Kto do TÅ» ?

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
boxing
Trener

#26 Postautor: boxing » 7 grudnia 2004, o 23:39

Krychs pisze:Boxing nie martw się :!: Grzegorz El Szmaciarzo Rempała podpisał kontrakt w Tarnowie. Podobnie zresztą jak Staszek Burza.

Co do G.R. to odetchnalem. Co do Staszka B. to jakby nie bylo skladu to mozna by go wypozyczyc na dosztukowanie teamu.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Johnny Bravo

#27 Postautor: Johnny Bravo » 7 grudnia 2004, o 23:45

Gelu, ta sama sprawa mnie interesuje. Czy to stanowisko klubu, czy Gawrzyk konfabuluje :wink: Takie wiadomości powinien przedstawiać rzecznik. Jeśli ktoś może odpowiedzieć to czekam na odpowiedz (może Harry?).

Ale mimo wszystko serducho się raduje, jak czytam, że jest szansa na Kościechę. Choć rozum podpowiada, że to nie jest realne.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#28 Postautor: Łoptymista » 7 grudnia 2004, o 23:56

Johnny Bravo pisze:Gelu, ta sama sprawa mnie interesuje. Czy to stanowisko klubu, czy Gawrzyk konfabuluje :wink: Takie wiadomości powinien przedstawiać rzecznik.

To tez przedstawił rzecznik - chociaz nieoficjany, ale rzecznik. Inni tez inaczej nazywaja to stanowisko :twisted: :wink:
Wiemy co wiemy, pytanie czy to pryncypal i boss zdecydował sie odsłonic karty czy to byla inicjatywa oddolna i dyrektora przekonano do tego slusznego skadinad rozwiazania.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#29 Postautor: boxing » 7 grudnia 2004, o 23:57

Statystyki Luckiego73 calkiem interesujace no i... nie trzeba samemu szukac bo podane na tacy :D co do Kosciechy to sprawa jasna - material na lidera zespolu nawet w E-lidze. Nadspodziewanie dobrze wypada Stojan - niezla srednia, tym bardziej ze pisano na tym forum ze obce tory nie odbieraja mu polowy wartosci. Lucki73 zaliczyl Czerwinskiego do grupy na NIE ale ja dalej bede na TAK. Oczywiscie Czerwinski solo a nie w pakiecie z ojcem/kasjerem/menedzerem/ksiegowym/specjalista ds. public relations/rzecznikiem prasowym :D

Awatar użytkownika
SAS

#30 Postautor: SAS » 7 grudnia 2004, o 23:57

To panowie nie wiecie, że Kościecha został piłkarzem :lol:
http://www.kosciecha.com/galeria/pruszcz/2.jpg

A tak serio to jakoś śmiem powątpiewywać w te rewelacje pana Gawrzyka i w to, że pan Robert pojawi się u nas...ale pomarzyć można.

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#31 Postautor: piwo__ » 8 grudnia 2004, o 00:00

"Ustaliliśmy warunki finansowe, dotyczące punktów, ryczałtów za dojazdy i raz za podpisanie kontraktu - wyjawił Formela. - Robert wszystkie zaakceptował. Na podstawie naszych ustaleń powstanie umowa, którą prześlemy zawodnikowi do podpisania. Finalizacja powinna nastąpić koło 21 bm. Jak Kościecha wycofa się, ujawnimy jaką kwotę mu proponowaliśmy."
Dziennik Bałtycki

Tak wiec boje sie czy wogole sa jeszcze jakies nadzieje...
Ostatnio zmieniony 8 grudnia 2004, o 00:01 przez piwo__, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTORLUBLIN

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#32 Postautor: Scream » 8 grudnia 2004, o 00:00

jak 2 lata temu pisalem zeby brac do Lublina Koscieche i Chrzanowskiego bo wierzylem ze maja duzy potencjal tylko ich kariery znalazly sie w dolku i ze I liga pomoze im z niego wyjsc to jakos nie bylo poparcia. a teraz jak Kostek awansowal na 'odpadek' to kazdy juz oh ah i uh nad nim....

a ja chce wiedziec jak tocza sie rozmowy z Mordelem a nie Kosciechy mi teraz w glowie. Jurek z "9" i ekstraliga nasza.

ps. Gawrzyk, czym Cie tak Siwek zdenerwowal ze zdecydowales sie wszystko ujawnic ? :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#34 Postautor: Łoptymista » 8 grudnia 2004, o 00:05

To kiedy ostatni raz ktoś gadał z Kostkiem. bo jak 2 tygodnie temu, to... :?

