Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Dudi
Junior

#876 Postautor: Dudi » 27 listopada 2004, o 19:25

Jestem zbudowany, że jednak jest kilku normalnych ludzi na tym forum! Akurat Talibie do Ciebie nie mam większych pretensji, choc nie brakuje Ci daru bycia złośliwym... Na szczęście da się z Tobą pogadać i pięknie się różnić! Mam nadzieję, ze wkrótce przerwiemy te impertynencje i złosliwości i będziemy rzeczowo gadać o sprawach istotnych dla klubu, na odpowiednim poziomie.Na moje nieszczęście biorą mnie za kogoś, kim nie jestem i obrywam za jego grzeszki...Domyślam się o kogo chodzi.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#877 Postautor: Talib » 27 listopada 2004, o 19:35

Dudi :cry: :cry: :cry: ... excuse moi. Jak przeczytałem Twój post, to ... :cry: :cry: :cry: przepraszam, wzruszyłem się po prostu. Błogosławię ten dar (złośliwości), ale uwierz mi nie biorę Cię za nikogo kim nie jesteś, ani też za nikogo kim jesteś. Staram się zazwyczaj :) pisać o sprawach istotnych dla klubu, czasem ktoś uważa to za bełkot, ale ponieważ jestem całkowicie niereformowalny (potwierdzone w wyniku wielu eksperymentów naukowych) dalej piszę swoje.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#878 Postautor: Gelo » 27 listopada 2004, o 19:36

mikas pisze: Pisząc to nic nie traciłem,

Ale i nic nie zyskałeś - prawda? Wiec szkoda palców i klawiatury. Ja też przemycalem swoje propozycje i za przeproszeniem gówno to kogoś obchodzi. Doszedlem nawet do wniosku ze przestanę sie udzielać na forum, bo nic to nie daje oprócz wdawania się w idiotyczne polemiki
Po drugie, ja tak samo jak i Ty podawałem swoje propozycje składu i też miałem swoje marzenia, ale jak widać rzeczywistośc wszystko zweryfikowała i nie będę tak jak Ty po raz setny pisał że chce Kościeche,Hliba czy Świderskiego, bo wiem ze w tym momencie jest to niemożliwe więc szkoda juz palców i klawiatury.

Nie zauważylem, żeby Dudi pisał sto razy o Kościesze czy Hlibie. Założył temat o juniorze - zresztą bardzo słusznie. Dudi masz moje poparcie - junior jest nam potrzebny. Pisałem to już miesiąc temu i wczesniej. Niestety, mojego faworyta łyknęła Bygdoszcz.
Skoro finanse nie pozwalają nam w tym sezonie na walkę o ekstraklasę to nie widzę sensu kupowania np. jakiegoś juniora "na sztukę" czy przeciętnego seniora na jeden sezon po to zeby za rok poszli w świat, gdy teraz jest akurat dobry czas na sprawdzenie na co stać naszych młodych i danie im szansy.

Z tym też nie mogę sie zgodzić do końca. Apetyty są rozbudzone do granic mozliwości. Ja i Ty pojdziemy na mecz nawet jak bedziemy jechali o przedostatnie miejsce w Polsce z Wandą Kraków. Ale kibice są żądni sukcesu - takie ich prawo - płacą i wymagają. A doświadczony kibic, za jakiego Cię uważam powinien wiedzieć (a raczej widzieć) na co stać naszych zawodników.
Idziemy a przynajmniej mamy isc w sezonie 2005 dokładnie ta samą droga którą w poprzednim sezonie kroczył Gorzów czyli skupiamy się na szkoleniu młodzieży

Różne są drogi do sukcesu. I tutaj Dudi ma rację. Jest wielu kibiców którzy piszą "szkolic szkolic szkolić". Ale jak dla mnie ma to wymiar tylko i wyłącznie propagandowy, bo skuteczność jeżdzenia swoimi wychowankami jest bardzo niska. Taki Rusko ma gdzieś szkolenie - ma kasę i to zapewnia mu medale. Zauważ, że czasy są takie, że największe sukcesy odnoszą zespoły które sciągają zawodników a nie szkolą. Gorzów póki co cienko przędzie i trwa to juz kilka lat. Nawet w takich bastionach szkolenia jak Toruń czy Tarnów o drużynie decydują liderzy a nie juniorzy. Szkolić? Fajna sprawa. Tylko po co. Jak któryś nasz junior wybije sie ponad przeciętność, nie zabawi u nas długo, bo łyknie go Wrocław, Gdańsk czy inna cholera. Nic sie na to nie poradzi.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#879 Postautor: Talib » 27 listopada 2004, o 19:42

"Szkolić? Fajna sprawa. Tylko po co. Jak któryś nasz junior wybije sie ponad przeciętność, nie zabawi u nas długo, bo łyknie go Wrocław, Gdańsk czy inna cholera. Nic sie na to nie poradzi."

