Mariusz Franków
Franek zbyt pewnie czuje siÄ™ w skÅ‚adzie a jest zdecydowanie najgorszy. Nie wiedzieć, czemu cieszy siÄ™ takim zaufaniem w klubie i sympatiÄ… kibiców. OsobiÅ›cie mam znacznie wiÄ™ksze pretensje do niego, niż do DuÅ„czyka. To jest dopiero cienias i walczyÅ‚em przed sezonem, by z nim nie podpisywać! A wczorajszy „trening” po meczowy to cwana ucieczka od konfrontacji z grupÄ… kibiców i sugerowanie kÅ‚opotów sprzÄ™towych, jako przyczyna tragicznej jazdy! Gość, który ma od zawsze w dupie wyniki drużyny i treningi- nagle , kiedy wszyscy siÄ™ myjÄ… i pakujÄ…, wyjeżdża na tor i Å›wiruje jarzÄ…bka...Chyba ,że odpuÅ›ci nastÄ™pny trening, bo przecież odbyÅ‚ go w niedzielÄ™...
Ciekawe dlaczego Franek niby nie miałby się czuć pewny miejsca w składzie? Przecież przed sezonem była mowa wszem i wobec o konieczności zapewnienia konkurencyjności i rywalizacji o miejsce w składzie. I co? I skopiowano wariant zeszłoroczny tylko w gorszym wydaniu, bo teraz nie dość że nie ma w zanadrzu 6 seniora w postaci Trumińskiego, a Mordela zostawiono z zeszłorocznym sprzętem (obecnie to już w ogóle bez sprzętu), to jeszcze jest słabszy od co najmniej 3 seniorów obcokrajowiec. Ja na miejscu Franka też bym lał na wszystko, bo i tak pewnie pojedzie w kolejnym meczu.
MOrdelowi porządny sprzet i by walczył z Frankiem by go na 2 lub jeden mecz wygryzl ze składu i Franek moze zrobił by cos z tymi silnikami:/wszycy robią u kilku Tunerów a Franek caly czas do tego Pieli w tamtym sezonie i w tym no nic sie nie nauczył w tamty nie jechal w tym tesh wiec trzeba pomyslec na zmiana chyba tunera:/ Wczorajdszy mecz przez niego zremisowalismy zdobyc 3oczka to tak jak juniorzy no smiechu warte:/
-
meridol
FRANEK CO SIE DZIEJE... ????
to jest chyba najwieksza zagadka w tym zespole. czlowiek ,ktory jedzie taki bieg i przez 4 okrazenia tak walczy z przeciwnikiem a potem jadac za mlodzierzowcem pakuje sie w bande na czwartej pozycji !!!! Chyba czas na przemyslenia i wydanie troche kasy na pozadnego tunera... inaczej rezerwa, mowie to z przykroscia bo caly czas wierze w niego...
to jest chyba najwieksza zagadka w tym zespole. czlowiek ,ktory jedzie taki bieg i przez 4 okrazenia tak walczy z przeciwnikiem a potem jadac za mlodzierzowcem pakuje sie w bande na czwartej pozycji !!!! Chyba czas na przemyslenia i wydanie troche kasy na pozadnego tunera... inaczej rezerwa, mowie to z przykroscia bo caly czas wierze w niego...
-
Gość
A mnie zastanawia jedna rzecz
:
Jeżeli Franek mecz miał nieudany przez silniki to dlaczego w jednym ze swych biegów jechał tak widowiskowo i i wywalczył drugie miejsce po czterech okrązeniach ciężkiej walki i atakowania.
pirwszy jego bieg-cienko
drugi bieg-rewelacja i a silniki bez zarzuceń
trzeci bieg-cienko
czwarty bieg-niedość że cienko to jeszcze na ostatniej pozycji upadek w bande.
Wszyscy wiemy ze Franek umie jeździć tylko musi mieć sprzęt. Potwierdził właśnie to 5 bieg w którym jechał świetnie. Już niewiem co tu jest grane może mi to ktoś wyjaśni.
