtedy przywiozło do 24 a Ermolenko przyjeżdżał o długośc prostej przed Adorianem!
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2005, o 15:17 przez Dobromir, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PeQ-

#8 Postautor: PeQ- » 20 kwietnia 2005, o 15:16

Osobiscie zaglosowalem na Mateja Zagara... calkiem niezle sobie Zegarek poczyna ;)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#9 Postautor: papi » 20 kwietnia 2005, o 15:17

a ja dalej jestem za Lukasem Drymlem, moze i mu slabo idzie, ale polska 1 liga nie stoi na jakims porazajÄ…cym poziomie, a Lukas ma cos do udowodnienia polskim dzialaczom. Klingberga ogladalem ladnych pare razy w GP i mnie nie zachwycil, owszem mial kilka udanych rund, jednak wiecej bylo tych nieudanych, dla mnie to zawodnik pokroju Jensena (chociaz chcialbym sie mylic), Dryml rok temu tez jezdzil fatalnie, ale on byl swiezo po kontuzji, rzeczywiscie moze ma jakas blokade psychiczna, lecz ja bym zaryzykowal. Jesli nie Dryml to postawilbym na Darkina albo Laukkanena :wink:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#10 Postautor: RadeKas » 20 kwietnia 2005, o 15:18

PeQ- pisze:Osobiscie zaglosowalem na Mateja Zagara... calkiem niezle sobie Zegarek poczyna ;)

Zmniejsz ten obrazek bo sie forum rozjezdza.

Zagar odpada. Ponoc broni sie przed polska liga jak moze. A szkoda, bo moglby niezle punktowac.

Osobiscie jestem za Klingbergiem. Solidny zawodnik, swoje by zrobil. W sumie dziwie sie, ze nie znalazl zatrudnienia w polskiej lidze.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#11 Postautor: Łoptymista » 20 kwietnia 2005, o 15:25

Dziadek/wujek Sam.
A co! I tak nikt z klubu nie bierze tych głosowań pod uwagę. A Ermolenko startować ciągle potrafi i trochę tych trójek do mety przywozi.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#12 Postautor: Fork » 20 kwietnia 2005, o 15:29

I tak to od nas nie zalezy, ale jesli ktos juz robi taka ankiete to oddam swoj glos.
Moj typ to Lindgren :D :P
1. Mlody
2. Waleczny
3. Moze ma lepszy sprzet od Jensena

Awatar użytkownika
hirszfeld
Kontakt:

#13 Postautor: hirszfeld » 20 kwietnia 2005, o 15:42

Lukas Dryml myślę, że będzie ok!
>>> Jeśli żużel to tylko LUBLIN <<<

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#14 Postautor: Gelo » 20 kwietnia 2005, o 15:46

Powiem szczerze - nie przepadam za Czechami. Niejednokrotnie dawali wyraz niepoważnego podejścia do swoich obowiazków. Dryml nawet jak był w czołowce GP, napsuł tyle krwi w Lesznie beznadziejną jazdą, że tam chyba dostają gęsiej skórki na samo brzmienie jego nazwiska. Czesi są bardzo niepewni.

Siwek Patataj

#16 Postautor: Siwek Patataj » 20 kwietnia 2005, o 16:07

Ru$eK pisze:Wybralem Sama Ermolenko, zapewne i tak nie bedzie nowego obco, eh ale pomarzyc można. A Jensen to niewypał niemiłosierny, wątpie w tym momencie żeby nagle zaczął trzaskać "trójki"

A tak z ciekawości zapytam: czy wiecie, z którego rocznika jest Ermolenko??? :) :) :), bo może warto byłoby też złożyć propozycję... Markowi Kępie :) :) :), wszak dzieli ich tylko jeden rok :) :) :)

Jak Ermolenko wchodzi w rachubę, to ja mam inną propozycję, dużo tańszą, a emocji na pewno nie zabrakłoby do ostatnich metrów na torze: proponuję Olega Kurguskina. To jest dopiero walczak :) :) :)

ukłoniki
lucki73

Awatar użytkownika
papi
Trener

#17 Postautor: papi » 20 kwietnia 2005, o 16:13

nie no Karguskina to nie, on nie zna naszego toru, ja proponuje E. Starostina, kiedys jezdzil to moze i teraz nas wspomoze :lol: .
Do tamtej trojki z poprzedniego postu chetnie dorzuce Lindgrena, jakby sie sprawdzil to moznaby podpisac dłuuugi kontrakt :wink:

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#18 Postautor: Drabol » 20 kwietnia 2005, o 16:22

Oddałem głos na Fredrika Lindgrena. Młody,ambitny i waleczny chłopak. W Anglii jest bardzo chwalony i pokazuje naprawde dobrą formę (Crumpa też objechał czego o Pulpecie powiedziec nie można...ten nie objechał nawet Karlssona...Magnusa). A do tego przy tym zawodniku zdecydowanie można pokusić się o kontrakt wieloletni z zabezpieczeniem się możliwością rozwiązania kontraktu w przypadku słabych wyników(czego w przypadku Jensena chyba nie ma...). I wtedy klasa. Choć i tak jestem pewny że chłopak będzie się piął w górę, a nie jak Ermolenko czy inni - schodzi stopniowo w dół. Fredrik spokojnie bedzie objezdzał Ferjanów i innych i drogi zapewne tez nie jest...