Gelo, nie sposób się z Tobą nie zgodzić. Jednak moim zdaniem tutaj chodzi o troszkę coś innego, każdy klub żużlowy (Wrocław, Tarnów, Gorzów, Rzeszów, Lublin, nawet Łódź) funkcjonuje z jednym, jedynym głęboko skrywanym albo i nie marzeniem - dorwać sponsora, który wypróżnia się kasą! Póki co my takiego nie mamy i sorry, ale nie zanosi się na zmianę tej sytuacji w nadchodzącym sezonie, więc co ...?

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#880 Postautor: wojtas » 27 listopada 2004, o 19:44

Czy ktos mi moze pomoc??? Caly dzien czekam na jakies wiesci z tego walnego zebrania i nic nie ma, sprawdzam co 10 minut. Ktos moze ma jakies info??? Czekam na odpowiedz...

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#882 Postautor: wojtas » 27 listopada 2004, o 19:49

wielkie dzieki Gawrzyk, sÄ… jakies intrygujace newsy??

Awatar użytkownika
Fire
Kontakt:

#883 Postautor: Fire » 27 listopada 2004, o 19:53

No to czekam na newsa by dowiedzieć się co tam było:)

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#884 Postautor: jas » 27 listopada 2004, o 19:55

Dudi pisze: Cały czas staram sie podkreslać - nie wchrzaniajmy się w pole działaczy.

a co ciagle robisz? :wink:

Nie chce mi się, bo nie jestem od tego. Ty też nie. Skąd wziąć pieniądze? Nie wiem i wiedzieć nie chcę.

toz to wrecz mysl przewodnia Twoich postow. nie wiesz, ale krytykujesz i rzucasz nierealne propozycje. chcialbym byc dobrze zrozumianym - kazdy kibic ma prawo (albo i obowiazek :wink: ) skladania propozycji (w tym wypadku nazwisk potencjalnych wzmocnien), ale krzyczenie: kupmy dobrego juniora, lepszego obcokrajowca, krajowego lidera w naszej sytuacji finansowej jest jakby nie na miejscu. podejrzewam, ze Twoi adwersarze tez chcieliby ogladac takich zawodnikow w naszym klubie, ale niestety nie ma na to szans. sadze po prostu, ze nalezaloby teraz zastanowic sie jak najlepiej spozytkowac te pieniadze, ktore mamy.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#885 Postautor: Mars » 27 listopada 2004, o 19:57

jas pisze:
Dudi pisze: Cały czas staram sie podkreslać - nie wchrzaniajmy się w pole działaczy.

Nie chce mi się, bo nie jestem od tego. Ty też nie. Skąd wziąć pieniądze? Nie wiem i wiedzieć nie chcę.

toz to wrecz mysl przewodnia Twoich postow. nie wiesz, ale krytykujesz i rzucasz nierealne propozycje. chcialbym byc dobrze zrozumianym - kazdy kibic ma prawo (albo i obowiazek :wink: ) skladania propozycji (w tym wypadku nazwisk potencjalnych wzmocnien), ale krzyczenie: kupmy dobrego juniora, lepszego obcokrajowca, krajowego lidera w naszej sytuacji finansowej jest jakby nie na miejscu. podejrzewam, ze Twoi adwersarze tez chcieliby ogladac takich zawodnikow w naszym klubie, ale niestety nie ma na to szans. sadze po prostu, ze nalezaloby teraz zastanowic sie jak najlepiej spozytkowac te pieniadze, ktore mamy.

a sorki a ile mamy tych pieniedzy ???

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#886 Postautor: Gelo » 27 listopada 2004, o 19:58

jas pisze:

A ja proponuje skończyć z komunistyczno-drugoligowym zaglądaniem w cudze kieszenie. Nie naszą jest sprawą jakim samochodem jeździ Siwek i nie naszą sprawą za co płacić zawodnikom. Róbmy to od czego jestesmy - zgłaszajmy swoje marzenia, chwalmy, krytykujmy.
Ostatnio zmieniony 27 listopada 2004, o 20:00 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener