Kiedy "Motor" wróci do nazwy Klubu???
Kiedy "Motor" wróci do nazwy Klubu???
Czy działacze nie mogą się postarac o zmiane nazwy klubu np na tż Motor Lublin przecierz motor to symbol i chluba lublina. A poza tym lepiej kibicowac motorowi n iz jakiemus tż-owi z resztą podobne zdanie mają kibice np zkż czyli dawnego falubazu czy tez rkm dawnego row-u.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Tez jestem za, zapewne jak tez wiekszosc kibicow, aby kluby mialy jakies ludzkie twarze a nie dziwolagi typu lkż, tż, kkż, ksż, łtż, otż, wkm, rkm itp itd etc...
W ogole zastanawiajace jest to, ze w zasadzie to chyba tylko w Polsce tak sie sprzedaje nazwy klubow. Na zachodzie, mimo tego iz sponsorzy loza na kluby o wiele wieksza kase jakos nie widac w nazwach klubowych firmowych marek, a juz tym bardziej zmian nazw co sezon. Jest jakies przywiazanie do ciaglosci, tradycji, a u nas co raz to dziwniejsze dziwolagi powstaja, ze o koszykowce czy siatkowce nie wspomne, bo tam to juz bija w tej dziedzinie rekordy...
W ogole zastanawiajace jest to, ze w zasadzie to chyba tylko w Polsce tak sie sprzedaje nazwy klubow. Na zachodzie, mimo tego iz sponsorzy loza na kluby o wiele wieksza kase jakos nie widac w nazwach klubowych firmowych marek, a juz tym bardziej zmian nazw co sezon. Jest jakies przywiazanie do ciaglosci, tradycji, a u nas co raz to dziwniejsze dziwolagi powstaja, ze o koszykowce czy siatkowce nie wspomne, bo tam to juz bija w tej dziedzinie rekordy...
Już kiedyś napisałem, że w żużlu dziś najważniejsza jest niestety kasa a nie sentymenty. Pewnie, że fajnie byłoby znowu kibicować MOTOROWI ale jest jak jest, ten kto ma kasę ma również prawo do nazwy. Najważniejsze jest aby nasz lubelski TŻ vel Motor odnosił sukcesy, a cała reszta to juz drugorzędna sprawa.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
- Sprawiedliwy
- Szkółkowicz
Dlamnie lubelski klub żużlowy (niekojażyc z lkż) to i tak motor a nie lkż czy tż. Oficjalnie mogą się nazywać jak się nazywają ale dlamnie i tak to będzie motor.
Np. na ręcznej niesłyszałem żeby ktoś krzyczał Pol-Skone tylko to jest Montex albo MKS.
Ja niewidze przeszkody żeby na meczu krzyczeć motor.
Klub się może nazywać TŻ Sipma Lublin a przecież możesz kibicować motorowi. Przecież i tak każdy wie że to jedno i to samo.
Np. na ręcznej niesłyszałem żeby ktoś krzyczał Pol-Skone tylko to jest Montex albo MKS.
Ja niewidze przeszkody żeby na meczu krzyczeć motor.
Odswieżyłem troszkę stary temat, ale myśle że jest to bardzo wazna sprawa dla wszystkich kibiców Motoru, oczywistym jest że w tym sezonie nie ma co liczyć na zmianę nazwy, ale od następnego kto wie. Juz na ostatnim meczu z Rzeszowem było słychać coraz wiecej okrzyków "MOTOR", więc widac ze przywiazanie do tradycji jest duże. Myśle że poprzez swój doping można przypomnieć działaczom,że wiekszość chciałaby widzieć w nazwie klubu słowo MOTOR, a warto zacząć już od najbliższego meczu z Warszawą. Nie ma jeszcze połowy sezonu więc czasu(meczyków) jest sporo aby wyrazić swoją wolę, więc kierownictwo miałoby sporo czasu aby zastanowić się jak ten problem rozwiązać [sponsorzy obecni (i przyszli mam nadzieję)]. Dlatego chyba najlepszym sposobem zasygnalizowania przez kibiców swojej woli będzie taki doping.
A może poprzeć ten pomysł jakąś ankietką na forum to też mógłby być argument w rękach kibiców.
A może poprzeć ten pomysł jakąś ankietką na forum to też mógłby być argument w rękach kibiców.
- Łoptymista
- Trener
Motor czy TŻ i tak chodzi o lubelski klub i to chyba najważniejsze. Motor to tradycja, to wspomnienia i zupełnie inne czasy. Powiem szczerze, że fajnie byłoby wrócić do starej nazwy, ale póki co nie jest to chyba sprawa priorytetowa dla klubu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
Åoptymista pisze:PamiÄ™tajcie, że MOTOR to nazwa, która siÄ™ zapisaÅ‚a w pamiÄ™ciu wielu. Wydaje mi siÄ™, że Adamsowi M. ciÄ…gle wisi jakÄ…Å› kasÄ™.
Motor to kupa wspomnień, niestety nie zawsze miłych.
nie wisi cos co nie istnieje nie moze miec dlugow;-)
nawet gdyby Tz przemianowal sie na MOTOR nie mial by z prawnego punktu widzenia nic wspolnego z tamtym klubem
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
- Łoptymista
- Trener