Jeżeli Franek mecz miał nieudany przez silniki to dlaczego w jednym ze swych biegów jechał tak widowiskowo i i wywalczył drugie miejsce po czterech okrązeniach ciężkiej walki i atakowania.
pirwszy jego bieg-cienko
drugi bieg-rewelacja i a silniki bez zarzuceń
trzeci bieg-cienko
czwarty bieg-niedość że cienko to jeszcze na ostatniej pozycji upadek w bande.
Wszyscy wiemy ze Franek umie jeździć tylko musi mieć sprzęt. Potwierdził właśnie to 5 bieg w którym jechał świetnie. Już niewiem co tu jest grane może mi to ktoś wyjaśni.
yamahaR1 pisze:Ja mysle,że będzie dobrze Franek wczoraj pokazał, że jest głodny jazdy. W nominowanych nie wystąpił to wyjechał po meczu pokręcić pare kółek i przy okazji dopasował motocykle. Widząc jego zaangażowanie myśle, że w Ostrowie zrobi 8-10pkt.![]()
e tam 8-10 ja stawiam na 13
PS. moze to wlasnie przyczyna tego ze Frankie nie przyjezdza do Lublina, moze on po prostu lepiej czuje sie w stolicy i z niecierpliwoscia czeka na 1 maja
Śliwa pisze:drugi bieg-rewelacja i a silniki bez zarzuceń
Wez pisz moze w wordzie jesli musisz w ogole wtrącić swoje trzy grosze w kazdy temat.
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2005, o 18:31 przez Shack, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Piotrbaz
Ja mam takie zdanie na temat jazdy Frankowa dzisiaj: w 1 swoim biegu się jeszcze nie dopasował, w drugim pojechał na swoim poziomie ale się zmęczył i na 3 oraz 4 zabrakło już siły
. W dwóch ostatnich startach wyglądało to strasznie, te dziwne wejścia w wiraż. To nie słaby motocykl. To brak siły i techniki.
-
meridol
nawet jesli nie jezdzi jak HANS to co z tego, przeciez zawodnicy nie dostaja not za technike.... natomiast jesli rzeczywiscie nie ma sily na poczatku sezonu to tego juz mu nie mozna wybaczyc!!! chociaz to nie musi byc wcale brak sil. jak ma zle dopasowane motocykle to tez bedzie go miotac jak scierwo po torze.
ja caly czas wierze ze bede go ogladal w takiej dyspozycji jak w 5 biegu w calym meczu.
ja caly czas wierze ze bede go ogladal w takiej dyspozycji jak w 5 biegu w calym meczu.
Bimmer napisał:
"Ale kogo on chce oszukać? Chyba głównie siebie, bo przy braku wyników w żużlu się nie zarabia. Robi więc ewidentnie pod siebie, bo nie wierzę, żeby za te wszystkie występy płacił przeciwnik. Można było w takie rzeczy wierzyć w zeszłym roku, kiedy jeszcze coś tam znaczył. Dziś jest miernotą i nikt od niego meczu nie kupi.
Więc o co w tym wszystkim chodzi? "
Nie zarzucam mu kupczenia punktami i nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. Myślę, że w klubie też nie wiedzą. Jak na mój gust to facet nie lubi się przemęczać, na razie dostał zapewne tyle ile chciał, a jak uzna, że trzeba mu więcej to wtedy zacznie jeździć tak jak w 5 biegu meczu z Grudziądzem.
"Ale kogo on chce oszukać? Chyba głównie siebie, bo przy braku wyników w żużlu się nie zarabia. Robi więc ewidentnie pod siebie, bo nie wierzę, żeby za te wszystkie występy płacił przeciwnik. Można było w takie rzeczy wierzyć w zeszłym roku, kiedy jeszcze coś tam znaczył. Dziś jest miernotą i nikt od niego meczu nie kupi.
Więc o co w tym wszystkim chodzi? "
Nie zarzucam mu kupczenia punktami i nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. Myślę, że w klubie też nie wiedzą. Jak na mój gust to facet nie lubi się przemęczać, na razie dostał zapewne tyle ile chciał, a jak uzna, że trzeba mu więcej to wtedy zacznie jeździć tak jak w 5 biegu meczu z Grudziądzem.