Ale chyba wasz klub boi się tak ryzykować. A może trzeba? Świetnie jezdzi ostatni równie młody , a już jezdzący kiedyś w polskiej ekstralidze Fredie Eriksson. Ostatnio w Szwecji wsród Pedersena,Rickardssona,Lindbaecka i innych wykręcił 10pt+1. w 4 startach (3,3,2*,2). Chyba że wolicie dalej męczyć się z pulpetem :P

To tylko moje propozycje. Z reszty zawodników Zagar - ale on nie chce jezdzić w Polsce i Klindberg - choć nie najmłodszy to zawodnik który coś gwarantuje...
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#19 Postautor: grzesieck » 20 kwietnia 2005, o 16:35

papi pisze:nie no Karguskina to nie, on nie zna naszego toru, ja proponuje E. Starostina, kiedys jezdzil to moze i teraz nas wspomoze :lol: .

M. Starostina albo E. Szajchulina, nie wiem kogo miales na mysli, ale pewnie ktoregos z tych dwoch 8)

zaglosowalem na L. Drymla :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Gość

#20 Postautor: Gość » 20 kwietnia 2005, o 16:39

Nie no widze , że N.Klingberg ma poparcie , ale dlaczego ? przecież to taki cienias !!! porównywalny bądź gorszy od Jensena.

Brakuje jeszcze kilku nazwisk :

Roni Pedersen
Chris Harris
Billy Janiro
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2005, o 16:44 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.

Shack
Administrator

#21 Postautor: Shack » 20 kwietnia 2005, o 16:39

Mimo wszystko Dryml. A nóż trafi nam sie drugi królik z kapelusza - Richardson

Shack
Administrator

#22 Postautor: Shack » 20 kwietnia 2005, o 16:45

Hollywood pisze:Nie no widze , że N.Klingberg ma poparcie , ale dlaczego ? przecież to taki cienias !!! porównywalny bądź gorszy od Jensena.

A kogo chciales ? niestety w tej ankiecie wybieramy z miernot miernote deczko lepszÄ… od reszty.

Siwek Patataj

#23 Postautor: Siwek Patataj » 20 kwietnia 2005, o 17:07

Shack pisze:
Hollywood pisze:Nie no widze , że N.Klingberg ma poparcie , ale dlaczego ? przecież to taki cienias !!! porównywalny bądź gorszy od Jensena.

A kogo chciales ? niestety w tej ankiecie wybieramy z miernot miernote deczko lepszÄ… od reszty.

Holly po prostu bardzo by chciał, by w ankiecie było jeszcze umieszczone nazwisko (cytuję za Hollym) "najlepiej jeżdzącego technicznie zawodnika w naszej drużynie" Mariusza Frankowa :wink: :wink: :wink: A on biedny nie dość że Polak, to w dodatku już jest w naszej drużynie, a klonować ludzi jeszcze nie zaczęto :( I stąd pewnie te pretensje :)

pzdr.
lucki73 :)

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#24 Postautor: czaszka » 20 kwietnia 2005, o 17:08

Moim fawortytem w tej grupie jest Hamill, akurat na play-off sie przyda :wink:
Potem Norris ewent. Rory Schlein :)

Pozdro.

Siwek Patataj

#25 Postautor: Siwek Patataj » 20 kwietnia 2005, o 17:11

czaszka pisze:Moim fawortytem w tej grupie jest Hamill, akurat na play-off sie przyda :wink:
Potem Norris ewent. Rory Schlein :)

Pozdro.

No właśnie, nie ma w ankiecie Rorry Schleina. Ja bym zaryzykował. Młody, ambitny, u progu kariery, już z drobnymi sukcesami, mający wiele do udowodnienia, i tak pewnie w niedalekiej perspektywie noszący się z zamiarem poszukania pracodawcy w Polsce. Bardzo dobra propozycja Czaszka moim zdaniem. Popieram w 100%. Na te 9-11 punktów powinien być, a na pewno tańszy niż nasz ukochany "salcesonik".

pzdr.
lucki73