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#35 Postautor: piwo__ » 8 grudnia 2004, o 00:06

piwo: to, że coś jest ustalone a nie ma podpisu nic jeszcze nie oznacza. Baran tez u nas wszystko ustalil. nawet kolor kevlaru

Wiem. Jakby nie patrzec ja zyje nadzieja, ze jednak sie uda, ale dobrze wiemy ze jezdzil tam ostatnio i sytuacja jest z gola inna niz z Baranem... Zobaczymy i mam nadzieje ze z pozytywnym skutkiem wszystko sie odbedzie... ;)
MOTORLUBLIN

Siwek Patataj

#36 Postautor: Siwek Patataj » 8 grudnia 2004, o 00:13

Boxing, dałem Czerwińskiemu NIE tylko i wyłącznie z powodu liczb. Niestety one nie kłamią, zwłaszcza na przestrzeni kilku sezonów.

Osobiście też bardzo lubię oglądać Czerwińskiego w akcji, miałem ku temu kilka razy okazję i jakby powiedział dzieciak z "Misia"... "pycha". Naprawdę chłopak ładnie walczy, dobra technika, ale... No właśnie, jest jakieś "ale", które nie pozwala Zbyszkowi wybić się ponad przeciętność. Pierwszy sezon w gronie seniorów niestety był porażką. Prawdą jest to, że nie pojeździł sobie Czerwiński zbyt wiele, bo zazwyczaj jechał w 1-2 biegach w meczu. Ale na początku sezonu w składzie był regularnie i niczym nie zachwycił. Później był zamieniany na Osumka. Ja stawiam Czerwińskiego na 3 miejscu, za Kościechą i Stojanem, ale obawiam się (na podstawie liczb), że z Czerwińskiego poza ładnymi mijankami z 4 pozycji na 3, czasami 2 nie mielibyśmy zbyt wielkiej pociechy. Chyba, że rozjeździłby się, bo potencjał niewątpliwie ten chłopak ma. I każdy, kto choć raz go oglądał na torze to mógł to dostrzec gołym okiem. Myślę, że jeśli chodzi o widowiskowość, to gdyby startował w parze z Knappem, to byłby to jeden z bardziej widowiskowo jeżdżących duetów w I lidze. O ile potrafiliby współgrać ze sobą na torze.

lucki73

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#37 Postautor: Talib » 8 grudnia 2004, o 00:15

No cóż ja uważałem, że koncepcja składu powinna opierać się na zatrzymaniu seniorów A.D.2004 + siłą rzeczy Jeleniewski, zakontraktowaniu w miare przyzwoitego seniora i pozyskaniu perspektywicznego juniora z zewnątrz. Jak dla mnie najlepszą kandydaturą był Gomólski. Decydenci mieli inna koncepcję, ich sprawa.

Z nazwisk, które przeczytałem Kościecha wydaje mi się trochę poza zasięgiem możliwości naszego klubu, chociaż... . Spośród pozostałych do zaakceptowania wydaje się Stojan. Wówczas byłoby sześciu w miarę wyrównanych seniorów (jak wszyscy podpiszą), przyzwoity obco (mam nadzieję) i bryndza juniorów.

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#38 Postautor: KubuÅ› » 8 grudnia 2004, o 00:21

No gdyby nasi dzialacze podpisali kontrakt z Kostkiem byloby super.Jestem tylko ciekaw czy mamy jakies szanse w walce o niego :?

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#39 Postautor: boxing » 8 grudnia 2004, o 00:31

Lucki73 zgadza sie - trudno Czerwinskiego do konca rozgryzc. Potencjal ma - tu chyba jestesmy zgodni. Moze pojechac jak "polowa Franka" a moze jak Kosciecha. Przypomne tylko ze do Kosciechy i Chrzanowskiego tez malo kto wzdychal jak jezdzili w E-lidze. Powiedzialbys 2 lata temu ze Chrzanowski bedzie jezdzil w Grand Prix??? Czerwinskiemu GP raczej nie grozi ale...sam nie wiem jakiego impulsu brakuje temu zawodnikowi zeby zaczal jechac bo wciaz wierze ze go na to stac. Lucki roznica miedzy nami jest taka, ze ja na tym juz cokolwiek przebranym rynku zaryzykowalbym probe sciagniecia tego zawodnika, Ty mu u nas nie dajesz szansy. Zobaczymy gdzie i jak w 2005 pojedzie Z.Cz. i kto z nas bedzie blizej prawdy. Szanse mamy 50/50 bo pewne jest tylko to, ze to nieobliczalny zawodnik i nie wiadomo, czy znajdzie swoj bodziec, ktory pozwoli mu na osiagniecie wysokiego i stabilnego poziomu sportowego. Moze rezygnacja z salatek i wegetarianizmu (o ile to prawda) i konsumpcja krwistego befsztyka spowoduje ze zagotuje sie w tym chlopaku krew, wstapi w niego nowy duch i stanie sie gwiazda przynajmniej polskich torow? Pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#40 Postautor: boxing » 8 grudnia 2004, o 00:41

Talib pisze:No cóż ja uważałem, że koncepcja składu powinna opierać się na zatrzymaniu seniorów A.D.2004 + siłą rzeczy Jeleniewski, zakontraktowaniu w miare przyzwoitego seniora i pozyskaniu perspektywicznego juniora z zewnątrz. Jak dla mnie najlepszą kandydaturą był Gomólski. Decydenci mieli inna koncepcję, ich sprawa.

Z nazwisk, które przeczytałem Kościecha wydaje mi się trochę poza zasięgiem możliwości naszego klubu, chociaż... . Spośród pozostałych do zaakceptowania wydaje się Stojan. Wówczas byłoby sześciu w miarę wyrównanych seniorów (jak wszyscy podpiszą), przyzwoity obco (mam nadzieję) i bryndza juniorów.

Przypominam tylko, ze Gomolski na liscie jest wciaz za 20 000zl. Wiadomo, ze niska cena na liscie to nie wszystko - sa jeszcze negocjacje z samym zawodnikiem (albo raczej ojcem), sprawy szkoly itp. ale definitywnie temat odejscia Gomoly z Gniezna lub pozostania w klubie chyba nie jest przesadzony.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#42 Postautor: boxing » 8 grudnia 2004, o 00:51

Dobre, dobre - wychodzi ze Gawrzyk mial dobrego nosa. Nie chce sie nabijac z Gela ale jak teraz sie czyta jego rozwazania to wychodzi ze Gelo wolal od Kosciechy Mordela, Dere i Trumne :D :D :D
A co do Czerwinskiego - skoro w Czestochowie beda jezdzic Drabik, Ulamek, Walasek, Holta, Sullivan - to dla Czerwinskiego chyba nie bedzie szansy na jazde. W jego interesie jest odejsc - jezeli nie trafi do Rybnika, to moze jednak do nas...
Ostatnio zmieniony 8 grudnia 2004, o 01:06 przez boxing, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#43 Postautor: boxing » 8 grudnia 2004, o 00:59

Nowa rewelacyjna kandydatura na naszego juniora i nikt jeszcze chyba o nim nie pisal :D Nie ma chyba jeszcze 16 lat mieszka w Australii nazywa sie Josh Grajczonek. Trzeba tylko znalezc mu polskich przodkow, zalatwic paszport, sciagnac do Europy, puscic na licencje i niech jedzie po komplety :D Zarty zartami ale niewiele o nim wiem troche jeszcze mlody ale gdyby sie rozwijal planowal profesjonalna kariere zuzlowa w Europie i rzeczywiscie jak wskazuje nazwisko mial polskiego ojca/dziadka to mozna miec chlopaka w orbicie zainteresowan coby inni nie wpadli na ten sam pomysl z obywatelstwem i nasza licencja :D
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=50755
Ostatnio zmieniony 8 grudnia 2004, o 01:12 przez boxing, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#44 Postautor: DonKamizi » 8 grudnia 2004, o 01:06

Nooooo i wreszcie dowiedziałem się oficjalnie (domyślać się mniej więcej było można) z kim to nasz ukochany klub stara się dojść do porozumienia.
Kostek....ooo...tak.
Stojan....może Wardzała albo Czerwiński....na 1 ligę mogą być mocni :shock:
Reszta....mam wątpliwości.
Chciałbym bardzo żeby w końcu nasz klub zaczął podpisywać jakieś kontrakty (stary skład :twisted: ) a nie cały czas tylko ustalac i ustalać.....
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#45 Postautor: kdsz » 8 grudnia 2004, o 01:10

Tak na marginesie ten watek pokazuje jak bardzo zuzel jest nieprzewidywalny. Nigdy nie mozna z calą pewnością zalozyc, ze sciagniecie danego zawodnika to superwzmocnienie lub totalna klapa. Kto przed sezonem by przypuszczal, ze Sullivan bedzie tak slaby, a z kolei Marcin Rempala bedzie wymiatal? Wszystko weryfikuje tor, a nie okres transferowy, o czym kilka osob z gorącymi glowami na tym forum chyba zapomina [Gelo, Dudi, Krzyś]