- Drabol
- Szkółkowicz
- Kontakt:
sti pisze:nawet jesli nie jezdzi jak HANS to co z tego, przeciez zawodnicy nie dostaja not za technike...
Nie jestem obeznany w sloganie Lubleskim, więc pytam
Wracamy do tematu Frankowa. Po wynikach widać że jest słaby - poprostu. Po wypowiedziach z treningów - że olewa wszystko. Ale co w nim siedzi nie sprawdzicie. Czy zasłania sie sprzetem czy to faktycznie wina motocykli, a może zle przepracowana zima? W każdym razie jest słaby i niech sobie odpocznie mecz, zobaczymy jak pojedziec Ojciec , wynik i tak jest do przewidzenia.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl
Drabol, pewnie myślisz, że to chodzi o "Twojego" Hansa (tego co masz pod każdym postem), ale to raczej jest porównanie do "naszego" Hansa, co jeździł w Lublinie w zamierzchłych czasachDrabol pisze:sti pisze:nawet jesli nie jezdzi jak HANS to co z tego, przeciez zawodnicy nie dostaja not za technike...
Nie jestem obeznany w sloganie Lubleskim, więc pytamSkąd to porównanie?
Aż jestem ciekaw...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Ratować klub!!!
Słuchajcie, tak się przyglądam dyskusji i widzę, że rzeczywiście wszyscy czujemy, że jest coś nie tak. A to przecież nie koniec. Przecież liga trwa, a Ci co widzą wyniki Rzeszowa rozumieją już, że to nie przelewki i w tym roku nie da się bez maksymalnego zaangażowania coś ugrać. Jeżeli Franków zostanie w TŻ-cie to jego sprawa.. pod warunkiem jednak, że zrobi tyle punktów co powinien. Jeżeli nie... to trudno... trzeba kulturalnie podziękować i do zobacznia. W sporcie nie ma sentymentów, co pokazał chociażby Śledź, i użalanie się nad zawodnikiem nic nie da. On ma (?)własny honor i dumę, dlatego jego powinno być przede wszystkim sprawą, jak go widzą inni. Nas zaś powinna interesować tylko drużyna, bo jest wyrażnie kilku zawodników, którzy chcą dla nas jeździć i chwała im za to. Dorzucić do nich nowego obco i kogoś (lub Frankowa - jak się punkie w czółko) kto chce walczyć o mistrzostwo i.. dalej wspólnie w zespole rozjeżdżać kogo się da...
-
meridol
franek chyba po raz pierwszy w naszym klubie uslyszal tyle przykrych slow pod jego adresem... doskonale zdaje sobie sprawe z tego co robi i ze nie ma zadnych usprawiedliwien. troche nie podoba mi sie to ze sie go wyzywa od szmatlawcow, lachow itd. ja bym raczej probowal sie dowiedziec co sie dzieje z Mariuszem ze tak mu nie idzie i tak nie rowno jezdzi. wiem ze zaraz bede wysmiany, ze juz franek mial szanse na poprawe i dostal duzy kredyt zaufania od nas,ale ja caly czas jestem za nim i wierze ze jeszcze sie odnajdzie i bedzie jezdzil tak jak w 5 biegu ostatniego meczu. mam nadzieje ze Mariusz pojechal do swojego mechanika i na ostrow bedzie lepiej...
-
Siwek Patataj
Tak sobie przeglądałem ten wątek od samego początku i... już na pierwszej stronie wpadłem na wypowiedzi fachowca
Pozwólcie drodzy Koledzy i Koleżanki, że zacytuję, to weselej Wam się zrobi
Może... najpierw bez podawania kto jest autorem tych złotych myśli. I zrobimy sobie malutki konkurs: "Kto jest autorem owych mądrości?"
Uprzejmie proszę o nie zaglądanie na 1 i następne strony tego wątku. Dla ułatwienia dodam, iż jest to osoba powszechnie uznawana
za wybitnego znawcę żużla (zwłaszcza w obliczu faktu iż zamieszkuje w Lublinie a nie w Warszawie
) i sama żyjąca w takim przeświadczeniu
A więc do zabawy, tylko nie pozrywajcie boków
Ja umarłem ze śmiechu, a Wy?
Jak fajnie czasami móc zajrzeć do archiwalnych postów i pośmiać się
ukłoniki
lucki73
PS. Autora "złotych myśli" proszę o nieobrażanie się
, wszak sÄ… to jego wypowiedzi
Jak będziecie chcieli, to na każdego coś ciekawego znajdę
EDIT:
Aha, zapomniałem dodać, że dla zwycięzcy konkursu, który wskaże jako pierwszy autora poniższych słów, i zadeklaruje że odgadł uczciwie, a nie z pomoca archiwum, przewiduję nagrodę w postaci programu... Victoria Machowa-Sparta II Aspro Wrocław z roku 1992
(jako ciekawostkę dodam, że... mecz odbył się na stadionie... Motoru
)
Pozwólcie drodzy Koledzy i Koleżanki, że zacytuję, to weselej Wam się zrobi
Może... najpierw bez podawania kto jest autorem tych złotych myśli. I zrobimy sobie malutki konkurs: "Kto jest autorem owych mądrości?"
Uprzejmie proszę o nie zaglądanie na 1 i następne strony tego wątku. Dla ułatwienia dodam, iż jest to osoba powszechnie uznawana
A więc do zabawy, tylko nie pozrywajcie boków
data postu: 27.07.2004 19:05
Prawda jest taka że Franków ma potencjał jak Śledź i Piszcz razem wzięci !!!...
data postu: 21.09.2004 11:11
Po tym wywiadzie , który przeczytałem szczerze mówiąc wierze slową Mariusza.To jest bardzo dobry zawodnik (śmiem twierdzić że najlepszy technicznie w naszej drużynie).W Pile napewno miał lepsze możliwości finansowe , sprzętowe itp dlatego miał takie wyniki.
W przyszłym sezonie w pierwszej lidze widziałbym go w składzie Tż.
Ja umarłem ze śmiechu, a Wy?
Jak fajnie czasami móc zajrzeć do archiwalnych postów i pośmiać się
ukłoniki
lucki73
PS. Autora "złotych myśli" proszę o nieobrażanie się
Jak będziecie chcieli, to na każdego coś ciekawego znajdę
EDIT:
Aha, zapomniałem dodać, że dla zwycięzcy konkursu, który wskaże jako pierwszy autora poniższych słów, i zadeklaruje że odgadł uczciwie, a nie z pomoca archiwum, przewiduję nagrodę w postaci programu... Victoria Machowa-Sparta II Aspro Wrocław z roku 1992
jas pisze:ja nie zagladalem - to Hollywood.
ps. troche za duzo tych podpowiedzi, chociaz trzeba przyznac, ze cytaty wyborne. a ja od siebie dodam, ze ten watek pierwotnie nosil nazwe... "Mariusz Franków - strzal w 10tke"
![]()
![]()
![]()
![]()
To chyba po zeszlorocznej inauguracji u siebie z Grudziadzem ktos zarzucil taka zlota mysl
A zaloze sie, ze teraz w Ostrowie MF pojedzie 7-8 pkt.
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Siwek Patataj
Mnie najbardziej ubawił fragment kolegi "autora tych złotych myśli", że Franków jest najlepszym technicznie zawodnikiem
Facet, który złożyć się w ślizg kontrolowany dobrze nie potrafi na trudnym torze, jest najlepszym zawodnikiem technicznym
No tak, ale ja przecież siedzę w Warszawie i co ja mogę wiedzieć
Ale koniec, przestaję się już pastwić
Pobawiliśmy się i koniec
ukłoniki
lucki73
EDIT:
No i oczywiście główna nagroda dla "Jasa"
Facet, który złożyć się w ślizg kontrolowany dobrze nie potrafi na trudnym torze, jest najlepszym zawodnikiem technicznym
Ale koniec, przestaję się już pastwić
ukłoniki
lucki73
EDIT:
No i oczywiście główna nagroda dla "Jasa"