PS. Tak na marginesie - gdzie te czasy, gdy adminem byl niejaki Donald a forumowiczow bylo 10x mniej niz obecnie? :)
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Siwek Patataj

#46 Postautor: Siwek Patataj » 8 grudnia 2004, o 01:13

Gawrzyk pisze:
Scream pisze:jak 2 lata temu pisalem zeby brac do Lublina Koscieche i Chrzanowskiego

http://www.zuzel.info/viewtopic.php?t=105
ekhm, Ty powiadasz :wink:

P.S
I to ja jestem "najbardziej niekompetentnym i nieznajacym sie na zuzlu forumowiczem". a kto wolał Trumne zamiast Kosciechy :twisted: :wink:

Poczytałem ten Twój wątek sprzed lat i... niektórzy z kolegów powinni się zawstydzić, oj powinni. Którzy? Oni już będą wiedzieli, gdy przejrzą i przeczytają ten wątek :-) :-) :-)

"Kościecha nie"
"Nie chcę Kościechy"
"Kościecha na pewno nie będzie liderem"
etc.

Tyle można było poczytać. Oj panowie, panowie :-)

lucki73

Danio

#47 Postautor: Danio » 8 grudnia 2004, o 07:32

Nie czarujcie się tym że Kościecha u nas podpisze- rozmawiać to sobie można nawet z samym Drabikiem czy W. Jagusiem i innymi zawodnikami tego pokroju więc kto myśli ze Kostek do nas trafi to jest naiwny! Swoją drogą to dziwne ze on zwleka z podpisem w Lotosie- gdyz jak Pan,. Formela mówi ustalili tam niezły kontrakt dla niego- więc kto to wie?- moze Kostek nasz klub i inne traktuje jako kartę przetargową aby wyrwać wiecej od Lotosu!Pozostali zawodnicy co wymienił Gawrzyk to nic zaskakującego i o większości wszyscy debatowaliśmy tutaj na forum i on zdaje sie mało wie :) gdzie po prostu dotychczasowe nazwiska wymianiane wziął wymienił- jak taki jestes mądry Gawrzyk to chociaż wymień z którym zawodnikem jesteśmy najbliżej podpisania kontraktu i który ma największe szanse na jazde w naszym klubie bo chyba nie powiesz ze dopiero zaczęliśmy z nimi negocjacje :D ale zdaje się że jednego zawodnika on jeszcze przeoczył z którym klub negocjuje kontrakt 8)

A. Pietraszko- już dawno podpisał w Opolu
dziś Puszakowski ma podpisać w Toruniu

go!
Trener

#48 Postautor: go! » 8 grudnia 2004, o 08:57

Danio pisze:SwojÄ… drogÄ… to dziwne ze on zwleka z podpisem w Lotosie-

Moze czeka az dosla papiery i dostana licencje :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#49 Postautor: Gelo » 8 grudnia 2004, o 09:18

boxing pisze:Dobre, dobre - wychodzi ze Gawrzyk mial dobrego nosa. Nie chce sie nabijac z Gela ale jak teraz sie czyta jego rozwazania to wychodzi ze Gelo wolal od Kosciechy Mordela, Dere i Trumne :D :D :D

Oczywiście że tak - zobacz w jakiej formie był wtedy Kościecha.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#50 Postautor: Kiry » 8 grudnia 2004, o 09:23

Utrzymać zeszłoroczny skład, zainwestować w szkolenie młodzieży i walczyć o jedno z dwóch pierwszych miejsc.
Z tych zawodników wzmocnieniem mogłby być jedynie Kosciecha, ale wg mnie probuje grac tak jak Baran, robi wokół siebie zamieszanie a i tak podpisze w Toruniu lub Gdansku.
Za kandydaturą Zibiego Cz. byłem jeszcze rok temu, ale niestety przez to ze został w Cze-wie cofnął sie. Teraz szkoda ropy na niego. Podobnie jak i na pozostałych.
Niestety doszło do tego ze takie asy mogą sobie rozmawiac z kilkoma klubami i stawiac warunki, a powinno być odwrotnie, to oni powinni walczyć o pracodawce bo jak narazie na torze niewiele osiagneli.
A wystarczyłoby dopuscic do jazdy zawodników z UE na takich samych zasadach jak zawodników z polskim obuwatelstwem,a tak niestety nadal mamy swiete krowy, które chca motocykli, ram, silników, busów, gotówki, etc przed sezonem za sam podpis na kontrakcie :evil: